Şimdi Ara

Doblo D3 (Geniş aile) Android 10.1 '' multimedya montaj için ipuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam internetten SSL (Sound System Labs- markanın diğer /yada yeni adı sound storm labs) marka 10.1 inch multimedya Doblo D3 araca özel çerçeveli teyp aldım. Android 15 - 4 gb ram -64 gb ssd
    Belki montajın en büyük sorunu hatalı üretilen çerçevesi . Kendisi montaj yapacak kişiler için çerçeve sorunu tüm alışveriş sitelerinden alınan teyplerin yorumlarında gözüküyor , tabi ben ararken doblo için olan ürünlerin yorumlarına göre konuşuyorum. öyleki 10.1 inc muhtemelen hatası düzeltilmiş çerçeve (bu da her araç için var) teybin nereseyse yarı fiyatına satılmaya bile başlanmış. Doblo için olan teyp (çerçeve dahil ve kablolar kamera canbus gps vs vs tüm full + full ) 4250 tl iken sadece çerçeve 1750 tl (2025 Eylül)
    1- Doblo D3 çerçevesinde dörtlü düğmenin takıldığı yerin kesimi yanlış olmuş , süğme yerine asla oturmuyor çerçevenin bayağı bir traşlanması gerekiyor . Zımpara veya eğe malesef kurtarmıyor baya maket bıçağı hatta keskin sert çakı ile sürekli ölçüp kontrol ederek keskin ağzı yerde sağa sola devamlı hareketle sürte sürte yontmak gerekiyor .
    2-yontma işi bitip dörtlü düğmesinin çerçeveye monte vakti gelince bu kez dörtlü düğmenin 2 vida ile çerçeveye bağlanacağı yer ters duruyor yani çerçevenin vida yuvası ters eğimli delikler malesef öpüşmüyor ne yazıkki düğmeyi çerçeveye oturtup ve sabit tutup hiç oynatmadan hızlı yapıştırıcı ile önce ufaktan tutturup sonra silikon veya mastik ile abartı malzeme sıkmadan dörtlü düğmeyi çerçeveye yapıştırmak gerekiyor .(ben siyah silikon mastik kullandım)
    Çok dikkatli oturtmak ve butonları denemek gerekiyor tam yapıştırmadan önce çünkü yontma işinden sonra yuvaya oturturtup ilk hafif yapıştırırken yamukluk olursa düğmeler çerçeveye deyip basılı -takılı kalabiliyor . Aman düğmelere hızlı yapıştırıcı bulaşmasın uzun kürdan gibi bişeyle nokta damla ile kolay oluyor . Dörtlü düğme oturtulup tuşlar denendikten sonra artık bir sorun yoksa içten mastikle itice sabitlenecekki tüm iş bitince tuşa basınca cort diye içeri göçmesin .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

i5 3450 3.1ghz Default- Gigabyte H61-Asus RTX2060- 16GB Kingston HyperX DDR3- Kingston 240 SSD -LG E2240S- Edifier m3300sf- İnwin Dragon Slayer -Cougar stx700W psu -Logitech Pen Tablet-Logitech DFGT-Logitech G300 -TncWin10- ETS2-NFSRun-Crysis3-COD-GM20-

• Teyp kutusundan eski teybi sökmek için aparat çıkıyor .Eski teybi yerinden çıkarıyoruz içerde metal kızak var onu da yıldız torna vida ile çıkarıyoruz. Kablolarını soketinden tırnaklarını hafif kanırtarak ayırıp varsa blue me aux vs soketleri de eski teybe ait kabloları ve vidalarını söktüğümüz metal kızağı artık kenara koyuyoruz. Torpidonun üstündeki tomtom navigasyon takılan parçayıda dikkali çekip alıyoruz oda artık iptal. Takım olarak ucu alyan veya yıldız tornavida olmayan 5 yıldız başlı tornavida yada bist uç gerekli . doblocular bilir kaputu açınca en önde panjurun üstünde 5 köşeli yıldız vidalardan var eski çerçevenin içinde 6 adet bu vidadan var . Vidaları sökerken içeri düşürmeyin (mıknatıslı tornavida) çerçeve vidalarını söktük sağından solundan kanırtarak içerdeki siyah çrçeve yuvasıyla birlikte komplesini önce hafif dışarı alıyoruz . Dörtlü düğmesinin soketini mekanızmasını üstünden hafif bastırıp tırnaktan ayırıp alıyoruz . Çerçeve çıkmıyorsa vida vardır zorlamayın . Çerçeveden sonra altta vites kolunun deri kılıfın çıtçıtını açıp cırtını genişletip vites konsolunu yanlardan çekip tırnaklarından ayırıp deri kılıfı vites topuzendan yukarı doğru sıyırıp çekip alıyoruz peşinden açıkta kalan klima kontrol panelini 2 si hemen üstte kolayda 2 si altta vites konsolunun orda olan 4 vidasını söküp yine soketini tırnağından kurtarıp alıyoruz . Klima paneli sökülünce önce içerden yanlayarak yan olarak dışarı alınıyor , takarken de yan olarak önce içeri sokup içten kendimize doğru çekip yerine çivi gibi plastik tırnakları var oturtuyoruz sonra tutarak vidalıyoruz . Eski çerçevenin üstünde havalandırma difüzörlerini yanlarda yuvalarından kanırtıp kurtarıp çıkarıyoruz .
    Traşlanmış ve dörtlü düğmesi düzgün takılmış ve silikonu iyice kurumuş sapasağlam yapışmış olan yeni çerçeveye havalandırma difüzörlerini de takıyoruz (Ben difüzörlrele biraz uğraştım çok sıkı oturduğu için zor hareket ediyordu . Eski çerçeveyi siyah plastik gövdeden içerde ufak 4 adet vidası olabilir çıkarıp yeni çerçeveyi siyah plastik parçaya oturtuyoruz şimdi burda şöyle bişey var eski çerçeveyi sökerken içerden takılan ufak vidalar yeni çerçevede tam tersi arkadan dışardan vidalanıyor çünkü burasıda hatalı ters ama çok sorun değil sadece yeri ters Bu vidalar önemli çünkü takılmazsa çerçeve plastik yuvaya tutunmuyor sallanıyor ve torpidoda açık eğreti emanet yani çok çirkin duruyor .

