Şimdi Ara

.... (1111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11091110111111121113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7-8 M2 petek için hangi kombiyi önerirsiniz. Ev yalıtımsız.
    100 M2 Oda alanı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih86 -- 6 Ekim 2012; 13:08:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: END3127

Arkadaşlar burdaki yorumlardan aşağıdaki kombilerin iyi olduğundan bahsedilmiş.... gaziantepte oturuyorum... Aşağıdaki kombilerden hangisini önerirsiniz.??

a) bu Vailant, ECA ve BAYMAK türkiyedeki servis ağlarını, tek tek Gaziantepi dikkate alarak söyleyebilirmisiniz
    b) Bu kombilerden hangisi yakıt tasarrufu konusunda iyi...
    c) internette birçok kombi sitesi var.. Sizce bu sitelere güvenebilirmiyim. Yoksa bulunduğum ildeki bayileremi gitmeliyim.. Gaziantepte internetteki fiyatlardan aşağı yukarı 500 tl fazla söylüyorlar... İnternetten de kombi market, kombi depo, kombiciniz, kombi dükkanı gibi siteler var. Sizler alım işlemlerinizi ne şekilde gerçekleştiriyorsunuz..

Şimdiden teşekkürler...

Vaillant Yoğuşmalı Kombi VUW 296 Plus (20.000 kcal/h)

Eca confeo premix

Baymak novedens ekstra 240

baymak duo tec

baymak falke condens

mal kalitesi yönünden VCK 296 rakipsizdir, ddöküm nitromix de bunun kardeşidir.

gerisi satış rakamları olarak geride gözükmekte olan baymak, ariston,eca ama her malın beğeneni olması babında, tavsiye de edilebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: nerrggis

Merhbalar, Denizli merkezde oturuyorum. Biz de merkezi kömür ısıtmlıdan b.doğalgaza geçtik. Kombiyi yoğuşmalı yoğuşmasız konusunda karar veremedm. Forumdaki yorumları 10-15 gündür takp ediyrum. 5 katlı 20 daireli apartmanın en üst katında oturuyorum ve dairem güney batıya bakıyor Çatı izocamla kaplı Başkada yalıtım yok. Balkonla birlikte net kull.alanı 85-87 m2 kömürle ısınırken ben çok fazla ısınıyordum hatta mutfak kapısını hemen hemen hiç kapatmıyordum en alt zeminler (altları boş bodrum ve kazan dairesi) ısınmadıklarını söylese bile. (Yalnız ben sonradan duvarları ve tavanı alçı ile sıvattım onun faydası var mıdır bilemiyorum.) Mutfak ve ç.odasından balkona çıkılıyor d.gaza geçeceğiz diye balkonu da pvc doğrama ile yeni kapattım. Tesisatımız mobil sistem ve mutfaktan plastik borularla dağılıyor. Yülseklik 2,60, Y.odası 3,85*3,5=13,5 m2 güneye bakıyor 80 cm ptk, ç.odası 3,65*3,26=12 m2 güney batıya bakıyor 1 m ptk, mutfak 4,33*2,60=11,5 m2 batıya bakıyor 0,80 ptk, balkona ptk koydurmadım henüz 10 m2, çünkü balkona çıkılan ç.odası duvarı ile mutfak kapısını kaldırıp balkonla birlikte kullanmayı düşünüyorum çocuklarda hayır balkon böyle kalsın sadece petek koyalım diyorlar kararsızım. Salon batıya bakıyor 3,90*5,45=21,3 m2 2 m ptk. hol 1,80*2,37=4,3 m2, koridor 1,15*6.1=7 mt topl.lavaboyla 13 m2 0,60 ptk) hol koridor ile banyo (5 m2 0,50 ptk) yan daireye bakıyor. Ptk.ler 0,60 cm eninde ve toplam peteğimiz 5,70. Sanırım iyi anlattım ayrıca krokisini çizmeme gerek varmı bilemiyorum şimdi ne dersiniz yoğuşmalımı yoğuşmasızmı ? Mühendis arkadaşlar bile yoğuşmalıya ne gerek var paranız çok ise yoğuşmalı,paranız az ise yoğuşmasız diyorlar 5-6 senede amorti yapacak diyorlar, ama benim aklım biraz da Ariston Cls Premiuma ya da Ariston Clasda. Ayrica bir şey sormak istiyorum bu petek uzatmalar sadece yoğuşmalıda mı gerekiyor normal hermetik kombilerde de ptk.ler uzatılsa gaz sarfiyatı yüksek mi oluyor. Şimdiden ilginize teşekkürler. Özellikle Biray D.gaz,disintegratıon ve intererdem rumuzlu arkadaşlar. Ha bir de tesisat plastik boru demiştim kombiyi plastik borularla bağlıyorlar bakır ile plastik boru arasında ne fark var. Tesisat plastik döşeli olmasaydı hepsini bakır boru ile yaptırıdım ama. Acil cevap bekliyorum.

