Şimdi Ara

.... (1112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.333.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kugutex

quote:

Orijinalden alıntı: kurt0146

quote:

Orjinalden alıntı: temel_kabasakal

3. Çift eşanjör nedir? Bize faydası nedir? Çift eşanjörlü mü tercih etmeliyiz ?

4. Vitopend 100 ile Vitopend 200 arasındaki fark genel olarak ısıtma kapasitesimidir ? Yoksa Vitopend 200'ün başka üstünlükleride varmıdır ?

3- Çif eşanjörlü bir kombinin ömrü tartışmasız tek eşanjörlüye göre daha uzundur. Su sırayla eşanjörlere girer. Yani tek eşanjör suyu ısıtmak için yüksek güç harcarken çift eşanjörlü bir kombi ilk önce birinci eşanjörden geçerek suyu ısıtır , ikinci eşanjör ise sizin istediğiniz sıcaklığa getirir. bu sistemin kireçli suyu olan şebekelerde çok faydalı olduğu söylenmektedir. Kireçten laf açılmışken su filtreleri var 25-30 lira. Bunlardan alın. Evinizdeki tüm suyu filtrelemiş olursunuz. bulaşık makinasına dahi faydası olur. Kombiye ne kadar olmazkı sız düşünün...

BAKIN ARKADAŞLAR ÇİFT EŞANJÖRLÜ KOMBİLERDE SATICILAR KULLANMA SUYU İLE MAHAL ISITMASI AYRI AYRI OLMAKTADIR DEMEKTEDİRLER. BU ŞEKİLDE BİR KOMBİ BULUNMAMAKTADIR. ÇİFT EŞANJÖRÜN MANTIĞINI ANLATTIM. AMA YİNE DE ALINMASI GEREKEN KOMBİ ÇİFT EŞANJÖRLÜ OLARAK TERCİH EDİLMELİDİR.

4- VİESSMANN vitopend 100 ile 200 arasında ısıtma açısından fark yoktur. ıkısıde ısıtma da 20600 kcal/h tir. ancak 200 modelinde elektronık kontrol paneline bağlı olarak farklı olarak üstün özellikleri bulunmaktadır. bunun yanında baca gazı adaptasyon sistemi vardır. yani baca fanı kademeli olarak çalışır. bu diğer kombilerde bulunmamaktadır. başka bir üstünlüğü de kullanım suyunda özel booster teknolojisi ile 25000kcal/h kapasiteye çıkmaktadır.
    bu da saatte 1 ton su demektir. bu kombide sıcak su konforu mukemmel.. vitopend200 de eşanjörün birtanesinin etrafı kapalıdır. içinde 4 lt su barındırır.bu da kombının 4 lt lık boylere sahıp oldugu anlamına gelır. bunun faydası ıse musluktan sıcak suyu açınca anında sıcak su almanız demektir.

elektronik vitotronıc200 kontrol panelını anlatmaya gerek yok. bunları yukarda da yazmıştım.

yardımım dokunduysa ne mutlu bana...

sayın kurt valla bilgilerinizden allah razı olsun bugun ilk defa okuyorum ama sayende epey faydalı oldu.

benimde tavsiyelerinize ihtiyacım var. evimizi müteahit bitirmek üzere. 1 çatı dublex ve birde ters dublex eve geçicez 1 aya kadar.
    binanın yalıtımı filan yapılıyor, bina çift daire, bize sadece kombi almak kalıyor tavsiyelerinize ihtiyacım var. çatı dublex'i 2+1 80m2 kadar çatıdada 1oda 1de merdivenin çıktığı oda var orasıda tahminen toplam 30m2 yapar heralde sizcede viessmann mı tavsiye edersiniz.
    birde çatıdaki odaları ir falan gelince kullanmayı düsünüyorum ısı probleminden dolayı. aslında yukarıyı çocuklara ayırcaktım ama kısın bana pahalıya mal olur diye düşünüyorum. sizce dublex dairelerde kombi kullanımı nasıl yapılmalıdır. yani yukardaki petekleri kapalı tutsam bana faydası olurmu.

