Şimdi Ara

Doğalgaz yakma devri bitti. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
4
Favori
52.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dogalgaz 80 derecede yanmiyor. Dogalgaz yuksek sicaklikta yaniyor, kombinin icerisindeki icinden su geçen heat exchangeri isitiyor, o suda senin kaloriferini isitiyor. Kalorifer 80 derece isiniyor.

Adam akilli kat kaloriferli stokerli soba(komur odun pelet gaz yağı farketmez) kullanmadigin surece soba tam bir enerji israfı ve çevre katliamı. Isısının çoğu pisligiyle beraber bacadan havaya karisiyor. Verimi çok çok düşük. Ama fiyat açışından en makulu.

Bakin bu konuda tartismaya hic ama hiç gerek yok. En ekonomik isi sistemi mahalli merkezi isi sistemidir. Gidin bakin kuzey ülkeleri nasil isiniyor hangi yolla isiniyor araştırın.

Gavurlar şöminelerine bile kalorifer sistemi bağlatıyorlar verimi yükseltmek için...

• Dogalgazin bu yuksek fiyatindan sonra yakmamak normal yakmak anormal oldu. Milletin yarisindan çoğu yakmiyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onzy -- 11 Ocak 2020; 22:21:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben öğrenciyken 5 litrelik su bidonlarına ketılda su kaynatıp dolduruyorum. gece yatağın içine koyuyordum. sabaha kadar sıcak tutuyordu. eğer başka türlü ısınamıyorsanız deneyin.

• Soba en güzeli, yazın odun tahta çalı çırpı toplayıp biriktiriyoruz kışında yakıta para vermeden ısınıyoruz.İki tahta atıyorum evin heryeri ısınıyor.Birde üstünde kestane, ekmek kızartması vs. güzel oluyor.Ben eski usül soba ile ısınmayı odun yakmayı hiçbir şeye değişmem hem ekonomik hem keyifli.Çıtır çıtır yanan odunların sesini dinleyerek uykuya dalmak gibisi var mı ? Doğalgazlı bir evde bunun keyfini yaşayabilir misiniz ?
  • Bahsettiğim mıkantıs 1KG lık ve kavrama gücü 250 KG olan bir neodyum mıknatıs ve oldukça tehlikelidir. PAtlama ve kıvılcım çıkarma gibi etkiler gösterebilir demir ya da herhangi bir mıknatısa yaklaştırırken dikkat edilmeli. Deneme amaçlı 30x30 çaplı bir mıknatısla olup olmadığına bakarsın. Çoğu sayaç korumalı.
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt
    Güneş kim hocam

• orliny kullanıcısına yanıt
    Ağzına da bir çakmak yapıp uçacaksın.
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Paramanyetik etkide olur o.

• Petekler ısıtsın denirse kombi 50 derecede yanması lazım. ev 23-24 derece olur, 1200 lira gaz parası gelir bu fiyatlarla ve ideal olarak ısınma sağlanmış olunur. Bunun altı maalesef ısınma olmaz, eziyet olur!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAka maka ailem biz de mi almanya ya gelsek diyor. Ben burada 1 birim öderken bizimkilere 653 TL fatura girmiş.
  • Valla açıkçası zahmetli ve tüm evi ısıtamıyor diye biliyordum ama kullananların yazdıkları da yalan olacak değil. Görünen o ki baya bir fiyat farkı var. Ben İstanbul'da yaşıyorum ve bazen bacası tüten evler görüyorum demek uygun geliyor. Eğer 2020 yılında ekonomi eksi yönde devam ederse sonraki kış doğalgaz çok daha fazla pahalılaşır. Dolayısıyla bu gidişle millet sobaya dönerse şaşırmam.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Paramanyetik etki ne yaw?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    doğalgaz da 3.yılımız. ilk yıl 92 95 krş civarındaydı şimdi 1.85 tl inşallah türk akımı projesiyle birlikte indirim yaparlar ama dediğin gibi dövizin yükselmesiyle birlikte mümkün görünmüyor

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Yaw verme etkisi mıknatıs alanı altında.

• Laf olsun diye açılmış bir konu.

Kadıköy’de oturuyor ama doğalgaz parası veremiyormuş beyfendi. Allah akıl fikir versin.

• Banyo yaptıktan sonra giyinip yatağa giriyorum.laptopta euro truck simulator 2 yi açıp tır sürüyorum.laptop şarjını da takıyorum zaten oyunu açınca adaptör ateş gibi oluyor yatağın içine koyuyorum onu da.laptobun ısınması da cabası mis gibi uyuyana kadar yetiyor bana

• Al ya da öde şeklinde alan, kullan ya da öde şeklinde satamaz mı sanıyor sunuz?

Siz kiminle dans ettiğinizin farkında değil siniz
  • bende kullanmıyorum 30 tl gibi geliyor ev 3 tarafdan rüzgar alıyor çoçuk odası var onda kalıyorum elektirkli sobayı acıp ısınıyorum

gaz 25- 30 arası
    elektirk 110 - 140 arası geliyor
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.