Şimdi Ara

Dizel polo yakit tuketimi? (ist-ank: ceyrek depo) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elemanın 20-25 dakikalık ortalama yakıt tüketimi olarak 3.7lt olarak görülüyor yol bilgisayarında.

hızını uzun yolda 70e tam sabitlese dur kalka hiç girmese ve bir müddet sonra motoruda tam ısınınca yakıt tüketim verileri 3-3.5lt rahat olur ama tam sabır işi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih*

İstanbul Çekmeköy - Ankara arasını eski aracım 2011 1.5 dCI Megane Sport Tourer ile 3,6 lt/100 km ile tamamladım.

İki kişi yolculuk yaptık. Klima kapalı, havalandırma açık, bagaj boştu. 80-100 km/sa bandında kullandım. Yolun %30'unda arkadaşım kullandı. 100 km hızı geçmese de ani ara hızlanmalar yaptı.

Aracın ağırlığı yaklaşık 1400 kg. Polo ise yaklaşık 1150 kg. Uzun yolda ortalama 80-90 ile rahatlıkla 3,5 lt/100 km değerini tutturabilir.

Sancaktepe - Ankara arasını 420 km kabul edersek;

4,2x3,5 = 14,7 lt yakıt tüketerek sözkonusu mesafe katedilebilir.

Aracın deposu 45 lt, genleşme tankıyla birlikte 50-52 lt civarında yakıt alır sanıyorum.

Bu durumda yaklaşık çeyrek depo yakıt ile İstanbul'dan Ankara'ya gidilebilir.

Bende ortalama 75 km/h hizla karistiran - tekirdag arasi ortalama 3.8 litre yakmistim. Dci cok ekonomik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• NE Yanii tam depo ile 1800 Km'mi yapacakO Araba Tek depo ile 1800 Km yapsın bende Superb'ı benzin dökü yakıp yerine Polo almassam adam değilim.İspatlayın superb'ın ateş verme videosunu atıp ardından Polo aldığım video ve resimleri ekleyeceğim
  • ÇVK kullanıcısına yanıt
    İstanbul - Tekirdağ arası Passat 1.4 TSI ile 4,2 lt/100 km civarı bir ortalama tutturmuştum. Tekirdağ deyince aklıma geldi.

dCI'dan ekonomi konusunda son derece memnun kalmıştım.
  • İstanbul içini bilemem ama bu euro6 dizeller gerçekten az yakıyor. uzun yolda 90 a sabitleyen bir polo 1.4, clio 1.5, 208 1.4 gibi motorların 3.5 in altına iner. her gün gördüğüm gibi gaz fren yaparsanız tabi ki tutmaz.
  • Bu kadar kasmayin.
    Yürümeyi deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 90HP dci 80 sabit hız ile 350 km de 3.0 ortalama yaptım ben, çılgınlar gibi kasacam derseniz otobüs arkasında, otobanda daha da az yakarsınız.
    Polo da o değerleri tutturur bence.
    Not: 45k km de fren balatası değiştirmedim, evet cimriyim, evet ruh hastasıyım.
  • 2008 Ford Fusion 1.6 tdci 90 hp Adana-Istanbul arasi 100 km ortalama ile(hız sabitleyici yok) 4.2 L civarında yakıyor. Arabada 3 kisi var ve bagaj doluydu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 octavia 1.6 tdı manuel 4 kişi maslak Çatalca arası 3.6 litre.

Hadımköy gişelerinden Çatalca gişelere 2.9 litre. Ama hep 90la gittim ve yokuş iniyorsunuz genelde.

• Bomboş arabaya vw dizel az yakıyor diye 50bin lira verip yorum yapmak ne kadar mantıklı anlamam. Aracı alırken zaten diğer markalardan 5-10bin fazla veriyorsun, diğer araçtan 3-5 kuruş az yaksan ne olur.
  • millet kendi tüketimlerini yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

millet kendi tüketimlerini yazıyor

Poloylan aynı motor var arkadaşın fikri olsun diye yazdım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Genlesme deposunu tam doldurup 430 km sonunda ibre full olarak karabukten bursaya varmisligim var crdi ile. Yedek depodan yemistir o.

430 km gidip hala deponun full olmasini sallamasyon sanmis galiba arkadaslar ki eksi 5 puan almisiz :) belki de crdi diye inanmamislardir.

Belki merak eden vardir linkini ekleyim.
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=19950

• Eğer çeyrek depo dediği ibre fullden 3/4'e geldiyse belki olabilir, garip bir şekilde ibre fullden 1/2'ye çok fazla yol gittikten sonra iniyor, ama 1/2'den 0'a diğerinin iki katı hızla iniyor.

• Bi kamyonun arkasindan gidip anlık tuketimi 3litreye çeken bir vatandaş vardı, aklıma o geldi.

Edit: 3lt demişim 2lt imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 7 Haziran 2015; 0:46:53 >
  • Gidilebilir. Pololarda iki diş çok yavaş düşerken, diğer 6 diş çok hızlı düşmekte. Göstergeye bakarak hesap yapılmaz tabi. 1/3=2/3 gibi düşünebilirsiniz.

Dizel polo yakit tuketimi? (ist-ank: ceyrek depo)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Bi kamyonun arkasindan gidip anlık tuketimi 3litreye çeken bir vatandaş vardı, aklıma o geldi.

Edit: 3lt demişim 2lt imiş

Kamyon mamyon, adam ne güzel 90'a sabitlemiş 3litreden az yakıyor kesinlikle harika bir değer üstelik mazot. Otomobil firmaları uzun yol tüketim verilerini 90km sabit hız gidişe göre verir. Bunun altında giderseniz fabrika verisinni altına düşülebilir zaman zaman. Bkz peugeot 308 1.2 rekoru. Üstünde gidilen her 10km için tüketim ciddi anlamda artar.

Benim fsi uzun yolda 90a sabitleyince 6-6,5 arası yakıyor. Bu araç böyle 3 litre yakıyorsa mükemmel bence. O tasarrufla 2 akşam rakı balık yapılır tatil yerinde 10 numara olur, çok da güzel iyi olur tamam mı.

• Aracın depo hacmi 45 litre. Genleşme tankı ile 52 litre yakıt aldığını varsayarsak;

Tamamı şehir dışında 3,4 lt/100 km gibi bir ortalama ekonomik kullanımda kolaylıkla yakalanabilir.

Bu durumda 52/3,4 = 15,29x100 = 1529 km

Yani ortalama 1500 km yol yapabilir bir depo ile.

• Vay arkadaş yorumları okuyunca kendimden utandım. İst anadolu yakasından Ankara'ya kadar tam 1 depo benzini bitiriyorum ben :(
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    anlık tüketim değeri çoğu araçta böyle olur zaten.

Bende atayımmı böyle bir kaç video
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.