Dostum benim ev triplex. Her odayı yakamıyorum. Koridordakileri daha az yakıyorum. Sakın termostat alıp bir odaya koyarım deme. Her peteğe termostatik vana al. Ben aldı ama nereye taktıracağımı şaşırdım taktırmadım. Mutfağa olmuyor. Koridor çok büyük. Gün içinde değişik odalar kullanılıyor. Hangisine taksam karar veremedim ve taktırmadım. Petek bol olacak ve peteklere termostatik vana tak.

• oku oku anca bitti, bilgi veren ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler

DD nitromix ile ilgili bir sorum var, bu kombinin oda sıcaklığında modülasyon yapmaması (anladığım kadarıyla alev boyunu ayarlamaması) benzer bir kombi ile (örneğin ariston genus 30 kw) özellikle yakıt yönünden nasıl bir fark yaratır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk35

oku oku anca bitti, bilgi veren ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler

DD nitromix ile ilgili bir sorum var, bu kombinin oda sıcaklığında modülasyon yapmaması (anladığım kadarıyla alev boyunu ayarlamaması) benzer bir kombi ile (örneğin ariston genus 30 kw) özellikle yakıt yönünden nasıl bir fark yaratır

bütün koşullar eşit olduğunu varsayarsak yakıt yönünden %2-3-4 farkeder o kadar
    esas tasarruf yaptıran

önem sırasına göre yazıyorum

1) en başta yalıtım:ısınmanın birinci kuralı+ana kuralı:YALITIMDIR
    2) işçiliği iyi yapılmış,boru çapları uygun,sirkülasyonu iyi bir kalorifer tesisatı
    3) eve uygun uzunlukta kaliteli radyatör metrajı+markası
    4) radyatörlere monte edilmiş kaliteli termostatik vana (2 radyatör hariç)

oda sıcaklığına göre modülasyonun en büyük avantajı:kombinin pompasının gereksiz çalıştırmaması,alev boyu küçüldüğü için kombi daha az yorulur

bugün 350lira,400lira 500liraya modülasyonlu termostat satan markalar var.bu fiyatlara kesinlikle modülasyonlu termostat önermem
    gerek yok paranıza yazık

a) eviniz yalıtımlıysa
    b) modülasyonlu termostatın fiyatı 100-150lira civarındaysa
    c) evde sıcaklığın homojen dağılabilmesi için termostatın monte edileceği alan önemli olduğu için termostat için koridor veya kombiye uzak bir alan seçildiyse

modülasyonlu termostat alınabilir,onun haricinde bence gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: nerrggis

