Şimdi Ara

.... (1113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.333.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni taşınacağımız evimiz için kombi araştırması yapıyoruz. Ama kafamızı karmakarışık yaptılar. Birisi yoğuşmalıya gerek yok diyor, bir diğeri yoğuşmalı olmaz diyor, öteki biri de yoğuşmalı niye düşünmüyorsunuz diyor.
    Konum Düzce. Sıfır bina ve yalıtımlı. 3 katın orta katı ve Kuzey-batı cepheli. Brüt 127 m2. Peteklerin toplam uzunluğu 6-7 m civarı.
    Yoğuşmalı mı, hermetik mi?
    Selam ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acreditor

Merhabalar.
    Yeni taşınacağımız evimiz için kombi araştırması yapıyoruz. Ama kafamızı karmakarışık yaptılar. Birisi yoğuşmalıya gerek yok diyor, bir diğeri yoğuşmalı olmaz diyor, öteki biri de yoğuşmalı niye düşünmüyorsunuz diyor.
    Konum Düzce. Sıfır bina ve yalıtımlı. 3 katın orta katı ve Kuzey-batı cepheli. Brüt 127 m2. Peteklerin toplam uzunluğu 6-7 m civarı.
    Selam ile.

her durumda premix yoğuşmalı kombi almak avantajlıdır

ama odaların m2'ni ve o odada bulunan peteğin boyutunu yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: END3127

quote:

Orijinalden alıntı: END3127

Arkadaşlar vailanta karar verdim... Ancak bir kkaç sorum olacak...

1) vailant servis ağının sitesinde baktığımda 100 kadar yetkili servisi var.. BAna az gibi geldi... Araç filoları sayesindemi 7/24 hizmet veriyorlar.. Bir sorun olduğunda hemen yaparlarmı?? Antepte yetkili servislerinin olup olmadığı sitelerinde de yazmıyor..????

2) Gaziantepte kombi fiyatlarına internetteki fiyatlardan 500 üzeri fazla fiyat söylüyorlar.. İnternette güvenebileceğimiz bir site varmı??? kombiyi internetten almanın sakıncaları olabilirmi??? gaziantepte tanıdığınız referans olabileceğiniz bayiler varmıdır????

Teşekkürler..

Cevap yokmu???

yetkili servisi sıfır adet var kardeşim, yaklaşık 1000 tane kadar trafik de dolaşan merkez servis arabası var ve bu sayı demirdökümden sonraki en büyük sayıdır...

internetten alınan kombileri antep te çalıştırmazlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 8 Ekim 2012; 19:32:33 >

• quote:

Merhabalar.
    Selam ile.

evini 50 derece de ısıtabiliyorsan, yoğ. lı %20 tasarruf saplar, ısıtamıyorsan sağlamaz, ama bu seferde 7 mt radyatöre ayda 400 tl para gelirse ağlamak yok.

yani esas olan yoğ.lıdan önce 50 derece ile çalışan sistem yapmak veya yaptırmaktır.

yoğ.lı icat edildiyse öteki kombiler benim gözümde ÇÖP tür, çünkü senin cebinden fazla ne çıkarsa kim çıkarırsa hırsızdır ve çöp kadar değeri yoktur.

sen yoğ.lı hesaplı bir kombi al, demirdöküm, baymak, eca.. ne olurs, yabancı ÇÖP lere para verme, sonra al kombini 50 dereceye, odaların sıcaklıklarını TEK TEK ölç, sana 20 derce lazım ama 15 derece oluyorsa, 15/20= %75 yapar yani %25 arttır o peteği, diğer odalarda idare edenlere dokunma, hepsi idare ederse, adamı kutlarsın, hepsi idare etmezse, hırsıza yapılan muamelyi yapman CAİZ dir...:D

illa petek arttırarak ısı artmaz, kaçanları da tutarsan olur.

izopan diye bişey var, rad. arkasına onları koy, termostatik vana koydur, kombiyi içeri al, dışarda ise dolabı çift cam lı yaptır, dışarda boru kalmasın, vanaları plastikdir, sen metal koydur, yani ısıyı tutarsan , derece de tasarruf yaparsın..

dikkat edersen hiç kombi tavsiyesinde bulunmadım...:D

• Arkadaşlar merhaba...

