Şimdi Ara

Dizel mi Benzinli mi (fark 60 kuruş) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yukarıdaki mesajımda soğuk hava ve kısa mesafe kullanım koşulları için bir senaryoda tüketimleri 'üç aşağı, 5 yukarı' yazmaya çalıştım.

Hatta, çok yokuşlu bir güzergahta rutin olarak benzinli araç kullanılıyorsa belki de 10lt/100km tüketim altında yakamayız.

Yoksa, dediğiniz gibi normal koşullarda 1.0-1.2 araç 6-7lt/100km arasında yakabilir. Çok daha iyi koşullarda ve sürücünün kabiliyetine göre 5-6lt/100km tüketimleri görür dersek yanlış yapmış olmayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Lpg mi?
    Öyle bir araç mı var hocam?
    Ben aracın orijinali neyse en ufak oynama yapmayan bir kullanıcı tipiyim. Lpg motor türü yok bildiğim kadarıyla. Aracım en az 200 tork olmalı ve az yakmalı, öte yandan parça servis konusunda süründürmemeli makul olmalı üzmemeli.

Lpg bana göre değil öncelik az yakmalı ve yokuslarda kanser etmeyecek kadar da tork olmalı. 2 seçenek var turbo benzinli ya da dizel. Bu benim düşüncem. Lpg çaktıranlara saygım sonsuz bu arada..

Alıntıları Göster
    200 tork ve az yakmalı

• quote:

Ah şu sahip olunan aracı övme hastalığı yok mu.

Neyse hocam Honda sahibisiniz anladığım kadarıyla ve lpg madem orijinal fabrika çıkışı da neden avm lere kapalı otoparklara alınmıyor neden motora verdiği zararları ve ömrünü kısaltmasından bahsetmiyorsunuz acaba..

Şunu kabul edelim lpg çakma işi sırf bizim gibi benzinin pahalı olduğu ülkelerde bulunan ilkel bir çözüm bana göre adamlar o arabaları siz lpg baglaticaniz diye tasarlayıp üretmiyor ona göre arge yapmıyor işte bunu lpg sevdalısı arkadaşlar kabullenmek istemiyor.
    Bakın ben dizel savunucusu değilim sadece günümüz şartlarında en makul olanı dizel diyorum ve ekliyorum devletimiz kanun çıkarsa ve bundan sonra önümüzdeki 10 yıl dizel ve benzin lt fiyatı kanunen garanti verilecek ve eşit fiyatta satilacaktir dese bile ki öyle bir durumda bile gider tsi motorlu bir Alman arabası alırım ama siz de biliyorsunuz ki böyle birşey mümkün değil çünkü şuan için taşımacılık ta ve ticarette kısacası ekonomiyi ayakta tutan sektörlerde mazot vazgeçilemez.

Dolayısıyla binek araçlarda dizel yasaklanmadigi müddetçe ülkemizde dizel her zaman avantajlı olacak.

Alıntıları Göster
    Lpg avrupada en cok ingiltere italya ve hollanda da var. Ozellikle ingiltere ve italyada kullanimi bizimki kadar yaygin.

Iste ingiltere, italya hep geri kalmis ilkel ulkeler haklisiniz.

Wv nin ve volvonun fabrikasyon lpg ve cngli araclari var arastirin derim.

su kulaktan dolma lpg hurafelerini de birakin lutfen

Iyi bir kit, iyi bir usta ve uzun yol ayari yapilmis ve lpg uyumlu tercihen bir japon atmosferigine takilmis lpg size senede 3000-4000 tl arasi tasarruf yaptirir yillik 20bin km uzerinden.

Bu para sizin icin kiymetliyse lpg taktirin, degilse dizele devam edin.

Lpg evet 80-100bin km arasi bir subap degisimi istiyor ama en baba subap degisimi 1 yillik tasarrufa ancak denk geliyor ve sonrasinda bir daha bozulmuyorlar.

Dizelin ilerleyen kmlerdeki masrafi lpg yi 3e 5e katlar ona bakarsaniz.

Dpf, dizel pompasi, turbo, intercooler, enjektorler hep degisecek belli bir km de.

Ayrica avrupada lpgli araclar otoparklarin - 2. Katina kadar alinmaktadir o bizim ulkeye has bir durum.

Avrupa da 15 yila kadar dizel yasaklanacak ayrica. Dizel kadar insan sagligina zararli bir yakit yok zaten

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Eylül 2019; 0:11:32 >

• quote:

Neyse hocam Honda sahibisiniz anladığım kadarıyla ve lpg madem orijinal fabrika çıkışı da neden avm lere kapalı otoparklara alınmıyor neden motora verdiği zararları ve ömrünü kısaltmasından bahsetmiyorsunuz acaba..