Merhbalar, Denizli merkezde oturuyorum. Biz de merkezi kömür ısıtmlıdan b.doğalgaza geçtik. Kombiyi yoğuşmalı yoğuşmasız konusunda karar veremedm. Forumdaki yorumları 10-15 gündür takp ediyrum. 5 katlı 20 daireli apartmanın en üst katında oturuyorum ve dairem güney batıya bakıyor Çatı izocamla kaplı Başkada yalıtım yok. Balkonla birlikte net kull.alanı 85-87 m2 kömürle ısınırken ben çok fazla ısınıyordum hatta mutfak kapısını hemen hemen hiç kapatmıyordum en alt zeminler (altları boş bodrum ve kazan dairesi) ısınmadıklarını söylese bile. (Yalnız ben sonradan duvarları ve tavanı alçı ile sıvattım onun faydası var mıdır bilemiyorum.) Mutfak ve ç.odasından balkona çıkılıyor d.gaza geçeceğiz diye balkonu da pvc doğrama ile yeni kapattım. Tesisatımız mobil sistem ve mutfaktan plastik borularla dağılıyor. Yülseklik 2,60, Y.odası 3,85*3,5=13,5 m2 güneye bakıyor 80 cm ptk, ç.odası 3,65*3,26=12 m2 güney batıya bakıyor 1 m ptk, mutfak 4,33*2,60=11,5 m2 batıya bakıyor 0,80 ptk, balkona ptk koydurmadım henüz 10 m2, çünkü balkona çıkılan ç.odası duvarı ile mutfak kapısını kaldırıp balkonla birlikte kullanmayı düşünüyorum çocuklarda hayır balkon böyle kalsın sadece petek koyalım diyorlar kararsızım. Salon batıya bakıyor 3,90*5,45=21,3 m2 2 m ptk. hol 1,80*2,37=4,3 m2, koridor 1,15*6.1=7 mt topl.lavaboyla 13 m2 0,60 ptk) hol koridor ile banyo (5 m2 0,50 ptk) yan daireye bakıyor. Ptk.ler 0,60 cm eninde ve toplam peteğimiz 5,70. Sanırım iyi anlattım ayrıca krokisini çizmeme gerek varmı bilemiyorum şimdi ne dersiniz yoğuşmalımı yoğuşmasızmı ? Mühendis arkadaşlar bile yoğuşmalıya ne gerek var paranız çok ise yoğuşmalı,paranız az ise yoğuşmasız diyorlar 5-6 senede amorti yapacak diyorlar, ama benim aklım biraz da Ariston Cls Premiuma ya da Ariston Clasda. Ayrica bir şey sormak istiyorum bu petek uzatmalar sadece yoğuşmalıda mı gerekiyor normal hermetik kombilerde de ptk.ler uzatılsa gaz sarfiyatı yüksek mi oluyor. Şimdiden ilginize teşekkürler. Özellikle Biray D.gaz,disintegratıon ve intererdem rumuzlu arkadaşlar. Ha bir de tesisat plastik boru demiştim kombiyi plastik borularla bağlıyorlar bakır ile plastik boru arasında ne fark var. Tesisat plastik döşeli olmasaydı hepsini bakır boru ile yaptırıdım ama. Acil cevap bekliyorum.

merhaba

her durumda premix yoğuşmalı kombi almak bu zamanda avantajdır.siz mühendislere inanmayın
    amortisman olayına takılacak olursak sadece kombiyi değil herşeyin en ucuzunu kullanmamız gerekiyor

en dandik tesisat borusunu
    en dandik radyatör markalarını
    en dandik vanaları
    en ucuz işçilikle bu işi yapmamız gerekiyor
    ama mühendisler işten kısmaya gelince ne hikmetse kombiden kısıyorlar
    gerek yok amortismen uzar diyor.sanki dizel araba alıyoruz
    5000lira yerine 3750liraya iş yaptırmamız gerekiyor

işin gerçeği şu:
    900liralık normal kombileri alıp (premix yoğuşma) 1400liraya satıyorlar
    adını daha önce duymadığımız radyatör markalarını takıyorlar

fiyat/performans premix yoğuşmalı kombiler ile piyasada alınabilecek orta düzeyde normal kombiler arasında fiyat farkı çok az
    kendimden örnek vereyim
    bugün kendime normal bir kombi alsam piyasada beğendiğim kombilerin fiyatı 1250-1300lira
    örnek:baymak luna 3,ferroli domitech,dd nitron
    sadece 200-250lira daha ekleyerek tam yoğuşmalı (premix) kombi alabilirim
    örnek: ariston clas premium,nitromix,baymak falke condens..gibi
    doğalgaza yine zam geldi,bu zamanda en mantıklısı premix yoğuşmalı kombi almak,bütün avrupa yoğuşmalı kombi kullanıyor

ingilterede normal kombi kullanmak yasak,hollanda'da yasak,almanyada bina yalıtımlıysa normal kombi kullanmak yasak