merhaba

her durumda premix yoğuşmalı kombi almak bu zamanda avantajdır.siz mühendislere inanmayın
    amortisman olayına takılacak olursak sadece kombiyi değil herşeyin en ucuzunu kullanmamız gerekiyor

en dandik tesisat borusunu
    en dandik radyatör markalarını
    en dandik vanaları
    en ucuz işçilikle bu işi yapmamız gerekiyor
    ama mühendisler işten kısmaya gelince ne hikmetse kombiden kısıyorlar
    gerek yok amortismen uzar diyor.sanki dizel araba alıyoruz
    5000lira yerine 3750liraya iş yaptırmamız gerekiyor

işin gerçeği şu:
    900liralık normal kombileri alıp (premix yoğuşma) 1400liraya satıyorlar
    adını daha önce duymadığımız radyatör markalarını takıyorlar

fiyat/performans premix yoğuşmalı kombiler ile piyasada alınabilecek orta düzeyde normal kombiler arasında fiyat farkı çok az
    kendimden örnek vereyim
    bugün kendime normal bir kombi alsam piyasada beğendiğim kombilerin fiyatı 1250-1300lira
    örnek:baymak luna 3,ferroli domitech,dd nitron
    sadece 200-250lira daha ekleyerek tam yoğuşmalı (premix) kombi alabilirim
    örnek: ariston clas premium,nitromix,baymak falke condens..gibi
    doğalgaza yine zam geldi,bu zamanda en mantıklısı premix yoğuşmalı kombi almak,bütün avrupa yoğuşmalı kombi kullanıyor

ingilterede normal kombi kullanmak yasak,hollanda'da yasak,almanyada bina yalıtımlıysa normal kombi kullanmak yasak

avrupadaki yabancılarla görüşüyorum.burda piyasada normal kombilerin ısrarla teşvik edildiğini söylüyorum,adamlar bana rusya ve iran size yakın olduğu için mi bu kadar savurgansınız diyor
    gazı hem dışardan alıyoruz hemde ısrarla ama ısrarla yoğuşmasız kombi teşviki yapılıyor,
    burada 28kw kombiler çok yaygın diyorum,adamlar bu kadar büyük kapasiteli kombilerle nereleri ısıtıyorsunuz diyor.hayret ediyorlar
    oralarda da bizim kullandığımız kombileri kullanıyorlar,bizden farkları yok,ariston clas premium'da ingilterede satılıyor
    baymak luna3 duo tec'te almanyada satılıyor,

orada tek fark binaları çok iyi yalıtımlı ve tesisatı borusu olarak bakır boru kullanıyorlar
    bizde bakır boruya tu kaka muamelesi yapan bile oluyor

kendimden örnek vereyim.kısa bir süre önce 60m2 ve 65m2 evler için baymak duo tec premix yoğuşmalı kombi aldım
    evet yanlış yazmadım ailemin 1+1 stüdyo daire ve 2+1 evlere premix yoğuşmalı kombi aldım

yıllardır bu başlıktayım premix yoğuşmalı kombi alıp ta pişman olana denk gelmedim.
    ha bu arada sadece kombi almakla iş bitmiyor.yapmanız gerekenler var
    normal kombi de alsanız yoğuşmalı kombi de alsanız petek boylarını büyütün.petek boyları büyüyünce ev gereğinden ısınırsa bunun önüne geçmek için bazı odalara kaliteli termostatik vana taktırın

evinize gelecek olursak yerinizde olsam petek boylarını en az 1 metre daha uzatırdım. mutfak veya banyo ve koridor hariç diğer kalan peteklerde termostatik vana taktırırdım,tesisatınız mobil sistem bu büyük avantaj,petekleriniz daha çabuk ısınır

