Şimdi Ara

DİZEL mi? BENZİNLİ mi? LPG mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
17.979
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasımda stepway sıfır araba aldım. dizele karar verdim ve dizel için tam 2.000 lira fark verdim. Benzinliyi bana 24'e bırakacaklardı (stepway).Ama ben dizel olsun bizim olsun dedim

dizel için ilerde masraf çıkarır falan feşmekan dediler ama ben pek aldırış etmedim. yeni nesil motorlar sonuçta. neden masraf çıkarsın ki. opet veya po'dan şaşmıyorum. bırakın normal bakım zamanlarında yetkili servise gitmeyi,ilk 5 bin km'de motor rahatlasın diiye yağını bile değiştirmeyi düşünüyorum.

ani kalkış ve durma, ısınmadan gaza yüklenme yüksek devirli kullanma yapmıyorum.
    kullanımım genelde şehir içi olacak. tozlu yol yok, motoru yoracak yollar yok. ve yılda en fazla 15.000 km yapacağımı düşünüyorum.

Şimdi dizel 940 lirayla 4000 km yol yaptı.(her türlü ayrıntılı bilgi sandero forumunda ilk sayfada mevcuttur). Hatta 4200 falan olabilir de ben en kötü ihtimalini hesap ediyorum. Hadi orta yolu bulalım 4100 diyelim.
    940 Lira ile 4100 KM yol. 22,92 kuruş/km yapar. kaç litre yapar? 3,30'dan 285 litre. yani 100km'de ortalama 6,95 litre yapar.

(stepway) benzinlinin ortalama(karma) katalog yakıt tüketim bilgisi (1.6 Mpi): 7,6 Litre
    (stepway)dizelin ortalama(karma) katalog yakıt tüketim bilgisi : 5,3 Litre

Doğru orantı ile hesap yapacağım. Katalogda dizele 5,3 vermişken ben 6,9 yapıyor isem;
    katalogda benzinliye 7,6 verdiğine göre ben benzinli alsam kaç litre yakardım yüz kmde?

7,6x6,9/5,3=9,9 Litre.

4100 km'yi ben benzinli arabayla 405 litre yakarak gidecektim. 405 litre benzinin fiyatı (405 litre x 4 liradan) toplamda= 1620 lira yapar.

Hadi dizele 1000 lira verdiğimi düşünüp benzinlininkini de 1500 liradan düşünelim. Ben 4000 km'de 500 lira kazanıyorum. Bu da demek oluyor ki 20.000 km'de dizel parasını çıkarıyor (fazlasıyla)... Artık 100.000 km'lerin hesaplarını sizler yapınız... Benzinli almak iş değil diye düşündüm.

Bir de bakım ücretleri var. hafif bakımlar ve ağır bakımlar. düşük km'lerde benzinli ile dizelin bakım ücretleri arasında pek fark olacağını sanmam. yanılıyor muyum? ağır bakımda (eğer bir sorun olmamışsa rutün dizel ağır bakıma girdiğinde) benzinli ile dizel arasında ne kadar ücret oynar? 90.000'e kadar dizel zaten bakım paralarını bile çıkarmaz mı?
    kaldı ki 2. el satışlarda dizel daha uygun fiyatla gidiyor....

-dacia'da doğuştan lpg olayı var. fakat stepway modeli için yoktu bu opsiyon o yüzden eledim. fakat doğuştan lpg mantıklı görünüyor. hem servis garantisi hem de düşük yakıt tüketimi mantıklıca.

sıfır alıp hemen tüp taktırmak da mantıklı değil. önce bi motor alışsın, ya da ne kadar yakıyor , bu bizim bütçemizi sarsıyor mu bakmak lazım.. 15.000 km'den sonra takılabilir tüp..

buna göre yanıldığım, yanlış düşündüğüm veya doğru düşündüğüm konular nelerdir? tüm bu fikirlerin ışığında dizel seçmiş olmamın doğru ya da yanlış bir karar olduğunu sorusuna ne cevap verirsiniz merak ediyorum...

ekleme, düzeltme ,eleştirme her türlü atış serbest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *XhsyPhoiDeus* -- 15 Şubat 2011; 15:36:52 >

• hocam çok ince hesaplar seni tebrik ediyorumm..aracınız zamanla ilk bir kaç bin km den sonra daha da az yakacaktır bence şu anki yakıtı çok..bu sizi daha da sevindirir..dizel konusuna gelince, ben önyargılıyım 0 km olursa ancak alırım haricinde yanaşmam benzişnliye binerim..4.ararbam hep benzinli kullandım ama lpg ye az kaldı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406
    hocam çok ince hesaplar seni tebrik ediyorumm..aracınız zamanla ilk bir kaç bin km den sonra daha da az yakacaktır bence şu anki yakıtı çok..bu sizi daha da sevindirir..dizel konusuna gelince, ben önyargılıyım 0 km olursa ancak alırım haricinde yanaşmam benzişnliye binerim..4.ararbam hep benzinli kullandım ama lpg ye az kaldı..

