Şimdi Ara

DNS Kullanarak NetMaster CBW-700V İle Açılışta Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internet ayarlarınızdan dns varsayılandan farklı ise NetMaster CBW-700V marka-model modem ile bilgisayar ilk açıldığında, uyku modundan çıktığında ya da hazırda beklet modundan çıktığında 1-2 dakika boyunca internete girememektesiniz. Daha doğrusu bu sorun bana ait fakat forumda okuduğuma göre başkaları da aynı sorunu yaşamış.

Malumunuz Türkiye'de çok engelli site olduğu için dns kullanıyorum. Google dnslerini tercih ediyorum uzun süredir. 8.8.8.8 - 8.8.4.4
    Dns ayarlarım böyle iken bahsettiğim şekilde bilgisayarım açıldığında veya uyku modundan çıktığında 1-2 dakikla internete giremiyorum. Bu sırada internet bağlantımda hata olduğuna dair ünlem işareti çıkıyor sonra tekrar düzeliyor ve sonra tekrar ünlem çıkıyor. En son olarak internet işareti sorunsuz bir hal aldıktan 30 saniye sonra internete girebiliyorum fakat o zaman da ilk 1-2 dakika bağlantı hızım çok düşük oluyor. Sonradan stabil oluyor bağlantım.

Yarım düzine kampanyasından yararlanarak kablonet kullanmaya başladım ama daha şimdiden bezdirdi bu durum beni.

DNS kullanamayacak mıyım? Bu sorunu başka yaşayanlar varsa ve çözdülerde lütfen nasıl çözdüklerini de yazsınlar.

Genel NetMaster CBW-700V wireless sorunu başlığında bahsi geçen modem ayarlarını değiştirdim fakat yine de bu sorunum çözülmedi.

ADSL kullanırken zyxel modemimle her yarım saatte bir bağlantı kopması yaşıyordum 5-6 saniyelik. Şimdi de bunu mu çekeceğiz?

Lütden bu konuda bilgisi olanlar paylaşsın.

Dns kullanan çok kişi varsa bu genel bir problem demektir ve yardıma ihtiyacı olanlar yine donanım haber sayesinde kendine çözüm bulmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 27 Aralık 2011; 23:28:59 >

• bence internetten kaynaklı değil modeme bi reset daha sonra wireless driverini kaldırıp kendi sitesinde en son versiyonu indirip kurun eğer işletim sisteminiz windows xp ise net framework 4.0 ı kaldırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Arkadaşlar internet ayarlarınızdan dns varsayılandan farklı ise NetMaster CBW-700V marka-model modem ile bilgisayar ilk açıldığında, uyku modundan çıktığında ya da hazırda beklet modundan çıktığında 1-2 dakika boyunca internete girememektesiniz. Daha doğrusu bu sorun bana ait fakat forumda okuduğuma göre başkaları da aynı sorunu yaşamış.

Malumunuz Türkiye'de çok engelli site olduğu için dns kullanıyorum. Google dnslerini tercih ediyorum uzun süredir. 8.8.8.8 - 8.8.4.4
    Dns ayarlarım böyle iken bahsettiğim şekilde bilgisayarım açıldığında veya uyku modundan çıktığında 1-2 dakikla internete giremiyorum. Bu sırada internet bağlantımda hata olduğuna dair ünlem işareti çıkıyor sonra tekrar düzeliyor ve sonra tekrar ünlem çıkıyor. En son olarak internet işareti sorunsuz bir hal aldıktan 30 saniye sonra internete girebiliyorum fakat o zaman da ilk 1-2 dakika bağlantı hızım çok düşük oluyor. Sonradan stabil oluyor bağlantım.

Yarım düzine kampanyasından yararlanarak kablonet kullanmaya başladım ama daha şimdiden bezdirdi bu durum beni.

DNS kullanamayacak mıyım? Bu sorunu başka yaşayanlar varsa ve çözdülerde lütfen nasıl çözdüklerini de yazsınlar.

Genel NetMaster CBW-700V wireless sorunu başlığında bahsi geçen modem ayarlarını değiştirdim fakat yine de bu sorunum çözülmedi.

ADSL kullanırken zyxel modemimle her yarım saatte bir bağlantı kopması yaşıyordum 5-6 saniyelik. Şimdi de bunu mu çekeceğiz?

Lütden bu konuda bilgisi olanlar paylaşsın.

Dns kullanan çok kişi varsa bu genel bir problem demektir ve yardıma ihtiyacı olanlar yine donanım haber sayesinde kendine çözüm bulmuş olur.

