Şimdi Ara

Dizel 4,06 - Benzin 4,70 ne fark kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay önce Dizel Otomatik vitese dönmek için sattım aracımı. Lpgliydi ve km de max 30 kuruş yakıyordu.

Dizel otomatik leonlar octovialara bakınca 4 küsür litreler baya cezbetmişti beni. İstanbulda max 6 lt yaksa 20-21 kuruş gayet iyi diyordum ki yeni zamlı fiyatlarla 25-26 kuruşa geliyor. Bu durumda dizeldense benzin almak ve alım fiyatını daha az ödemek daha mı mantıklı şimdi? 5-6 lt fabrika verisi olan benzin otomatikler 7-8lt desen 35-36 kuruş eder.

Yıllık bakım maliyetlerini tam bilmiyorum. Araç almamın arefesinde dizel otomatik - benzin otomatik arasında kaldım şimdi. (Dizel otomatik şanzıman problemleride cabası)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizeli sattım kurtuldum kardeşim

arızası tespit edilmiyo sacma sapan sorunları var ayrıca parcası benzınlıye gore pahalı o yuzden bı sorunda cok daha fazla para oduyosun

enjektoru pahalı yakıt pompası pahalı osu pahalı busu pahalı yok egrsı tıkanır yok katalızatoru bılmem nolmus yok bısuru sey
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    64 kuruş

şaka bir yana az yaksın lpg ile uğraşmayayım diye ocak ayında bende dizele geçtim pişmanım ilk fırsatta lpgye döneceğim tekrar
  • Dizel zaten az yakıyor fiyatı benzinle aynı olmalıcılar gelsin
  • 3.57 den fullettim dün
  • bayram öncesi lpgli aracımı satıp büyük bi hevesle benzinli araç aldım. çok gezmem vs diyerek kendimi avutuyordum. dün gece depotu doldurdum 700km sonunda 225tl lik benzin alı aracım. aynı km yi lpgli aracımda 100tl ye yapıyordum zamdan önce.

eskiden lpg ile dizel araç arasında tüketim farkı çok azdı. lpg ile uğraşmam diyenler dizeli seçiyorlardı. ancak som zamlardan sonra mazot fiyatı tırmanınca en ucuz seçenek yine lpg oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

bayram öncesi lpgli aracımı satıp büyük bi hevesle benzinli araç aldım. çok gezmem vs diyerek kendimi avutuyordum. dün gece depotu doldurdum 700km sonunda 225tl lik benzin alı aracım. aynı km yi lpgli aracımda 100tl ye yapıyordum zamdan önce.

eskiden lpg ile dizel araç arasında tüketim farkı çok azdı. lpg ile uğraşmam diyenler dizeli seçiyorlardı. ancak som zamlardan sonra mazot fiyatı tırmanınca en ucuz seçenek yine lpg oldu.

700 km 100 tl?

Bence sizin kafanız karışmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Normal mi? 1.5 Dci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaba bir hesapla benzin ile dizel arasında 1.5 kat tüketim farkı oluyor. 6lt mazot yaktığınız istikamette yaklaşık 9lt benzin yakıyor araç. Benzinli araç ile aşırı fark olmadığı sürece dizel hala mantıklı.

LPG ile en uygun sürüş elde ediliyor fakat tüp takılmış aracın 2. elde satışı zorlaşıyor. Satıcıda tüp masraflarını araç fiyatının üzerine vurunca aracın satılması pek mümkün olmuyor. Bundan dolayı araca 4-5 yıl binilecekse lpg takılmalı. Yoksa zarar büyük oluyor.
  • quote:

bayram öncesi lpgli aracımı satıp büyük bi hevesle benzinli araç aldım. çok gezmem vs diyerek kendimi avutuyordum. dün gece depotu doldurdum 700km sonunda 225tl lik benzin alı aracım. aynı km yi lpgli aracımda 100tl ye yapıyordum zamdan önce.

oha 100 TL veriyorsun 700 km yapıyorsun LPG ile?
    Yok hocam siz kontrol ettirin inanılmaz fazla yakıyor sizin araba.
    Ben en son geçen sene LPG fulledim 100 TL'ye, 4000 km oldu daha yarım depo LPG var arabada

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Kaba bir hesapla benzin ile dizel arasında 1.5 kat tüketim farkı oluyor. 6lt mazot yaktığınız istikamette yaklaşık 9lt benzin yakıyor araç. Benzinli araç ile aşırı fark olmadığı sürece dizel hala mantıklı.

LPG ile en uygun sürüş elde ediliyor fakat tüp takılmış aracın 2. elde satışı zorlaşıyor. Satıcıda tüp masraflarını araç fiyatının üzerine vurunca aracın satılması pek mümkün olmuyor. Bundan dolayı araca 4-5 yıl binilecekse lpg takılmalı. Yoksa zarar büyük oluyor.

bence yazdıklarınız tek taraflı ve objektif olmayan yorumlar.
    dizel - benzin kararını verecek kişi bir kere yıllık yapacağı km hesabını kabaca hesaplamalı.
    ayrıca ayda örnek veriyorum benzinli araba 2 kere 60 LT olan deposunu fulledi, dizel araba ise 1 kere 60 Lt fullesin ve ikincisinde benzinliden daha az yakacagı için sadece 30 LT yaksın ki bence 30 lt ciddi bir rakam.. neyse;

dizelde (1 x 60 x 4,02) + (1 x 30 x 4,02) = 241,2 + 120,6 = 361,8 TL yapar.

benzinde 2 x 60 x 4,69 = 562,8 TL yapar.

