Arkadaşlar Merhaba. Dün arabamın bakımlarını yaptırmak için sanayide tanıdığım bir ustaya götürdüm.Triger kayışı,yağ,yağ filtresi değişimi yapıldı.Genel kontrol yapıldı.Uzun yola çıkacağım için bakım yaptırdım.Ancak bana krank sensörünün arızalı olduğunu değiştirdiklerini söyledi.Bu parçanın arızası sanırım stop etme,tekrar çalışmama imiş.Bu yolda sorun olurdu,yolda kalma ihtimaliniz olabilirdi dedi.Ancak o güne kadar stop etme çalışmama sorunu olmamıştı.Bu durumda ustanın para kazanmak için bişey yapabilir mi sorusu geliyor ki insan bu yapılmayacak şey değil diye düşünülüyor.Sizce böyle bişey yapılmış olabilir mi?Yoksa gerçekten hiç olmadı dediğimde dedikleri gibi arıza verebilirmiş,son zamanlarıymış gibi bir durum söz konusu olabilir mi.Biz burda yaparken en ufak sarsıntıda stop etti dediler.Sizinde başınıza gelebilirmiş dediler.Sizce bu doğru mudur?Arızalı parçayıda verdiler o kabloda bi bölümde kablo gözüküyor açılmış.O kablo neden arıza yapar? ve adam özellikle birşey yaptıysa anlayabilir miyiz yada böyle birşey yapabilir mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim. Not:Arabam Fiat albea 1.2 Benzin/LPG 2004
krank sensör arızası gözle değil arıza tespit cihazı ie belirlenir.aracı cihaza bağlayıp kontrol edildiyse ve bu parça arada arıza vermişse bilgiayarda arıza kayıtlı gözüküyor,usta da değiştireyim demiş olabilir ancak belirtiğiniz gibi bu paça sorun çıkarmamışsa deişmesi gerekmez,zaten sorun çıkarmaya başlarsa araç zor çalışmaya başlar ve adeta beni değiştir diye bağırır bu sensör.usta biraz hızlı karar vermiş gibi,,acaba sensör fiyatı nedir? benim clonun siemens krank sensör 50 tl..bir de şunu söyleyeyim,bazen bu sensöre bağlanan soket pas,oksitlenme,kirlenme yapıyor ve arada çalışamama yapabiliyor araç,bu drumda soketi spreyle temizlemek de yeterli.