Şimdi Ara

Dizel Mi Yoksa Benzinli Araç Mı Daha Mantıklı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
42.992
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bende345

quote:

Orijinalden alıntı: CanM

Dizelin tek avantajı fiyatıdır. Benzinini karşılayabilen herkes benzinli araba kullanmak ister fikrimce.

Öyleyse niye yollarda gördüğüm S Class Mercedesler , Range Roverlar , Jaguarlar neden dizel? +150 000 euro luk araçları alanlar fakir mi yani?

Fakir değil;ama tahminimce insanlara araba alırken pek koymuyor;ama yakıt alırken koyuyor.

Bu bahsettiğiniz modelleri alanlar genelde çok km.yapıyor,sonuç olarak ciddi fark oluyor benzin-dizel arasında.Ben de çok km.yapacak olsam dizel alırım.İster B segmenti bir araba alayım,ister E segmenti.Araç fiyatı ile alakası yok bunun.

Şimdi merak ettim,acaba ABD'de (bilindiği gibi akaryakıt fiyatları çok ucuz orada) bu bahsettiğiniz modellerin satış adetlerinde dizelin payı ne oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

Dizelin tek avantajı fiyatıdır. Benzinini karşılayabilen herkes benzinli araba kullanmak ister fikrimce.

Öyleyse niye yollarda gördüğüm S Class Mercedesler , Range Roverlar , Jaguarlar neden dizel? +150 000 euro luk araçları alanlar fakir mi yani?

Fakir değil;ama tahminimce insanlara araba alırken pek koymuyor;ama yakıt alırken koyuyor.

Bu bahsettiğiniz modelleri alanlar genelde çok km.yapıyor,sonuç olarak ciddi fark oluyor benzin-dizel arasında.Ben de çok km.yapacak olsam dizel alırım.İster B segmenti bir araba alayım,ister E segmenti.Araç fiyatı ile alakası yok bunun.

Şimdi merak ettim,acaba ABD'de (bilindiği gibi akaryakıt fiyatları çok ucuz orada) bu bahsettiğiniz modellerin satış adetlerinde dizelin payı ne oluyor?

Kesinlikle bu konuda haklısınız aracı alırken değilde pompacıya parayı verirken daha çok koyuyor.

Ama benzin ucuz olsa şu güzel ülkemizde kimsenin gidipde dizel araç alcağını sanmıyorum güzel bi tarafı yokki.Gır gır ses,kısıtlı devir hepsi o.

• Amerika'da dizel araç hiç satılmaz. Ayrıca belki de akaryakıt ucuz diye 6000cc lik motordan avrupaya göre yarı performans alırlar.
    Ama şimdi birisi gelip 1.6 tdi ile sizin fsi i değişmek istese kabul etmez misiniz? (TSİ olsaydı aracınız ayrı)
    Uzun zamandır benzinli kullanmamıştım.Geçen yaz kuzenimin Qashqai ile Balıkesir-Elazığ yaptım. Valla benim fındık motoru aradım yolda. ben aracımı alırken yılda 20.000 km yaptığım için ve memur olduğum için dizeli tercih etmiştim. Ama hiç kullanma şansım olmamasına rağmen seçme şansım olsa ve param da çok olsa 320 d ve 320 benzinliden dizeli seçerdim.
  • ş.içi 9 litre yakan benzinli araç ile ş.içi 6 litre yakan dizel bir arasında km başına 15 kuruş fark vardır. 0,33 kuruş benzinli 0,18 kuruş dizel.(benzin 3,65 , mazot 3,02)

1000 km de 150 tl. 10.000 km de 1.500 tl yapılacak yakıt tassarufu ile almak istediğiniz benzinli yada aynı modelin dizeli arasındaki fiyat farkını hesaplayıp. tabi yıllık yapacağınız km yede bakarak size göre avantajlı olup olmadığını kolayca hesaplayabilirsiniz.

