Şimdi Ara

Doğalgaz kullanılan binamızda soba için izin isteyen komşu [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yıldır doğalgaz kullanılan binamızda maddi durumu iyi olmadığından dolayı soba yakmak için kiracılardan birisi geldi izin istedi. Kaymakamlıktan bir dilekçe almış , 3-5 komşunuzun imza atması gerekiyor demiş , bende imza atmadım.

Neden?

-duman , is her türlü hava kirliliği olacak.
    -binanın içinde odun sesleri (kova doldururken falan) , görüntüsü falan çok kötü olacak.
    -kül dökümü için uygun yer yok nereye dökülecek vs vs

bu nedenlerle imza atmadım. Karşı komşum olan yönetici imza atmış , sonra gittim yöneticiye atar yaptım ; kardeşim niye imza atıyorsun biz milletin kömür dumanını solumak zorundamıyız diye.... O da fakirdir bi yardımımız dokunsun falan dedi. Bende fakirse gitsin fakir semtinde otursun altındağ tam onlara göre gitsin , odun mu yakıyor , kömür mü yakıyor , kağıt- plastik mi yakıyor ne yakıyorsa yaksın dedim.

şimdi sonuç olarak benim şikayet etme hakkım var mı yok mu? doğalgaz kullanılan bir bina da soba yakmak suç mu değil mi?

edit: fakir dediysek ekmeğe muhtaç değil yani yanlış anlaşıldık herhalde. adam 500 lira kira veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axella aux -- 6 Ağustos 2014; 11:07:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: axella aux

quote:

Orijinalden alıntı: Right-

quote:

eleştirenler sobalı evde oturuyor herhalde ?

Evet ayıp mı?

kardeşim ayıp değil de bu komşunun yaptığı düzeni huzuru bozmak , herkesin doğalgaz yakıyorsa sende doğal gaz yakacaksın , yoksa illaki soba yakacam diyorsan soba yakan bir semtte oturacaksın.

Hocam bir yerden bir yere tasinmak ne kadar zor ve masrafli soylememe gerek yok sanirim. Zaten ailenin durumu yokmus. Kimse istemez millete durumum yok soba yakmam icin izin verir misiniz demeyi. Kim bilir ne zor durumdalar. Konuyu acan arkadas da imza atsa ne olacak ki sanki ? Duman evine mi girecek yukarida biri de demis baca diye bir sey var. Böyle durumlarda biraz anlayisli olmak lazim bana göre çünkü yarin bizde ayni hatta daha kötü durumda olabiliriz.
    Edit: Konuyu açan senmissin zaten dikkat etmemisim
  • Olum git bak çok pis küfür edicem benim asabımı bozma gece gece.

İnşallah bir gün beş parasız kalır odun almaya gücün yetmezde görürüm ben seni.
  • Doğalgaz kaçak yapsa, sobaya gerek yok yaktığınız sigara, ışık, çakmakta işinizi görür.
  • Parası yok diye soğukta mı otursun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhdediff

Parası yok diye soğukta mı otursun ?
    bacanız yokmu olm sizin duman niye sizin eve girsin
  • Sabah sabah....
  • Hiç mi insanligin yok
    Insallah diger komsular da senin gibi degildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Olum git bak çok pis küfür edicem benim asabımı bozma gece gece.

İnşallah bir gün beş parasız kalır odun almaya gücün yetmezde görürüm ben seni.

Ben sabah 8de uyanıyorum güzel kardeşim. Asil sen küfür ettirtme gece geceymis.
  • CSB, KİMSE BU KADAR HAYVAN OLAMAZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

CSB, KİMSE BU KADAR HAYVAN OLAMAZ
  • quote:

Evet ayıp mı?
  • quote:

quote:

Evet ayıp mı?

kardeşim ayıp değil de bu komşunun yaptığı düzeni huzuru bozmak , herkesin doğalgaz yakıyorsa sende doğal gaz yakacaksın , yoksa illaki soba yakacam diyorsan soba yakan bir semtte oturacaksın.
  • quote:

quote:

quote:

Evet ayıp mı?

hangi semtte oturuyorsunuz ?
  • quote:

quote:

quote:

Evet ayıp mı?

Hocam bir yerden bir yere tasinmak ne kadar zor ve masrafli soylememe gerek yok sanirim. Zaten ailenin durumu yokmus. Kimse istemez millete durumum yok soba yakmam icin izin verir misiniz demeyi. Kim bilir ne zor durumdalar. Konuyu acan arkadas da imza atsa ne olacak ki sanki ? Duman evine mi girecek yukarida biri de demis baca diye bir sey var. Böyle durumlarda biraz anlayisli olmak lazim bana göre çünkü yarin bizde ayni hatta daha kötü durumda olabiliriz.
    Edit: Konuyu açan senmissin zaten dikkat etmemisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Right- -- 6 Ağustos 2014; 12:08:18 >

• abi alinma ama apartmandaki huzur bence böyle saglanmaz
  • Sokakta kağıt toplayan çöpçülerin durumuna düşersin inşAllah o zaman görürüm ben seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zengin Değil Varlıklı

Sokakta kağıt toplayan çöpçülerin durumuna düşersin inşAllah o zaman görürüm ben seni.
    Alt komsuysa soba yaktigi zaman duman sizintisi olabilir, ona göre dikkat et. Bende imza atmazdim
  • Kafanı bacaya sokmadıgın surece dumana maruz kalmazsın korkma kocum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0Defkhan0

Kafanı bacaya sokmadıgın surece dumana maruz kalmazsın korkma kocum ..
    Doğal gaz daha ucua gelir ki soba gibi tek odayı ısıtsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

Alt komsuysa soba yaktigi zaman duman sizintisi olabilir, ona göre dikkat et. Bende imza atmazdim

Alıntıları Göster
    Benim anlamadığım kömürü ve odunu parayla mı yoksa belediyeden yardımla mı aldığı o önemli eğer parayla alıyorsa bence imzalamamakla doğru olanı yapmışsın. Adama doğalgazın maliyetinin az olduğunu sürekli sıcaksu için elektrik parası ödemeyeceğini ve mutfak için tüp almayacağını anlatırsın. Zaten sadece kışın yakacak diğer aylarda fazla bişey gelmez. Ama durumu gerçekten kötüyse ve yardım alıyorsa üzgünüm hocam biraz haksızsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.