Şimdi Ara

DLNA özelliği olan Tüm TVler için Alternatif Pc Share Manager (Samsung B/C serisi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
27
Favori
161.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim bilgisayarım ve televizyonum samsung. all share özelliği var ikisinde de ama film izlerken tam 30.dk bağlantı kopuyor nedeni ne olabilir neyi eksik yapıyorum?
  • 30 dakika sonra kendiliğinden mi geliyor bağlantı?
    bilgisayarda ve modemde firewalları kapatarak dene.
    modem hızlı bağlantı destekliyormu? 54 mbps ,154 mbps gibi.
    en olmadı allshare yerine mezzmo gibi 3.parti bir yazılımla dene.
    sorun yazılımdan mı donanımdan mı anlamış oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginem

30 dakika sonra kendiliğinden mi geliyor bağlantı?

ikisinide açınca bağlı görünüyorlar fakat tv 30 dk geçince bağlantı kesildi uyarısı veriyor. 2 farklı modem ve 2 farklı programla denedim (sorunun bunlarda olduğunu düşünmüyorum) tv hakkında samsung a sorun bildirdim geri döneceğiz dediler ama cevap yok. firewall otomatik giren devrede olan modemlerle denedim hep bide ttnet in kendi modemiyle deneyeceğim sonucu bildiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaa3

quote:

Orijinalden alıntı: enginem

30 dakika sonra kendiliğinden mi geliyor bağlantı?

ikisinide açınca bağlı görünüyorlar fakat tv 30 dk geçince bağlantı kesildi uyarısı veriyor. 2 farklı modem ve 2 farklı programla denedim (sorunun bunlarda olduğunu düşünmüyorum) tv hakkında samsung a sorun bildirdim geri döneceğiz dediler ama cevap yok. firewall otomatik giren devrede olan modemlerle denedim hep bide ttnet in kendi modemiyle deneyeceğim sonucu bildiririm.

Samsungun menüsünü bilmediğim için net birşey diyemiyorum ama tam 30 dakika geçince kapanması sanki oto bekleme gibi birşeyi de akla getiriyor.
    Örneğin benim tv de 2 saat işlem yapılmadığında kendiliğinden kapanması gibi.
    Enerji tasarrufu modu gibi birşey.
    Bende ttnetin airties 205 rt sini kullanıyorum,firewall kapalı,sorun yok.

• ttnet modemle de aynı sorun tekrarladı. eko modunu tamamen kapatıyorum ama fayda yok. maalesef
  • DLNA konusunda çok bilgim yok.

İhtiyacım olmadığı için şu güne kadar hiç ilgilenmemiştim.

Şu an okuyor araştırıyorum nedir, nasıl olur diye.

Benim yapmak istediğim olay şu Samsung 46c650 TV var.

DLNA özelliği var tvnin.

birde android işletim sistemli tablet var.

DLNA ile ilgili tüm işlemleri gerçekleştirdikten sonra tablet ya da pc den TVYO gibi sitelerden izlediğim görüntüyü samsung tv ye aktarmak istiyorum mümkünmü acaba?

yani dosya paylaşımı değil amacım, harici harddiski usb den bağlayıp izleyebiliyorum hali hazırda.

benim amacım bilgisayar ya da tabletteki görüntüyü tv ye aktarmak.

bu mümkünmü acaba?

mümkünse eğer ve anlatımı kolaysa yol gösterebilirmisiniz acaba?

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tatarbey

DLNA konusunda çok bilgim yok.

İhtiyacım olmadığı için şu güne kadar hiç ilgilenmemiştim.

Şu an okuyor araştırıyorum nedir, nasıl olur diye.

Benim yapmak istediğim olay şu Samsung 46c650 TV var.

DLNA özelliği var tvnin.

birde android işletim sistemli tablet var.

DLNA ile ilgili tüm işlemleri gerçekleştirdikten sonra tablet ya da pc den TVYO gibi sitelerden izlediğim görüntüyü samsung tv ye aktarmak istiyorum mümkünmü acaba?

yani dosya paylaşımı değil amacım, harici harddiski usb den bağlayıp izleyebiliyorum hali hazırda.

benim amacım bilgisayar ya da tabletteki görüntüyü tv ye aktarmak.

bu mümkünmü acaba?

mümkünse eğer ve anlatımı kolaysa yol gösterebilirmisiniz acaba?

Şimdiden teşekkürler.

DLNA böyle bişey yapmaz.Sadece media paylaşımı için üretilmiş bir platformdur.
    Panasonic in bazı TV lerinde swipe&share özelliği gibi ya da şu ara Vestel in reklamlarındaki gibi 3.parti uygulamalarla böyle bir kullanım oluyor.
    Ama HD olarak değil tabi SD olarak.Yani düşük çözünürlükte.

• kafayı sıyırdım resmennnnn . bende 40c650 var. PC Share Maneger ile Tv bilgisayar arası paylaşım yapabiliyordum. fakat programdaki Cihaz İlkesi Ata kısmından tv seçip sildim agün bu gündür bir daha ikisini eşleştiremedim. formdaki bütün programları denedim. defalarda programı kurdum ama olmadı. bende samsung tel de var. tv onu görüyor.

