Şimdi Ara

Dizel Mi Yoksa Benzinli Araç Mı Daha Mantıklı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
42.992
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında Albea'nın 1,3 motor dizelini yapmak yerine Marea'ninda 1,3 motorunu cikarsalar daha iyi olur diye dusundum. Neden Marea ve Stilo modellerinin dizelini cikartmiyorlar diye kendime sordugumda her halde bu iki otomobil bir ust segmentte veya Albea'ya oranla biraz daha parasi olan kisilere hitap ediyor diye dusundum...

Dizel motorun parcalari ve bakimi gercekten cok mu pahali? Benzinli aracin bakim masraflari ile dizelin bakim masraflarini karsilastiracak bir arakdas var mi? (Detayli)

Opet Euto Dizeli -20 dereceye kadar soguklarda sorunsuz calisiyormus.
  • bence mareaya 1.3 koyarsa kaldırmaz gıbı.emekleyen bı arabada bı ıse yaramaz.kalkısta dızeller zaten cok serı deıl bıde mareaya 1.3 koyarsan dua ederek hızlanırsındetaylı bısı soyleyemem ama o kadar buyutulecek masrafı olmaz dızelın.turbo ve pmpa sorun olabılır ama bunlar sık sık arıza veren seyler deıl yınede bılgısı olan aarkadaslar dahada ınceye gırerse bende yaralanırım bılgılerden
  • dizelin bakımıda pahalı benzinliye nazaran...
  • yaptığın km göre değişir cok kullanıyosan dizel al ama arıza cıktığında daha fazla masraf acar
  • Aslında Albea ile Marea'nın kasa agirliklarinda asiri fark yok. Yani ekonomi isteyeneler Marea 1,3 Dizel alabilirler. Ama tabii ki olsa... Eger 1,3 dizel marea olsaydi, alanlarında performans beklememeleri gerekirdi...
  • 1,3 dizel arabalar ulaşım için pek genç işi değil...
  • vaneo 1.7 dizel hakkında bilginiz var mı? mercedes diye güvenmelimiyim yoksa bu da kapalı kutu mu?
  • peki saxo 1.5d için ne düşünüosunuz ??
    günlük kullanım için ideal diil mi ??
    bi buçuk depoyla neredeyse 1 ay işe gider gelirsin
  • slm tgp
    sen ayda kaç km yol yapacaksın
    araba için ne kadar ayırdın
    arabayı kullanım amacın (hız-aile-işyeri vs.)
    şu an araban var mı varsa nedir
    sıfır-2. el ne düşünüyorsun
    modifiye düşünüyor musun evet ise ne tür
    gibi soruları cvp.ladıktan sonra bence dizel mi benzinli mi diye sormak daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustaphaturk -- 31 Aralık 2004, 1:46:45 >
  • dizel araba alırken biraz pahalı olabilir ama daha sonraları çok ekonomik
  • al bi şahin yap modifiye olur sana doğan (şahin@doğan gibi)
    şaka bi yana sen git küçük sınıf bir dizel al banada dua et.
    ama ikinci el düşünüyosan sakın dizel alma çünkü alacağın araba çok kilometre yapmıştır ve büyük ihtimalle sorunludur. dizel motorların turbo vb nedenlerden dolayı ömrü daha kıssadır.
    ama dizel ikinci elde bile altın gibi değerli ve prim kaybetmiyo oda ayrı bi kriter
    üstelik yeni nesil dizeller hiçte öle performanstan yoksun araçlar değiller.
    aksine kullandığım 110 hp lik 1.9 tdi seat leon 2. viteste patinaj çekiyodu. ve verdiği tork hissi inanılmaz zzevkli.
    ama yinede iyi araştır ihtiyacına göre bi araç al.
    mesela ben konforlu araçları severim gittim cillop gibi focusumu sattım yerine bora aldım. çünkü boranın süspansiyonu yumuşak. focus ise oldukça sert ve spordu... dediğim gibi zevk ve ihtiyaç meselesi.
    bu arada ben çok yol yapan biri olmadığım için hala benzinli araç kullanıyorum...
    umarım seni biraz aydınlatabildim

• 1.3 litrelik multijet motor ilk duyulduğunda zayıf bir motor gibi geliyor insana ama öyle değil.

ben punto multijete biniyorum performansı benim çok hoşuma gidiyor.

özellikle yokuşta yanınıza 1.6 lt.lik benzinli bir araç alırsanız dalganızı geçebilirsiniz o benzinli araçla.
  • Tabi bu kararı verirken şartların önemli
    fazla km yapacaksan dizel
    dizel alırken kendini kanıtlamış firmaların arabasını alman gerek
    yani yeterince paran da olmalı
    uzun yıllar aynı arabayı kullanırım diyorsan dizel.
  • bence önce otomobilini ne kadar süre kullanmayı düşünüyorsun ondan emin olman lazım.dizel bir binek otomobil ancak normal koşullarda 3yada 4 yılda kendi fiyatını tolere eder.ayrıca dizellerin bakımları benzinliye göre daha pahalıdır.eğer otomobilini kullandığın dönem boyunca 100-150 bin km civarı götürmiyeceksen dizel pek mantıklı bir seçim olmaz bence.yok eğer kullanacaksan tabiki dizel alman mantıklı olur.
  • Halen anlamis degilim neden bu benzinli dizel arasindaki farki bilmem kac sene icinde amorti ettirmeye calisiyosunuz??

Satarken zaten Dizel araci benzinliye gore aldigi fiyat kadar fazlasina satmiycak mi ? Bu amorti hesabi neden yapiliyor??

Biri bana bunu aciklasin millet bi yerden duymus takilmis plak gibi 2-3 senede amortiye bozmus...

Diger bi tavsiyede, senede 10bin km den az yapiyosan Benzinli al ?!?! Neden? Bunuda biri aciklarsa sevinirim.
    Dizel arac alip parkta yattigi zaman arabanin motoru hasarmi goruyor?? Benzinli arac yatirmaya dahami musait yani?
    Benzinli aracta Dizel aracta ortalama ayni km hesabinda bakima gider, dizelin bakim masrafi biraz daha olabilir ama ayni km yaptigi benzinliye kiyaslandiginda daha ekonomiktir.

Aklim almiyor bu tur yorumlari yapanlara... Biri bana neden 10bin yada 20bin den az yapacaksan benzinli al denilmesini aciklarsa sevinirim...delirecem ... butun forumlarda ayni seyi diyolar.

• Önceki mesajların tarihine baktınız mı acaba?
  • baktim farketmiyorki ayni muhabbet heryerde var...
    baslik uygun diye burda yazdim
  • Kural değişmiyor..Yılda en az 2o bin km yapmadıkça dizel alınmaz...Büyük şehirler hariç ,diğer illerde benzinli araç sahibi yılda 5 bini bile zor bulur..
  • bence atmosferik benzinli araç dönemi kapandı.
  • Şimdi artık benzinli araçla dizel araçların bakım periyodu da bakım maliyeti de aynı. Satarken dizeli hemen kapıyolar benzinliden de kaçıyor herkes. 3,7 TL ye benzinli araca özellikle büyük şehirlerde binilmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.