Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
257.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 5 senedir yakıtı bp den alırım. ne enjeksiyon problemi ne de mazot filtresinde bir arıza meydana gelmedi. şirket araçlarımız 8 yıldır bp den alır onlarda da en ufak sıkıntı yaşanmadı.

%4 indirim kartım ile bp vazgeçilmezim :) sorunsuzluk isteyen bp gider.
  • Su katki ve marka isini fazla abartmadan, guvenilir herhangi bir istasyondan alinabilir. Toplamda yakit icerisinde firmalarin (yasal oalrak) degistireildigi katki %0.2 (binde iki). Yani 1 litre mazot icerisine 2 ml katki maddesi koyarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dizeldaşlar,
    Malum tüm benzin istasyonları denetim altında. kaçak ve farklı katkı satmaları eskiye göre daha çok denetim altında diye düşünüyorum.

BP, Shell, OPet vs tavsiyeleri dışında sormak istediğim konu , bunların sattığı mazot un % 10-15 daha ucuz
    mazot fiyatlarını tabelalarında beyan eden benzinliklerden mazot aldınız mı ?
    Sorun yaşadınız mı ? Tavsiye edermisiniz ?

İzmir - Ankara yolunda memoil - sunpet ( ki bu opet in diye biliyorum ) - Kadoil - Denizatı gibi logosu olan ( adı aklıma gelmedi ) - Termo vs birçok bakımsız benzinlikte çok ucuz mazot fiyatı görüyorum.% 10-15 daha ucuz depoda 25-30 TL fark olabiliyor
    Bunun nasıl olduğunu, bu mazotlardan alır isek araçta sorun yaşatıp yaşatmayacağı konusunda bilgisi olan var ise ve paylaşırsa sevinirim..
    Birde nasıl bu kadar ucuza satabiliyorlar ? Kaçak veya kalitesiz olsa yakalanmazmı bunlar ?
  • 1 Yıldır sürekli shell kullanıyorum performans yakıt konusunda memnunum.

Depo doldur boşaltt yapıcak şekilde totalden aldım 1 depo kısas süre içerisinde motor sesi bariz azaldı.
    Çoğu arkadaş psikolojik diyecek fakat ses azalıyor 1 tık.
    Daha son depo bitti ve opetten fulledim.
    Opetten aldığım yakıtta sessiz çalıştırıyor shelle göre fakat performans bariz düştü maalesef km hesabı tutamadım.

Opet bitti tekrar shellden doldurdum kısa süre içerisinde motor eski sesine geri göndü ve eski performansına geri döndü.

Depo bittiğinde bp denemeyi düşünüyorum.

Tecrüberim bunlar herkese güvenli sürüşler

• auzdil A kullanıcısına yanıt
    Sunpet opetin olduğu doğru kırsal kesimlere opeti vermiyor.

Ucuz satanlara gelince bilmediğiniz yerden kesinlikle mazot almayın kendinizi riske atmayın derim tabi bu olay birazda araç marka modelle alakalı 2010 ve üzeri araçlar daha hassas 2015 ten sonra çok daha hassas ama ucuz ve dürüst bi yer bulursanız aynı yerden devam edin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunde 270km transit minibüs ile yol yapmaktayım kooperatif Total le anlaşma yaptığından beri günlük yakıt 25_30tl fazla yakmaya başladı aynı sorun j9 BMC lerde de var exselyum bariz fazla yaktiriyor araçlara daha önce lukoil anlaşmamız vardı bu kadar fark olması hiç normal gelmiyor bana.

• Daha önce de söylendiği üzere markadan ziyade önemli olan yakıtın alındığı istasyon. Kendi aldığım istasyonlardan yola çıkarsam, Opet'ten (Ankara-Cebeci) 2 defa tam depo motorin aldım. Bundan sonra da Shell'den (Ankara-Beşevler) 2 defa tam depo motorin aldım. Tamamen aynı güzergahlarda (Ankara-Adana), benzer saatlerde ve sürüş biçimiyle (ortalama hızlar da dahil) gidiş-dönüş yaptım. Benim elde ettiğim sonuç, Shell'in sessizlik, performans ve menzil konusunda Opet'ten daha iyi olduğu yönünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

son 5 senedir yakıtı bp den alırım. ne enjeksiyon problemi ne de mazot filtresinde bir arıza meydana gelmedi. şirket araçlarımız 8 yıldır bp den alır onlarda da en ufak sıkıntı yaşanmadı.