Öncelikle paylaşılan bilgiler için teşekkür ederim. Bugün bir doğalgaz firmasıyla anlaştım. Nitromix, DD plus radyatörler, OxiPlus borular, Danfoss t.vanalar vs. şeklinde genelde sizin tavsiye ettiğiniz şekilde sistem kurmaya çalıştım. Yalnız şu noktalarda sorun var ve benim çözmem gerekecek:

1) Metal/pirinç kombi bağlantı seti için İzmir'de tam geçişli filtre, vana vs. bulabileceğim neresi vardır? Gıda çarşısından önereceğiniz yer var mıdır? Ya da hangi internet sitelerinden ne şekilde sipariş vermeliyim, hangi ürünleri istemeliyim?

2) Aynı şekilde dönüş vanalarını İzmir'de ya da internette nereden alabilirim? ECA iyi değil gibi herhalde, onlardan kullanılmasını istemiyorum. Bu arada dönüş vanalarını T mi, L mi şeklinde alacağım?

3) Bir de Term. vana takılmayacak son petek için normal vana ihtiyacımız var.ECA RVe almak istemiyorum. Netten ya da İzmir'den ne alabilirim? Bu L şeklinde mi T şeklinde mi alınacak?

Bu arada Erdem Bey İzmir için zamanında şöyle bir yerin lilkini vermiş:http://oztasisitma.com/indexx.php?f=ebf6c9097b3597ee2d98af3666ac5537

Burada uygun malzeme var gibi?

Yardımcı olursanız sevinirim, olmazsanız da canınız sağ olsun bu konuda kısmen cevapları var gibi başımın çaresine bakmaya çalışırım. Sadece hata yapmak ve boşuna malzeme almak istemiyorum.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ekim 2012; 6:27:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Arkadaşlar merhaba...

Öncelikle paylaşılan bilgiler için teşekkür ederim. Bugün bir doğalgaz firmasıyla anlaştım. Nitromix, DD plus radyatörler, OxiPlus borular, Danfoss t.vanalar vs. şeklinde genelde sizin tavsiye ettiğiniz şekilde sistem kurmaya çalıştım. Yalnız şu noktalarda sorun var ve benim çözmem gerekecek:

1) Metal/pirinç kombi bağlantı seti için İzmir'de tam geçişli filtre, vana vs. bulabileceğim neresi vardır? Gıda çarşısından önereceğiniz yer var mıdır? Ya da hangi internet sitelerinden ne şekilde sipariş vermeliyim, hangi ürünleri istemeliyim?

2) Aynı şekilde dönüş vanalarını İzmir'de ya da internette nereden alabilirim? ECA iyi değil gibi herhalde, onlardan kullanılmasını istemiyorum. Bu arada dönüş vanalarını T mi, L mi şeklinde alacağım?

3) Bir de Term. vana takılmayacak son petek için normal vana ihtiyacımız var.ECA RVe almak istemiyorum. Netten ya da İzmir'den ne alabilirim? Bu L şeklinde mi T şeklinde mi alınacak?

Bu arada Erdem Bey İzmir için zamanında şöyle bir yerin lilkini vermiş:http://oztasisitma.com/indexx.php?f=ebf6c9097b3597ee2d98af3666ac5537

Yardımcı olursanız sevinirim, olmazsanız da canınız sağ olsun bu konuda kısmen cevapları var gibi başımın çaresine bakmaya çalışırım. Sadece hata yapmak ve boşuna malzeme almak istemiyorum.

Teşekkürler...

Hocam siz firmayla ne için anlaştınız anlayamadım.
    Bu malzemeleri firma sağlayamıyor mu size?
    Eğer sağlayamıyorsa, anlaşmanızı gözden geçirmenizde fayda var bence.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sseker

quote:

Arkadaşlar merhaba...

Teşekkürler...

Hocam siz firmayla ne için anlaştınız anlayamadım.
    Bu malzemeleri firma sağlayamıyor mu size?
    Eğer sağlayamıyorsa, anlaşmanızı gözden geçirmenizde fayda var bence.