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 6 Ekim 2012; 13:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

7-8 M2 petek için hangi kombiyi önerirsiniz. Ev yalıtımsız.
    100 M2 Oda alanı var.

hangi şehirdesiniz
    kombi için bütçeniz ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdullah1

arkadaşlar

uzun ömür, performans ve yakıt tasarrufu açısından

bu 3 modelden hangi kombiyi tavsiye edersiniz..

1- BOSCH Classic Condense ZWB 28-3 C (20.000 kcal/h) Bosch Yoğuşmalı Kombi ..... 2 yıl garanti

2- Vaillant 286-3-5 Plus 24 KW Yoğuşmalı Kombi...... bunun için modülasyon aralığı dar yazılmış... 2 yıl garanti..

3- Ferroli Econcept Tech 25 KW Yoğuşmalı Kombi ....... 5 yıl garanti

2 yıldır tık demeden çalışan 235 kombiyi referans göstererek DEMİRDÖKÜM NİTROMİX derim..

illa vaillant alacaksan 296-5 derm ..öteki bunun 2.ci kalitesi

gerisi herkesin bir kombisi vardan öte değil...

• Selamlar. Yirmi binlik bir kombi (Eca Confeo Plus) 7 metrede petek boyu var. Kombi ateşleme yaptıktan sonra ne kadar sürede tüm peteklere sıcak suyu ulaştırır? Ortalama bir süre verebilirseniz çok sevinirim.
  • 3 adet balkonda kombi resmi (veya dolabı)

en üst kat Ariston Genus Premium ve iş ortalama yakıt aylık 170 TL

orta kat DDÖKÜM Nitromix ve iş ort. yakıt aylık 145 tl

en alt kat Vaillant Protherm Condence ve iş yakıtı bu sene belli olacak..

sizce kombi mi işçilik mi, malzeme mi?

....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

Selamlar. Yirmi binlik bir kombi (Eca Confeo Plus) 7 metrede petek boyu var. Kombi ateşleme yaptıktan sonra ne kadar sürede tüm peteklere sıcak suyu ulaştırır? Ortalama bir süre verebilirseniz çok sevinirim.

bakır boru ile 20 saniye
    plastik boru ile 2-6 dakika arası...
  • salon veya oda köşesine DOLAP içine KOMBİ örneği:

........

kombinizi ilk önce balkona koyan SÜPER ACEMİ DOĞALGAZcılar a
    Mutfak da bile yer olmaması halinde nasıl çözüm üretildiğinin resmidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 6 Ekim 2012; 13:49:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

Selamlar. Yirmi binlik bir kombi (Eca Confeo Plus) 7 metrede petek boyu var. Kombi ateşleme yaptıktan sonra ne kadar sürede tüm peteklere sıcak suyu ulaştırır? Ortalama bir süre verebilirseniz çok sevinirim.

bakır boru ile 20 saniye
    plastik boru ile 2-6 dakika arası...

Teşekkürler Biray bey. Demek ki bakır boru çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

7-8 M2 petek için hangi kombiyi önerirsiniz. Ev yalıtımsız.
    100 M2 Oda alanı var.

hangi şehirdesiniz
    kombi için bütçeniz ne kadar

Denizli.
    Bütçe 1500 - 2500

ECA Confeo Premix 24Kw Yoğuşmalı
    Buderus Gb072-24K
    Buderus Gb042-22K
    Villiant 296/3-5 EcoTec Plus yoğuşmalı (VUW296)
    Villiant 286/3-3 EcoTec Plus yoğuşmalı (VUW286)

Hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Denizli.
    Bütçe 1500 - 2500

ECA Confeo Premix 24Kw Yoğuşmalı
    Buderus Gb072-24K
    Buderus Gb042-22K
    Villiant 296/3-5 EcoTec Plus yoğuşmalı (VUW296)
    Villiant 286/3-3 EcoTec Plus yoğuşmalı (VUW286)

Hangisini önerirsiniz ?

hepsini öneririm,ama yazdığınız kombiler arasında fiyat farkı çok,buderus gb42'ye gerek yok bosch classic condens ile aynı kombidir
    vaillant 296 ve vaillant 286'yı malzeme kalitesi açısından öneririm.malzeme kalitesi 10numara kombilerdir,kombinin kapağını açınca zaten bu fark belli olur
    ama ikisininde modülasyon aralığı ve minimum ısıl güç tüketimleri üst düzeyde değil

....

vaillant 296:

....

