Şimdi Ara

diyarbakır-hasankeyf-midyat-mardin-urfa rotası ve 3 günüm var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
8.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Martın 22 sinde saat 10.30 Diyarbakır havalimanından araç kiralayarak yola çıkıyoruz hedefim Hasankeyf üzerinden midyata geçmek ve o gece midyatta konaklamak
    23 ünü ise tamamen mardine ayırmayı planlıyorum (konaklamayı urfaya bıraksam mardindemi yapsam henüz karar veremedim)
    24 ünü urfa ya ayırdım.
    25 i saat 10 da arabayı havalimanına bırakıp akşam 7 ye kadar Diyarbakır merkezini gezmeyi planlıyorum.
    Ana şablonum bu ancak içerisini zaman içerisinde dolduracağım.
    Her türlü tavsiyeye açığım.

(Bu konuyu sadece bunu sormak için açmadım, kendi deneyimlerimi zamanı gelince buraya fotoğraflarıyla koyacağım. O zamana kadar bilgi paylaşanlar olursa da diğer kimselerin işine yarar)

• Merhabalar,

Güzel bir yol güzergahı belirlemişsiniz, belki araya Gaziantep' de alınabilir. Keyifli bir tatil olacağını düşünüyorum, yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol etmekte yarar var ve öncelikli olarak güvenlik diyorum. Ben bu tarz yol gezileri yapmadan, acil senaryolara uyan bir plan hazırlarım.

Gelelim şehirlere, Mardin ilimiz, doğunun aynası o sokaklarda gezerken günün nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile, Urfa keza aynı güzellikle taş yapılar, eğer geze Urfa' da kalma planlarınız varsa mutlaka bir sıra gecesi etkinliklerine katılın ve Beyti tatmadan dönmeyin. Hasankeyf ise herkesin görmesi gerektiğini düşündüğüm nadir güzelliklerden. :)

Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum sizlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Merhabalar,

Güzel bir yol güzergahı belirlemişsiniz, belki araya Gaziantep' de alınabilir. Keyifli bir tatil olacağını düşünüyorum, yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol etmekte yarar var ve öncelikli olarak güvenlik diyorum. Ben bu tarz yol gezileri yapmadan, acil senaryolara uyan bir plan hazırlarım.

Gelelim şehirlere, Mardin ilimiz, doğunun aynası o sokaklarda gezerken günün nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile, Urfa keza aynı güzellikle taş yapılar, eğer geze Urfa' da kalma planlarınız varsa mutlaka bir sıra gecesi etkinliklerine katılın ve Beyti tatmadan dönmeyin. Hasankeyf ise herkesin görmesi gerektiğini düşündüğüm nadir güzelliklerden. :)

Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum sizlere

Saolun hocam bölge yi biliyor sunuz sanırım. Yollar nasıl acaba vakit ten kazanmak amacıyla süratli yolculuk yapmayı planlıyorum. Birde Diyarbakır havaalanından Hasankeyf e ne surede gidilir yol durumu nasıldır. Midyat ta gezilecek yerler çokmu dur. İlk geceyi mardinde konaklasak zamanı dahamı iyi kullanmış oluruz tabi bunun için karanlıkta Midyat Mardin arası gitmemiz gerek. Sorularımla sıktıysam kusura bakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uçak biletleri 1 hafta önce sine çekildi. Ayın 15 inde Diyarbakır havaalanından saat 10.30 da kiralayacağımız araç ile yola çıkacağız yukarıdan gidip Malabadi köprüsünüde görmek istiyordum ama bu durumda akşam mardine ulaşmamız çok zor olacak. En geç saat 12 de hasankeyfde olup 1 saat buraya ayırıp 1.45 te midyata 20 km civarı bir mesafede bulunan manastıra gidip saat 3 te midyatta olup hava kararana kadar midyatı gezip aksam 7 de mardinde olmayı planlıyorum. Bu planımı değerlendirecek bölgeyi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Atladığım bir yer varmı ayırdığım zaman yeterlimi eğer azsa midyatta gece kalabilirim.

