Teğmen
30 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 30 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba Arkadaşlar Doblo,

pioneer Deh-2900mp / pioneer MVH125Uİ

önde cam önünde Magicvoice TS-S250 40 Mm Tweeter 250w 8 ohm 1 tkm +

Ön göğüste Roadstar RDH424XR 10cm 4 yollu 200W 4 ohm, 1 tkm

Bu ikisi (tweeter ve 10 cm olan birbirine paralel bağlı ,tweeter ucunda 1 direnç var + + ile - - ile orjinal tesisatın kablolarına üleşmiş durumda)

ön kapılarda Roadstar RDH-654S 17 cm 4 yollu 300 WATT 4 ohm sağ sol 1 tkm

Arkada pioneer TS-G1020F 10 Cm 2 Yollu 210 Watt 4 ohm sağ sol 1 tkm

Hoparlörler aracın orjinal tesisatına ,soketlerle bağlı

sorunuma gelince, ben aynı kolonlarla pioneer Deh-2900mp teybimle hiç sıkıntısız uzun zamandır kullanıyordum.

Sonra pioneer MVH125Uİ usb li teyp aldım .her iki teybin ses seviyesi 62..

yeni teypte yaklaşık 8-10 dk sonta 40 45 ses seviyesinde sesler birbirine giriyor baslar gidiyor bas geliyor tizler gidiyor , ses azalıp bir tuhaf gürültü oluyor.kapanma yok ses kesilmesi yok ,sadece sesler birbirine giriyor sesi kısınca hemen toparlıyor , ses açıp yine bikaç dk çalınca yine bozuluyor .

eski teybi takıyorum pırıl pırıl ,tekrar yeni takıyorum sorun devam . yeni teybi tamire gönderdim sorun yok .tesisatında bir problem var deniyor .

eski teybin hiç iplemediği ,yeni teybin takıldığı bu sorun ne olabilir .

(ecrasniann  hocam şu eski konudaki ohm uyumsuzluk durumumudur) yani göğüsteki 10 cm + camdaki tweeter + ön kapılardaki 17 cm bu üçü 16 ohm mu yapıyor . göğüs ve kapı hoparlörleri acaba orjinalinde 2 ohm mudur .ama neden 2 teyp farklı tepki veriyor kısa devre veya bir başka ne olabilir .

yardımlarınız için şimdiden teşekkür .

Selamlar ,

Sistem ,

i5 3450

ddr3 16 gb ram

ssd

rtx2060

H61 Gigabyte anakart

4 adet x12 cm fanlı kasa, ışıksız ,ledsiz.

oyuncu kulaklık kablolu

22 led monitör

rgb kablolu klavye -g300 mouse

500 Watt saga2 +80 psu

GTX 1060

8GB RAM vardı

Bross 600 VA ups(Aküsü -01/2019 TARİHLİ) elektrik gidince oyun açıkken film internet vs vs hiçbir şekilde sorunsuz sıkıntısız 7-8 dk dayanıyordu .Paniksiz ,rahat şekilde ,çünkü hiçbir sıkıntı yoktu , tabi çok abartmadan uygulamaları sonlandırıp normal kapatıyorduk.

Geçen ay

COUGAR stx-700 +80 psu *

RTX 2060

16 GB RAM(+8gb) aldık , diğer her şey aynı .

( * Eski Psu da kesinlikle bir sorun yoktu ,Hem yetmez ve hem yeni ekran kartına bağlantıda 6 pin /8 pin soket sorunu olması , satadan uydurma dönüştürücü alanlarda kablo erimesi duyumları , eksik voltaj olur, vs güvenemediğimiz için Psu değiştirdik )

Oyun vs hiç birşey açık değilken ,elektrik gitti Yerinden bile hiç kımıldatmadığımız, 600va UPS dayanmadı ötecek bile zaman bulamadı küt diye kapandı. Şimdi pc açıkken deniyorum elektrik gitmiş gibi fişi çekiyorum, PC bekleme konumda iken bile , yani masaüstündeyken bile hemen kapanıyor .

Tesadüfen tam Psu değişince -UPS nin (01/2019 tarihli)aküsü bozulmuş veya bitmiş olabilir mi ?

Yoksa yeni aldığımız PSU da bir sıkıntı olabilir mi .FPS Saga2 de böyle birşey yoktu .

Ve şimdi birde + olarak ,Elektrik kesilince,yada fişi prizden çıkarınca ''pc kapalıyken'' de ups ses yapıyor(Zınnnnnn uzun kalın devamlı elektrik sesi ), kasadan psu nun fişini çekince bu ses kesiliyor .''PC Kapalı''

Sadece kasadan psu fişini UPS e takınca yapıyor (UPS denemek için farklı Laptop ve tel şarjı takılınca veya monitör bağlıyken ses yok) saga2 de böyle bir seste yoktu .Yeni Psu ile ups arasında ne oluyor .