i5 3450 3.1ghz Default- Gigabyte H61-Asus RTX2060- 16GB Kingston HyperX DDR3- Kingston 240 SSD -LG E2240S- Edifier m3300sf- İnwin Dragon Slayer -Cougar stx700W psu -Logitech Pen Tablet-Logitech DFGT-Logitech G300 -TncWin10- ETS2-NFSRun-Crysis3-COD-GM20-

• Tabi amfi bass yani harici tesisat ile kullanacak olanlar RCA kablolarını çerçeve vs buralar komple sökülmüşken çekerlerse çok iyi olur
    Plastik yuvaya tamamen oturmuş çerçeveyi torpidoya getirip önce üstten 3 adet tırnaklarını torpidodaki yuvalarına geçirip sonra bastırıp ittirerek oturtuyoruz .. bu arada gelen çerçeve siyah çok sorun değil ama benim klima ve vites konsolu gri idi ve traşlama işlemi bittikten sonra ben yeni çerçeve klima paneli konsol ne varsa orta kısma bakan hepsini temiz boya da yaptım maskeleme filan çok uğraştım özellikle klima paneli .
    Yeni teybin kablolarını araçtan gelen tesisata takalım araçtan gelen kabloyu siyah yuvanın içindeki delik kısmın üstünden almak iyi oluyor kablolar daha düzgün geliyor ..
    . Teybe ana soket - 2 adet usb -gps- park kamerası- canbus - anten kabloları karışması imkansız soketlerle takılıyor .
    Amfi için Line out L ve Line out R çıkışına 2 li kırmızı beyaz Rca kablosu ve yeşil subwoofer kablosuna ise ikili Rca nın tek tarafı beyaz yani L ucu takılıyor .tetikleme olarak mavi anten kablosu bende işe yaramadı ben canbusun pembe kablosuna bağladım tetiklemeyi yani kontak kapalı açıl deneyerek buldum çünkü nerdeyse her kabloda kontak kapalıyken elektrik vardı . Zaten internette (amfi bağlantısı hariç ) multimedya teyp kabloları ne nedir diye yazınca bi kamyon video var ve hepsi işe yarıyor . Bı bendeki teyp tek amfi çıkışlı ama hariçten bir subwoofer kablosu koymuşlar ve bu yeşil kabloya taktığımız bir rca yı amfide Rear left e yani arka sol beyaza takınca amfi tek rca ile (yani Y Kablo kullanmadan ) bass köprülü olarak çalışıyor (bendeki amfi forX 604 xae modeli) arkada 2 tane orta kalite 90 rms 16 cm midrange ( el yapımı yaklaşık 1 karışa 3 parmak boyında küçük bir tahta kabine monteli) ve L portlu kabinli 20 cm orta kalite 200 rms subwoofer köprülü bağllı aracın kendi hoparlörleri teybin araç kendi hoparlör tesisatına bağlı ( Ön tarafta cam köşelerinde orjinal roadstar 200 rms tweeter - yan kapılarda orjinal 16 cm roadstar 80 rms midbass arkalarda 10 cm 80 rms orjinal roadstar var daha önce değiştirmiştim amfisiz , teypten gelen standart ses ile çalıyor .
    Bu yeni multimedyadan yine bu hoparlörlerden aldığım ses orjinal teybin sesinden bariz daha iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.