Biraz geç gördüm fakat görmüşken belirtmemek olmaz. Bende sizin çektiğiniz ızdırabı çekenlerdenim. Ağustos ayından beridir yarım düzine kampanyasıyla varolan kablolu tv aboneliğimi bu zamazingoya taşıdım.
    Öncelikle yaşadığınız sorunu ben aldığım gün nasıl önüne geçtim anlatayım. Elimde us robotics adsl modem vardı. Hiç reset falan atmadan ethernet kablosu ile NetMaster a bağladım. Us robotics router olarak uydunetten yayın yapıyor. Evde dileyen NetMaster dan, dileyen usr. dan giriyor. Odamda 4 diş çeken usr. aynı yerde olan Nm. 1 çubuk. adamlar 54g. modem verdi,bütün ağ paylaşım olaylarım yarıya indi. Gerçi benim hatam araştırıp almadım.

Özetle ben bu bahsettiğiniz olaya router eklentisiyle çözüm buldum. Ben aldığım zamanlar ttnet en az 1 sene fiber e geçmicek deniyodu, 5 ay geçmeden adamlar fiber e geçti. bende kafama göre çakallık yapmamla kaldım. Taahhüt bozucam da detaylarını konuşmam lazım.

• Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum ama çözüm bulamadım maalesef :( hatta sırf bu yüzden bilgisayara format attım geçenlerde ama yine bağlanamıyorum hatta sürekli alışkanlık haline getirdi sanki arada kopmalar falan..
    Bu modemi güncellemenin yolu yokmudur ?? sorun kablosuzda sanıyorum..
  • Dns ayarlarım böyle iken bahsettiğim şekilde bilgisayarım açıldığında veya uyku modundan çıktığında 1-2 dakikla internete giremiyorum. Bu sırada internet bağlantımda hata olduğuna dair ünlem işareti çıkıyor sonra tekrar düzeliyor ve sonra tekrar ünlem çıkıyor. En son olarak internet işareti sorunsuz bir hal aldıktan 30 saniye sonra internete girebiliyorum fakat o zaman da ilk 1-2 dakika bağlantı hızım çok düşük oluyor. Sonradan stabil oluyor bağlantım.

aynı sorunlar bendede var çözüm bulan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01ada01

aynı sorunlar bendede var çözüm bulan var mı ?

Sayın Kullanıcımız,

Win7 veya Vista işletim sistemlerinde bahsetmiş olduğunuz ünlem işaretli uyarı bilgisayarın “Wan“ bağlantısını algılayamaması ya da Türksat’tan Ip adresi yönlendirilmemesi durumunda karşılaşılan bir durumdur. Sorununuzun modem kaynaklı olup olmadığını tespit edebilmemiz için modemin yanındayken NetMASTER Destek Merkezi ile iletişime geçmenizi rica ederiz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

0216 366 66 96
    destek@netmaster.com.tr

Saygılarımızla,

• Aynı sorun bende de var bunu herkes tek tek aramak yerine uydunet ile iletişime geçilip yeni bir yazılım çıkarılsa daha mantıklı olmazmı? Hala ilk aldığım günkü yazılımı kullanıyorum modemde.Ara sıra güncellenecek otomatik olarak denildi ancak herhangi bir gelişme olmuyor malesef..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu bende yaşıyorum. umarım bir çare bulunur bu soruna.
  • Ben de aynı sorundan muzdaribim. Open DNS kullanıyorum, çünkü masaüstü duvar kağıdı siteleri bile yasaklı ağzına yandığımın ülkesinde. Router zımbırtısı nasıl yapılır bilemediğim için TP link'in devasa anteninden almıştım, başlarda iyiydi. Bu USB alıcısının programı sinyali %100 güç ve kalitede gösteriyor ama Deviantart.com hatta kendi sitem keremgogus.com bile neredeyse açılmıyor.

TTnette dolandırılmıştık (sabit paketimizi sanki biz onaylamışız gibi 8gb kotalıya yükseltmişlerdi bizden habersiz) , bu kez uydunet tercih edelim dedik. Çevirmeli Ağ yıllarına geri dönmüş gibi olduk... Herhalde bu ülkede adam gibi internet hiç olmayacak. Bir yandan yasaklar bir yandan iki eliyle bir modemin antenini doğrultmaktan aciz sözde servis sağlayıcılar.
  • Arkadaşlar,

buyurun buradan yakın.... ben de size bir şeyler anlatayım.

