Şimdi Ara

Dizel mi almalıyım , yoksa benzinlimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,bir araç almayı düşünüyorum benzinlimi ? yoksa dizelmi? almalıyım. 30 milyara önerebileceğiniz 1. el 2. el arabalar nelerdir?

• nelerden hoşlanırsın nasıl bir ailesin performans severmisin vs vs ... bilmeden ne denebilirki ?

yılda 20-25 bin km yapmayacaksan dizel alma, benzin al gas taktır.
  • merhaba
    birincisi önemli olan bir yılda kac bin km yapıcaksın haftadan haftaya bineceksen benzinli derim ama bir senede 10 bin km üstünde yol yapıyorsan tabiki dizel düsünmen gerekecek tsk ederim ..
  • seat cordoba full aksesuar ve dizel. fiyatı 31 milyar. arkadaş aldı çok memnun. eğer sıfır araba alcak olsam böyle bişey alırım.
  • Ben de Cordoba tavsiye ederim. Dizel veya 100 Hp'lik benzinli olabilir. Donanım iyi, fiyat makul.
  • Dizel ve benzinli arasında 3-5 ytl arasında fiyat farkı vardır bu fark yılda yaptığın km ye göre 1 yıl veya benim gibi 25 ayda kapatır. renault ve ford sitelerinden bakabilirsin.yıllık 13 000 km yapıyorsan. Eğer 20 000- 30000 km arasında yapıyorsan benzinli almak intiharla eşdeğerdir.

yeni nesil dizeller de ses, bakım masrafı olarak benzinlilere çok yaklaştı. Devir ekonomi devri yakıtını temiz ve sabit bir yerden alırsan sorun çıkarmaz. Motor farkın 25 ayda, kredi farkın çektiğin miktara göre 1-3 yılda, aracın yıla göre değer kaybı markaya göre 2-3 yılda kapanır 7-8 yıllarda temiz kullanıp bakımlarını zamanında yaptırırsan satışında kolay olur. Altın yumurtlayan tavuğunu kolaylıkla satarsın.

B segmentimi ,c segmentimi, hb mi sedanmı, bunlara karar vermeden yola çıkan yarı yolda yorulur alamaz.
    Bayi bayi dolaşıp test sürüşü yapmadan olmaz.
  • DİZEL. ALIRKEN PAHALI OLABİLİR AMA SATARKENDE YİNE BENZİNLİDEN FAZLAYA SATARSIN. EĞER KALAN PARAYLA BAŞKA BİR YATIRIM YAPMAYACAKSAN VE BİRİKİMİNİ BU İŞ İÇİN AYIRDIYSAN DİZEL. CORDOBA GÜZEL ARABA . KASIM AYINDA ABLAMA ALDIK UZUN YOLDADA KULLANDIM. YAKITI ZATEN GÜZEL. VE RAHAT BİR ARABA.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce hangi dizel
    8 yıl önce açıldı
    Dizel mi Benzin mi sizce?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet bence de cordoba () fiyatı uygun sana, hem de sıfır, dizel ve full aksesuar.. bence bir düşün iyi arabadır kendileri.. ayrıca almışken 2-3bin ylt fazla daha iyi hem benzinli alırsan o parayı 2-3 sene sonra geçeceksin bence dizel al derim ama senn kullanımına kalmış sen bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 20 Haziran 2007; 11:15:25 >
  • arkadaşlar ,cordoba iyi güzelde çok biçimsiz ,performans önemli tabikide ,hb düşünüyorum.yılda ortalama 25.000 yaparım hesaplarıma göre. teşekkürler.
  • Aile içinmi?Yoksa spor tarzı bir şeymi düşünüyorsun.Ben piyasaya sürülcek çin malı jipleri bekle derim.Ağustosta piyasada.
  • yılda 25000 yapacaksan tabii ki dizel bence. Benzin o kadar pahalı ki, lpg taktırmak zorunda kalırsın, o da içine sinmez.
  • Bundan 3-5 sene sonra sadece dizel ve LPG'li arabalar olacak,
    benzin istasyonlarında benzin satılmayacak gibime geliyor....
  • aslında bişeyi atlıyoruz.