Merhaba , selamlar olsun tecrübe ve bilgilerinizi rica ederim .Mümkünse halen hazırda bu tür teyplerden kullananlardan .

2010 Doblo Blaupunkt orjinal (cd track çalar ,mp3 yok ,usb yok)

Camda 2 adet TS- S250 tweeter ( tiz filtre kapasitör takılı ön göğüs hopr. kablosuna eklendi)

Ön göğüste 2 adet 10 cm,roadstar 2 yollu 500 w

Yanlarda 2 adet 16 cm roadstar 2 yollu 500 w

Arkada üstte 2 adet 8 cm oval

Arka bagajda 2 adet minton 800 w kabinli (18cm + 10cm+ tweeter 3 hoparlör bağlı hazır kendinden kabinli kapalı çanta gibi.arka üstteki 8 cm ovallerin kablosuna ekli ) Anfi vs extra bişey yok .

Hoparlörleri yerlerine takarken demire temas eden yerlerine keçe vs koydum cızırdama yapmasın diye . Kabloları artı ve eksiler doğru bağlı ,orjinal teyple yıllardır çalışıyor ve saatlerce çalsa tık demeyen bir basit kolon sistemi var .

Hani cd ile uğraşmayayım mp3 bile çalmıyor çünkü yenileyim gitsin diye kendi teybini çıkarıp , yerine yorumlara falan bakıp , ev*rton marka Rt2000 küsur model kumandalı teyp alıp,kendim taktım ,yüzyirmi liraya, içinden kumandası kablosu çevircisi herşeyi çıktı .Hazfıza kablosu falan herşey tamam.

Ben Orjinal teybimde müzik dinlerken müziği resmen tüm benliğimde hissediyorum. Ses dopdolu ,aracın içini komple sarıyor müzik . Yeni teypte ise çok açınca bile sesi yüksek evet , fakat kaliteye gelince, orjinal teybin yakınına yaklaşmıyor .O kadar çiğ bir sesi var ki ,Basslar kupkuru teneke sesi , yani elimi camdan çıkarıp dışardan pot pot kapıya vurunca ben elimle bile daha iyi bas sesi çıkarıyorum (Denedim ) , doygunluk sıfır.. o kadar kötü ki . Ayarlardan ne yaptıysam düzelmedi (Yine burada forumda gördüm birisi '' basslar için teybin bas ayarını 00 / veya -4 yap loud aç woofer gibi bass alırsın '' demiş ,sanki yazılımsal bir hata varmış , olay tersmiş gibi düşündüm , ama ben yeni gördüğüm bunu denememiştim) .

Bu kötü ses deneyiminden sonra Hızlıca söküp , aracın kendi teybini geri takıp cd yide koydum .Ohh be dedim arabanın içi komple müzik doldu .Ev*rton uda hemen aynı gün 60 liraya birine sattım .Yani tabiri caizse çöp .

Benim foruma yazma sebebim ise şu :

Çünkü öyle kafama takıldı ki, şimdi sürekli bu gibi teyplerin ilanlarına bakıyorum yorumlara ,

jame*on,

pira*a ,

ev*rton,

mob*ss,

jw*,

kaw*ii

kingw*n

nacami*hi

newt*on

mast*r plus

twog*

vs vs ..

Enteresan şekilde bu teypleri alanların yüzde 70 i memnun ! ,yüzde 80 i tavsiye ediyor !!! yüzde 20 si de memnun ama radyosu çekmiyor ,plastiği kötü ,ekranı az ışık veriyor ,bluetooth sesi geç gidiyor yada kargodan şikayet gibi şikayetleri var .

Yani bu kadar insan bu sıkıntıyı nasıl fark etmiyor ? sesle ilgili birşey yazmıyor ?

Acaba bana arızalı olanımı denk geldi ?

Yoksa sesleri aslında böyle çiğ değil mi ?

Hakikaten darlandım dayanamıyorum ,denemek için (belki de fena hırs yaptım) malesef yine gidip bir ucuz usb li teyp almayı planlıyorum( Jameson olucak sanırım )

Gerçektende , Orjinal teybime göre , bunların sesi , en azından hakikaten aynı olabilir mi , usb si falan extra olsun .

Belki pion*er / s*ny / yada kenwo*d / jv* vs kaliteli pahalı olanların tabii ki 2.elleri daha sonra .

