Şimdi Ara

doblo 1.3 ve 1.9 sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
25.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar karar veremedik.Performans olarak 1.3 almayın diyorlar.1.9 motorlarında mutlaka yakıtı fazladır.
    Bilen varsa lütfen cevap yazabilir mi?
    1.9 2006 doblo combi dizel yıllık vergisi ne kadardır?
    18.500 TL'ye bulduk 81000 km yol gitmiş sizce fiyat nasıldır,önerirmisiniz?Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doblo 1.3 ve 1.9: Yakıt Verimliliği Karşılaştırması

Fiat Doblo, hem 1.3 hem de 1.9 litrelik motor seçenekleriyle sunulan çok yönlü bir ticari araçtır. İşte bu iki motor arasındaki yakıt verimliliği farkına ilişkin bilmeniz gerekenler:

Doblo 1.3

• 1.3 litrelik dizel motor, şehir içinde ortalama 5,3 litre/100 km ve şehir dışında 4,2 litre/100 km yakıt tüketir.
    • Daha küçük motor hacmi, daha düşük yakıt tüketimine katkıda bulunur.

Doblo 1.9

• 1.9 litrelik dizel motor, şehir içinde ortalama 6,0 litre/100 km ve şehir dışında 4,8 litre/100 km yakıt tüketir.
    • Daha büyük motor hacmi, daha yüksek güç sağlar ancak yakıt tüketimini de artırır.

Doblo'nun En Az Yakan Modeli

Yakıt verimliliği açısından, Doblo 1.3, Doblo'nun en az yakan modelidir. Daha küçük motor hacmi ve gelişmiş yakıt enjeksiyon sistemi sayesinde şehir içi ve şehir dışı sürüşlerde daha düşük yakıt tüketimi sunar.

Doblo 1.9 Multijet Yorumları

Doblo 1.9 Multijet, gücü ve performansı nedeniyle kullanıcılar tarafından övülürken, yakıt tüketiminin nispeten daha yüksek olduğu da belirtilmektedir. Kullanıcı yorumları, şehir içi sürüşlerde 7,0 litre/100 km'ye kadar yakıt tüketimi bildirmektedir.

En Çok Tutulan Doblo Modeli

Piyasa verilerine göre, Doblo'nun en çok tutulan modeli 1.3 litrelik dizel motora sahip versiyondur. Düşük yakıt tüketimi, uygun fiyat ve yüksek kargo kapasitesi ile öne çıkan bu model, ticari kullanım için idealdir.

Sonuç

Yakıt verimliliği önceliğinizse, Doblo 1.3 sizin için en iyi seçimdir. Daha yüksek güç ve performans arıyorsanız ancak yakıt tüketiminde bir artışa katlanabiliyorsanız, Doblo 1.9 sizin için daha uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yük taşıycaksan 1.3 alma 1.9 al performans istiyosan 1.3 hayatta yetmez istediğin performansa göre 1.9 da yetmeyebilir ama 1.9 çoğu kişiyi tatmin eder ilk 2 sorununda cevabı hayırsa benim ayağımı yerden kessin ucuz olsun birazda az yaksa iyi oluır diyosan 1.3 işini fazlasıyla görecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

yük taşıycaksan 1.3 alma 1.9 al performans istiyosan 1.3 hayatta yetmez istediğin performansa göre 1.9 da yetmeyebilir ama 1.9 çoğu kişiyi tatmin eder ilk 2 sorununda cevabı hayırsa benim ayağımı yerden kessin ucuz olsun birazda az yaksa iyi oluır diyosan 1.3 işini fazlasıyla görecektir
    1,9 motor 1,3den az yakar bıraz mantıklı olun yahu 1,3 noluyor yokuşta bayırda cekmıyor motora yuklenıyor cok yakıyor ama 1,9 alıp götürüyor arabayı bende 2008 doblo vardı şehir içi 6,6litre yakıyodu çok diyosan ıse sen araba bınme daha iyi.

akıl mantık var 13motor o kasayı kaldırırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

1,9 motor 1,3den az yakar bıraz mantıklı olun yahu 1,3 noluyor yokuşta bayırda cekmıyor motora yuklenıyor cok yakıyor ama 1,9 alıp götürüyor arabayı bende 2008 doblo vardı şehir içi 6,6litre yakıyodu çok diyosan ıse sen araba bınme daha iyi.