%4 indirim kartım ile bp vazgeçilmezim :) sorunsuzluk isteyen bp gider.

%4 indirim kartı nasıl alıyorsunuz?
  • beyler yaşadığım ilçede moil istasyonunda euro dizel güncel fiyat 4.77 tl . bu nasıl oluyor? alsam araca bir zararı olur mu? siz böyle yerlerden alıyor musunuz?
  • lionel1 kullanıcısına yanıt
    Araç nedir ve çevrenizde hiç yakıt alan olmuş mu katkılı olduğunu zannetmiyorum her araca uygun değil onu belirteyim yani tabi şu olay var katkılı dizellerde katkı oranı çok az ama sonuçta binde 1 olsa bile etkisi var o yüzden 23 kuruş fark için ucuz mazot araba modeline göre alınabilir mesela vw ise alınmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lionel1

beyler yaşadığım ilçede moil istasyonunda euro dizel güncel fiyat 4.77 tl . bu nasıl oluyor? alsam araca bir zararı olur mu? siz böyle yerlerden alıyor musunuz?

Dizel de fanteziye yer yok. Tanınmış markadan şaşma. Shell harici almıyorum. Kafamda rahat . Aracim da...

• cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Vw se niye alınmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: lionel1

beyler yaşadığım ilçede moil istasyonunda euro dizel güncel fiyat 4.77 tl . bu nasıl oluyor? alsam araca bir zararı olur mu? siz böyle yerlerden alıyor musunuz?

Aytemiz varsa onlarda indirim yapıyor..Bursa aytemiz 4.66
  • araç imzadaki araç, aynı motora sahip taksiciler biz alıyoruz sıkıntı yok diyorlar ama 11 tl için için riske atmaya gelmez diye düşünmeye başladım.
  • Mazot oldu 5tl... Ankara'da duzgun guvenilir UCUZ yakit ariyorum... Ankara daki arkadaslar nerelerden aliyorsunuz?

• cgr1903 kullanıcısına yanıt
    Şu yazdığınıza kendiniz inanıyormusumuz alınmaz diye bişi yok Gönül rahatlığıyla alınır adamlar Avrupa standardını karşılayan dizel satıyor buda tüm dizel araçlara uyumlu

3.82 alışı varken 4.55 e satılıyordu bende 4.05den alıyordum

dynoflex de alırım ucuz satan yerden de eskiden kaldı dediklerin

• Arabam 1.5 dci motorlu qashqai en uzun menzil totalde oluyor. Siralama yaparsam kesinlikle menzilde en sonda opet olur. Yazin bonusun opet kampanyasina katildim dort kez opet mazotu aldim araba totalden bariz fazla yakti.

1. Total tasarruf ve performans iyi

2. Shell performans iyi menzil biraz dusuk

3. Bp shell ile yakin degerlerde cok kullanmadim

4. Po performans iyi menzil dusuk

5. Opet performans iyi menzil cok dusuk

• Fiestateam F kullanıcısına yanıt
    Bende en uzun menzili lukoil ecto da yakaladım deneyip paylaşırsanız sevinirim. Öteki saydıklarınızıda denedim arada fark göremedim sadece lukoil farklı geldi

• arkadaşlar aldığımız istasyonun güvenilir olup olmadığını nerden bilicez ? 2017 model volvo s60 araç aldım araç 5 bin km ben hep shel kullandım bu güne kadar megane 2 aracıma da alıyordum hep shel nitro. fakat aldığım istasyondan mı kaynaklı bilmiyorum meganda enjektör problemi yaşadım sürekli olarak numune aldırma şansım varmıdır aldığım shel istasyonunun yakıtının temiz olduğuna dair
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Megane larda kroniktir enjektör sorunu onun için km. 70 bin dedimi durdurmamak gerek 10 sene renoya bindim bunun 7 8 senesi megane. Megane 2 ve 3 çok kullandım enjektör en ufak bi şeyden nem kapar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.