Önceden Pc im de şimdi Televizyonumda kullandığım Logitech x230 umun uydularındaki dustcap ler Yeğenimin parmakla ezmesi sonucu bu haldeydi hemde 4 ü birden ...Bunun sese hiçbir zararı olmadığını öğrendiğim halde Neredeyse ses sistemi değiştirme arayışına girmiştim . Sürekli gözümün önündeki bir sıkıntı .

internette araştırırken sıcak silikon çubuğunu çakmakla ısıtıp ezik yere damlatarak soğuduktan sonra dikkatlice çekip düzelteceğimi öğrendim .Yaptım oldu
..

Tam deforme olmuş kısım ve dahil En küçük ezikleri bile ..

Gigabyte h61 1155 pin anakarttan i3 3220 işlemci çıkarıp İ5 3450 takıldı fakat i3 ile sorunsuz çalışan PC i5 ile açılmadı .Sürekli reset haline geçti fanlar dönüyor duruyor dönüyor duruyor sonsuz döngü .Araştırınca Anakartın işlemci desteği aslında var ama , yinede Bios update gerekli sonucu çıktı .Gigabayte siteden son bios yüklendi ama sorun aynı .İ3 takınca açılıyor ,i5 TAKINCA RESET DÖNGÜSÜ devam .Sonra saga2 500 güç kaynağı hd7850 ile i5 beraber yetmiyor dediler .Ekran kartı söktük gene yok çalışmıyor . Vee sonuçta sorun bulundu (Uranyum Doğan ve Ramazan Bey kontrol et tavsiyesi sayesinde) .Anakartın pinlerinden 1 tanesi eğik çıktı sağ en alt köşede 1 tane pin hafif yana kaymış iğneyle dikkatli minik düzeltince hörsss diye çalıştı .i3 pinlerin %30 kullanırken i5 %70 kullanıyormuş o eğik pin i3 etkilemediğinden sorunsuz çalışıyormuş .Birilerinin işine yarar umuduyla 2 gün uykusuz bırakan sorunu paylaşmak istedim .Alıntı 2 de resim ekledim .Bozuk hali , Yapılmış hali.Tek fark benimki sağ en alt köşedeki pindi .
Çinlerin ağ ayarlarıda değişiklik yaparken meydana gelen sim ağ ayarları gsm wlan seçiminden sonra meydana gelen aramaya izin verilmedi hatasının çözümü..
İşlemi farklı yerlerde yapmış fakat her seferinde ,ayarı gsm yaparken BİTMEDİ hatası alanlar ÇOK DİKKATLİ okuyun .

Önce telefonun mühendislik bölümüne girelim 2 kod var hangisi olursa bir bakın..

*#3646633# yada *#65289*# bunlardan biri olacak .

.Şimdi alıntı kısmı aktarıyorum önce buları yapın

mühendislik kodunu giriyoruz.
RF Test Tool ( en altta )seçenegini seçiyoruz
GSM

TX Test seçeneği bilgileri aşagıdaki şekil
GSM900
TSC 5
ARFCN 20
TSC 5
PCL 5
AFC 4100
bust type NB

RX TEST seçeneği bilgileri aşagıdaki şekil
GSM900
ARFCN 20
GAİN 40
Burst Type Contiune RX diyoruz

Bu ayarları girdikten sonra Power Scan diyoruz
GSM900 **dikkat burası bazı telefonlarda dsc1800 olabiliyor****
ARFCN 9999 olacak şekilde tamam tuşuna basarak scan yaptırıyoruz 2-3 dakika bekliyoruz sonra AÇMA KAPAMA TUŞUNA BASIYORUZ. Bazen telefon kapanıyor. Telefonu tekrar açıyoruz ve sonra aşagıdaki gibi
ayarlar-ağ ayarları-sım1 ağ kurulumu-tercih edilen mod-yalnızca GSM yi işaretliyoruz tamam deyince
işimiz bitiyor.telefonu 1 kez açıp kapatıyoruz sonra 2 hatta aramaya açılıyor.(kesinlikle tarafımca denenmiştir)

Bazıları Power Scan aramadan sonra hemen 2-5 saniyede home tuşuna basın falan demiş bazı yerlerde ...HAYIR Power Scan yapın bekleyin 2-3 dk tarasın sonra açma kapama tuşuna 1 kez basın tamamdır.
Selamlar çoğunlukla hd olmayan film ve araba oyunları için hangisini alalım, Ekran kartım ati HD5770 .

Samsung SyncMaster 2243LNX / dvı yok

ViewSonic vg2230wm/ dvı var

HP S2231a 21,5 /dvı var

Samsung 2233 bw-sn / dvı yok

LG 22" W2243S-PF / dvı yok

Asus VH222D / dvi yok

BENQ G2220HDA /dvi yok

edit:ürün ekleme
Selamlar
Drivingforce GT İkinci EL garantili 200 TL
Drivingforce Pro İkinci El garantili 150TL

Canımız yine Pc+ direksiyonda oyun çekti .Bu yukarıdaki ikisinden hangisini alalım , Yada farkları nedir .