akıl mantık var 13motor o kasayı kaldırırmı

Alıntıları Göster
    yorumlarınız için teşekkürler ne derece doğru bilmiyorum ama satlan dobloların %75'i 1.3 motormuş.Bizde 1.3 te karar kıldık.2006 1,3 f
    fiyat:18000 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: salih1971

yorumlarınız için teşekkürler ne derece doğru bilmiyorum ama satlan dobloların %75'i 1.3 motormuş.Bizde 1.3 te karar kıldık.2006 1,3 f
    fiyat:18000 TL

Alıntıları Göster
    sızın yasadınbız yer hep dık yokus anladım kadarıyla 1,3 kullanıyorum bırtek kalkısta yokusta sorun onuda debrıyajla ayarlıyosun oda sorun olmuyor kardesım sehir ıcı kullancaksan 1,3 senın ıcın ıdeal emın ol motorun hacmı kucuk ama torku yuksek arkadasların dedıgı gıbı yuk tasımıcaksan 1,3 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: HELGOD

sızın yasadınbız yer hep dık yokus anladım kadarıyla 1,3 kullanıyorum bırtek kalkısta yokusta sorun onuda debrıyajla ayarlıyosun oda sorun olmuyor kardesım sehir ıcı kullancaksan 1,3 senın ıcın ıdeal emın ol motorun hacmı kucuk ama torku yuksek arkadasların dedıgı gıbı yuk tasımıcaksan 1,3 al

Alıntıları Göster
    bende kesinlikle katılıyorum 1.3 kesinlikle en uygun hem yakıt yönünden hemde vergisi felan uygun performansıda gayet iyi bendede vardı 2006 model multijet gayette güzel gidiyodu ve az yakıyodu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

bende kesinlikle katılıyorum 1.3 kesinlikle en uygun hem yakıt yönünden hemde vergisi felan uygun performansıda gayet iyi bendede vardı 2006 model multijet gayette güzel gidiyodu ve az yakıyodu...

Alıntıları Göster
    1.9 1.3'ten az yakıyor. Ve yıllık yakıt tasarrufuyla aradaki vergi farkını rahatlıkla amorti edebilirsiniz :) 1.9 multijet gücünü yaşamalısınız :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    18 yıl önce açıldı
    1.2 - 1.5 arası araç tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

1.9 1.3'ten az yakıyor. Ve yıllık yakıt tasarrufuyla aradaki vergi farkını rahatlıkla amorti edebilirsiniz :) 1.9 multijet gücünü yaşamalısınız :)

AYNEN BENCE BÜYÜK HATA YAPMIŞ GEÇTE OLSA ANLIYICAK BUNU ARAKAYA 2,3 KILOLU BIRI OTURSUN BAYIRDA GÖRÜRÜM 1,3ü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Orijinalden alıntı: hug

AYNEN BENCE BÜYÜK HATA YAPMIŞ GEÇTE OLSA ANLIYICAK BUNU ARAKAYA 2,3 KILOLU BIRI OTURSUN BAYIRDA GÖRÜRÜM 1,3ü

Alıntıları Göster
    arada 30 ps fark performans bakımından tabiki 1.9

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

arada 30 ps fark performans bakımından tabiki 1.9

Alıntıları Göster
    arkadaslar 1 yil 1.3 , 1.5 yil 1.9 multijet motorlu doblo kullandim. istanbul sehir ici agirlikli yilda ortalama 20-25 bin km yol yaparim.
    tercihim tereddutsuz 1.9 olurdu. daha az yakar ve cok cok daha iyi performans verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perakende

arkadaslar 1 yil 1.3 , 1.5 yil 1.9 multijet motorlu doblo kullandim. istanbul sehir ici agirlikli yilda ortalama 20-25 bin km yol yaparim.
    tercihim tereddutsuz 1.9 olurdu. daha az yakar ve cok cok daha iyi performans verir.

Alıntıları Göster
    Tartışmasız 1.9 Multijet..

• quote:

Orijinalden alıntı: barisbasci

Tartışmasız 1.9 Multijet..

