Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle yoğuşmalı bir kombi şayet ev sizin evinizse en fazla7-8 yılda kendini amorti edecektir. buderusların ömrünün 20-30 yıl olduğu söylenmekte. bu bağlamda bu süre zarfında parasını 2-3 kez çıkaracağını söylemek mantıksız olmaz.

    bende de buderus gb022 yoğuşmalı kombi var. kombi zaten oda kumandası ile beraber satılıyor ki eğer oda termostatı kullanmazsanız tasarruf yeteneğinden oldukça kaybetmekte. yani size oda termostatsız verseler bile farkını verip oda termostatını(mümkünse imkanınız varsa kablosuz olanını) alın.

    buderus değişik bir kombi. hiç bir şekilde alevi görmüyorsunuz. dışında hiç bi delik yok plastik bir kapağı var. bir tek göstergesi var . zaten bildiğim kadarı ile ateşlemeyi buderuslarda pilot alevi değil kor haline gelen katodlar (anotta olabilir) yapmakta. yani ateş sönmesi gibi bir durum olamıyor zira ateş yok.

    oda termostatınız (kablolu) varsa onun gece ve gündüz değerlerini ayarlıyorsunuz bir daha da elektrik kesilmedikçe( oda termostatının 10 saat dayanan pili var) hiç bir ayar yapmıyorsunuz bütün kış kendi kendini yönetiyor cihaz. kablolu kumandada 2 zaman ayarı var biri gece biri gündüz. mesela diyorsunuz saat 18 ile 07 arası 22 derece ol ama saat 07 ile 18 arasıda 24 derece ol. cihazın saati var bu saatler geldiğinde derece otomatik olarak ayarlanıyor. cihaz oda istenilen dereceye geldiğinde durmakta ısı düştüğünde tekrar çalışmakta.

    kablosuz kumandada ise 4 zaman dilimi belirleme imkanınız var. daha çok opsiyon sunmakta. ve mesela gündüz oturduğunuz odaya gece yattığınız odaya koymak gibi alternatifiniz var. kombiyi 25 metreden emir gönderebiliyor. oldukça kullnışlı.

    o paraya değer mi değmezmi sorusu sizin o evde kaç yıl oturmayı planladığınızla alakalı. bu ev benim yaşlılığımda burada geçer diyorsanız alın buderuz yoğuşmalı rahat edin. dış sıcaklık düşsün çıksın siz ayarları değiştireceğim diye kendinizi yormayın. kombi evi sisin belirlediğiniz sıcaklığa çıkarmak için gerekli çalışma seviyesini kendi ayarlayacak. eviniz her daim sizin belirlediğiniz sıcaklıkta kalacak.


    hayırlı günler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertbey1

    arkadaşların kombi önerilerinden ve yardımlarından dolayı çok sevindim ve hemen foruma üye oldum
    benim sizden ricam bende evime yeni bir kombi alacagım çeşitli siteler baktım hep farklı fiyatlar gördüm.öncelikle viessman 100 be buderus akıllı kombi düşünüyordum ancak fiyatları ortalama 1750 ytl.benim bütçem kısıtlu demirdökümün ucuz modellerinden peşin parayla almak istiyorum ucuz fiyatlı demirdökümü nereden alabilecegimi bilen arkadaş varsa forumda yazarsa sevinirim
    hepinize şimdiden teşekkürler


    http://www.spotmallar.com/saticilar.asp

    buradan bircok firma bulabilirsiniz ben demirdokum Aden kombiyi (20000lik) 850 pesine aldim 3 ay once buradaki bir firmadan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin98 -- 29 Ağustos 2006; 16:49:25 >




  • bilenlere 1-2 sorum olacak arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

    1. radyatörlerdeki suyun limonata sarısı gibi olması normal mi? bu kombiye zarar verir mi?

    2. bu suyu durulaştırmak mümkün mü? nasıl? yoksa durulaştırmaya gerek yok mu?

    3. diyelim ki duru hale getirdik ne kadar sürede tekrar limonata sarısı gibi olması normaldir?