Selamlar.

bilmediğiniz bir şey var: izmir'de neredeyse bütün firmalar böyle yapacak bir şey yok.

ne metal bağlantı seti biliyorlar, ne dönüş vanası biliyorlar ve kullanıyorlar. İş vana olunca ECA'dan başka bildikleri bir marka da yok. Ne de olsa en ucuzu o.

en ucuzunu alıp, eve getirmemeleri için ben bunların alımını üstüme aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ekim 2012; 9:07:45 >

• Ben uzun zamandır başınızı ağrıtıyorum burada; ama şimdiye kadar hiç evin ısınacak alanının m2'sini yazmamıştım. Dün akşam ölçtüm sonunda:) Daha önceden 120-130 m2 diyordum; ama eğer yanlış ölçmediysem öyle çıkmadı.

Oturma salonu (Mutfakla birlikte) 26,5 m2 ( 1.2+1.2 m 2 adet radyatör koyulacak)
    Hol: 14,5 m2 ( 800+800 yani 1.6 m 2 adet radyatör koyulacak)
    Çocuk odası: 11 m2 (1 m 1 adet radyatör koyulacak)
    yatak odası: 16 m2 (1.6 m 1 adet rad. koyulacak)
    Misafir odası: 23 m2 (1+1+1 m 3 adet rady. koyulacak)
    Banyo ve Wc'yi ölçmedim ama orası da 7-8 m2 falandır. ( 60/120 havlupan)

Toplamda 95-100 m2 ve 11 metre civarında petek kullanılacak havlupanla birlikte.
    Bu değerler uygun mudur?

Misafir odası, yatak odası ve çocuk odasına termostatik vana takacağım 5 adet.
  • Arkadaşlar merhaba ben dha önceden de sormuştum baymak falke fx cihazını almayı düşünüyordum burdan bir kaç arkadaş yardımcı olmuşlardı şimdi sormak istediğim

BAYMAK STAR EXTRA 240 FL HERMETİK KOMBİ mı yoksa baymak falke fx yetermi evim 80 m2 net ve yerden borular geçiyor artı petek boyları küçük

Artı bu iki kombi arasındaki farklar ve artılar eksiler nelerdir yazarsanız çok minnetkar kalıcam.Yoksa kışın donucmm :)))
  • quote:

Arkadaşlar merhaba...

Teşekkürler...

öztaş ta tds den başka birşey yok, o vana da malum vana grubundadır,

GK gibi vanaları vanadan anlayan olmadığı için satmaz piyasa, buyurduğunuz gibi işden de anlayan olmadığı için alır takarlar bunları, siz iyi bir malzeme mi arıyorsunuz hesaplı mı, hesaplı ise, her ne kadar 2-3 yılda bir patlasa da bu dediğiniz vanalardan alırsınız olur biter, ancak tesisata kullanığınız malzeme mersedes markada olsa, kullandığınız usta ve plastik boru bunları silip atacaktır.

mesela boru çaplarını son peteğe kadar 3/4" yapan firma Y.O.K tur.
    balkona kombi atıpta boruları gizleyen YOKTUR.
    kabini krom çıtalı koyan büyük takan YOKTUR
    doğalgaz borusunu kabin içine alan YOKTUR
    doğalgaz spralini 3040 cm nve kombi boyunda takan YOKTUR.
    dönüş vanasını sadece 3 firma uygular.
    TE görüntüsündeki Tr.vanayı uygulayanı bırak bilen YOKTUR.
    bakır boruyu bilen azdır,uygulayabilen ise HİÇ yoktur.

bunları istersen fiyat 2000 artar ama yakıt %50 azalır, bunu da bilen YOKTUR.

bazen inanmaz insan bunlara sonra pişman olur, ama dönemez artık girdiği yoldan

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 9 Ekim 2012; 10:22:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_dewil

Arkadaşlar merhaba ben dha önceden de sormuştum baymak falke fx cihazını almayı düşünüyordum burdan bir kaç arkadaş yardımcı olmuşlardı şimdi sormak istediğim

BAYMAK STAR EXTRA 240 FL HERMETİK KOMBİ mı yoksa baymak falke fx yetermi evim 80 m2 net ve yerden borular geçiyor artı petek boyları küçük

