Şimdi Ara

Diz Kapağı Kırılması & Yaşadıklarım, Yaşayacaklarım.. Günlük Anlatım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180
Cevap
7
Favori
129.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizim bugün biraz daha iyi hale geldi . Ama böyle acı olamaz ayağımı her kırdığım da her kaldırdığım da ayrı bir acı..

Düşmanımın başına gelsin istemem.
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • İlginiz ve alakanız için Teşekkür ederim. Niyetim dediğiniz gibi hem kendi motivasyonumu artırmak hem de sizleri bilgilendirmek ki faydalı bir konu olacağını da düşünüyorum..
  • Dün akşam yazamadım, Açık konuşmam gerekirse baya bi moralim bozuldu diyebilirim. Hem acıdan hemde gelişimden dolayı. İstediğim durumda değilim malesef. Sıcakla temas ettikten sonra daha çok gevşiyor ama aradan 1-2 saat geçtikten sonra tekrar eski haline geliyor bu da beni çok rahatsız ediyor.. Bugün neler olacak bakalım..
  • Gelişimim de gözle görülür artışlar var. Çalıştığım zamanlar da ayağımı ''L'' şekline getirebiliyorum ama yürüdüğüm zaman ayağımı o kadar kıramıyorum. Sebebini bilemiyorum ama kısıltlanıyor. Ayağım çok güçsüzleştiği için merdivenlerden inip çıkamıyordum. Dün zor da olsa hem çıkmaya hemde o kadar kırmaya başladım ama inişlerde baya zorlanıyorum yeteri kadar ayağıma güç veremiyorum..
  • Dün ve bugün dışarı çıkmaya yürümeye başladım. Bacağımın güçlendiğini hissedebiliyorum. Özellikle merdivenlerden çıkarkan eskisi kadar ağrı yapmıyor ama hala inemiyorum. Dün yeteri kadar çalışamadığım için hemen bi açı kaybı oldu bugün biraz daha fazla çalışarak o acı kaybını düzelteceğim hemde daha fazlasını kazanmaya çalışacağım.

Yeni bi krem aldım ve sıcak su ile kombine ettikten sonra çalışmaya başlıyorum.

Saygılar

İki gün öncesine göre dün biraz daha iyiydi. Artık merdiven çıkarken o kadar zorlanmıyorum ama hala inemiyorum bir türlü cesaret edemiyorum düşerim diye.. Yürürken hala aynı durumu yaşıyorum yeteri kadar ayağım kırılmıyor. Bunların dışında sanırım en zor kısıma geldim diyebilirim artık ayağımı ''v'' şekline getirebiliyorum ama tıkandı kaldı sanki..
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • geçmiş olsun dostum. bende sağ ayagımı 12 yaşımda kırmıştım hem küçük kemik hem büyük kemik birlikte.. 3 ay yatmıştım.. fizik tedavi filan olmadım ama tabi hafif kireçlenme olmuştu ama zamanla düzeldi. sağ baldırımda çok küçüktü ve ayak kıllarım çok uzamıştı diğer ayaga nazaran. sorman gereken soru olursa tecrübeli biri olarak cevaplayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Zaten merdivende esas yük bindirmesi çıkışta değil inişte oluyor.Ben de diz problemi yaşadım,oradan biliyorum.
    BabyIcey bedenine biraz zaman tanı, o da senin gibi bu durumla baş etmeye çalışıyor,bunaldığı dönemler olacaktır.

Haklısınız, farkındayım zaten ama hani insan bir an önce iyileşiyim diye acele eder ya Tabi yaptığım yanlış acele edip vücudumu çok zorlamamam gerekir, dinlenmesi de lazım..

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

geçmiş olsun dostum. bende sağ ayagımı 12 yaşımda kırmıştım hem küçük kemik hem büyük kemik birlikte.. 3 ay yatmıştım.. fizik tedavi filan olmadım ama tabi hafif kireçlenme olmuştu ama zamanla düzeldi. sağ baldırımda çok küçüktü ve ayak kıllarım çok uzamıştı diğer ayaga nazaran. sorman gereken soru olursa tecrübeli biri olarak cevaplayabilirim.

Teşekkür Ederim.

Aslında sormak istediğim bir soru var. Okuduğum kadarı ile kireçlenme devam edebiliyormuş. Siz sonradan herhangi bir kireçlenme yada ağrı ile karşılaştınız mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Zaten merdivende esas yük bindirmesi çıkışta değil inişte oluyor.Ben de diz problemi yaşadım,oradan biliyorum.
    BabyIcey bedenine biraz zaman tanı, o da senin gibi bu durumla baş etmeye çalışıyor,bunaldığı dönemler olacaktır.