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • su radyatörün metal olmasından ve zamanla iç kısmının paslanmasından dolayı metal parçacıkları ile kirlenmete. daha ilerleyen yıllarda siyah bir renk almakta. bu su aynen kombinize girmekte hassas pompa ve boru sistemlerinden geçmekte.

    bu sebepten radyatörlerden yıllar geçtikçe kopması olası büyük bir tortu bu parçalara elbette zarar verebilir.

    bunları önlemek için kombinin devir daim girişine takılan pislik ayırıcı filtreler mevcut. bunlar suyu berraklaştıramıyor ama dediğim tür tortuların kombi sistemine girip arızalar çıkarmasına engel oluyor. siz2-3 ayda bir biriken pisliği temizliyorsunuz.

    WWW.isisan.com sitesinde pislik ayırıcılar başlığı altında bulabilirsin. dediğim ürünü. spirovent marka

    tam adresi bu herhalde http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=29

    bu aslında her tesisatçının tavsiye etmesi gereken bir parça ama ülkemizde kombicilerin çoğu muslukçuluktan geldiği için böyle şeylerden haberdar değiller.

    mesela buderusta gaz filtresi bile var. gaz borusundan gelebilecek (bindebir ihtimal) tortuları tutsun diye. standart veriyor yanında. ben pislik ayırıcıyıda ekstra olarak taktırmıştım. 120 euro idi fiyatı.

    cihazın ömrü için çok faydalı.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Ağustos 2006; 17:24:41 >




  • www.dogalgazprojesi.com bu siteyi yeni keşfettim baya iyi doğalgaz projesi çizimi konusunda burada bilgilerinizi paylaşabilir, sorunlarınıza çözümler bulabilrsiniz. proje çizim teknikleriyle ilgili herşey var ve 1 senedir site varmış. hepinize kolay gelsin.
  • vaillant iyiymiş diye duydum ama???
  • 120 metrekare, yalıtımı iyi, güneybatı cepheli,yaklasık 7.5 metre petek uzunlugu...yalnız zemin kat,altı bodrum olan bir daire için buderus U 052-24K Akıllı Kombi(20000KCAL/H) almak istiyorum..yoksa başka bir marka kombi mi tercih etmeliyim...cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler....
  • alabiliyorsanız gb-022 24 k(20000 kcal) buderus kombyi tavsiye ederim. biraz daha farkı vardır ama ekonomisi kendini orta vadede amorti edecektir.

    hayırlı günler.
  • Bilen arkadaşlar cevap verirlerse memnun olurum,

    Bu sene merkezi kömürlü sistemden, bireysel doğalgaza geçmeyi planlıyoruz.

    01. Kömürlü sistemde kullandığımız mevcut panel petekler yeterli olabilir mi? Hayır ise fark yaklaşık yüzde kaç olabilir?
    02. Oda sıcaklık sensörü, dış ortam sıcaklık sensörü ve bazı odalarda termostatik vana üçü birlikte kullanılabilir mi?
    03. Viessmann'ın kablosuz kontrol paneli var mıdır?
    04. Kombi montajı satış bedeli içinde değil midir? Yoksa sadece devreye almak mı dahildir?
    05. Özellikle Viessmann kombiler için ortalama ömür modele göre değişiyor mu?
    06. Internet üzerinden kontrol edilebilen kombi üretiliyor mu?
    07. Viessman'da bulunan montaj askısı kutunun içinden mi çıkmaktadır?
    08. Vitopend 100 ile Vitopend 200 arasında mahal ısıtmada otomatik kontrol açısından ne kadar bir tasarruf sağlanabilir?
    09. Tesisat boyunda bir sınırlama var mıdır? Yoksa dolaşan suyun hacmi mi önemlidir?
    10. Vitotronic 200'de oda ısı sensörü var mıdır?
    11. Taksitli kampanyalar yılın hangi dönemlerinde yoğunlaşmaktadır?