Artı bu iki kombi arasındaki farklar ve artılar eksiler nelerdir yazarsanız çok minnetkar kalıcam.Yoksa kışın donucmm :)))

baymak brötje star extra tamamiyle baxi SPA üretimi ve Patentli bir kombidir,italya'da BAXİ spa'nın fabrikasında üretilir ve bütün avrupada satılır
    ayrıca bu kombinin üstünde baymak novadens gibi çıkartılabilen kumanda paneli var,bu panel ile kombinin bütün fonksiyonlarını kontrol edebilirsiniz ayrıca haftalık program yapabilirsiniz.ayrıca kablo bağlarsanız oda termostatı olarak kullanabilirsiniz

baymak falke fx mütevazi bir kombi,baymak bu kombiyi 7 yıl garanti yapınca peynir ekmek gibi satmaya başladı

sağlamlık kalite istiyorsanız baymak brötje star extra

garantisi uzun mütevazi bir kombi istiyorsanız baymak falke fx

• Arkadaşlar, eski sistemden kalan peteklerin bir kısmı malum yeni sistemde de kullanıldı. Bunların yıkanmasının faydası olur mu? Yoksa gereksiz bir harcama mı?
  • Aklıma geldi yazayım dedim, 98 yılında Doğalgaz henüz Edirnede yok iken bakır boru tesisatlı merkezi ısınma sistemli bir dershaneye gidiyordum inanılmaz sıcak oluyordu. Merkezi sistemde su sıcaklığı 60 ın altına pek düşmüyor ama tesisatında etkisi büyüktür sanırım. O zamanda aşırı soğuklarda evler normal ise o dershanede millet kızıl çıkartıyordu
  • ECA Radyatörlerde seramik kaplama yapılıyormuş.

E.C.A. Panellerinde Nanoseramik Teknoloji : E.C.A. panel radyatörlerinde kullanılmaya başlanan nanoseramik yüzey kaplama teknolojisi sektörde bir ilk olup, fosfat içermeyen yüzey kaplama kimyasalı uygulamasıdır. Bu kimyasalın korozyona karşı dayanım perfonııansı, geleneksel olarak kullanılan demir fosfat kaplamaya göre çok daha fazladır ve paslanma süresini 2 katından fazla geciktirmektedir.
    Bu kimyasalın en büyük artısı, çevre dostu olmasıdır. Çok daha az elektrik ve su tüketerek üretim yapılmasını sağlar. Bu kimyasalın kullanıldığı proseste, çevreye zararlı olan çamur atığı ortaya çıkmamaktadır. Geleneksel olarak kullanılan demir fosfat kaplamada fosfat çamuru çıkmaktadı r ve bu birinci derecede zararlı atıktır. Nanoseraımik teknolojide fosfat, organik kirleticiler ve toksik ağır metaller gibi çevreye zararlı atıklar bulunmamaktadır. Nanoseramik teknolojinin, insan sağlığına zararı bulunmamaktadır.

ÇEVRE AÇlSlNDAN AVANTAJLARI:
    1. İçeriğinde fosfat kimyasalı bulunmamaktadır.
    2. İçeriğinde organik kirleticiler bulunmamaktadır.
    3. İçeriğinde toksik ağır metaller bulunmamaktadır.
    4. Zararlı hiçbir hammadde içermemektedir.
    S. Çamur atığı ortaya çıkmamaktadır, bu nedenle çevreye zararı bulunmamaktadır.
    6. Soğuk bir proses olduğundan enerji kullanımı düşüktür, bu nedenle doğal kaynakların tüketimini azaltmaktadır.
    7. ISO 14001 'i desteklemektedir.
    8. Daha az atık su ortaya çıkardığı için çevreye dosttur.

KALİTE AÇlSlNDAN AVANTAJLARI:
    1. Korozyona karşı direnci yüksektir, kullanıldığı üründe paslanma süresini 2 katından fazlaya çıkarmaktadır.
    2. Proses kontrolü kolaydır.
    3. Homojen kaplama sağlar. Uygulanan yüzeyin tüm kısımlannda kusursuz kaplama oluşur.

• cevabınız için tekrar tekrar teşekkür ederim hocam.
  • Merhabalar.
    Daha önce hermetik mi yoğuşmalı mı diye soru yöneltmiştim. Odaların alanını ve o odalardaki petek boylarını belirtirsem daha sağlıklı yorum yapılabileceğini belirtmiştiniz.
    Salon 24 m2:2 adet 120cmx60cm
    Oturma odası: 12 m2: 50cmx60cm
    Mutfak 12 m2: 70 m2x60cm
    Yatak odası 14 m2: 50cmx60cm
    Çocuk odası 11 m2: 60cmx60cm
    Antre 15 m2: 40cmx60cm
    Banyo 5,5 m2: 50cmx100cm havlupan.

