Şimdi Ara

Diyarbakır nasıl bir yer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
8.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün çocukluğumu gençliğimi babamın işi nedeniyle doğuda geçirdim. Şimdi gene iyi zamanlar.

Ne korkuyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca Lojmanlarındaki dostluğu birbirine kenetlenmeyi başka hiçbir yerde görmedim ve yaşamadım.Hayatımın en güzel yılları doğuda geçti.Şimdi o dostlukları aramaktayım.

Böyle çocukça düşnüp oraya giderseniz daha çok ezerler sizi.Her zaman dik duracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 23 Mayıs 2010; 18:13:24 >
  • askerliğimi orda yaptım istanbul ve ankaradan sonra tabiki diyarbakır sana çok kötü gelecek
  • Bende kaldım diyarbakırda babam nedeniyle. Bir çok diyarbakırlı arkadaşım oldu hala konuşurum , güzel yerdir git saç kavurması ye ciğer ye orda :P.
  • Türkiye'yi Avrupa'da ve Amerika'da çöl insanlarının yaşadığı kurak bir ülke olarak nasıl tanıtıyorlarsa Diyarbakır'ı da öyle tanıtıyorlar bizlere. Bizleri toprağımızdan koparmaya çalışıyorlar. Arkadaşların da dediği gibi TV de gösterilenler gibi olmadığına eminim. Sonuçta orası da bir vatan toprağı. Tabi bu benim düşüncem yanılıyor olabilirim. Teknoloji ve hobi ürünlerini de internetten sipariş verebilirsin.
  • 4 yıl kaldım, hemde terör olaylarının sık olduğu 2000 li yıllarda o olaylar haricinde içinde sempatizanlık olmayan çok kürt dostumuz oldu, insanı sıcaktır, yardımseverdir, kötü insanıda vardır tabiki hangi şehirde kötü insan yokki. Ama şehir gelişmişik açısından çok gerilerde, belediye aldığı parayı en son şehire harcıyor.

Seyrantepe lojmanlarındaydım bende. Batıkentin ön tarafı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Mayıs 2010; 18:37:17 >
  • Şerefsizlerden korkmayacaksın.O namussuzlar kabul etmese de Türkiye'nin bir ili.Çok meraklılarsa defolup gitsinler bu memleketten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Türkiye'yi Avrupa'da ve Amerika'da çöl insanlarının yaşadığı kurak bir ülke olarak nasıl tanıtıyorlarsa Diyarbakır'ı da öyle tanıtıyorlar bizlere. Bizleri toprağımızdan koparmaya çalışıyorlar. Arkadaşların da dediği gibi TV de gösterilenler gibi olmadığına eminim. Sonuçta orası da bir vatan toprağı. Tabi bu benim düşüncem yanılıyor olabilirim. Teknoloji ve hobi ürünlerini de internetten sipariş verebilirsin.

tebrikler kardeşim bu yorumun aslında arkadaşın öğrenmek istediğidir
  • Vallaha Ofise gitmiştim baya gelişmiş gayet güzel yer yanlız Arkadaşım söyledi ne kadar doğru bilemeyeceğim telefonununla rahat rahat konuşamıyormuşsun Dünyanın en çok telefon çalınan yerlerinden biriymiş kulağında rahat rahat gidemiyormuşsun yani ne kadar doğru bilemeyeceğim
  • Diyarbakır tarihiyle,kültürüyle ülkemizin önemli bir ilidir.İnsanları sıcaktır,yardımseverdir hani hiç tanımadığınız birinin evine gitseniz sizi en iyi şekilde ağırlarlar.Tv dekiler abartıdır siz her anlamda büyüklük gösterirseniz çok seveceğiniz bir yerdir.Karpuzları baya güzeldir,baya da sıcaktır diyarbakır
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Türkiye'yi Avrupa'da ve Amerika'da çöl insanlarının yaşadığı kurak bir ülke olarak nasıl tanıtıyorlarsa Diyarbakır'ı da öyle tanıtıyorlar bizlere. Bizleri toprağımızdan koparmaya çalışıyorlar. Arkadaşların da dediği gibi TV de gösterilenler gibi olmadığına eminim. Sonuçta orası da bir vatan toprağı. Tabi bu benim düşüncem yanılıyor olabilirim. Teknoloji ve hobi ürünlerini de internetten sipariş verebilirsin.

tebrikler kardeşim bu yorumun aslında arkadaşın öğrenmek istediğidir

Aynen içim rahatladı seviyorum burayı

• Lojmanları iyiymiş sanırım oranın havuz falan varmış geniş bir yermiş. İstanbul'da da lojmanda oturuyorum Küçükyalı lojmanlarınını bilirsiniz baya büyük güzel bir yer.
  • Diyarbakır güzel yerdir (içinde bol miktarda bulunan vatan hainleri dışında) yukarıdada söylenildiği gibi boş insan çoktur. Unutmayalım ki Ziya Gökalp'in memleketi Diyarbakırdır ve Diyarbakır aslında bir Türk şehridir.