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 9,6kw

http://www.vaillant.com.tr/stepone2/data/downloads/07/43/00/ecoTECPlus%20yogusmali%20brosur.pdf

eca confeo premix daha çok fiyat/performans bir kombidir
    bütçede sorun yoksa bana göre aralarında en iyisi buderus gb72 ,ama bu kombininde modülasyon aralığı ve minimum ısıl gücü çok üst düzeyde değil,
    iyi düzeydedir ayrıca yine vaillant 296 gibi malzeme kalitesi 10numara bir kombidir

....

buderus gb72

....

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 6.6kw

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/Buderus_GB072_NeoPlus_Yogusmali_Kombi_08_2011.pdf

yerinizde olsam daha fiyat/performans premix yoğuşmalı kombi alırdım
    buderus gb72 alınca faturalarınız az gelmez,başka etkenler de önemli,başka yapmanız gerekenler de var
    birkaç mesaj üstte yazdım.eca confeo premix buderus 72 ile arasında 1000lira fark var

eca confeo premix:

....

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw

....

fiyat/performans olarak bence eca confeo premix

not: sadece kombi almakla yakıt tasarrufu elde edemezsiniz.yakıt tasarrufu ayrıntılarda gizlidir

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 6 Ekim 2012; 15:11:26 >

• quote:

hepsini öneririm,ama yazdığınız kombiler arasında fiyat farkı çok

buderus gb42'ye gerek yok bosch classic condens ile aynı kombidir

vaillant 296 ve vaillant 286'yı malzeme kalitesi açısından öneririm.ama ikisininde modülasyon aralığı ve minimum ısıl güç tüketimleri üst düzeyde değil

eca confeo premix daha çok fiyat/performans bir kombidir

bütçede sorun yoksa bana göre aralarında en iyisi buderus gb72 ,ama yerinizde olsam daha fiyat/performans premix yoğuşmalı kombi alırdım

buderus gb72 alınca faturalarınız az gelmez,başka etkenler de önemli,başka yapmanız gerekenler de var
    birkaç mesaj üstte yazdım.eca confeo premix buderus 72 ile arasında 1000lira fark var

fiyat/performans olarak bence eca confeo premix
    ECA Confeo Premix 24Kw Yoğuşmalı yı tercih edeceğim. Teşekkürler bilgi için. Umarım memnun kalırız.

• quote:

ECA Confeo Premix 24Kw Yoğuşmalı yı tercih edeceğim. Teşekkürler bilgi için. Umarım memnun kalırız.

eca confeo premix hayırlı olsun

kombi olarak memnun kalacaksınız eminim.ağırlığı 42,6 kilo,tank gibi kombidir
    minimum ısıl güç tüketimi 7,3kw ve modülasyon aralığı %30 - %100
    ayrıca opsiyonel olarak fb ot modülasyonlu termostatla oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir
    bu başlıkta yıllardan beri öneriliyor

sorunsuzluğu kesindir.bu forumda 5yıldır sorunsuz kullananı var

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

3 adet balkonda kombi resmi (veya dolabı)

en üst kat Ariston Genus Premium ve iş ortalama yakıt aylık 170 TL

orta kat DDÖKÜM Nitromix ve iş ort. yakıt aylık 145 tl

en alt kat Vaillant Protherm Condence ve iş yakıtı bu sene belli olacak..

sizce kombi mi işçilik mi, malzeme mi?