Tv kablo ile laptop kablosuz bağlı. tv sabit IP ve sabit DNS ayarlı. bilgisayar oto IP ve sabit DNS ayarlı ve bu ayarlarda iki cihazda sorunsuz internete bağlanabiliyor.

bilgisayar DNS:
    8.8.8.8
    8.8.4.4

Tv DNS
    4.2.2.3

acaba sorun bu ayarlarda mıdır.

bilgisi olan arkadaşlar lütfen yorum yapabilirler mi. dert oldu içime....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 6 Mart 2013; 12:34:13 >
  • dlna bağlantısı kurdum laptop ile onkyo müzik setim arasında.usb lan adapter var tp link marka onkyo da.

müzik setinin ayarlarından dlna ya girince bilgisaryarıma girip oradan da şu windowsun üzerinde gelen 3 müziği görüyor ve çalıyor

ama benim istediğim şu. laptopımdaki flac ve mp3 dosyaları çalmak istiyorum .yani bilgisayarımdan çalınca bilgisayar hoparlrümden değil de direk müzik setinden versin sesi istiyorum
    bunu nasıl yaparım?

windows media player ile yapmak zorunda mıyım? çünkü sanırım flac desteği yok windows media player programının ?

teşekkürler
  • goldmaster 1050 hd uydu alıcı cihazım var dlna özelliği mevcut.

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=705490#.UT_XqTDp2So

ts player var vlc ile aynıymış sanırım.

wild media serveri kurdum vlc değilde ts playeri gösterdim .bu ts playerdaki görüntüyü aktarmam için hangi ayarları yapmam gerekli.
  • Bütün Yorumları tek tek okudum yazan paylaşan herkese teşekkürler.. Benımde şöyle bi sorunum var sorum var.. Sony 40NX700 tv kullanıyorum hem servioo da hemde wms de görüntüyü aktarıyorum yaklasık ıkı dakıka sonra sunucu baglantı hatası kontrol edın uyarısı alıyorum ve bir daha baglanamıyorum.. ıkı programda da hiç bir ayar değişikliği yapmadım daha. Yapmadan filmi oynatmaya baslıyor zaten sıkıntı yok ama sonra baglantı koptu diyor ve birdaha baglanmıyor.. Sorumda şu hata nerde?? televizyonda mı programda mı bende mi :) Teşekkkürler şimdiiden yardım edenlere...
  • arkadaşlar ben de serviio prg kullanıyorum dlna yoluyla ev ağından bağlanıyorum tv sony bravya 40hx72 her iyi güzel ama ses1-2 sn yerine göre 2,-2,5 sn geç geliyor (2d ve 3d de aynı) pc deki herşeyi görüyor ama ses olayı nedir neden geç geliyor WMP de böyle sorun yaşanmıyorsa denemeli mi? birde tv codeclerinden kaynaklı olabilir diyorlar 10mps limitsiz hat kullanıyorum.
    yardımlarınızı rica ederim
  • dlna interneti kullanmaz.internet hızının bir önemi yok.
    mezzmo yu kullanıın hem çok basit hem sorunsuz.
  • Allshare ile wild arasında streamda farklılık oluyor mu? Allshare denedim fakat film izlerken stream sıkıntı yaratıyor devamlı yükleniyor beklemesi ile karşılaşıyorum. Net bağlantım 16mbit modem Tv'nin dibinde neredeyse. İnce ayarı mı var yoksa?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erend

Allshare ile wild arasında streamda farklılık oluyor mu? Allshare denedim fakat film izlerken stream sıkıntı yaratıyor devamlı yükleniyor beklemesi ile karşılaşıyorum. Net bağlantım 16mbit modem Tv'nin dibinde neredeyse. İnce ayarı mı var yoksa?

internet hızının bir önemi yok isterse 1 mbit kullanın..
    modeme bağlı cihazların hepsi full çekiyorsa kablosuz üzerinde ve 100 mbit üstü destekliyorsa sıkıntı olmaması lazım...
    modemin 125 mbps,tv zaten 150 mbps,bağlanan cihazında 100 üzeri desteklemesi gerekir.eski dizüstüler 54 mb destekliyor mesela o zaman tıkanıyor yol..
  • Merhaba arkadaşlar,

Panasonic 50ST50 kullanıyorum. Notebook da ki Full HD filmlerimi TV nin üzerindeki media player oynatıcı ile izlemek istiyorum. Notebook filmleri kaldırmıyor, işlemci yetmiyor. Nasıl yapabilirim?
  • ps3 mediaserver de bir seçenek olabilir.
  • arkadaşlar wild media serveri kullanıyorum filmleri tv den izlerken ileri geri ve atlatma etkin olmuyor. Acaba nasıl bi ayar yapılması gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eco_06 -- 12 Mayıs 2013; 21:33:15 >
  • belki çok geç kalındı ama bildireyim artık serviio alt yazı destekliyor ve sorunsuz çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: eco_06

arkadaşlar wild media serveri kullanıyorum filmleri tv den izlerken ileri geri ve atlatma etkin olmuyor. Acaba nasıl bi ayar yapılması gerekiyor...

o ozellik sadece nfs yada samba server de etkin ve süper bi ozellik burdaki tüm prolaraı çarpar ikiye boler ama biraz teknik bilgi gerekiyo hack yapılcak tv tr nin paspas bilgi seviyesine biraz fazla yani, kullanıyorum bldiğin server oluyo pc in tvle..ayrıca dosya güncelleme filan olayıda yok..ben nfs server kullanıyorum

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=22&t=2701
    veriyim belki bilgi seviyesi düşük olmayan arkadaşlar yaparlar..
    ayrıca çok büyük sarı alt yazı ozelliğide etkin oluyor hackin en sevdiğim ozelliklerinden biri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2013; 14:50:10 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.