** Not Sadece bilgisayarda kullanılacak ..PS3 ümüz yok -
Aralarındaki tek fark Gt nin üstündeki PS3 te çalışan kırmızı düğme-butonmudur .
Bu arada Momo Racing direksiyonumuzuda yeni satmıştık .Momo yerine başka bişey alalım ,momo kullanırken merak ettiğimiz 2,5 tur yani 900 derece dönüşlü Driving Force GT ve PRO nun farklarınıda araştıralım dedik ama elle tutulur ikisinin farkı hakkında en küçük bir bilgi bulamadık.Mesela DF Gt ile Momo racing arasında Dönüş tur farkı var en belirgin olarak. Herkes GT kullanıyor ve memnun ama Pronun eksiği yada farkı ne .Belki GT deolan Pro da olmayan kırmızı düğme gibi hiçbirzaman işimize yaramayacak bir + özellik var, fark bu bilemiyoruz ki .

Edit=İmla
Selamlar.Sorunumu aşağıya yazıyorum , bazen küçük bir ayrıntı problem gidermede yardımcı oluyor .Bir bakarmısınız ben neyi atlıyorum .
XFX HD5770
18.5'' AOC 1366X768 - 60 hz (60 hz den başka destek yok ) vga analog.
W7ultimate yüklü

Bilgisayarda Harddiske kayıtlı yada internetten(TT ADSL) , mkv /mp4 /flv /avi film- video izlemeye çalışınca ekranda , beyaz aşağı yukarı yatay ve keskin bir çizgi olmayan -bulutumsu bir dalgalanma oluyor .
Renklerde bozulma yok ve görüntü net .
Tivibu izlerken en küçük bir sıkıntı yok .
DVD Film izlerken sıkıntı yok .
3D Oyunlarda NFS Run CODMW3 BF3 vs son oyunlar dahil hiçbir sıkıntı yok
Bios ekranında ve boş beklemede masaüstünde en küçük bir sıkıntı yok
Reset atma -Donma-Mavi ekran yok
jpeg resim -mp3 -İnternet java oyunlarda sıkıntı yok.
En son ve üç öncesi Ati driver serisi eskileri tamamen kaldırılıp yeniden kurularak denendi şu an son en driver yüklü-Orjinal CD deki eski driverda denendi sonuç değişmedi
Directx9c son sürüm yüklü
Hem vga mavi kablo hem güç kablosu değişti sonuç değişmedi.
Monitor etrafındaki 2+1 hoparlor cepve kablosuz ev telefonları diğer elektrik ,modem kabloları v.s. toplandı sonuç değişmedi.
3lü priz ve duvardaki Priz yenisi ile değiştirildi topraklama kontrol edildi sonuç değişmedi.
Format atılıp W7+SON GÜNCEL DRİVERLAR+KLİTE CODEC PACK FULL yüklendi sonuç değişmedi
Daum player yüklendi sonuç değişmedi.

Edit=imla
Selamlar
XFX HD5770 üst model biliyorum . fakat nedense markayı bilmediğim için öncelikle altta yazdığım sorun!! nedeniyle ve Sapphire hd5750 vaporx un görüntüsü yüzünden aklımı karıştırıyor .Bu iki kart arasında seçim yapmam gerekiyor.Her ikiside
1GB VaporX soğutucu malum mavi siyah --http://www.hardwarecanucks.com/news/video/sapphire-launching-hd-5750-vaporx-video-card/

XFX ise bakır borulu üzerinde kırmızı fanlı bir model --http://www.anandtech.com/print/3596

Arada ödeme fiyat farkı vs yok.

*** Ancak xfx 5770 de sadece biosun mavi ekranı ve w7 açılırken gelen açık mavi kısımda monitöre aşağıdan yukarı bakınca görülebilen bir dalgalanma yapıyor.(Masaüstünde bazen bazı boş ve renkli alanlar olunca çok az var ama oyunlarda filimlerde hiç problem yok, araştırıp anladığım kadarıyla monitorün prizindeki topraklama ile ilgili bir sorun --aynı kasaya 5750 takılınca sorun yok ** psu saga2 500 W
Hakkında
Forum İmzası:
i5 3450 3.1ghz Default- Gigabyte H61-Asus RTX2060- 16GB Kingston HyperX DDR3- Kingston 240 SSD -LG E2240S- Edifier m3300sf- İnwin Dragon Slayer -Cougar stx700W psu -Logitech Pen Tablet-Logitech DFGT-Logitech G300 -TncWin10- ETS2-NFSRun-Crysis3-COD-GM20-
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 115
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 5.415 (Bu ay: 254)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.