avrupadaki yabancılarla görüşüyorum.burda piyasada normal kombilerin ısrarla teşvik edildiğini söylüyorum,adamlar bana rusya ve iran size yakın olduğu için mi bu kadar savurgansınız diyor
    gazı hem dışardan alıyoruz hemde ısrarla ama ısrarla yoğuşmasız kombi teşviki yapılıyor,
    burada 28kw kombiler çok yaygın diyorum,adamlar bu kadar büyük kapasiteli kombilerle nereleri ısıtıyorsunuz diyor.hayret ediyorlar
    oralarda da bizim kullandığımız kombileri kullanıyorlar,bizden farkları yok,ariston clas premium'da ingilterede satılıyor
    baymak luna3 duo tec'te almanyada satılıyor,

orada tek fark binaları çok iyi yalıtımlı ve tesisatı borusu olarak bakır boru kullanıyorlar
    bizde bakır boruya tu kaka muamelesi yapan bile oluyor

kendimden örnek vereyim.kısa bir süre önce 60m2 ve 65m2 evler için baymak duo tec premix yoğuşmalı kombi aldım
    evet yanlış yazmadım ailemin 1+1 stüdyo daire ve 2+1 evlere premix yoğuşmalı kombi aldım

yıllardır bu başlıktayım premix yoğuşmalı kombi alıp ta pişman olana denk gelmedim.
    ha bu arada sadece kombi almakla iş bitmiyor.yapmanız gerekenler var
    normal kombi de alsanız yoğuşmalı kombi de alsanız petek boylarını büyütün.petek boyları büyüyünce ev gereğinden ısınırsa bunun önüne geçmek için bazı odalara kaliteli termostatik vana taktırın

evinize gelecek olursak yerinizde olsam petek boylarını en az 1 metre daha uzatırdım. mutfak veya banyo ve koridor hariç diğer kalan peteklerde termostatik vana taktırırdım,tesisatınız mobil sistem bu büyük avantaj,petekleriniz daha çabuk ısınır

kolay gelsin

sn disintegration cvp için çok teşekkürler. Anladığım kadarı ile hermetik kombide ariston classı pek tavsiye etmediniz gibi görünüyor ama bina olarak anlaştığımız firmada bu dediğiniz kombiler yok ve ben takmam diyor (çünkü biri baymak star bridge istemişti) eca,ariston, viesman ve bosch markaları var. Ayrıca bir önerinizde okumuştum yanılmıyorsam t.vanayı kombiye en yakın yere taktırın demiştiniz şimdi neden bütün odalara taktırın diyorsunuz. Kaliteli t.vana markaları hangileridir bizim petekler eca marka.Dediğiniz gibi petek boyunu büyütmeyi düsünüyorum zaten ya balkona ek petek koydurucam ya da aradaki duvarı kaldırısam oaradaki peteği büyütüp çıkan petekleri devir daim yapıcam. Pekii bir de Eca Confeo Premix ile Ariston Clas Premium arasında fark nedir.

• Değerli Üstadlar,

Foruma katkısı olan üstadların bilgi ve yorumlarından birçok farklı konuda yararlandım. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak 2 kombi arasında tercih noktasına geldim. Buderus gb072, ferroli econcept 25c. Bu iki kombi arasında hangisini tercih etmem gerektiği konusundaTEKNİK VERİLER VE TECRÜBELERE ihtiyacım var. Kararımı gelecek yorumlara göre belirleyeceğimden herkesten yorum bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerrggis

sn disintegration cvp için çok teşekkürler. Anladığım kadarı ile hermetik kombide ariston classı pek tavsiye etmediniz gibi görünüyor ama bina olarak anlaştığımız firmada bu dediğiniz kombiler yok ve ben takmam diyor (çünkü biri baymak star bridge istemişti) eca,ariston, viesman ve bosch markaları var. Ayrıca bir önerinizde okumuştum yanılmıyorsam t.vanayı kombiye en yakın yere taktırın demiştiniz şimdi neden bütün odalara taktırın diyorsunuz. Kaliteli t.vana markaları hangileridir bizim petekler eca marka.Dediğiniz gibi petek boyunu büyütmeyi düsünüyorum zaten ya balkona ek petek koydurucam ya da aradaki duvarı kaldırısam oaradaki peteği büyütüp çıkan petekleri devir daim yapıcam. Pekii bir de Eca Confeo Premix ile Ariston Clas Premium arasında fark nedir.