Alıntıları Göster
    arkadaşım bizde 2004 model doblo vardı 1.9 jtd 105hp... geçen ay sattık araçtan performans bakımından çok memnunduk. ama hem km bakımından hemde çıkardığı sorunlar bakımdan sattık birazda hor kullanıldı tabi... bi karının 3-4 tane kocası olunca karıdan pek hayır beklemeyeceksin :).
    ben biraz agresif sürücüyümdür doblo ile çok kez atışmalara katıldık :). genelde galip gelen biz olurduk :). gerek ara hızlanmalar gerek kalkışlar gayet iyiydi :). hele bayırlar diğer araçların hızı düşerdi bizimki 120 den 130a gelirdi :). ciddiyim :). yakıt tüketimi ortalama benim gibi agresif kullanırsan 7-7.5 arası degişiyordu. ama çok kasmazsan 6.5 a kadar düşüyor ortalama. benim dediğim değerler genelde şehir içi kullanımda günde 5-6 kez en az 5-10ar km yol alıyordu. :). gerçekten adrenalin dolu bi araba idi şuanda bende yeni araba almayı düşünüyorum ama bu sefer binek alıcam hız limitlerinden dolayı :). 80 km hızla gitmek sıkıcı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kongur61

arkadaşım bizde 2004 model doblo vardı 1.9 jtd 105hp... geçen ay sattık araçtan performans bakımından çok memnunduk. ama hem km bakımından hemde çıkardığı sorunlar bakımdan sattık birazda hor kullanıldı tabi... bi karının 3-4 tane kocası olunca karıdan pek hayır beklemeyeceksin :).
    ben biraz agresif sürücüyümdür doblo ile çok kez atışmalara katıldık :). genelde galip gelen biz olurduk :). gerek ara hızlanmalar gerek kalkışlar gayet iyiydi :). hele bayırlar diğer araçların hızı düşerdi bizimki 120 den 130a gelirdi :). ciddiyim :). yakıt tüketimi ortalama benim gibi agresif kullanırsan 7-7.5 arası degişiyordu. ama çok kasmazsan 6.5 a kadar düşüyor ortalama. benim dediğim değerler genelde şehir içi kullanımda günde 5-6 kez en az 5-10ar km yol alıyordu. :). gerçekten adrenalin dolu bi araba idi şuanda bende yeni araba almayı düşünüyorum ama bu sefer binek alıcam hız limitlerinden dolayı :). 80 km hızla gitmek sıkıcı oluyor.

Alıntıları Göster
    1.9 multijetler iyi gidiyor arkadaşların dediği gibi yakıt konusunda çok fazla fark olacağını sanmam.Vergi bakımından 1.9 dezavantajlı ama yinede sizin tercihinize kalmış birşey,kesinlikle 1.9 doblo!...

• quote:

Orijinalden alıntı: Preso

1.9 multijetler iyi gidiyor arkadaşların dediği gibi yakıt konusunda çok fazla fark olacağını sanmam.Vergi bakımından 1.9 dezavantajlı ama yinede sizin tercihinize kalmış birşey,kesinlikle 1.9 doblo!...

Alıntıları Göster
    Selam, Arkadaslar! Benim sizlere tavsiyem Fiat Doblo 1.3 multijet`ten yana olacaktir. Cunku bu tur ticari araclarin tasima kapasiteleri oldukca yuksektir ve her ne kadar motor hacmi kucukte olsa, kapasitesini rahatlikla tasiyabilecek yapidadir. Bu yuzden, hem ekonomi yapmak icin, hem daha av vergi odemek icin Fiat Doblo 1.3 multijeti tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cankabinata

Selam, Arkadaslar! Benim sizlere tavsiyem Fiat Doblo 1.3 multijet`ten yana olacaktir. Cunku bu tur ticari araclarin tasima kapasiteleri oldukca yuksektir ve her ne kadar motor hacmi kucukte olsa, kapasitesini rahatlikla tasiyabilecek yapidadir. Bu yuzden, hem ekonomi yapmak icin, hem daha av vergi odemek icin Fiat Doblo 1.3 multijeti tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    ARKADASIM SEHIR ICI 1,3 LE 1,9 NASIL KIYASLANABILIYOR ANLAMADIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: HELGOD

