Şimdi Ara

Dizel vs Benzin (1,4 TSI vs 2.0 TDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://youtu.be/KmtZkCgPLtg

2.0 TDI, 90 Nm torkluk bir farka ve ilk videoda 10 beygirlik bir farka rağmen üstün gelen 1,4 tsı.

Öncelik olarak neden sonuç böyle oluyor diye sormak istiyorum. Sürücü eşşşek olabilir mi diye sorarsanız açın bakın bir sürü video var. Teknik veri var. 0-100 hızlanması bile daha iyi.

Ön gördüğüm sebep şu:
    Dizeller pek devir çevirmediğinden yani benzinli 6500 e kadar çevirip dizel 5000 de kesildiğinden 100 e çıkıncaya kadar 2.0 tdı 3. Vites 1,4 tsı 2.vites. Ben sebebi buna bağlıyorum. Vw sitesinde teknik detaylarda bile 1,4 tsı 0-100 hızlanması daha iyi gösteriyor.

Önemli soru: Dizelin torku var muhabbetini bu saatten sonra ne yapamamız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağırlık farkını unutmayalım

• otobilge kullanıcısına yanıt
    tamam diyelim ki ağırlık farkı var (70 kg civarı bir fark var) . Bu demek oluyor ki 2.0 litre motoru 150 ps alacağım diye üretmek yanlış. Arada 70 kg lik gereksiz bir üretim malzemesi oluşuyor. Madem amacımız en çevreci motorla en iyi performansı elde etmek. Bu motorla ekstra bir yük ve bundan sebep negatif performans etkisi var. İstediğimizin tam tersi. Oysaki 1,4 motorla hem doğal kaynaktan kazanma var hem kaput içinde ayrı bir yer kazanma var. Performans olarak artısı var.

Aslında asıl amacım burda iki motorun performansını kıyaslamak değildi. Zamanın en çevreci ve performans odaklı motorları benzinli olduğunu ayrı bir bakışla anlatmaktı.
  • İçeriye 3 kişi daha al birde 1-2 km lik rampaya doğru gazla bakalım rampaya kim daha önce varacak.
  • şahsi düşüncem soğuk memleketlerde dizel araç kullanılmasını doğru bulmuyorum yağ katkılı olduğu için ayazlarda donma olayı çok oluyor benzinli araç tercihimdir....
  • Tork yanında devir çarpanı olmazsa HİÇBİR ŞEY ifade etmiyor; yani devir çeviremezsen torkun birşey ifade etmez. İsterse arada 90nm değil 1000nm fark olsun, beygir olarak çok aşırı bir fark olmadıkça aradaki tork farkı hiçbir şey ifade etmez. Aynı beygir gücündeki benzinli motor ve dizel motor yürüdüğü zaman bazı istisnalar hariç benzinli her zaman daha iyidir. Bunun asıl sebebi arkadaşın dediği gibi daha uzun süre düşük viteslerde kalabilmesi olduğu gibi aynı zamanda da benzinli bir motor tepe gücüne yakın gücü geniş bir bantta üretebilir. Yokuş yukarı, yokuş aşşağı, düz yolda hiçbir fark olmaz; sabaha kadar yürüsünler 1.4 TSI sürekli önde olur.

• Ufak da olsa bi detay: Dizel olanın depo dolu iken benzinli olanda depo yarıdan az.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    1.4 Tsi Vs 1.0 Tsi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 turbo astra ile kapışmıştım 2.0 Tdi ile 140 beygir ikiside 1 boy önde bitirdim ki karşıdaki pilot iyi olsa geçerdi beni ayıptır söylemesi deli vites atarım

• Gelende olan şey

Dizel < benzin < turbo dizel < turbo benzin

Tabi bu bi genelleme. Karti böyledir diye bişey yok. İstisnalar her zaman vardır.

• AO A kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bırakında bi artısı olsun.

Tekrar söylüyorum amacım aslında performans kıyaslaması değildi öyle gözükse bile. Dizelin zararlarına faklı bir açıdan bakmak istedim. İnsanlar bir rampayı 2 sn geç gitmekle birşey kaybetmez. Ama tüm dünyaya araç satan bir firma dizel motor yerine benzinli üretse dünya birşeyler kazanır.

• Ben bu olayı dizel motorların kısılmasına da bağlıyorum.Uygun şartlarda başabaş gitmeleri gerekir.

• Boşver in bunları zaten vergileri yüksek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.