cevap için teşekkürler.. Evet ben de sıfır olduğu için dizeli tercih ettim inşallah uzun yıllar da aracı kullanacağım..
  • Ben dizele sıcak bakmıyorum kendi açımdan.Sebebi kullanım zevki ve benzinli ile arasındaki fiyat farkı.
    Bazı modellerde bu fark 5-6 bin liraya kadar çıkıyor.Ve haliyle amorti etmesi de uzun sürüyor.
    Ama sizinki gibi 2000 lira civarı bir fark varsa sıfır dizel almak gayet mantıklı bir davranış.Benzinliye LPG taktırsanız bile aynı paraya gelirdi.Yalnız tüketiminiz 1.5 dCi motora göre biraz fazla görünüyor,umarım kilometreniz ilerledikçe o da düşer.
  • himm.. Demek fazlaymis siz de söyleyince kanaat getirdim.. Ama kasımda aldım hep soğuk hava ve şehir içiydi ve daha yeni motor olduğu için tüketimin çok olduğunu düşünüyorum.. Inşallah onbinden sonra gözle görülür düşer..
  • Bence dizel Arac LPG li aynı modelinden bile az yakar. Kaba bir hesapla s. İci 100 km De LPG 12 lt yakar, Buda buradaki fiyattan : 2280*12=27'360 ykr. Aynı Arac dizel olsa ve fabrika verisi 5.8 (Arac focus) olsa hadi biz 6.5 yaktırsak 3.40*6.5=22'1 ykr yakar. Yani dizel benzine oranla Acık ara tasarruflu, LPG dende biraz fazla tasarruflu. Açıkcası aynı Arac olsa marka model aynı olsa aradaki fiyat farkına bakardım. Bu farktan da LPG kiti için harcanacak miktarida aradaki farka dahil edip, benzinli ile dizel arasında kalan farkı hesaplardim. Açıkcası turbo dizel bir Arac benzinli atmosferik bir araçtan daha keyifli ve dirayetli gidiyor. Rampa tırmanışı, ara hızlanması, torku ile daha sağlam gidiyor. Benzinli aracında devir çevirmesi ile bu performanslar alınıyor, fakat bu Aradada tl ler uçup gidiyor. Kısacası 0 km ise herturlu dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

himm.. Demek fazlaymis siz de söyleyince kanaat getirdim.. Ama kasımda aldım hep soğuk hava ve şehir içiydi ve daha yeni motor olduğu için tüketimin çok olduğunu düşünüyorum.. Inşallah onbinden sonra gözle görülür düşer..

doğru tespit
    *soğuk hava
    *şehir içi
    *yeni motor
    =sonuç=hali ile biraz yakar ama zamanla düşer..ama kanaatşmce 10.000 km yi bulmaması lazım kardeşim.araç kaç bin km de?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat mi corolla mi?
    6 yıl önce açıldı
    i20 mi ibiza mi
    4 yıl önce açıldı
    Benzin + LPG mi yoksa Dizel Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

himm.. Demek fazlaymis siz de söyleyince kanaat getirdim.. Ama kasımda aldım hep soğuk hava ve şehir içiydi ve daha yeni motor olduğu için tüketimin çok olduğunu düşünüyorum.. Inşallah onbinden sonra gözle görülür düşer..

doğru tespit
    *soğuk hava
    *şehir içi
    *yeni motor
    =sonuç=hali ile biraz yakar ama zamanla düşer..ama kanaatşmce 10.000 km yi bulmaması lazım kardeşim.araç kaç bin km de?

3570de dostum

• quote:

quote:

quote:

doğru tespit
    *soğuk hava
    *şehir içi
    *yeni motor

3570de dostum

kafam karıştı 940 lirayla 4000 yada 4200 yapmış olabilirim demiştiniz, şimdi araç 3570 de diyorsunuz bir yanlışlık olmasın hesapta ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cooler

quote:

quote:

quote:

doğru tespit
    *soğuk hava
    *şehir içi
    *yeni motor

3570de dostum

kafam karıştı 940 lirayla 4000 yada 4200 yapmış olabilirim demiştiniz, şimdi araç 3570 de diyorsunuz bir yanlışlık olmasın hesapta ?

hocam açıklamayı es geçmişim, bir depoyla yaklaşık 650-700 km yapıyorum, 3458te fulledim, o şekilde hesap ettim. Şimdi depo fullde

• 10.000 km yi bulmaz ama tahminimce ekkonomik yakıt zamanına gelmiş sayılırsınız..aracı alırken kaç km çok yakar dediler mi..mesela yeni caddy ler ilk 2.000 km çok deli yakar..
  • Fiesta 1.4 16 V comfort (2005 Model)

benzinli iken 1 depoda : 650 KM (şehir dışı)
    LPG ile: 35 Litrelik simit tank: 430 KM gittim

Benzin deposu toplamda 155 den aşağı dolmaz sanırım. ben lpg de 30 litre alsam 2,25 den 68 TL yapar 140 TL ye 860 KM yapıyorum, benzinliden 200 km fazla ve 10 lira ucuz.

Sizce benzinli mi Lpg mi? Tabi aracına göre değişir!