yukarda bir arkadaş yazmış bende tekrar edeyim benzinli motor bu yakıt fiyatlarıyla bencede bitmiştir. ister
    turbolu ister turbosuz olsun. ayrıca dizel araba sürmek daha zevklidir...
  • Benzin fiyatlarının düştüğünü ne zaman göreceğiz ya lanet olsun bugün 50 milyonluk benzin aldım 13 litre doldu.Lanet olsun bu zamları yapanlara lanet olsun!!!
  • Alacağınız beğendiğiniz araçta benzin ile dizel farkı üç beş bin gibi bir rakamsa bütçenizi alımda da çok sarsmazsa yılda da en az 15.000 yaparım derseniz dizel ma atıyom arada çok ciddi farklar var ise (VW Passat, Toyota Avensis vb ) o zaman benzinli almak yakıttan da çok şikayet varsa LPG ile çözüm aramak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

ş.içi 9 litre yakan benzinli araç ile ş.içi 6 litre yakan dizel bir arasında km başına 15 kuruş fark vardır. 0,33 kuruş benzinli 0,18 kuruş dizel.(benzin 3,65 , mazot 3,02)

1000 km de 150 tl. 10.000 km de 1.500 tl yapılacak yakıt tassarufu ile almak istediğiniz benzinli yada aynı modelin dizeli arasındaki fiyat farkını hesaplayıp. tabi yıllık yapacağınız km yede bakarak size göre avantajlı olup olmadığını kolayca hesaplayabilirsiniz.

yukarda bir arkadaş yazmış bende tekrar edeyim benzinli motor bu yakıt fiyatlarıyla bencede bitmiştir. ister
    turbolu ister turbosuz olsun. ayrıca dizel araba sürmek daha zevklidir...

Hocam sen hiç güçlü bir benzinli araba sürmedin galiba dizel araba sürmek daha zevklidir diyorsun.Dizel kullanmak daha zevkliyse benzinlinin ne önemi kaldı o zaman?

• quote:

Amerika'da dizel araç hiç satılmaz. Ayrıca belki de akaryakıt ucuz diye 6000cc lik motordan avrupaya göre yarı performans alırlar.
    Ama şimdi birisi gelip 1.6 tdi ile sizin fsi i değişmek istese kabul etmez misiniz? (TSİ olsaydı aracınız ayrı)
    Uzun zamandır benzinli kullanmamıştım.Geçen yaz kuzenimin Qashqai ile Balıkesir-Elazığ yaptım. Valla benim fındık motoru aradım yolda. ben aracımı alırken yılda 20.000 km yaptığım için ve memur olduğum için dizeli tercih etmiştim. Ama hiç kullanma şansım olmamasına rağmen seçme şansım olsa ve param da çok olsa 320 d ve 320 benzinliden dizeli seçerdim.

Tabi kabul ederim.Fakat yaptığım km. değişmeyecek gibi olursa satar TSI alırım.

Ama dizel ile benzin arasında fiyat farkı az olursa dizelin yüzüne bakmam.Benim için uygun değil.

Bu arada dizel kullanmak daha zevkli diyen arkadaş detaya girsin biraz.Nesi zevkliymiş?Sanırım torkunu kastetti.Çünkü malum dizel araç pek devir çevirmiyor.

O tork olayı da turbo beslemeli bir benzinli motor ile çok kolay aşılır.Hem istediğiniz torku alırsınız hem de daha fazla devir çevirerek o torku daha çok hissedersiniz.

Yani keyif ve performans arıyorsanız benzinli motor sizin için daha uygun olur.Mutlaka deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 7 Ocak 2010; 19:06:34 >

• quote:

quote:

Aynen katılıyorum
  • zevk=tork bu da demek oluyor ki dizel araçlar daha zevkli...kıskananlar çatlasın
  • Benim aracım 220 bg 350nm tork ve benzinli...çoğu dizelde bu tork yok bile.Beygirden hiç bahsetmiyorum zaten. Şimdi soruyorum hangisi daha zevkli? Tabi bunun karşılaştırılması 1.6 motor benzinli ve dizelde yapılmaz çünkü çoğu 1.6 benzinli araba hantal oluyor. 1.6 motorlu dizel araçlar o kadar hantal değil çünkü torkları daha yüksek benzinlilerine göre.Zevkten kastınız buysa tamam o zaman.
  • eğer bu kadar torka sahip benzinli bir aracınız varsa süper tabiki....saygımız sonsuz öyle benzinli bir motora...fakat bu tip motorlara sahip olan pek kalmadı malum yakıt tüketimi önemli bir unnsur türkiyede....ben fsi gibi dandik benzinli motorların yanında dizel tercihi edilmeli diyorum....sizin motora saygım sonsuz........
  • Aynen katılıyorum sizin dediğiniz motorları anladım ben.O konuda haklısınız.
  • DEVİR EKONOMİ DEVRİ ARKADAŞLAR GEÇEN DİZEL ARACLA 120 KM YOL YAPTIM DEPOYU DOLDURDUM 18 TL VERDİM, ORTLAMA HIZIM 100-110 İDİ, BENZİNLİ OLSA 30-35 TL VERİRDİM HERHALDE O DA 1.6 MOTORA BENCE 2000 MOTOR DİZEL ALIN BİR ÖMÜR RAHAT EDİN, TORK DA MANYAK ZATEN BASTIN MI ARABA UCUYO
  • bence de dizel zevkli
    yakıt almaya gittigimde çok para oldu diye uzulmemek (gerci zamlarla o da yavas yavas gelmeye basladı)
    eski benzinli aracımda 700 km yaparken uzun yolda bunda basa basa 850 900 yapıyorum. benzinli olsa basmam zevki olmaz.
    herkes km de şu kadar yakıyo derken benim orda övünerek konuşmam zevk sağlıyor
    o turbonun sesini ve dizelin şıkırtısını çok seviyorum.
    arabanın birden arkaya yapıştırması zevk veriyor. turbo benzinlide de oluyor ama onda ekonomi gerekcesiyle yavaş hızlanıyorsun.
    eski arabam da 90 beygirdi ama onda yokuslarda 3. vitese bile duserdim. bunda 5 le devam tork saolsun.
    sonuçta dizel çooook zevkli
  • Aydın-İzmir arasını gidiş geliş 40 TL'ye mal etmek... Hem de otoyolda 140-150 ile gitmek... Bir de İzmir trafiğinde 30 km civarı yol yapmak... Bu çok zevkli...
  • hocam senin patolonun mu yoksa ayakkabıların mı daha önce eskiyor.
    şimdi ne alaka diyeceksin
    eger pantalon daha cok yıpranıyorsa sen oturmayı seven adamsın fazla gezmessiz benzinli al
    eger ayakkabılar cabuk dagılıyor ise hiç düşünme dizel al sen cok geziyosun demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastandfuriouz

eğer bu kadar torka sahip benzinli bir aracınız varsa süper tabiki....saygımız sonsuz öyle benzinli bir motora...fakat bu tip motorlara sahip olan pek kalmadı malum yakıt tüketimi önemli bir unnsur türkiyede....ben fsi gibi dandik benzinli motorların yanında dizel tercihi edilmeli diyorum....sizin motora saygım sonsuz........

FSİ a neden dandik diyorsunuz? Yada nasıl dandik oluyor sizin için? 1.4 75bg bir motor dandik olmuyorda 1.6 115bg bir motormu dandik oluyor?
  • Benim gibi belirli ve sabit geliri olan biriyseniz dizel şart. Çevremdeki benzinli araç sahiplerinin çoğu da bana yakın bütçeye sahip oldukları için yolda 100 km/s civarında araç kullanıyorlar. Biraz önce vw topiğinde de şunu gördüm ki tsi kullanıcılarının çoğu da az yakma peşinde. Ben de Golf GT ye hastayım ama gözüm yol bilgisayarında olunca zevk alamam. Memlekete giderken 1000km yol yapıyorum. Minumum 10 saate , eğer keyif molaları verirsem 12-13 saate iniyorum(Tokat-Balıkesir). Ortalamam 5.5 lt/100km.
  • Demek ki neymiş...Benzinli araç ülke yolları ve sürücüleri için daha iyi...
    Çünkü benzin pahalı olduğu için yüksek sürat yapılamıyor...
    Böylece kaza riski daha da azalıyor...Hem kendimiz,hem de karşıdaki için azami güvenlik...
    Biraz farklı bir açıdan baktım olaya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.