    Şimdiden teşekkürler




  • arkadaşlar evim 100m ve evime ısı yalıtımı yaptırdım, gaz tesisatını çektirdim, kalorifer tesisatını çektirdim çoğunlukla 45 lik dirsek kullandırdım toplam 7 metre radyator kullanıldı ve en son aolarakta alarkonun serena modelli kombisini aldım aklıma takılan tek konu alarko dan verim alabilirmiyim sizlerden yorum beklşiyorum tşlrler
  • herşeyi bitirmişsin arkadaşım

    artık alırsın desek ne fayda alamazsın desek ne fayda. kışın kullnıncaya kadar sabretmek kalmış.

    hayırlı günler.
  • KaNeMiCi Dostum;
    Buderus servisi olduğun için, yardımcı olabileceğini tahmin ediyorum.
    Çelişkilerim ve tespitlerim;
    1- Logomax Plus GB 022-24K'nın fiyatı araştırmalarımda büyük uçurumlar gösteriyor. Bugün yetkili satıcılarından aldığım fiyat: 1270-1320 € arası ve KDV dahil. Siz 1400 €+KDV fiyat vermişşiniz. Bugün tesisatı döşetmek istediğim firma da sizin verdiğiniz fiyatı verdi. Kombi:1265 €, RC10 Ekran paneli:70 €, Baca:65 €, Toplam: 1400 €. 3/4 Yangın emniyet valfı: 14 €, 3/4 Gaz filtresi: 7 €, Genel toplam: 1421 € + 255.78 € KDV =1676.78 €
    a-) Bu fiyat normal mi?
    b-) Kombi fiyatına RC10 Ekran paneli ve baca dahil değil mi ?
    2- "Isısan Buderus standartlar›na göre monte edilir ve sadece yetkili
    servisler taraf›ndan çal›flt›r›larak kullan›c›ya teslim edilir. Ürünlerin garanti
    süreci yetkili servisimizin tesliminden sonra bafllar. Cihazlar devreye al›nd›¤›
    tarihten itibaren Merkez Bilgi Bankas›na kaydedilir. Art›k ürünler her an Servis
    Müdürlü¤ü ve Yetkili Servisin kontrolündedir." diyor.

    Yetkili servisle sadece kendi malını satan yetkili satıcıların yaptığı tesisat montajını yapanları mı kastediyor ? Yoksa İGDAŞ'tan yetki belgesi alan her işletme dahil mi ? Çünkü yukarıdaki açıklamada " Ürünlerin garanti süreci yetkili servisimizin tesliminden sonra başlar" diyor. Ben de kombiyi nerede ucuz bulursam oradan alıp,(hatta doğubank'ı ziyareti bile düşünüyorum.) bulunduğum yerdeki tanıdık firmaya tesisatı döşetmeyi düşünüyorum.




  • Bende yakında kombi alacağım.Saolsun bu site bana bilgi verdi.Açıkcası hiçbir fikrim yokdu.En azından birkaç şey ogrenmiş oldum.
    Siteyi incelediğimde kaliteli olan kombilerin aşağı yukarı ortak fikir olarak buderus ve viessmann olduğunu anladım.Fiyat olarakda zaten diğerlerinden farklılar.Lakin kafama takılan servis ücretlerini öğrenmek isdedim ve tek tek firmaların ankaradaki yetkili servislerini arayarak servis ücretlerini öğrendim.Sanırım herkez servis ucretlerini merak ediyordur.

    Viessmann : 40 ytl
    Buderus : 25 ytl
    Demirdöküm : 15 ytl
    Baymak : 15 ytl
    Ferroli : 16 ytl
    Vaillant : 60 ytl
    Alarko Carrier : 30 ytl

    Umarım ufakda olsa sizin bu zor tercihinizde bir yardımım dokunmuşdur.
  • ayriyetten buderus gibi kombiler yıllık bakım harici kolay kolay servis istemezler .

    adamlar ortalama (buderus) 25 yıl ömür biçmekte kombilerine.