Şunu kabul edelim lpg çakma işi sırf bizim gibi benzinin pahalı olduğu ülkelerde bulunan ilkel bir çözüm bana göre adamlar o arabaları siz lpg baglaticaniz diye tasarlayıp üretmiyor ona göre arge yapmıyor işte bunu lpg sevdalısı arkadaşlar kabullenmek istemiyor.
    Bakın ben dizel savunucusu değilim sadece günümüz şartlarında en makul olanı dizel diyorum ve ekliyorum devletimiz kanun çıkarsa ve bundan sonra önümüzdeki 10 yıl dizel ve benzin lt fiyatı kanunen garanti verilecek ve eşit fiyatta satilacaktir dese bile ki öyle bir durumda bile gider tsi motorlu bir Alman arabası alırım ama siz de biliyorsunuz ki böyle birşey mümkün değil çünkü şuan için taşımacılık ta ve ticarette kısacası ekonomiyi ayakta tutan sektörlerde mazot vazgeçilemez.

Dolayısıyla binek araçlarda dizel yasaklanmadigi müddetçe ülkemizde dizel her zaman avantajlı olacak.

Alıntıları Göster
    İyi de hocam, benzinin pahalı olmadığı ülkelerde dizel neden satılsın ki?
    LPG için yaptığın tüm eleştiriler dizel için de geçerli bu durumda.

Adamlar 3000 motor V8 kullanmış bir kere, sen bu adamı dizel otomobilin varlığına bile inandıramazsın ki.

LPGyi keyfinden taktıran bir kişi duydum forumda, ismini hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle sarhoştur.

• Avrupada yasaklaniyor dizel.
    Fiat 2020 de dizel motor uretmeyecegini soyledi.
    Lpg candir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramarine caeruleum -- 19 Eylül 2019; 7:6:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim otomatik Jetta kışın şehiriçi o kadar LPG yakıyor

Lpg mi?
    Ben aracın orijinali neyse en ufak oynama yapmayan bir kullanıcı tipiyim. Lpg motor türü yok bildiğim kadarıyla. Aracım en az 200 tork olmalı ve az yakmalı, öte yandan parça servis konusunda süründürmemeli makul olmalı üzmemeli.

Lpg bana göre değil öncelik az yakmalı ve yokuslarda kanser etmeyecek kadar da tork olmalı. 2 seçenek var turbo benzinli ya da dizel. Bu benim düşüncem. Lpg çaktıranlara saygım sonsuz bu arada..

Alıntıları Göster
    Hocam keşke kullandığın aracın adını da yazıp "benim aracım 1.5 dizel Clio olmalı" diye bitirseydin. İsim vermeyince arkadaşlar hangi aracı kast ettiğini anlayamadı.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Geçen İzlediğim Video Yardımcı Olabilir.

• 47bin km 1.5dCi, 18bin km 1.3Mj kullandım 1.5 senede.Keşke 1.0 kullansaymışım diyorum.

Gerçi arabalar benim değil, şirketindi.Ama bir dahakine inşallah 1.0 Golf ya da 1.6 LPG'li Civic kullanmak istiyorum.

Alıntıları Göster
    Atmosferik benzinli 90 model bir honda sahibiyim. Sahip olduğum şeyi değil doğru olanı överim ve sözümün arkasında dururum her zaman. Eğer size dizel araba olmaz diyip dizel araç alıyorsam veya biniyorsam sözümle özüm bir değildir zaten dinlemenizde boşadır. LPG işi bizim gibi ülkelerde ilkel bir çözümse eğer dizel araçta bizim gibi ülkelerde yaygındır. Amerıkada V6 accorlara binilirken bizim ülkemizde 2.0 accord satmıyordu. Emin olun benzin dizel 2 tl ye düşse en fakiri 2.0 benzinli araca binecektir o zamanda hiç kimse "dizel abi yaa torklu bee basıom uçuyor" sözlerinin arkasına sığınmayacaktır. Araçlar lpg ile tasarlanmaz elbette ancak fabrikasyon olarak bazı markalar bunu satıyorsa motorunun uyumluluğu inkar edilemez. Babamın aracı 160 binde 2008 model civic sıvı sistem lpg mevcut henüz motoru tık demedi ve demeyecektirde. LPG sistemi teknoloji ile birlikte çok fazla ilerledi ve motoru yıkıp dökecek bir yakıt sistemi değildir. Ülkemizde de dizele verilecek boşa parayı lpg sistemine verip bir süre sonrada kendini amorti ettiğini düşünürseniz zaten en mantıklı sistemin lpg olduğunu anlarsınız. Gidiş dönüş 3400 km yolu ( Antalya-Artvin) 800 tl ye gidip dönüyoruz 4 kişi bagaj full dolu klima açık 120 km sabit hızla. Bana 800 tl ye bu konfor sessizlikte 3400 km yapacak dizel örneği verebilirmisiniz..

Otoparklara alınmama mevzusu ise geri kafalılıktan günümüz lpg kitlerini 90 yılında bağlanan lpg sistemleriyle karıştırıyorlar. Kaldıki lpg tankı benzin deposundan belkı 10 belkı 20 kat daha sağlam ve güvenlidir. İşini bilen doğru yerde yapılmış sistemin sızıntı, patlama, yangın riski sıfırdır. Yeni çıkacak olan yasa ile de bu kapalı otopark yasağı kalkıyor zaten.

• TÜP
    TÜP
    TÜP
    TÜP
    TÜP

ve son olarak TÜP
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.