ariston clas hermetik değil ariston clas premium öneririm. ariston clas premium hem fiyatı ekonomik,hem sorunsuz hemde minimum ısıl güç tüketimi 50c - 30c işletmede 6kw ve modülasyon aralığı %26 - %100,bu oran premix yoğuşmalı bir kombi için çok iyi,ayrıca çok sessiz bir kombi

bütün odalara termostatik vana taktırın demedim

2 oda hariç diğer kalan odalara takılır,kombinin pompasının sağlıklı çalışabilmesi için bütün peteklere term vana takılmaz

mutfak,banyo,koridor haricinde bütün odalara takılır,term vana markası: danfoss ve siemens öncelikle öneririm.bunları bulamazsanız eca'da olabilir

fiyat/performans premix yoğuşmalı kombiler arasında muazzam fark yoktur.

teknik açıdan ariston clas premium ile eca confeo premix arasında minimum ısıl güç tüketiminde fark çok azdır

kombi alırken servis durumunu da araştırın.hangisi evinize yakın,hangisi olaylara hemen müdahele ediyor,hangisi pazar günü çalışıyor

• Yardımcı olursanız sevinirim.
    1 hafta kadar önce Burdur’da (yani3.ısı bölgesi) iyi-kötü bir ev aldık. Müteahhit 1 aya kadar teslim edecek. Bizde eve taşınmadan önce yapılacak tüm tadilatları yaptırıp bir daha uğraşmayalım diyoruz.
    Yaklaşık 1 haftadır forumda yazılanları okuyorum. Ancak kafam iyice karıştığı için sizlere sorma ihtiyacı hissettim.
    Sıkıntım şu:
    İlk defa kombi alıp kullanacağım.
    Ev en üst katta, kullanılabilir kapalı olan 140m2.Çift duvar arası 5cm strafor ile duvarlar yalıtımlı. Tavanda 8cm cam elyafla yalıtımlı. Kiremit çatı mevcut. Zemin zaten yalıtımlı. Pencereler plastik. Ev plastik borulu mobil sistem döşenmiş. Kombi balkonda duracak.Toplamda 8.5m petek var. Petekler:
    Çocuk odası : 60’a 80
    Mutfak : 60’a 100
    Koridor : 60’a 90 (Koridor ölçüleri yaklaşık 1.50m’ ye 10.50m.)
    Oturma odası : 60’a 120
    Salon : 60’a 160 ve 60’a 100 (2 petek kullanılmış)
    Yatak odası : 60’a 120
    Banyo : 60’a80 (Banyo yaklaşık 9m2.)

*Sizce bu petekler bu eve yeterli mi?
    *Kombi yoğuşmalı mı olmalı yoksa hermetik mi? (Şebeke suyu kireçli)
    *Aklımda Baymak Brötje Novadens var. Ancak bir saplantım yok. Tavsiye edebileceğiniz başka marka-model varsa onlarda olur.
    İlginize şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: labine

Değerli Üstadlar,

Foruma katkısı olan üstadların bilgi ve yorumlarından birçok farklı konuda yararlandım. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak 2 kombi arasında tercih noktasına geldim. Buderus gb072, ferroli econcept 25c. Bu iki kombi arasında hangisini tercih etmem gerektiği konusundaTEKNİK VERİLER VE TECRÜBELERE ihtiyacım var. Kararımı gelecek yorumlara göre belirleyeceğimden herkesten yorum bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

ikisi de olur,bence her iki kombide mükemmel,hem malzeme kalitesi hemde teknik açıdan

buderus gb72,buderus gb22 yerine çıktı. ferroli econcept bütün avrupada satılan bir kombidir.

kombi alırken servis durumunu da araştırın.hangisi evinize yakın,hangisi olaylara hemen müdahele ediyor,hangisi pazar günü çalışıyor

buderus gb72

....

