Şimdi Ara

Dizel Corsa 15.000 bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar hafta sonu ankarada opan a yeni corsa dizel aracımın 15.000 Km bakımına gittim, 250 YTL civarı olmasını beklerken 440 YTL tuttu. Nedenini sordugumda mazot filtresinin değiştiğini, cunku opelin artık mazot filtrelerini yeniden dizayn ettiğini vs vs soyledıler.
    Bilmediğimden soruyorum, 15.000 bakımında normalde de mazot filtresi değişir mi, ben ankaradaki diğer opel bayilerini de aradım, hepsi bu civarda fiyat verdiler.

Madem opel mazot filtrelerini yeniden dizayn etmiş, neden garantiden değişmiyor???

bilebn, fikri olan varsa cevap verirse sevinirim.

• Garanti hikaye bahane şahane kel alaka bir durum olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Garanti hikaye bahane şahane kel alaka bir durum olmuş.
    15 000 bakımında hava,mazot,yağ ve polen filitresi ile yağ değişiyor ve bunlar ücretli. Benim C kasa 2006 CDTI corsanın 15000 bakımı mayıs ayında 200 YTL tutmuştu. Ama Corsa D lerin mazot filtresinin pahalı olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYDINTR

15 000 bakımında hava,mazot,yağ ve polen filitresi ile yağ değişiyor ve bunlar ücretli. Benim C kasa 2006 CDTI corsanın 15000 bakımı mayıs ayında 200 YTL tutmuştu. Ama Corsa D lerin mazot filtresinin pahalı olduğunu duymuştum.

Alıntıları Göster
    Vallaha ben astra dizelin 15bin bakımını 220*230 arası 30bin bakımını 275ytl yaptırdım.

Yeni kasa corsanın bu kadar olması gerçekten düşündürücü. Bir mazot filtresi 200lira fark edermi yaw.

Şerefsiz bu servisler , tutturabildiklerine fahiş fiyatlarla satıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

Vallaha ben astra dizelin 15bin bakımını 220*230 arası 30bin bakımını 275ytl yaptırdım.

Yeni kasa corsanın bu kadar olması gerçekten düşündürücü. Bir mazot filtresi 200lira fark edermi yaw.

Alıntıları Göster
    ya bi yerlere şikayet yazmak istiyorum da kimi kime şikayet edicem anlamadım ki

• quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

Benzinli arabamızı bir 250 civarına bakıma soktuk. Nasıl iştir bu peki ya. Bizimki 50000'de girdi bakıma ama. Gerekli olduğundan dolayı bakıma aldırdık biz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serefbalcik

Bu mesaj silindi.
    benzinli araçların motorlarının daha uzun ömürlü olduğu kısmı görecelidir. kamyon minibüs motorlarına bakarsan hep dizeldir ve istanbul şartlarında bile dolmuşlar 1milyon kmyi sorunsuz geçmektedirler. dizel arabaların motorları günümüzde daha da sağlamlaşmakta motorlar artan turbo basıncına dayansın diye daha kalın et kalınlığına sahip olmaktadır. o yüzden benzer donanımlı benzer motor hacimli araçlarda dizel daha ağırdır. eurodizel kullanıldığı sürece üretim hatası yoksa ciddi bir arıza çıkarmayacağını benzer markanın benzinli arabasında ne arıza çıkıyorsa dizelinde de o arızanın olabileceği doğrudur. ayrıca corsa için söylemek gerekirse 1.3 dizel 90 hp üretirken 1.4 benzinkide 90 hp üretmektedir.
    çıkan yüksek fiyat büyük ihtimalle servis karı veya bakım dışı onarım gerektirecek belkide garanti kapsamındaki bir parçanın değişikliğinin ücretli yapılması olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: serefbalcik

Kardeş bende İzmir'de opel bayisindeyim..Eğer araban dizelse araçta daha fazla hasar görülür ve daha çok bakım ister.Benzinli araçların motoru hem daha kuvvetli hemde daha uzun ömürlü olur.Yani bu araba senin başına daha çok dert açacak..