ARKADASIM SEHIR ICI 1,3 LE 1,9 NASIL KIYASLANABILIYOR ANLAMADIM

Alıntıları Göster
    Selam, Arkadaslar! Benim sizlere tavsiyem Fiat Doblo 1.3 multijet`ten yana olacaktır. Çünkü bu tür ticari araçların tasıma kapasiteleri oldukça yüksektir ve her ne kadar motor hacmi küçükte olsa, kapasitesini rahatlıkla taşıyabilecek yapıdadır. Bu yüzden, hem ekonomi yapmak için, hem daha az vergi ödemek için Fiat Doblo 1.3 multijeti tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can.savas

Selam, Arkadaslar! Benim sizlere tavsiyem Fiat Doblo 1.3 multijet`ten yana olacaktır. Çünkü bu tür ticari araçların tasıma kapasiteleri oldukça yüksektir ve her ne kadar motor hacmi küçükte olsa, kapasitesini rahatlıkla taşıyabilecek yapıdadır. Bu yüzden, hem ekonomi yapmak için, hem daha az vergi ödemek için Fiat Doblo 1.3 multijeti tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Başlık tarihine göre yanıtım biraz geç kalmış olacak fakat bundan sonra 1.3 - 1.9 arasında kalacaklar için belki referans olabilir.

Öncelikle artılar
    1) Harika hızlanma, yokuş yukarı düz yol dinlemez, bastın mı gücü hissedersin.
    2) Harika ara hızlanmalar. Uzun yolda 90 Km/h ile giderken araç sollanacağı zaman klima açık, araç yüklü vaziyette sizi hiç üzmez, yapmanız gereken sadece gaz pedalını köklemek ve arkadan çıkan siyah dumanı izlemek :)
    3) Hiç 1.3 kullanmadık dolaysıyla yakıtı ne kadar bilemem fakat 1 depo ile 60 Lt şehir içi yaklaşık 650 Km, uzun yolda 1.200 Km çok rahat gidiyorum.
    - Şehir içi ofis ev arası 2Km. Sabah çalıştırıp 2Km gidiyorum akşam aynı şekilde. Onunda dışında hafta sonu gezmeleri.
    - Uzun yolda araç mutlaka koltukları dolu bagaj yüklü ve klima açık şekilde.

Eksi
    1) Vergisi, 2006 model 1.9 JTD Premio nun vergisi yaklaşık 1.000 TL yıllık fakat onu da kredi kartı ile 4 taksitte ödeyebiliyosunuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: denizhoca

Başlık tarihine göre yanıtım biraz geç kalmış olacak fakat bundan sonra 1.3 - 1.9 arasında kalacaklar için belki referans olabilir.

Öncelikle artılar
    1) Harika hızlanma, yokuş yukarı düz yol dinlemez, bastın mı gücü hissedersin.
    2) Harika ara hızlanmalar. Uzun yolda 90 Km/h ile giderken araç sollanacağı zaman klima açık, araç yüklü vaziyette sizi hiç üzmez, yapmanız gereken sadece gaz pedalını köklemek ve arkadan çıkan siyah dumanı izlemek :)
    3) Hiç 1.3 kullanmadık dolaysıyla yakıtı ne kadar bilemem fakat 1 depo ile 60 Lt şehir içi yaklaşık 650 Km, uzun yolda 1.200 Km çok rahat gidiyorum.
    - Şehir içi ofis ev arası 2Km. Sabah çalıştırıp 2Km gidiyorum akşam aynı şekilde. Onunda dışında hafta sonu gezmeleri.
    - Uzun yolda araç mutlaka koltukları dolu bagaj yüklü ve klima açık şekilde.

Eksi
    1) Vergisi, 2006 model 1.9 JTD Premio nun vergisi yaklaşık 1.000 TL yıllık fakat onu da kredi kartı ile 4 taksitte ödeyebiliyosunuz :)

Alıntıları Göster
    1.3

• quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

1.3

Alıntıları Göster
    bizde 2006 1.3 var karar verdiysen 1.3 işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bizde 2006 1.3 var karar verdiysen 1.3 işini görür

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende 1.9 jtd var yeni aldım arabayı ama bana yakıtı biraz fazla geldi.ben hergün 100 km yol yapcam bu arabayla.acaba bunu satıp 1.3 yada benzinli alsammı diyorum değermi sizce arabayı satarkende biraz zararım olcak doğal olarak..ne önerirsiniz??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.