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 6.6kw

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/Buderus_GB072_NeoPlus_Yogusmali_Kombi_08_2011.pdf

ferroli econcept:

http://www.ferroli.com.tr/uploaded_files/file/urun_brosur/econcept%20tech%20teksyf.pdf

minimum ısıl güç: 5,7kw …………..> modülasyon aralığı %21 - %100

....

ferroli econcept'in avrupada 10kw ve 18kw seçenekleri ile satılıyor.ülkemize bilerek bu kapasitedeki kombileri getirmiyorlar
    yoksa normal kombilerin satışı durur

ferroli econcept fransa:

....

ferroli econcept almanya:

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 7 Ekim 2012; 19:29:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: END3127

Arkadaşlar vailanta karar verdim... Ancak bir kkaç sorum olacak...

1) vailant servis ağının sitesinde baktığımda 100 kadar yetkili servisi var.. BAna az gibi geldi... Araç filoları sayesindemi 7/24 hizmet veriyorlar.. Bir sorun olduğunda hemen yaparlarmı?? Antepte yetkili servislerinin olup olmadığı sitelerinde de yazmıyor..????

2) Gaziantepte kombi fiyatlarına internetteki fiyatlardan 500 üzeri fazla fiyat söylüyorlar.. İnternette güvenebileceğimiz bir site varmı??? kombiyi internetten almanın sakıncaları olabilirmi??? gaziantepte tanıdığınız referans olabileceğiniz bayiler varmıdır????

Teşekkürler..

Cevap yokmu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeusman

Yardımcı olursanız sevinirim.
    1 hafta kadar önce Burdur’da (yani3.ısı bölgesi) iyi-kötü bir ev aldık. Müteahhit 1 aya kadar teslim edecek. Bizde eve taşınmadan önce yapılacak tüm tadilatları yaptırıp bir daha uğraşmayalım diyoruz.
    Yaklaşık 1 haftadır forumda yazılanları okuyorum. Ancak kafam iyice karıştığı için sizlere sorma ihtiyacı hissettim.
    Sıkıntım şu:
    Ev en üst katta, kullanılabilir kapalı olan 140m2.Çift duvar arası 5cm strafor ile duvarlar yalıtımlı. Tavanda 8cm cam elyafla yalıtımlı. Kiremit çatı mevcut. Zemin zaten yalıtımlı. Pencereler plastik. Ev plastik borulu mobil sistem döşenmiş. Kombi balkonda duracak.Toplamda 8.5m petek var. Petekler:

*Aklımda Baymak Brötje Novadens var. Ancak bir saplantım yok. Tavsiye edebileceğiniz başka marka-model varsa onlarda olur.

odaların m2'sini ve o odada bulunan radyatörlerin boyunu yazarsanız

daha sağlıklı bir değerlendirme yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Yardımcı olursanız sevinirim.
    Sıkıntım şu:

odaların m2'sini ve o odada bulunan radyatörlerin boyunu yazarsanız

daha sağlıklı bir değerlendirme yapılır

Çocuk odası : 10.30m2 80cm petek
    Mutfak : 16.50m2 100cm petek
    Koridor : 17.40m2 90cm petek
    Oturma odası : 17.50m2 120cm petek
    Salon : 30.50m2 160cm ve 100cm petek (2 petek kullanılmış)
    Yatak odası : 18.30m2 120cm petek
    Banyo : 8.80m2 80cm petek