Haklısınız, farkındayım zaten ama hani insan bir an önce iyileşiyim diye acele eder ya Tabi yaptığım yanlış acele edip vücudumu çok zorlamamam gerekir, dinlenmesi de lazım..

quote:

geçmiş olsun dostum. bende sağ ayagımı 12 yaşımda kırmıştım hem küçük kemik hem büyük kemik birlikte.. 3 ay yatmıştım.. fizik tedavi filan olmadım ama tabi hafif kireçlenme olmuştu ama zamanla düzeldi. sağ baldırımda çok küçüktü ve ayak kıllarım çok uzamıştı diğer ayaga nazaran. sorman gereken soru olursa tecrübeli biri olarak cevaplayabilirim.

Teşekkür Ederim.

Aslında sormak istediğim bir soru var. Okuduğum kadarı ile kireçlenme devam edebiliyormuş. Siz sonradan herhangi bir kireçlenme yada ağrı ile karşılaştınız mı ?

evet kireçlenme hala devam ediyor üzerinden 9 sene geçti.. yani o ilk an ki gibi değil ama mesela merdivenlerden filan çıkarken ağrı yapıyordu 2 yıl öncede diz kapağım çıt çıt yapıyordu. 1 hafta önce doktora gittim rontgene baktı.. bir şeyin yok dedi sadece diz kapağın zayıf kalmış.. onun için ağrı yapıyormuş.. şimdi diz kapağı egzersizleri yapıyorum başka bi sorunum yok.. ilk alçı çıktıgında ayak bileğim odun gibiydi ama yürüdükçe açılıyor. sizinki kaç ay kaldı alçı bilmiyorum ama öyle hemen kireçleme olmaz 8 haftadan filan :)

• quote:

evet kireçlenme hala devam ediyor üzerinden 9 sene geçti.. yani o ilk an ki gibi değil ama mesela merdivenlerden filan çıkarken ağrı yapıyordu 2 yıl öncede diz kapağım çıt çıt yapıyordu. 1 hafta önce doktora gittim rontgene baktı.. bir şeyin yok dedi sadece diz kapağın zayıf kalmış.. onun için ağrı yapıyormuş.. şimdi diz kapağı egzersizleri yapıyorum başka bi sorunum yok.. ilk alçı çıktıgında ayak bileğim odun gibiydi ama yürüdükçe açılıyor. sizinki kaç ay kaldı alçı bilmiyorum ama öyle hemen kireçleme olmaz 8 haftadan filan :)

Benim alçım ayak bileklerimden kasıklarıma kadardı ve 6 hafta kaldı. Alçı ilk çıktığında dümdüzdü çok çok az kırabiliyordum 8-9 gün gibi bir süre de ''v'' şekline gelebilicek kadar açtım ama sabah kalkınca yine ayak açım kısıtlanıyor..

• çocukken çok diz kapağımın üstüne düşmüşlüğüm var ama kırmadım o yüzden o acıyı bilemem tanrı şifa versin

quote:

Benim alçım ayak bileklerimden kasıklarıma kadardı ve 6 hafta kaldı. Alçı ilk çıktığında dümdüzdü çok çok az kırabiliyordum 8-9 gün gibi bir süre de ''v'' şekline gelebilicek kadar açtım ama sabah kalkınca yine ayak açım kısıtlanıyor..

6 haftalık alçı için diz kapağın biraz fazla kireçlenmiş gibi.. bol bol ayagını kendine çek bırak.. ayak topugunu baldırına deyecek kadar zorla zamanla ayagın açılır.. ben 3 ay yattım o kadar olmadı dostum.. dediğim gibi bol bol hareket yap. 1-2 yıl sonra body salonunda dizini geliştirecek hareketler yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

çocukken çok diz kapağımın üstüne düşmüşlüğüm var ama kırmadım o yüzden o acıyı bilemem tanrı şifa versin

Teşekkürler Dostum

quote:

quote:

quote:

6 haftalık alçı için diz kapağın biraz fazla kireçlenmiş gibi.. bol bol ayagını kendine çek bırak.. ayak topugunu baldırına deyecek kadar zorla zamanla ayagın açılır.. ben 3 ay yattım o kadar olmadı dostum.. dediğim gibi bol bol hareket yap. 1-2 yıl sonra body salonunda dizini geliştirecek hareketler yaparsın.

Evet sanırım fazla olmuş. Doktorum sizinde dediğiniz gibi ayağın baldırana değene kadar çek demişti. Bir kaç fizik tedavi merkezinin sitesinden baldırı güçlendirecek ve kireçlenmeyi azaltacak hareketler buldum onlarıda yapıyorum. Çok zorlamadan abartmadan her gün belli saat aralıkları ile yapıyorum. 1-2 yıl önce vücut geliştiriyordum benimde aklıma geldi, duruma göre gider ayağımı yavaş yavaş çalıştırırım

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GGGA -- 13 Nisan 2011; 18:33:59 >

• Geçmiş olsun hocam. Benim de omuzum çıktı 1 ay önce yavaş yavaş eskisi gibi kullanmaya başladım. Gerçekten o acı vb. çok kötü bir şey.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.