Aylık olarak tüketim farkları kabaca 201 TL yapar. Bu da 1 yılda 201 x 12 = 2412 TL yapar.

bak hiçbir done kullanmadan gayet kafadan sallayarak böyle bir fark buldum hadi diyelim dizel her yıl tüketimde benzine oranla 2500 TL daha kar yaptırıyor.
    15000 TL olan dizel farkını çıkarman için en az 15000 / 2500 = 6 sene araba kullanman lazım.
    Ben 4-5 senede bir araba değiştirdiğim için dizelin yanına bile bu yüzden ugramam ayrıca yılda en fazla 15000 km yol yapıyorum.

Yani aynı arabaya 15000 TL fazla para vermeyi kafam hiç almıyor. istisnai örnekler tabi vardır ama genel olarak sedan hatchback station kıl tüy arabalarda dizel benden uzak olsun.
    Ayrıca dizelin benzine oranla daha fazla bakım masrafları var ve parçaları daha pahalı, bununla da ilgili hesap yapılabilir.

Türkiye'de dizel almak 10 sene önce mantıklıydı.
    serbest piyasada ve kapitalizmi damarlarına kadar yaşayan türkiye'de, biz vatandaslar, vergi verenler hayat şartları bizi bu yola ittiği için her zaman sineğin yağının peşindeyiz haklı olarak. işte en pahalı benzin, ötv, vs....
    bu yüzden insanlar hep alternatifler üretme peşinde.
    ama bizi yönetenler yani bu sistemin başında duranlar, daha önce durmus olanlar yada ileride duracak olanlar her zaman bu çakallıklarda usta seviyesinde olanlardır.
    türkiye şartlarında vatandaşın hayrına birşey bulamazsınız, adamlar ötv indirimi yapınca balkona çıkıp göbek atan adamlar oldugu sürece biz daha dizel - benzin muhabbetini çok konusuruz.
    bak iddiaa ediyorum VW dünyada ki emisyon hileli tüm arabalarını toplasın %30 indirimle tr pazarına salsın, doğuş otonun kapısının önünde kuyruk olur.
    ve kuyrugu gören dogus oto indirimi %20'ye çeker ve bunu gören devlet OHAL kanunuyla emisyon hileli arabadan ek ÖTV alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

700 km 100 tl?

Lpg yi 2 tl gibi rakamlara alınırsa bide şehirlerarası genellikle 80-100 arası gidilirse bu kadar yakabilir. Kendi aracımda da buna benzer tüketimim oluyor. Ama 2,5 tl gibi rakamlara alıp, şehir içi tüketimi ise iyi sallamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

quote:

700 km 100 tl?

Lpg yi 2 tl gibi rakamlara alınırsa bide şehirlerarası genellikle 80-100 arası gidilirse bu kadar yakabilir. Kendi aracımda da buna benzer tüketimim oluyor. Ama 2,5 tl gibi rakamlara alıp, şehir içi tüketimi ise iyi sallamış.

Zamdan önce demiş arkadaş.

• Bizim burada (ümraniye) Shell güncel fiyatlarına göre tüketimimi yıllık olarak hesaplayan excel tablo görüntülerini ekliyorum. Formülleri de yazıyor.  Dizel 4,06 - Benzin 4,70 ne fark kaldı

Veriler yol bilgisayarına göre değil depo ölçümüne göre yapıldı.

1.6 dizel sattığım kia ceed
    1.25 kia rio aldığım aracım. (Henüz 2300 km de) yakıt biraz daha düşer diye umuyorum.

Tüketim her sene yaklaşık yapmış olduğum uzun yol ve karma ya göre hesaplandı. Eğer dizel rio almak isteseydim kredi çekecektim 10 bin tl gerekiyordu. Ben kredi çekmemek için benzinli sıfır aldım. 10 bin tl kredi 1,30 faiz ile 14.281 tl geri ödeme yapar.

Yani 14.281/771 yapar isek ben dizel aldığımda 18 senede amorti etmem gerekirdi.

Bu arada i20 forumunda (aynı motor var) 6 küsür yakıt tüketimlerini yakalayanlar var ama ben yakalayamam diye 7,6 dan hesapladım.

Hadi diyelim 1.4 crdi rio ceed e göre daha az yakar ama yine de yıllık 15 bin km için 10 seneden önce amorti etmek imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 20 Eylül 2016; 10:15:24 >

• güzel konu, bu fiyat ve piyasa koşulları ile buralar daha çok yeşillenir..