• quote:

radyatör boylarınız yetersiz değil ama yeterince de uzun tutulmamış

baymak brötje novadens extra iyi tercih olur.sadece kombi almakla tasarruf yapamazsınız

kombiyi balkona monte edecekseniz.kombiye çift cam ısıcam pvc'den muhafaza yaptırmanızı öneririm.
  • quote:

quote:

radyatör boylarınız yetersiz değil ama yeterince de uzun tutulmamış

baymak brötje novadens extra iyi tercih olur.sadece kombi almakla tasarruf yapamazsınız

kombiyi balkona monte edecekseniz.kombiye çift cam ısıcam pvc'den muhafaza yaptırmanızı öneririm.

forumdaki önceki açıklamalarda muhafazayı zaten notlarımın arasına almıştım. Ama dediğiniz gibi ısıcamdan muhafaza çok daha mantıklı. Bunun yanında balkonuda kapatmayı düşünüyorum.
    İlginiz için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ben Novadens Extra 240 alttaki siteden aldım. Terredütüm vardı ama gerçekten çok ilgili firma çıktı.
    http://www.ucuzbeyazesya.com.tr/?urun-1006-Baymak-Brotje-Novadens-Extra-240Fi-Yogusmali-Kombi.html

@zebza

baymak novadens'i ne kadara aldınız? linkteki ürün eski kasa baymak novadens,siz yeni kasa mı aldınız?

Hocam merhaba,
    Haftasonu tesisatı döşemeye başladığımız için mesajı ancak görebildim kusura bakmayın. Yeni modeli aldım, sadece resim güncel değil. Kargo dahil 1.710TL 10 taksit + 4 ay ertelemeli.

• merhaba arkadaşlar. daha öncede buradan yazmıştım ancak askere gittiğim için kombimi alamamıştım. şimdi askerden döndüm ve sıra geldi kombi almaya.

Öncelikle Adıyaman ilinde ikamet etmekteyim. Evim güney-batı cepheli, 1. kat ve herhangi bir yalıtım ve izalasyon bulunmamaktadır. Aklımdan geçen kombiler buderus gb072, ferroli econcept 25c. Birde benim ve eşimin çalışmasından dolayı aklımın bir köşesindede ariston genus premium var.

Öncelikle evimin ölçülerini ve petek boyları şu şekilde:

Salon: 31.5 m2 ve petek boyu 2x140 cm
    Oturma odası: 17.30 m2 ve petek boyu 140 cm
    Çocuk Odası: 11.50 m2 ve petek boyu 100 cm
    Yatak odası 17.80 m2 ve petek boyu 160 cm
    Mutfak: 16.80 m2 ve petek boyu 140 cm
    Giriş: giriş L tipi toplam 14 m2 ve petek boyu 100 cm
    Banyo: 7.60 m2 ve petek boyu 60 cm.

birde 160 cm lik peteğe çapraz bağlantı yapmayı ve termostatlı vana da taktırmayı düşünüyorum. yorumlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar.

Ben de sonunda anlaştım bir firma ile. Bir iki ufak pürüz var kendi açımdan onları da hallettiğim zaman kurtulacağım bu işten inşaallah:)

Anlaştığım firmaya GK vanalardan istiyorum dediğimde, bizim vanalarımızı da (Alarko vana) GK üretiyor demişti. Sadece üzerinde Alarko yazıyor dedi. Kafamda soru işareti oluşmuştu. Az önce GK'nın merkezini aradım, böyle böyle bir durum var, alarkonun vanalarını da siz mi üretiyorsunuz dedim, evet dedi telefondaki bayan. Peki kalite olarak sizin birinci ve ikinci kalite ürünleriniz var hangi kalitede üretiyorsunuz dedim birinci kalite dedi. İnşaallah doğrudur diyorum. Güvenmekten başka bir çarem yok zaten.

disintegration arkadaşa sordum, ayrıca sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

• quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

Merhaba,

Ben linkteki Danfoss vanasını aldım. Daha test edemedim, fakat gazlı olması ve tepkinme süresi diğerlerine göre daha düşük olması almamda etken oldu. Firma kargo ile gönderi yapıyor mu bilmiyorum. Teyzemlere yakın olduğu elden aldırdım.