Not: Kürtler aşırı ürediği için (8-10 çocuk) Doğu illerimizin bir çoğunda baskın nüfus haline gelmişlerdir.

Gaffar Okan'ın yaptıkları bir nevi geri dönüşü olmayan bir yola getirdi Diyarbakır'ı devlet otoritesi sarsıldı, dağdan inen itirafçılar devlet görevlilerine direktif verir hale gelmişdiki, pkk ile işbirliği yaptığı iddia edilen Gaffar Okan öldürüldükten sonra eskisi kadar palazlanamadıkları gelen duyumlar arasında...

Diyarbakır'da 1.5 ay kadar bulundum az çok neyin ne olduğunu bilirim esnaf seni her fırsatta kazıklamaya kalkacak, sataşanlar olacak vs... O yüzden hiç birine selam dahi verme + yanında emanet bulundur, bir şey derlerse sert çıkış yap ki senden çekinsinler

Mardin yine, Diyarbakır'a göre daha huzurlu bir yer orada araplar ile kürtler birbirleri ile rekabet içindeler kendi ekonomik sıkıntıları ile uğraşıyorlar...

Yazacak çok şey var ama neyse... Gidince ne halt olduklarını kendin göreceksin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tümen Yabgu -- 22 Mayıs 2010; 18:37:36 >

• Arkadaşlar öyle bir anlatmışsınız ki diyarbakırı paris falan hiç gitmedim bilmiyorum ama futbol maçlarında çıkan olaylar gözümün önünden gitmiyor.Adanada yaşıyorum burda da kürt fazla.Gerçekten tehlikeli pislik adamlar.Ne kadar barışçıl yaklaşsak da gerçek bu.Ankara istanbulu çok arayacağın kesin
  • Beyler doğunun Paris'i demeyin bence.Doğunun Paris'i yoktur.Paris,Paris'tir.Ayrıca güneydoğu anadolu bölgesinin en güzeş şehri AÇIK ara Gaziantep'tir. :-) Mardinli olsamda antep'te doğdum ve 5 yaşına kadar yaşadım.Unutamıyorum orayı.orası bambaşka.

Diyarbakır,antep'in tırnağı olamaz.O kadar söyleyeyim. (Güzel yemek yapan yerleri,surları ve tarihi camileri istisna.)
  • bu kadar korkak olman zararına dostum yaşın küçük ama sonuçta asker çocuğusun biraz cesur ol ya vatanından bir toprağa gidiyorsun ne de olsa babanla da konuş o sana yardımcı olacaktır mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nosferatu*

quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

İşi nedir babanın ?

Subay. Bu daha kötü bir gerçek subay çocuğu olduğumu öğrenseler neler gelcek başıma acaba.

Bende Asker Çocuğuyum 8 Yıldır Ankara'dayız . Tayinimiz İzmir'e Çıktı Diye Üzülüyordum . Senin Halini Görünce Valla Üzüntüm Gitti . Asker Çocuğu Olmak Zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: xfurix

Hocam korkun olmasn batıdaki bir çok şehirden daha iyi durumda. Karışılmadıktan sonra kimse sana birşey yapmaz , doğunun parisidir

İstanbulda bulabildiğin çoğu şeyi ordada bulabilirsin

bingöllü olmama rağmen doğunun parisi elazığdır,neyse diyarbakır gayet iyi bir şehir,tvde gösterilenler abartının da ötesinde.
  • turk asker cocugu korkmaz.orda gerekirse bayrak icin insanlara dogru yolu gosterirsin.bu kadar tedirgin olcak ne var.
  • Bak bakalım,

Diyarbakır nasıl bir yer?

• Diyarbakırda 4 yıl kaldım, 3. sınıftan --> 6. sınıfa kadar.
    Eğer subaysan, Askeri Lojmanlar var. .Oradaki bir okulda okuyordum. Herkes asker çocuğuydu tabi, istanbullu, ankaralı, eskişehirli vs. vs. hep batıdan gelen kişiler vardı.
    Eğer Lojmanda oturursanız çok rahat edersin. Herkes senin gibi insanlarla dolu oluyo çünkü.
    Tabi, lojmandan dışarı yalnız çıkmanı önermem. Şayet dışarısı berbat. Biz polis lojmanlarında oturuyoduk. Bir kez dışarı ekmek almaya çıkmıştım, gasp edildim.
    Eğer Askeri Lojmanda oturcaksanız, için rahat olsun. Ortam gayet güzel.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.