Şimdi Ara

Doğalgaz yakma devri bitti. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
4
Favori
52.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volkitolki77

Çanakkaledeyim evim 47 metre kare 1+1. Evde 1 oda ve 1 banyo var, salon mutfak birleşik. Sadece salondaki petek açık diğer odanın kapısı kapalı buz gibi. Banyonun kapısı açık salonun sıcağı ile ısınsın diye. Akşam 5 gece 2 arasında tek petek yanıyor oda öyle büyük petek değil orta boy bişey. 2 haftadır 17.00-02.00 arası açık şekilde çalıştı çünkü sabah 10 akşam 5 evde değilim ve 130 lira borç geldi. Kapatmayı düşünüyorum. 2 haftada 130 geliyorsa 1 aylık faturayı ben ödiyemem gerçekten.
    Tek petek yakmayı önermiyor kombi servisi. Suyun çevriminde sıkıntı oluyor demişlerdi. En az 3petek yanmalı diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknctn

Bende doğalgazın daha iyi olduğunu düşünüyorum ama sobanın maliyetini de merak ettim. Karlı da olsa dediğiniz gibi çok zahmetli bir iş ve sadece olduğu odayı ısıtır. Eskiden annelerimiz ne çekti be...
    Kâr nedir hocam?

Eskisi gibi yerli kömür yakamazSin. İlla özel çuvalda kömür alıyorsun alayı ithal.
    Yüksek kalorili yerli kömürler birçok ildd yasak bacadan çıkan gaz havayı Direk kirletiyor.
    İthal kömürün torbası en dandik olanı 50 tl oda çıkardığı kül oranı en yüksek verdiği ısı en düşük. Onu yakmak için odun lazım. Bunları muhafaza edecek yer lazım. Katlı binada iseniz taşıma zahmeti var.

Ev toz Duman perdeler hemen kararıyor. Tek oda ısınıyor tüp alıyorsunuz şofben elektrikli oluyor.
    Komur Zahmetine katlanılacak kadar ucuz değil artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 11 Ocak 2020; 9:59:36 >

• Evdeki klimalari açip isinicam Diye 400 tl elektrik faturasi gelicegine 500 tl dogalgaz gelsin raziyimm tüp ve sicak su da cabasi.!!

• Güneşi tam evime doğru çevirdim öyle ısınıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

3. Kata kömür odun taşıması,
    evde tek odanın yanıyor olması,
    çocuğunuz varsa oda oda gezmesinin önlenemez olması,
    çocuğun yanan sobaya merak içinde bakıp her an kendini yakma tehlikesinin olması,
    elektrikli şofben kullanıp elektriğin de kazık gibi geliyor olması,
    soba yanan odanın toz Duman içinde kalıp hersene badana boya yapma ihtiyacı olması,
    aynı Duman tozdan dolayı perdelerin 2ayda bir yıkanıyor olması
    Kışın çok fırtınalı havalarda sobanın içeri basma sorunu olmasi, ,
    100 TL yi gecik tüp masrafı olmasından dolayı

Doğalgaz yakmaya devam..
    Benim annem ve babam da soba ile büyüdüler, Trabzon'da. İlk defa yanan sobaya çocuk değmesini duydum. Toplam 5 kardeşiz ve hepsi soba ile büyüdü.

Fırtına da bir sorun yaşamadık, perdeler zaten 6 ayda bir yıkanıyor, dışarıdan gelen kirli havadan. Bizim dairede 10 yıldan beri aynı boya var ve her hangi bir şey olmadı.

3. kata kömür odun taşamaya katılıyorum tabi ama ben 2.katta oturuyorum, fazla yormuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aknctn

Aylık kömür masrafı ne kadar? Sürekli yanıyor mu?
    Şuan odunun tonu 500 TL'den başlıyor, kömür dolara endeksli. En son 1200 TL civarı idi 1 ton. 2 ton kömür zaten bize 1 yıl yetiyor. Ama şuanlık odun yakıyoruz.

Sabahtan akşama kadar yanıyor, gece yanmıyor. Her sabah sobayı yakma olayı en büyük olayı bu aslında. Bir nevi tutuşturmak problemli, eğer çıra yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RagosSyn

Soba rezil birşey arkadaş kendini kandırıyor

17 sene sobalı evde yaşadım rezaletin adıdır soba

Sobayı övenler paraları olsa ilk iş doğalgaz bağlatırlar.Bazılarının doğalgazı var fakat faturasını ödemeye para yok petekleri açmıyor soba yakıyor.
    Sobanın sıcaklığıda ayrı bir yalan.Doğalgaz istenirirse 80 derceye kadar petek sıcaklığı sağlayabiliyor her odaya banyodan mutfağa kadar soba bunu yapsında görelim.

