Şimdi Ara

Dizel Aracınız Varsa Dikkat!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dizel Aracınız Varsa Dikkat!..

Zamlı benzinden kaçıp dizel araçlara yönelen tüketiciye şok üstüne şok. Son olarak dün motorine son dönem tarihinin en büyük zamlarından biri gelirken, fiyatlar bir anda yüzde 5 arttı. Motorinin pompa fiyatı İstanbul'da 2.96 YTL'ye yükseldi.

Uluslararası borsalarda petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve dolardaki artış yine tüketiciyi vurdu. Geçen hafta benzine gelen zamların ardından bu hafta da motorin nasibini aldı. Motorin fiyatlarına bir günde 13-14 YKr zam gelirken, fiyatlar da 3 YTL'ye dayandı. Böylece benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı iyice daraldı.

Motorine yılbaşından bu yana gelen zam yüzde 16.7 oldu. Benzine ise aynı dönemde yüzde 5.8 zam yapıldı. Böyle motorin fiyatı 2.52 YTL'den 2.96 YTL'ye, benzin fiyatı da 3.11 YTL'den 3.30 YTL'ye tırmandı.

Benzin fiyatı motorine göre şu anda yüzde 11.5 daha pahalı. Bu oran yılın başında yüzde 23.4 seviyesindeydi. Benzin ile motorin arasındaki fark giderek daralırken, bunun acısını da motorin ucuz olduğu için benzinli yerine dizel araç alanlar çekiyor. Türkiye'de dizel araç pazarı yüzde 50'nin üzerinde bulunuyor .

Bu nasıl bir iştir yahu!!

Eskiden araba alamazdık pahalı diye..Şimdi araba alamıyoruz benzin pahalı diye..3.30YTL olur mu yahu benzin..100Km de ortalama 7lt yakan bi araç 23ytl lik yakmış oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 13 Nisan 2008; 13:52:15 >

• allah nasıl biliyosa öyle yapsın. bu millete yaptıklarını elbet birgün ödeyecekler.
  • günde ortalama boluya gidip gelen bir kişi kaç litre benzin yakar ve bu ne kadara eşittir?

araç: motosiklet
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 1 Kasım 2020; 23:5:6 >
  • Aşırı Beslemeli Benzinli OtomobilBundan iyisi yok...
  • Doğal olarak mazotlu araç sayısı tavan yapınca devlette el attı bu ülkede herşey böyle olur neye rağbet varsa tak kafasına vururlar anında.
  • durmak yola devam,kim oy verdi ise onlara sorun,gerçi kime sorsak ben vermedim diyor ama,bütün sokakalrda işyerlerinde iyi küfür yiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TSi motor almayın dikkat!!!
    12 yıl önce açıldı
    Kaç Beygirlik Arabanız Var?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ingiltereden bile daha pahalı benzin türkiyede.bi onların gelirine bakın bir bizim.ekmek bile lüks olacak yakında fakirlikten evrime uğrayıp fotosentez yapacaz bu gidişle..
  • mazot 1 ytl olacakyerel seçimlerde oylarınızı bekliyorum
  • Resmen soyuluyoruz bunun başka bir açıklaması yok..Bizim milletimiz kadar koyun bir millet yoktur..Durmak yok yola devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

ingiltereden bile daha pahalı benzin türkiyede.bi onların gelirine bakın bir bizim.ekmek bile lüks olacak yakında fakirlikten evrime uğrayıp fotosentez yapacaz bu gidişle..

Dostum ekmek 50krş oldu..Benim için sorun yok biz 3 kişilik bir aileyiz..Ama 10-15 kişilik aileler var.Onlar ne yapsın?Günde en az 15-20 ekmek gider o evde..7.5YTL den 30 güne vurduğumuzda 225ytl yapar..Kaldı ki asgari ücret 500ytl civarında..Yazık..Şükretmek lazım halimize..
  • eskiden mazotla benzin arasında en az 1 ytl fark olurdu şimdi 0,30 ytl ye düştü."Durmak yok yola devam" , satacak devlet malı kalmayınca mazota yüklendiler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

ingiltereden bile daha pahalı benzin türkiyede.bi onların gelirine bakın bir bizim.ekmek bile lüks olacak yakında fakirlikten evrime uğrayıp fotosentez yapacaz bu gidişle..

Dostum ekmek 50krş oldu..Benim için sorun yok biz 3 kişilik bir aileyiz..Ama 10-15 kişilik aileler var.Onlar ne yapsın?Günde en az 15-20 ekmek gider o evde..7.5YTL den 30 güne vurduğumuzda 225ytl yapar..Kaldı ki asgari ücret 500ytl civarında..Yazık..Şükretmek lazım halimize..

abi istanbulda lüks semtlerde 1 ytl lüks olmayan semtlerde 70 kuruş olmuş.yada ben gazeteden öyle okudum.asgari ücretli biri ne yapacak.açlık sınırı 700 ytl yoksullluk sınırı 1171 ytl insani yaşam 2200 ytl olmuş.asgari ücret 500 civarı.benzin uçmuş.her türlü temel gıda maddesine zam üstüne zam geliyor.esnaf can çekişiyor.dolar euro almış başını gitmiş.hala onun peçesi bunun patiskası tartışıyoruz.hala birileri milli gelir 9000 dölar oldu yok ekonomi çok kıyak.nereye kıyak.sor bakalım sokaktakı adama hayat standartı düşmüş mü geçim sıkıntısı var mı yok mu.ağrıma gidiyor ülkesini seven bir vatandaş olarak..