• 2005 Corsa dizel (1.3 cdti) kullanıyorum. Servise hiç gitmem, mümkün olduğunca periyodik bakım için işini iyi yapan tamircilere giderim. Servisler anormal pahalı. Çünkü filitre fiyatları malzemecilerde çok uygun, bir lokma takımı ile pek çok filitre değişir. yedek parçacıda 12.5 YTL+ KDv olan Wunder Marka mazot filitresi serviste 35 YTL+ KDV , yağ filitresi piyasada 6.8+ KDV serviste 25 YTL,Polen filitresi Piyasa da karbon Tip 14,5 YTL +KDV, normal tip 4,85 YTL+ KDV , seviste 28 YTL, Hava Filitresi piyasada YTL+ KDV , Serviste 22YTL ve serviste yüklenen birim işçiliğin yüksek olmasıda cabası. piyasadaki en kalite filtreler Alman yapımı MANN filtredir. Fakat hiç bir servis pahalı malzeme kullanmaz. ana dağıtımdan gelen malzemelri kullanır. 1 e alır 5 e satar.Ancak o şekilde trilyonluk amorti edebilir. İthal otobillerde yedek parça ve işçilik ücreti euro üzerindedir, bütün dünyadada hemen hemen aynıdır. Bizde ise işçi ücreti avrupa Ülkelerine göre çok düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: koray-ozmen

2005 Corsa dizel (1.3 cdti) kullanıyorum. Servise hiç gitmem, mümkün olduğunca periyodik bakım için işini iyi yapan tamircilere giderim. Servisler anormal pahalı. Çünkü filitre fiyatları malzemecilerde çok uygun, bir lokma takımı ile pek çok filitre değişir. yedek parçacıda 12.5 YTL+ KDv olan Wunder Marka mazot filitresi serviste 35 YTL+ KDV , yağ filitresi piyasada 6.8+ KDV serviste 25 YTL,Polen filitresi Piyasa da karbon Tip 14,5 YTL +KDV, normal tip 4,85 YTL+ KDV , seviste 28 YTL, Hava Filitresi piyasada YTL+ KDV , Serviste 22YTL ve serviste yüklenen birim işçiliğin yüksek olmasıda cabası. piyasadaki en kalite filtreler Alman yapımı MANN filtredir. Fakat hiç bir servis pahalı malzeme kullanmaz. ana dağıtımdan gelen malzemelri kullanır. 1 e alır 5 e satar.Ancak o şekilde trilyonluk amorti edebilir. İthal otobillerde yedek parça ve işçilik ücreti euro üzerindedir, bütün dünyadada hemen hemen aynıdır. Bizde ise işçi ücreti avrupa Ülkelerine göre çok düşüktür.
    güzel bir yazı olmuş

orjinal parcaların hepsini tamircilerde bulabiliyormusun?

quote:

Orjinalden alıntı: koray-ozmen

2005 Corsa dizel (1.3 cdti) kullanıyorum. Servise hiç gitmem, mümkün olduğunca periyodik bakım için işini iyi yapan tamircilere giderim. Servisler anormal pahalı. Çünkü filitre fiyatları malzemecilerde çok uygun, bir lokma takımı ile pek çok filitre değişir. yedek parçacıda 12.5 YTL+ KDv olan Wunder Marka mazot filitresi serviste 35 YTL+ KDV , yağ filitresi piyasada 6.8+ KDV serviste 25 YTL,Polen filitresi Piyasa da karbon Tip 14,5 YTL +KDV, normal tip 4,85 YTL+ KDV , seviste 28 YTL, Hava Filitresi piyasada YTL+ KDV , Serviste 22YTL ve serviste yüklenen birim işçiliğin yüksek olmasıda cabası. piyasadaki en kalite filtreler Alman yapımı MANN filtredir. Fakat hiç bir servis pahalı malzeme kullanmaz. ana dağıtımdan gelen malzemelri kullanır. 1 e alır 5 e satar.Ancak o şekilde trilyonluk amorti edebilir. İthal otobillerde yedek parça ve işçilik ücreti euro üzerindedir, bütün dünyadada hemen hemen aynıdır. Bizde ise işçi ücreti avrupa Ülkelerine göre çok düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: NonStop®

güzel bir yazı olmuş

orjinal parcaların hepsini tamircilerde bulabiliyormusun?

quote:

Alıntıları Göster
    Parçaları tamirciden değil , yedek parçacıdan alıyorum. Hatta internet üzerinden yedek parça satan firmalar var.Opelin piyasada yedek parçası bol

• quote:

Orijinalden alıntı: koray-ozmen

Parçaları tamirciden değil , yedek parçacıdan alıyorum. Hatta internet üzerinden yedek parça satan firmalar var.Opelin piyasada yedek parçası bol

Alıntıları Göster
    evet teşekkür ederim

neler alıyorsun internetten yedek parcacılardan

polen filtresi

hava filteresi başka

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: NonStop®

evet teşekkür ederim

polen filtresi

hava filteresi başka

quote:

Alıntıları Göster
    ????????????
    quote:

Orjinalden alıntı: NonStop®

evet teşekkür ederim

polen filtresi

hava filteresi başka

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: makrube

????????????
    quote:

Orjinalden alıntı: NonStop®

evet teşekkür ederim

polen filtresi

hava filteresi başka

quote:

Alıntıları Göster
    Araç garanti kapsamındaysa servise gitmekten başka çare yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Araç garanti kapsamındaysa servise gitmekten başka çare yok sanırım.