Bircan Bey en son kombi de yoğuşmalı sanırsam ama bunun bacası aşağı doğru gibi görünüyor.Yoğuşmalılarda baca biraz yukarı doğru olmayacak mıydı? Yanlış mı hatırlıyorum acaba,yoksa tam tersi miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack33 -- 6 Ekim 2012; 20:02:37 >
  • quote:

quote:

arkadaşlar

uzun ömür, performans ve yakıt tasarrufu açısından

bu 3 modelden hangi kombiyi tavsiye edersiniz..

1- BOSCH Classic Condense ZWB 28-3 C (20.000 kcal/h) Bosch Yoğuşmalı Kombi ..... 2 yıl garanti

2- Vaillant 286-3-5 Plus 24 KW Yoğuşmalı Kombi...... bunun için modülasyon aralığı dar yazılmış... 2 yıl garanti..

3- Ferroli Econcept Tech 25 KW Yoğuşmalı Kombi ....... 5 yıl garanti

uzun ömür performans göreceli konulardır.3 kombininde şimdiye kadar kronik sorunlarına rastlanmamış kendi fiyat diliminde satılan kombilerdir
    kombi seçimi kadar yapmanız gereken başka şeyler de var
    1) yalıtım
    2) işçiliği iyi kaliteli bir kalorifer tesisatı
    3) boru çapları iyi seçilmiş kalorifer tesisatı
    4) kaliteli ısıl değeri yüksek radyatör markası
    5) kombinin monte edileceği alan (evin içinde olursa tüketim azalır)
    eviniz net kaç m2? evdeki toplam petek boyu kaç metre? hangi kenttesiniz? binanızda yalıtım var mı?
    radyatör boyu çok önemlidir.radyatör metrajının evinizi kış boyunca 55c ve altında ısıtması gerekir ki.kombi yoğuşma yapsın bu da faturalara yansısın

kendimden bir örnek vereyim:
    geçen yıl bir kuzenim bana sorarak çok pahalı bir kombi olan premix yoğuşmalı buderus gb22 aldı,evinin durumunu bildiğim için petek boylarını büyütmesini,bazı peteklerin giriş vanası alttan çıkış vanası alttan olduğu için bunları düz bağlamasını söyledim
    ayrıca kileri atmosfere açılan dışarıya bakan duvarı vardı.kombiyi buraya monte etmesini söyledim,kombiyi balkona monte ederse kombinin veriminin düşeceğini söyledim
    dediklerimin hiçbirini yapmadı. 3000liraya buderus gb22 aldı,en dandik dolabın içinde kombiyi balkonun en köşesine monte etti.bağlantı boruları en az 5 metre balkondan açıkta gitti
    kendisine değil ama eşine sordum,kombiyi genelde düşük kazan sıcaklığında kullanamamışlar.50c ile evde ısınamamışlar
    izmir gibi bir yerde bile kış sezonunun yarısında 60c kazan sıcaklığında ısındılar, 3000liralık buderus gb22 gibi bir kombi ile 60c kazan sıcaklığında ısınma olacaksa kombinin burada hiçbir suçu yok

cevabınız için teşekkürler. ısıtılacak net alan 140 m2. yer mersin.. ev 4 cepheli . sonkat çatı izolasyonu var. sürekli güneş gören bir daire. sıva altı fırat plastik kalorifer tesisatı döşendi. kombi balkona konacak.. ancak konacak yeri balkonda pvc ile kapatmayı düşünüyorum radyatör büyüklüğünü biraz büyük tutmayı düşünüyorum. kaliteli ısıl değeri yüksek radyatör olarak hangi markayı seçersiniz. valliant ağır basıyor. modülasyon aralığı az diye yazmışsınız. tüketim değerlerine baktım bosch 2.1 diğer valliant 2.8 civarı yazılmış. kararsız kaldım. teşekkür ederim.