Bu arada başlığa cevap, ilerde araba alırsam ve bu sıfır olacaksa DİZEL olacak. Az yakar çok kaçar hesabı....
  • quote:

10.000 km yi bulmaz ama tahminimce ekkonomik yakıt zamanına gelmiş sayılırsınız..aracı alırken kaç km çok yakar dediler mi..mesela yeni caddy ler ilk 2.000 km çok deli yakar..

5binden sonra hafif motoru açmaya başlayacağım, ama hem motor hem yakıt açısından asıl randımani onbin den sonra alırım diye söylediler hocam. 5bine kadar 2600de vites atıp 130 km/s hızı geçmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_
    Fiesta 1.4 16 V comfort (2005 Model)

benzinli iken 1 depoda : 650 KM (şehir dışı)
    LPG ile: 35 Litrelik simit tank: 430 KM gittim

Benzin deposu toplamda 155 den aşağı dolmaz sanırım. ben lpg de 30 litre alsam 2,25 den 68 TL yapar 140 TL ye 860 KM yapıyorum, benzinliden 200 km fazla ve 10 lira ucuz.

Sizce benzinli mi Lpg mi? Tabi aracına göre değişir!

Bu arada başlığa cevap, ilerde araba alırsam ve bu sıfır olacaksa DİZEL olacak. Az yakar çok kaçar hesabı....

evet hocam dizelde tork iyi oluyor yokuşta bayılmıyor
  • Bende aracımı yeni aldım aynı motoru kullanıyoruz aşağı yukarı aynı kilometrelerdeyiz.
    Aracımı alırken 2-3 bin tl fazla verdik dizel almak için ancak 2.elde satarken yine aynı farkla satıcaksanız benzinliye göre bu ödediğimiz fark daha alırken kapanıyor düşüncesindeyim.Dizelin hem fiyatının uygunluğu hemde az yakması önemli bir fark yaratıyor.Her yakıt alışımda iyiki dizel almışım diyorum.

Yakıt tüketimiiniz benimkinden fazla gerçi fabrika verilerine görede sizinkinin fazla olması gerektiği ortaya çıkıyor 5.3litre fabrika verisinden.Ancak yinede tüketiminiz bana fazla gibi geldi.Kullanış tarzından kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emesdos
    Bende aracımı yeni aldım aynı motoru kullanıyoruz aşağı yukarı aynı kilometrelerdeyiz.
    Aracımı alırken 2-3 bin tl fazla verdik dizel almak için ancak 2.elde satarken yine aynı farkla satıcaksanız benzinliye göre bu ödediğimiz fark daha alırken kapanıyor düşüncesindeyim.Dizelin hem fiyatının uygunluğu hemde az yakması önemli bir fark yaratıyor.Her yakıt alışımda iyiki dizel almışım diyorum.

Yakıt tüketimiiniz benimkinden fazla gerçi fabrika verilerine görede sizinkinin fazla olması gerektiği ortaya çıkıyor 5.3litre fabrika verisinden.Ancak yinede tüketiminiz bana fazla gibi geldi.Kullanış tarzından kaynaklı olabilir.

evet satarken de aynı farkla satıyoruz. O yüzden sorun yok, benzin hem çok yakıyor hem de pahalı yakıyor o yüzden dizel mantıklı. Lpg de olabilir ama tüp taktik ruhsata işlettik ayarı tutacak mi derken dizele geliyor zaten. Bagaj kapasitesini de yiyor falan.

Hocam pek atarli kullanmiyorum ama çok mu fazla yakıyor yaw 22 kuruş çok mu o kadar

• -soğuk hava
    -klima
    -yeni motor

Olmasına rağmen 22,40 kuruş / km yakıt tüketimi çok mu arkadaşlar?

araç: dacia sandero stepway 1.5 dCi
  • quote:

-soğuk hava
    -klima
    -yeni motor

Heyecan yapmaya luzum yok. Herkesin kullanis stili farklidir. S.icinden s.icine de fark var. Baskasi su kadar yakiyor diye sifir aracinizin cok yaktigini dusunup vesvese yapmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

-soğuk hava
    -klima
    -yeni motor

Heyecan yapmaya luzum yok. Herkesin kullanis stili farklidir. S.icinden s.icine de fark var. Baskasi su kadar yakiyor diye sifir aracinizin cok yaktigini dusunup vesvese yapmaya gerek yok.

birkaç kişi deyince vesvese yapıyor insan, bir de Türk erkeğinin araba ile muhteşem bi gönül bağı var ondan kaynaklansa gerek

neyse bakaım km ilerledikçe düşer umarım 20 kuruşa..

• quote:

Orijinalden alıntı: emesdos

Aracımı alırken 2-3 bin tl fazla verdik dizel almak için ancak 2.elde satarken yine aynı farkla satıcaksanız benzinliye göre bu ödediğimiz fark daha alırken kapanıyor düşüncesindeyim.

ben olayların dışından olan biri olarak şunu sçyleyebilirim ki aynı fiyat ve 100 bin üzerindeki benzinli-dizel seçeneği arasından benzinliyi seçerim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.