    hayırlı günler.
  • bugun buderus yoğuşmalı kombimiz takıldı çalır durumda.Acaba yoğuşmalı kombiler kaç derece çalıştırmak gerekir?ben 50 derecede çalıştırmak gerektiğini biliyordum fakat bi arkadasım peteklere giden suyun sıcaklığını 75 olması gerektiğini söylüyor.doğrusu nedir?
  • bu arada ben 1240euro ya taktırdım her sey dahil taktırma hariç.
  • bende de aynı kombi var gb 022 24 k

    belirlenmiş öyle bir ayar yok

    kullnma kılavuzunda teknik değerlere bakarsanız maximum verimi 40 derece civarında verdiğini görürsünüz.

    amaç ekonomimi sizin rahat etmenizmi. sonuçta üşüyerek ekonomi etmenin bir anlamı yok.

    siz oda termostatınızdan odanın kaç derece olmasıbı istediğinizi ayarlayın. kombi peteklere kaç derece su vereceğine kendi karar versin. o kadar para saydınız akıllı kombinin işini yapmasına izin verin.

    zaten oda termostatı varken peteklere giden suyun sıcaklığına midahale edemezsiniz. siz sözgelimi oda termostatında sıcaklığı 25 derece kurdunuz ya . kombi 25 derece için optimum su sıcaklığını belirleyecek ve peteklere ona göre su gönderecektir. kombinin ekranında yazan peteklere giden su sıcaklığının derece cinsinden ifadesidir. ben geçen sene maximum 55-58 dereceleri gördüm. o da mutfakta bi işim varken gözüm takıldığı için. yoksa bütün kış kombiye bakmadım bile. herşey termostatla yapılabiliyor.

    sizin kombinin üstündeki gösterge ile bi işiniz yok.

    siz oda termostatından ideal sıcaklığı belirleyin kombi o sıcaklığa çıkmak için gerekeni yapacaktır. odanız istediğiniz sıcaklığa ulaştığında kombi duracak soğuduğunda tekrar devreye girecektir. siz bir kez sıcaklığı ayarladıktan sonra herhangi bir müdahale yapmanıza gerek yok.

    benim ideal sıcaklık ayarım ( ben rahat ediyorum) gündüz 22,5 derece, gece 21 derece.

    sıcaksu da 48 derece idi.

    bu arada tecrübeli bir kullnıcının tavsiyesi kablosuz termostatla değiştirebilecek maddi imkanınız varsa mutlaka kabloluyu kablosuz ile değiştirin. çok daha güzel oluyor. oturduğunuz oda hangisiyse o oadaya göre çalışıyor kombi. gündüz salona koyun gece yatak odasına mesela.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Eylül 2006; 19:45:36 >




  • tabiki ben bu kadar para veriyorum konforumudan ödün verecek değilim ama arkadasım diyor ki petekler cok ısınsın kombi uzun süre çalışmaz düyor zaten ama dediğin gibi kaç yaparsam yapayım 22 ye ayarladıysa o sıcaklıkta durur.evet ben bu oda için olan cihazda programlama var sanıyorum meger yokmuş neyse biraz kullanalım olmazsa alırım.Ne kadar fiyatı?
  • sizdeki kumanda tam hangisi bilemiyorum. üzerinde güneş,aydede,musluk auto tuşları olan modelmi.


    o modelde sadece gece ve gündüz ayarı var.

    yani saat 08.00 ile 22.00 arası 22 derece ol, 22.00 ila 08.00 arası 20 derece ol gibi ayar yapabiliyorsunuz.

    kablosuz kumandada ise 4 adet zaman dilimi programlayabiliyorsunuz.

    mesela saat 08.00 ile 14.00 arası 23 derece ol, saat 14.00 ile 19.00 arası 24 derece ol, saat 19.00 ile 04.00 arası 20 derece ol, saat 04.00 08.00 arası 22 derece ol gibi.

    kablosuz kumandanın en büyük artısı siz neredeyseniz orayı merkez olarak alabilmesi.

    fiyatlarını bilmiyorum kablolu ile arasında 100 euro kadar olsa gerek.

    hayırlı günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Eylül 2006; 20:04:05 >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.