Sobanın dumamını, uğraşını, pisliğini saymıyorum bile...
    Benim evde doğalgaz var. Eskiden ocak için tüp kullanıyorduk, şimdi doğalgaz. Petekleri açmayı denedik aslında, 45 derece de 15 günlük kullanımda 150 TL civarı geldi, bütün odalar petek açık.

Doğalgaz evet 80 derece olabilir, o kadar yüksek derecenin faturası ile 1 yıllık kömür alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Şuan odunun tonu 500 TL'den başlıyor, kömür dolara endeksli. En son 1200 TL civarı idi 1 ton. 2 ton kömür zaten bize 1 yıl yetiyor. Ama şuanlık odun yakıyoruz.

Sabahtan akşama kadar yanıyor, gece yanmıyor. Her sabah sobayı yakma olayı en büyük olayı bu aslında. Bir nevi tutuşturmak problemli, eğer çıra yoksa.

Alıntıları Göster
    Sobanın ısıttığını hiç bir şey vermiyor, doğayı kirletiyor doğru ama tadı başka.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Tek katlı yer evi değilse kömür odun taşınmaz. Benimde hayatim sobalı evde geçti. Son 3 senedir doğalgaz yakıyorum ohh dedim. Evlendim 5sene 3. Kata odun kömür taşımaktan bıktım. 6ayda bir perde tül yıkamak başka 2ayda Bir yıkamak başka her sene badana yapmak başka tek odanın ısınıp evin kalanının buzhane olması başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 11 Ocak 2020; 10:55:18 >
  • Pekmez iç içini sıcak tutar. Hatta yazdan kasa kasa üzüm al kendin yap kışlık pekmezini. Ayrıca odanın ortasına iki kişilik soğuk iklim çadırı kur. Süper yalıtım sağlar. Kokuyu sorun etmeyeceğim dersen sabaha kadar osuruğunun sıcaklığı bile çadırı ısıtır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir torba kömür (25kg) 25 lira. Bizde 2 odada soba kurulu ve bir torba kömür 3 gün gidiyor.Sıcak memlekette (Adana) olduğumuz için sadece akşamları yakılıyor genelde. Aylık 250lira masrafı var.Tek odaya kurarsan Adana gibi bir iklimde aylik150 liraya ısınma sorunun ortadan kalkar . Dökme kömür belki daha ucuzdur ama burda bulman zor.Dogalgaz olsa belki bizim ev için daha karlı olur bilemem 29 senedir sobayla isiniyoruz😁..Yakma esnasında ister istemez kül ve duman oluyor havalandiracaksin biraz zahmeti oluyor ama Sobanin zevkini hiçbir şey vermiyor...

• skylife_ kullanıcısına yanıt
    25 TL ye nasıl bir kömür o ya. 3sene önce 25 e alıyordum torbasını..

• Aynen kettle da ahtapot pişiryoz bizde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odanın kapısını kapatıp piknik tüpüyle çay demliyoruz, yatana kadar yetiyor sıcağı.

• Götü yiyen varsa şunu yapabilir.
    1- 70x50 mıknatıs ile sayaç yavaşlatma
    2- iğneyle delme ve sayacı durdurma
    3- sayacı söküp içindeki bişeye iğneyle delik açma

Arayan bulur. Sadece bk g4 ve bk g4t de hile yapılabilir. Sayaçlar korumalıdır. Hile yapacaklar en az 1500 lira cezayı göze alır. Ayrıca gaz arzınız sonlandırılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammetgun

doğalgaz 0 üşümeyle evde tişörtle geziyorum ayda en fazla 500 lira geliyor ki bana göre çok uygun parasını hak ediyor
    Bendede ayni , Termostat sabit 24 derecede tutuyor evi , Ortalama 500 TL civari gelecek bu fatura .

Doğalgaz yakma devri bitti.

• helal olsun umarım hasta olmadan kapatırsın kışı.
  • Şu soğuk kış günlerinde arkadaşa 90tl doğalgaz gelmiş . Hiç mi yakmadın mübarek.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkangunes04

Araya fakirler karışmış

Alıntıları Göster

Bu çok iyiydi.

• 25 lira doğalgaz fatura çok çok çok iyi.

böyle devam
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.