Eski mesajım:
    Selam ile.
  • quote:

eviniz net 93m2 civarında görünüyor,radyatör boyu da 5,1mt+havlupan
    radyatör boylarınız çok az tutulmuş
    yaşam alanı olan oturma odasında 12 metre bir alanda 50cm radyatör olmaz+yatak odasında aynı şekilde
    oturma odası + yatak odası + koridorda petekleri 2 katına çıkartmanızı öneririm

mutfak+koridor hariç diğer kalan bütün odalarada termostatik vana takmanızı öneririm

premix (tam yoğuşmalı) yoğuşmalı kombi öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 9 Ekim 2012; 18:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

Merhaba arkadaşlar.

Ben de sonunda anlaştım bir firma ile. Bir iki ufak pürüz var kendi açımdan onları da hallettiğim zaman kurtulacağım bu işten inşaallah:)

Anlaştığım firmaya GK vanalardan istiyorum dediğimde, bizim vanalarımızı da (Alarko vana) GK üretiyor demişti. Sadece üzerinde Alarko yazıyor dedi. Kafamda soru işareti oluşmuştu. Az önce GK'nın merkezini aradım, böyle böyle bir durum var, alarkonun vanalarını da siz mi üretiyorsunuz dedim, evet dedi telefondaki bayan. Peki kalite olarak sizin birinci ve ikinci kalite ürünleriniz var hangi kalitede üretiyorsunuz dedim birinci kalite dedi. İnşaallah doğrudur diyorum. Güvenmekten başka bir çarem yok zaten.

disintegration arkadaşa sordum, ayrıca sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

Gk, alarko ve demirdöküm un vanalarını da üretiyor bizzat kendim fabrikasında gördüm iciniz rahat olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: t@rik

Arkadaşlar, eski sistemden kalan peteklerin bir kısmı malum yeni sistemde de kullanıldı. Bunların yıkanmasının faydası olur mu? Yoksa gereksiz bir harcama mı?

Doğalgaza dönüşüm sürecinde ben de forumda aynı soruyu sormuştum tatmin edici bir cevap alamamıştım. Ama ben şimdi size tatmin edici bir cevap vereceğim. Kesinlikle suya tutun hatta her tarafını yıkayın. Yan çevirin ters çevirin tüm kurumları çıkarın. Çünkü o kadar çok kurum çıkıyorki o kurumlar aynı kum gibi birşey. Tüm çıkan kurumları toplasak bir kaç adet peteği tamamen doldururdu. Ve ustalara bunu yaptırın bunun için ekstra para vermeyin. Yada pazarlık yapın. Ustalar bu petek temizleme işini istismar ediyorlar. Ama acayip kurum çıkıyor muhakkak temizlet. Etkin petek hacmin 2 katına çıkar. Ayrıca boruların içindeki kurumları da boşaltmak için banyodaki peteğe musluk yaptırın ben öyle yaptırdım. Şu an berrak bir su dolaşıyor peteklerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: canilke

quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

Merhaba arkadaşlar.

Ben de sonunda anlaştım bir firma ile. Bir iki ufak pürüz var kendi açımdan onları da hallettiğim zaman kurtulacağım bu işten inşaallah:)

Anlaştığım firmaya GK vanalardan istiyorum dediğimde, bizim vanalarımızı da (Alarko vana) GK üretiyor demişti. Sadece üzerinde Alarko yazıyor dedi. Kafamda soru işareti oluşmuştu. Az önce GK'nın merkezini aradım, böyle böyle bir durum var, alarkonun vanalarını da siz mi üretiyorsunuz dedim, evet dedi telefondaki bayan. Peki kalite olarak sizin birinci ve ikinci kalite ürünleriniz var hangi kalitede üretiyorsunuz dedim birinci kalite dedi. İnşaallah doğrudur diyorum. Güvenmekten başka bir çarem yok zaten.

disintegration arkadaşa sordum, ayrıca sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

Gk, alarko ve demirdöküm un vanalarını da üretiyor bizzat kendim fabrikasında gördüm iciniz rahat olsun

Teşekkürler cevap için.

• 
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.