dizel araç aldığınızda ilk günden kara geçersiniz. nasıl mı?
    bugün sıfır bir volkswagen polo 1.4 trendline benzinli versiyonunu 25.300 ytl dizel verisyonunu ise 29200 ytl'dir.
    peki bu araçları 2006 da aldınız diyelim. bugün satmak istediğinizde 1.4 benzinli trendline ikinci el değeri 20000-21000 ytl civarındadır. dizel versiyonu ise 25000-26000 ytl civarındadır. benzinli için değer kaybı yaklaşık 5000 ytl, dizel için değer kaybı 4000 ytl'dir. yani satarken biraz daha olsa kara geçtiniz ve üstelik satarkende dizel olan araç benzinli olana göre daha çabuk alıcı bulacaktır.

bence dizel araç alırken yılda ne kadar kilometre yaptığınızın bir önemi yoktur. paranız yetiyorsa dizel araç alabilirsiniz. netice benzinli araca göre 4000 ytl daha fazla verdiniz ama satarken benzinli araç ile aynı fiyata satmıyorsunuz ki. ikinci elde satarken 4000 ytl daha pahalı gidiyor benzinli verisyonuna göre. insan sıfır alırken dizele 4000 ytl fazla verdim şu kadar kilometre yaparsam amorti ederim diye düşünüyor. oysa aradaki farkı amorti etmiyorsunuz; kar ediyorsunuz.

bu yüzden alın ilk günden kara geçin

• evet utkuçay kardeş,
    tespitlerin % 1500 doğru.bazıları hemen fiyat farkını yakıta endeksliyor v. ama satarken hangisini kaç paraya satacağından söz etmiyorlar.bana gelince ;motor sesinden dizel olduğu anlaşılmayan bir araç varsa o dizeli almak lazım.yoksa piyasada gezen dizel motor sesleri çok tuhaf geliyor.kısaca benim tercihim değil.
  • işlerim düzene girdiğinde dizel bir araç alacağım.
    opel corsa 1.3 cdti enjoy spor paket bulabilirsem, bu aracı almayı düşünyorum.

dizel araç kullanmak hem ekonomik hem yüksek torku sayesinde zevkli
  • BİRİNCİ TAVSİYEM DİZEL. DİZEL ALACAK PARA YOKSA BENZİNLİ AL GAZ TAKTIR.BİZ ÖYLE YAPTIK.DİZEL PASSATLAR EN AZ 32.000-35.000 YTL 24.500 E BENZİNLİ ALDIK 2.000 E GAZ TAKTIRDIK. 26.500 MALETTİK.
  • Hnagi arabaların horultusu fazla dizellerinde ,tektek dolaşacak vaktim yok yardımcı olurmusunuz seat cordoba çok hırıltı çıkarıyor,lpg taktırmak istemem benzinli alırsam can güvenliği yok,Allah göstermesin kaza anında otomobil alev alabiliyo bilmiyorum yanlışmı söylüyorum okuduğum aberlere göre cevapladım.
  • fordlar korkunç sesli çalışıyor, fiat ve reno sessizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: racai

Bundan 3-5 sene sonra sadece dizel ve LPG'li arabalar olacak,
    benzin istasyonlarında benzin satılmayacak gibime geliyor....

Sana öyle gelmeye devam etsin bence.
  • eğer paran yetiyorsa direkt dizel al bence. ayda 320 - 360 YTL lpg parası veriyordum. dizel araç aldım daha fazla geziyorum. 180 YTL civarı veriyorum. cepten çıkan para az olunca güzel oluyor. oyle satarken ucuz muş. kendini amorti ediyormuş çokta öenmli değil. artan parayla dışarıda yemek yersin aynı hesaba gelir :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.