LPG'li aracın 2. elinde satışının zor olduğu konusunda hemfikirim, milletçe ön yargılarımız var arkadaşlar.. kırmak çok zor..
  • Yavaşça imzama bakın
  • @cagatayigci
    hocam günde 40-50 km yol yapıyorum 8-10 km si trafikli. böyle olunca 230-280 km ortalama bi depo gidiyordu ve ben 4-5 günde bir gaz almak zorunda kalıyordum. birde fakir karışım muhabbeti var sağlıklı olsun diye depoyu yarım altı pek yapmamak en iyisi. ki ben yapmadım ama birde buna girsem 3 günde bir gaz al dur sıkıldım habire benzin istasyonlarında

@snoppy123
    Hocam naptın sen 1.2 benzin lpgli konya yollarında 80 lemi kullanıyorsun aracı? bizim her hangi bir araçla istanbulda km de 14-15 kuruş görmemiz mümkün değil. 65-70 tl 250-270 km yapıyordum. uzun yolda 360-380 km en iyi hız sabitleyici ağırlıklı 110-120 km hız ortalama ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Kaba bir hesapla benzin ile dizel arasında 1.5 kat tüketim farkı oluyor. 6lt mazot yaktığınız istikamette yaklaşık 9lt benzin yakıyor araç. Benzinli araç ile aşırı fark olmadığı sürece dizel hala mantıklı.

hem fikir değilim hocam. araca, motora göre değişen durumlar bunlar. benzin 5,5lt yakan araç var 8-9 lt yakan dizel var. aynı araçta bile fark o kadar değil. dizel insignia baktım mesela 7-9 arası değişiyor. ama ufak benzin araç alsak leon astra vs 5-7 lt arası benzin tüketimi var.

lpg konusunda bence lpgli araç satılmaz anlayışı da kırılıyor. 2 araç aldım 2sinide kendim lpgli yaptım ve en az 2 yıl kullanıp sattım. ha galeriler yanaşmıyor ama vatandaş km de 50 kuruş yakmaktansa bakımlı temiz araçlara lpgli de olsa yanaşabiliyor. 2 senede 45b km yaptım ilk 10b km de amorti etti kendini. kalanı kâr bana

• şu araç bakım maliyetleri de aşağı yukarı nedir ve ne zaman yapılmalı bilen söylesin hele. Arkadaşta hyundai ix35 benzin var 15b km de bakım diyor. şirkettin dizel araçları var o da 15b km de bakıma giriyor. ben cruze vardı 1.6 benzin 9-10b km de giriyordum bakıma.

Benzin - Dizel araçlarda kaç km de bakıma girmeli ve 1.6 c/d segment bir araç sınıfı için benzin - dizel masrafı ne oluyor yaklaşık?
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    İstanbulda birçok avm lerde sorun oluyor. Çoluk çocukla şimdi lpg li araba ile avm lere kaçak göçek girmeye çalışmak olmaz. Karda kışta dışarda yer bulmak zaten imkansız.

Bunları bir kenara bırakalım, şimdi bir arıza lambası yaksa benim midemi bulandırır. Servise gitsen lpg ye suç atar, lpg ci ye gitsen arabaya suç atar. Sonunda arabayı sattırırlar.

Yani başka konulara girmeye gerek bile yok. Arada bir git ayar çektir yazılım attır dertleri var. Motor garanti dışı kalır, lpg ci garanti verir ama arkasında durmaz hep ortada kalan olursun.

Kiminin şansı yaver gider 200 bin km sorunsuz biner kimi taktığı gün başlar satana kadar uğraşır. Tamam iyi ustaya taktırmak lazım, kitten ziyade usta önemli ama birazda şans işi.

Ben daha önceden kullandım tecrübe ettim fazla olmasa da sorun yaşadım ama okuduklarım duyduklarım aman sakın ha dedirtiyor kendi kendime. Cebimden biraz fazla çıksın kafam rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

İstanbulda birçok avm lerde sorun oluyor. Çoluk çocukla şimdi lpg li araba ile avm lere kaçak göçek girmeye çalışmak olmaz. Karda kışta dışarda yer bulmak zaten imkansız.

Bunları bir kenara bırakalım, şimdi bir arıza lambası yaksa benim midemi bulandırır. Servise gitsen lpg ye suç atar, lpg ci ye gitsen arabaya suç atar. Sonunda arabayı sattırırlar.

Yani başka konulara girmeye gerek bile yok. Arada bir git ayar çektir yazılım attır dertleri var. Motor garanti dışı kalır, lpg ci garanti verir ama arkasında durmaz hep ortada kalan olursun.

Kiminin şansı yaver gider 200 bin km sorunsuz biner kimi taktığı gün başlar satana kadar uğraşır. Tamam iyi ustaya taktırmak lazım, kitten ziyade usta önemli ama birazda şans işi.

Ben daha önceden kullandım tecrübe ettim fazla olmasa da sorun yaşadım ama okuduklarım duyduklarım aman sakın ha dedirtiyor kendi kendime. Cebimden biraz fazla çıksın kafam rahat olsun.

heh işte üstad konumuzda bu fazla çıksın ama benzine mi dizele mi? ben lpg ye o kadar soğuk bakmıyorum. ama çok sık istasyona gitmem yoğun kullanımım dolayısı ile soğudum. benzin mi dizel mi alayım arasındayım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.