• quote:

cevabınız için teşekkürler. ısıtılacak net alan 140 m2. yer mersin.. ev 4 cepheli . sonkat çatı izolasyonu var. sürekli güneş gören bir daire. sıva altı fırat plastik kalorifer tesisatı döşendi. kombi balkona konacak.. ancak konacak yeri balkonda pvc ile kapatmayı düşünüyorum radyatör büyüklüğünü biraz büyük tutmayı düşünüyorum. kaliteli ısıl değeri yüksek radyatör olarak hangi markayı seçersiniz. valliant ağır basıyor. modülasyon aralığı az diye yazmışsınız. tüketim değerlerine baktım bosch 2.1 diğer valliant 2.8 civarı yazılmış. kararsız kaldım. teşekkür ederim.

bir önceki mesajda yazdıklarımı uygularsanız kombi seçimi o kadar da önemli değildir emin olun
    minimum ısıl güç tüketimi ve modülasyon aralığı önemli kriterlerdir.ama diğer maddelerin uygulanması gerekir
    kombi tek başına tasarruf yaptırmaz,haberiniz olsun

radyatör markası olarak öncelikle: demirdöküm plus,vairad ve airfel öneririm.bu markalarda çinko fosfat kaplama ve katoforez boya vardır.bu radyatörler korozyona karşı dayanıklıdır.diğer markalarda demir fosfat kaplama ve yaş boya bulunur

vaillant 286 malzeme kalitesi olarak çok iyidir.ama modülasyon aralığı geniş değildir ve minimum ısıl güç tüketimi düşük değildir
    ferroli econcept'te aynı şekilde çok kaliteli bir kombidir,minimum ısıl güç tüketimi düşüktür.modülasyon aralığı geniştir
    bosch classic condens'in malzeme ve kombinin içyapısı buderus kombilerle aynıdır.diğer premix yoğuşmalı kombiler gibi premix brülör öntarafta değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 6 Ekim 2012; 20:43:46 >

• quote:

quote:

bir önceki mesajda yazdıklarımı uygularsanız kombi seçimi o kadar da önemli değildir emin olun
    minimum ısıl güç tüketimi ve modülasyon aralığı önemli kriterlerdir.ama diğer maddelerin uygulanması gerekir
    kombi tek başına tasarruf yaptırmaz,haberiniz olsun

radyatör markası olarak öncelikle: demirdöküm plus,vairad ve airfel öneririm.bu markalarda çinko fosfat kaplama ve katoforez boya vardır.bu radyatörler korozyona karşı dayanıklıdır.diğer markalarda demir fosfat kaplama ve yaş boya bulunur

vaillant 286 malzeme kalitesi olarak çok iyidir.ama modülasyon aralığı geniş değildir ve minimum ısıl güç tüketimi düşük değildir
    ferroli econcept'te aynı şekilde çok kaliteli bir kombidir,minimum ısıl güç tüketimi düşüktür.modülasyon aralığı geniştir
    bosch classic condens'in malzeme ve kombinin içyapısı buderus kombilerle aynıdır.diğer premix yoğuşmalı kombiler gibi premix brülör öntarafta değildir

ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. ağzınıza sağlık....

• Arkadaşlar vailanta karar verdim.... Ancak sitesinden baktığımda 100 kadar yetkili servisten bahsediyor.... Biraz az gibi geldi... Bir sorun olduğunda servis işlerini nasıl yapıyor vailant... Araç filolarının olduğu yaıyor sitesinde... 7/24 servis demiş... Gaziantepte vailant yetkili servislerini bulamadım...

Diğer bir konuda; daha öncede söylemiştim.. Antepte kombilere internetten 500 üzeri fazla fiyat koyuyorlar... İnternetten güvenebileceğimiz, veya antepte sizlerin refaransı olacak bir bayi varmı??? İnternetten hangi sitelerden alabiliriz kombiyi.. BUrdan yazamıyorsanız özelden atarsanız sevinirim...
  • Arkadaşlar vailanta karar verdim... Ancak bir kkaç sorum olacak...

1) vailant servis ağının sitesinde baktığımda 100 kadar yetkili servisi var.. BAna az gibi geldi... Araç filoları sayesindemi 7/24 hizmet veriyorlar.. Bir sorun olduğunda hemen yaparlarmı?? Antepte yetkili servislerinin olup olmadığı sitelerinde de yazmıyor..????

2) Gaziantepte kombi fiyatlarına internetteki fiyatlardan 500 üzeri fazla fiyat söylüyorlar.. İnternette güvenebileceğimiz bir site varmı??? kombiyi internetten almanın sakıncaları olabilirmi??? gaziantepte tanıdığınız referans olabileceğiniz bayiler varmıdır????

Teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 11091110111111121113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.