Herkesin yaşadığı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorum. Hala çözemedim.
    Ancak tecrübeli arkadaşların katkısı olabilir o yüzden ek bilgi vereyim.
    Öncelikle; Windows 7 Prof kullanıyorum ve,

1. DNS otomatik yapsam bile bağlantı sorunu yaşıyorum.
    2. Sadece bilgisayarda yaşanıyor bu sorun!!!! hiç deneyen oldu mu bilmiyorum ancak
    2a) Android tabanlı cep telefonu ile anında bağlanıyor ve kopmuyor
    2b) Iphone 3gs var ve o da anında bağlanıyor ve hiç kopmuyor.
    2c) Panasonic TV var. sorunsuz bağlanıyor!!!
    2d) PlayStation anında bağlanıyor!!!

Ayrıca iki telefonda da yine DNS girilmiş durumda (8.8.8.8 veya 208.67.xxx) Ben DNS ile ilgili olmadığını düşünüyorum artık.

Merak ettim yorum yapan olacak mı....

• quote:

Orijinalden alıntı: cemkamoy

Arkadaşlar,

buyurun buradan yakın.... ben de size bir şeyler anlatayım.

Herkesin yaşadığı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorum. Hala çözemedim.
    Ancak tecrübeli arkadaşların katkısı olabilir o yüzden ek bilgi vereyim.
    Öncelikle; Windows 7 Prof kullanıyorum ve,

1. DNS otomatik yapsam bile bağlantı sorunu yaşıyorum.
    2. Sadece bilgisayarda yaşanıyor bu sorun!!!! hiç deneyen oldu mu bilmiyorum ancak
    2a) Android tabanlı cep telefonu ile anında bağlanıyor ve kopmuyor
    2b) Iphone 3gs var ve o da anında bağlanıyor ve hiç kopmuyor.
    2c) Panasonic TV var. sorunsuz bağlanıyor!!!
    2d) PlayStation anında bağlanıyor!!!

Ayrıca iki telefonda da yine DNS girilmiş durumda (8.8.8.8 veya 208.67.xxx) Ben DNS ile ilgili olmadığını düşünüyorum artık.

Merak ettim yorum yapan olacak mı....

Sayın Kullanıcımız,

Bilgisayar ile yaşanabilinecek sorunlar ve çözüm önerilerimiz aşağıdaki gibidir:

1. Kullanılan kablosuz driver şuanda kullandığı şiğfreleme türünde destek vermiyor olabilir ( Çözüm : Kablosuz kart yazılımının günceli ile değiştirilmesi)
    2. Win7’de kullanılan Firewall ile modemde bulunan Firewall arasında bir çakışma yaşanıyor olabilir. ( Çözüm : İşletim sistemindeki veya modem Web arayüzündeki firewall ( Güvenlik duvarı ) ayarlarını kapatarak test etmek )
    3. Kayıt altına alınan şifredeki yazım hatası.

Modem ile ilgili yapılabilecek kontrollerde yardımcı olabilmemiz için NetMASTER Destek Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.
    destek@netmaster.com.tr
    0216 366 66 96

Saygılarımla.

• Arkadaşlar, bende de aynı problem var. Bilgisayarımı yeni açtığım zaman ya da uyku moduna alıp yeniden çalıştırdığımda Google Chrome'da "Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Sunucunun DNS adresi çözümlenemiyor" hatası ile karşılaşıyorum ve hiçbir siteye giremiyorum. Ancak 4-5 dakika bekledikten sonra bu problem kendiliğinden düzeliyor. DNS ayarlarım otomatikte, farklı ayarlarda da denedim, ayrıca msdos ekranından DNS ön belleğini temizlemeyi denedim sorun çözülmedi yine aynı problem oluşuyor. Bu hatayı nasıl giderebilirim?

İşletim sistemi: Windows 8 Professional

Modem: Uydunet Net Master CBW-700V (kablolu bağlantı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore 64 -- 22 Aralık 2012; 6:48:27 >
  • Modem deki firewall u kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 22 Aralık 2012; 9:02:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün konuyla ilgili Netmaster modem destek merkezini aradım. DNS ayarları otomatikte olduğu için bu sorunun oluştuğunu söylediler. Verdikleri yeni DNS adresiyle sorun çözüldü. Benzer DNS hatalarıyla karşılaşanlar aşağıdaki DNS'leri siz de deneyin hata ortadan kalkacaktır.

195.175.39.39
    195.175.39.40
  • Bugün netmaster kablosuz repeater aldım. Aynı sorunla karşı karşıyayım sorunun çözümünü bulabildin mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.