Şimdi Ara

dns ayarları sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • you tu be gibi yasaklı sitelere girebilmek için tcp/ip den 208 67 222 222 208 67 220 220 yazarak dns ayarlarını değiştirdim.1-2 gün sorun çıkmadan internete bağlandım.sonra sorun çıktı pc modemi tanımadı sanırım modem ip numarasını çözemiyordu.tcp/ip tekrar eskı ayarına aldım fakat yine bağlantı sağlayamadım.bu sefer bilgisayarı geri yüklemeden geri aldım.şimdi internete bağlanabiliyorum.tekrar dns değiştirmeye korkuyorum.bu ayarları değiştirmem sistemi neden etkilemiş olabilir?

• Modeminiz normalde hem DHPC server ( IP dağıtır) hem de DNS server olarak çalışır. Sorununuzun nedeni IP configuration yaparken verdiğiniz IP den kaynaklanabilir. Eğer aynı IPyi modemin DHCP ayarlarından reserve etmezseniz başka bir bilgisayara da vereceğinden IP çakışması olacaktır dolayısıyla 2 bilgisayarda da sorun olacaktır.
    Benim size tavsiyem HOST dosyası kullanın. Çünkü isim çözümlemesi yapılırken önce host file a bakılır orada tanımlamadıysa DNS ten araştırma yapılır
  • quote:

theman33
    Benim size tavsiyem HOST dosyası kullanın.

İyide, bakalım arkadaş "HOST dosya" kullanmanın ne demek olduğunu biliyormu.?
    Benim prensibim, bir konuyu tavsiye ederken, o konunun izahını da yaparım.
    Çümkü, herkes her konuyu bilmiyor olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 28 Eylül 2009; 13:33:48 >
  • Benim de prensibim eğer bilmiyorsa sorarak öğrenmekdir. Soran herkese her şeyi anlatıyoruz.
    Ayrıca biraz araştırma yapmasını da istediğim için anlatmadan kendi edindiği bilgi daha kalıcı olur herzaman unutmamak lazım
    Arkadaş host dosyasını bilmiyorsa herzaman yardıma hazırım :)
  • modemi sadece tek pc kullanıyor.ayrıca bu host olayınıda biraz açıklarsanız sevinirim.
  • peki bu 208 67 ..... yazıp dns'yi değiştirdikten sonra ne gibi işlemler yapmalıyım ki bir daha aynı sorunla karşıma çıkmasın.kafam karıştı kusura bakmayın

• HOST dosyası kullanın
    konusunu inceleyin.

HOST dosyası
    konusunu inceleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Proxy kurulum sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar peki bu şekilde ayarları değiştirdik diyelim Sınırlı kullanıcılar için kota durumu farkediyormu yabancı bir ülkeden giriş yapılıp kotadan daha çok gidiyor deniyor ne kadar doğrudur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.