Alıntıları Göster
    benim arabada dizel corsa d ben 15 bine tam olarak 248 ytl verdim.30 bin ne kadar dediğimde bana 450 ytl civarı dendi.neden daha pahalı dedim..30 binde bu 15 bindekilere ilavbe olarak mazot filtreside değişiyo dendi..mazot filtresi 200 ytl farkettiriyomuş!!! 15 binde mazot filtresi değişmiyo diye biliyorum ben ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: misery79

benim arabada dizel corsa d ben 15 bine tam olarak 248 ytl verdim.30 bin ne kadar dediğimde bana 450 ytl civarı dendi.neden daha pahalı dedim..30 binde bu 15 bindekilere ilavbe olarak mazot filtreside değişiyo dendi..mazot filtresi 200 ytl farkettiriyomuş!!! 15 binde mazot filtresi değişmiyo diye biliyorum ben ayrıca.

Alıntıları Göster
    selamlar,
    ben corsa 1.3cdti 45000 bakımına sokacağım. istanbulda tavsiye edebileceğiniz özel opel servisi var mıdır?
    teşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farslan35

selamlar,
    ben corsa 1.3cdti 45000 bakımına sokacağım. istanbulda tavsiye edebileceğiniz özel opel servisi var mıdır?
    teşk.

Alıntıları Göster
    güncel 30.000 bakım ücreti bilen var mı acaba?

artı olarak 15.000 bakımından farklı olarak bişey değişimi yaparlarmı yada şunu da kontrol ettir diye tavsiyeniz varsa almak isterim.

benim aracın vitesini 2 den 1 e alırken kapı menteşesi cayırdaması şeklinde bir ses geliyor, onu göstermeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marginalimm

güncel 30.000 bakım ücreti bilen var mı acaba?

artı olarak 15.000 bakımından farklı olarak bişey değişimi yaparlarmı yada şunu da kontrol ettir diye tavsiyeniz varsa almak isterim.

benim aracın vitesini 2 den 1 e alırken kapı menteşesi cayırdaması şeklinde bir ses geliyor, onu göstermeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende 2007 astra var 20.000 km bakımı yani ikinci bakımı 2 yaşını doldurdu servislerden fiyat istedim hepsi 450-500 ytl fiyat çekti çok canım sıkıldı değişecek parçaların yedek parçacıdan fiyatlarını aldım orjinal fiyatları 110 ytl gibi bişey tutuyordu bujiler,hava,yağ,polen filtreleri,yağ ,karter tıpası.. bu arada araç benzinli.. dışarda servise götürdüm araştırdım temiz yer olması için.. adamlardanda fiyat istedim 160 dediler montajı ile birlikte yanında fren kontrolü, motoru biraz temizlediler cam sil fln yani arabayı kontrol ettiler her ahngi bir problem var mı diye.. pazarlıkla 140 düştüler.. bitti... paranızı sokakta bulmadınız.. değerini bilin parann.. hem dışarda daha temiz servise verdiğinde aracın başında duramıyorsun.. ama orda herşeye müdahele edebiliyorsun.. benim aracın 10000 km bakımında takılan polen filtresini görseydiniz kesinlikle bi daha gitmezdiniz adam arabamdan bi çıkardı polen filtresini gözlerime inanamadım 3 e katlanmıştı resmen ittirmişler. kontrolsüz şekilde bastırmış içeri doğru girsin de nasıl girerse girsin mantığıyla..kontrolde etmemişler.. servise güven olmaz dünyanın parasını alıyorlar ama hizmet namına bişey yok.. ben servisin önünden bi daha kesinlikle geçmem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_cetveli -- 27 Ekim 2008; 16:11:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farslan35

selamlar,
    teşk.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: farslan35

selamlar,
    teşk.

Çoğunluk Arkaş diyor,karanfilköyde...

• quote:

Orijinalden alıntı: andacerdem

quote:

Orjinalden alıntı: farslan35

selamlar,
    teşk.

Çoğunluk Arkaş diyor,karanfilköyde...

Alıntıları Göster
    Nasıl bir mazot filtresiymiş ki 200 YTL farkettiriyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Alıntıları Göster
    evet bende anlamadım aynı motor astrada 30binde bir değiştiryor 2008 şubattan sonra üretilen 30binde bir değiştiriyor bi benim araba sağolsun 15binde bir değiştiriyor. herşey dahil 517 lira vermiştim ağustosta.
    quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.