• Avrupa ülkeleriyle kıyaslamamak lazım Türkiye'yi. Avrupa ülkesindeki benzin- motorin TR'den daha pahalı olsa bile adamların kişi başına düşen milli geliri TR'nin 3-4 katı. Bu da akaryakıt masrafının gelirleri doğrultusunda az olduğunu gösteriyor. Örn. TR'de bir öğretmen ücret dahil 1400 ytl maaş alıyor ve araba kullanıyor diyelim. Bu öğr. ayda 1 depo kullanırsa 200 ytl cepten gidiyor. Yani maaşının 7 de 1'i 1 depo benzine gidiyor. Avrupa ülkelerinde ise, örn. İngiltere de bir öğretmen TR'deki öğr.'den 7 kat fazla maaş alıyor. Benzin fiyatının aynı olmadığı halde orada da 3.30 ytl olduğunu düşünelim. Yani bir ingiliz için 1 depo benzin maaşına oransal olarak 49'da 1 yansıyor. Yani bir İngiliz bir Türk'ten 7 kat daha zengin diyebiliriz. Bu da bir ingilizin arabasıyla 7 kat daha fazla gezebileceği, 7 kat daha fazla sosyal imkanlardan yararlanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca Milli gelir ve gelişmişlikle alakalı olarak ters orantılı şekilde artan veya düşen vergi gelirlerinden dolayı da bizden 7 kat avantaşlılar. Örn. TR'de benzine uygulanan vergi %60'lara dayanmışken İngiltere'de bu oran %10'dur.

Yani kısaca özetlemek gerekirse, bir Türk doğduğu zaman bir İngilizden 7 kat daha şanssız ve borçlu dünya'ya geliyor.

• benim taşadığım köyde ekmek 25 kuruştu 30 kuruşa çıktı ben çok şanslı bir bebeyim be
  • Bu devirde araba alınmaz motorsiklete binilip takla atılıp ölünür mükemmel saçmaladım
  • Yazıklar olsun.Durmak yok zama devam Tamda babamın benzinli araçtan vazgeçip dizel araca geçmesine denk geldi.Tekrar
  • Kurbağayı sulu dolu tencereye atın altını da yavaş yavaş ısıtın.
    Kurbağa belli süre sonra tepki vermeden haşlanırmış.
    Çünkü kurbağa suyun ısındığını hissetmez, olayı anladığında ise kasları gevşediğinden iş işten geçmiş olurmuş.

E tabi aynı kurbağıyı sıcak suya birden atarsanız da vıırrakkk diye zıplarmış.

Bizimkisi de kurbaa hesabı, üstümüze bir anda binseler cart diye zıtcaz... yavaş yavaş....
  • quote:

Orjinalden alıntı: vatisyorneym

Avrupa ülkeleriyle kıyaslamamak lazım Türkiye'yi. Avrupa ülkesindeki benzin- motorin TR'den daha pahalı olsa bile adamların kişi başına düşen milli geliri TR'nin 3-4 katı. Bu da akaryakıt masrafının gelirleri doğrultusunda az olduğunu gösteriyor. Örn. TR'de bir öğretmen ücret dahil 1400 ytl maaş alıyor ve araba kullanıyor diyelim. Bu öğr. ayda 1 depo kullanırsa 200 ytl cepten gidiyor. Yani maaşının 7 de 1'i 1 depo benzine gidiyor. Avrupa ülkelerinde ise, örn. İngiltere de bir öğretmen TR'deki öğr.'den 7 kat fazla maaş alıyor. Benzin fiyatının aynı olmadığı halde orada da 3.30 ytl olduğunu düşünelim. Yani bir ingiliz için 1 depo benzin maaşına oransal olarak 49'da 1 yansıyor. Yani bir İngiliz bir Türk'ten 7 kat daha zengin diyebiliriz. Bu da bir ingilizin arabasıyla 7 kat daha fazla gezebileceği, 7 kat daha fazla sosyal imkanlardan yararlanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca Milli gelir ve gelişmişlikle alakalı olarak ters orantılı şekilde artan veya düşen vergi gelirlerinden dolayı da bizden 7 kat avantaşlılar. Örn. TR'de benzine uygulanan vergi %60'lara dayanmışken İngiltere'de bu oran %10'dur.

Yani kısaca özetlemek gerekirse, bir Türk doğduğu zaman bir İngilizden 7 kat daha şanssız ve borçlu dünya'ya geliyor.

Avrupa ülkeleri her zaman böyleydi ab den öncede bi ingiltere fransa da gelir dağılımı bu kadar adaletsiz değildi bizde ise müthiş adaletsiz bi kesim yaşıyo bi kesim bakıyo kıyamet neden hala kopmuyo işte orasını anlamadımkazanamıyoruz bu kadar basit eğer bu kadar muhtaç olmasak ab bizi alırdı ab de aç adam istemiyolar paylaşım istemiyolar bizide iyi tanıyorlar zaten ayrıca müslüman bir ülkeyiz oda var ama bence o büyük bir engel değil gibi duruyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.