Link: http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=317&UrunAdi=13c%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20Set%20%28Gazl%C4%B1%29

• quote:

Hocam merhaba,
    Haftasonu tesisatı döşemeye başladığımız için mesajı ancak görebildim kusura bakmayın. Yeni modeli aldım, sadece resim güncel değil. Kargo dahil 1.710TL 10 taksit + 4 ay ertelemeli.

bana geçen hafta baymak novadens'in (kendi kumanda paneli ile) oda sıcaklığına göre modülasyon yapıp yapmadığını sormuştunuz
    bende kombi yeni olduğu için bilgi sahibi olmadığımı söylemiştim
    bunun üzerine, yeni ürün için baymak ürün mühendisine mail attım kendisine sordum,ama kendisi bana yeni baymak brötje novadens'in ürün broşürünü gönderdi,o konuda bilgi vermedi
    broşürde oda sıcaklığında göre modülasyon ile ilgili bilgi yok

yeni baymak brötje novadens diğer baymak premix yoğuşmalı kombiler gibi 50c - 30c işletmede 4,7kw tüketim yapıyor
    modülasyon aralığı %19,5 - %100

....
    ....
    ....

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 8 Ekim 2012; 10:16:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

Merhaba,

Ben linkteki Danfoss vanasını aldım. Daha test edemedim, fakat gazlı olması ve tepkinme süresi diğerlerine göre daha düşük olması almamda etken oldu. Firma kargo ile gönderi yapıyor mu bilmiyorum. Teyzemlere yakın olduğu elden aldırdım.

Link: http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=317&UrunAdi=13c%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20Set%20%28Gazl%C4%B1%29

Eyvallah sağolun. Ben de firma ile irtibata geçeceğim, sizin aldığınızdan alabilirim sanırım. İnternet hesap bilgileri verdiklerine göre kargo ile de gönderim yapıyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_02

merhaba arkadaşlar. daha öncede buradan yazmıştım ancak askere gittiğim için kombimi alamamıştım. şimdi askerden döndüm ve sıra geldi kombi almaya.

Öncelikle Adıyaman ilinde ikamet etmekteyim. Evim güney-batı cepheli, 1. kat ve herhangi bir yalıtım ve izalasyon bulunmamaktadır. Aklımdan geçen kombiler buderus gb072, ferroli econcept 25c. Birde benim ve eşimin çalışmasından dolayı aklımın bir köşesindede ariston genus premium var.

Öncelikle evimin ölçülerini ve petek boyları şu şekilde:

Salon: 31.5 m2 ve petek boyu 2x140 cm
    Oturma odası: 17.30 m2 ve petek boyu 140 cm
    Çocuk Odası: 11.50 m2 ve petek boyu 100 cm
    Yatak odası 17.80 m2 ve petek boyu 160 cm
    Mutfak: 16.80 m2 ve petek boyu 140 cm
    Giriş: giriş L tipi toplam 14 m2 ve petek boyu 100 cm
    Banyo: 7.60 m2 ve petek boyu 60 cm.

birde 160 cm lik peteğe çapraz bağlantı yapmayı ve termostatlı vana da taktırmayı düşünüyorum. yorumlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

Petek ölçüleri iyi sayılır yeterli olur. Ev yalıtımsız ısı kaybı fazla ise az daha artırabilirsiniz. Büyük peteklerin tamamını çarpraz bağlantı yaptırırsanız daha iyi olur.

Kombi olarak buderus kombilerin yanında oda termostatı hediye oluyor bu şekilde programlı oda termostatı kullanabilirsiniz. Yok ise genus premium program özelliği ile işinizi görür. Çabuk ısınan odalara ter.vana yapılabilir.

• 
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.