• Takipteyim.
  • hasankeyf cok guzeldir ben defalarca gittim çok begeneceksiniz ama belli başlı yerlerine degilde arkada kalmış daha keş edilmemiş yerlerinede gidebilirsiniz aman dikkat dipsiz mğaralarda var
  • Bugün ilk günkü planımızı otel rezervasyonunu da yaptırarak netleştirdik.
    tercih ettiğimiz otel reyhani kasrı oldu. Tercihimizi etkileyn değişkenlerin başında eski mardinde oluşu panaromik bir manzaraya sahip oluşu ve trip****or daki olumlu yorumları oldu.
    ilk gün planınımızda şu şekilde netleştiriyorum. (Malabadi köprüsü planı uçağın iniş saatindeki gecikmelere , havaalanından çıkıştaki oyalanmaya ve Diyarbakır şehir içi trafiğine göre iptal olup Bismil yolu tercihiyle yer değiştirebilir)
    Saat 11 de Diyarbakır havaalanından yola çıkıyoruz
    12 de Malabadi köprüsündeyiz (inşallah) 15 dakika buraya ayırdıktan sonra 45 dakikada Hasankeyf'de(batman şehir içi trafiğini göz ardı ediyorum umarım çok oyalamaz) oluruz saatimiz 13.00
    14 de Hasankeyfden ayrılıp Mor Gabriel Manastırına 14.45 te ulaşıyoruz (65 km) 45 dakikada buraya ayırıyoruz.
    15.30 da buradan ayırılıp 16.da midyatta oluyoruz.
    18 de midyattan mardine yola çıkıyoruz
    19 da akşam yemeğindeyiz

Araç kiralaması içinde Diyarbakır avis ile görüştüm amacım freemont kiralamaktı (avis sitesinde Diyarbakır için araç görünüyor) ancak Diyarabakır ofisi filolarında olmadığını söyledi. Volvo s60 ve BMW 320 d ler için araçların 30.000 km üzerinde olduğunu söylediler bende en yeni araçlarını sorunca focus cmax ve c4 lerin yeni geldiğini söylediler, sanırım focus kiralayacağım çünkü kiralık araçta km beni korkutuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: richardbozkurt

hasankeyf cok guzeldir ben defalarca gittim çok begeneceksiniz ama belli başlı yerlerine degilde arkada kalmış daha keş edilmemiş yerlerinede gidebilirsiniz aman dikkat dipsiz mğaralarda var

uyarı için çok teşekkür ederim çünkü 2 ufaklıkla gezeceğiz (5 ve 3 yaşlarında)
    yol durumu hakkında bilginiz varmı acaba silvan yolu kötü bir yolmudur acaba (hızlı araç kullanmaya müsaitmidir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

hasankeyf cok guzeldir ben defalarca gittim çok begeneceksiniz ama belli başlı yerlerine degilde arkada kalmış daha keş edilmemiş yerlerinede gidebilirsiniz aman dikkat dipsiz mğaralarda var

yol durumu hakkında bilginiz varmı acaba silvan yolu kötü bir yolmudur acaba (hızlı araç kullanmaya müsaitmidir)

Batman -Silvan yolu en son yenileniyordu ve belli bir kısmı bitmişti ama oyle çok hız yapılmaz viraj ve tek gidiş tek gelişli olduğundan ...o yol eskiden çok bakımlıyodı ama yeni yol yapılınca orası oldu...ama 80-90 rahat gidersin diye tahmin ediyorum

• quote:

quote:

quote:

Batman -Silvan yolu en son yenileniyordu ve belli bir kısmı bitmişti ama oyle çok hız yapılmaz viraj ve tek gidiş tek gelişli olduğundan ...o yol eskiden çok bakımlıyodı ama yeni yol yapılınca orası oldu...ama 80-90 rahat gidersin diye tahmin ediyorum

teşekkür ederim hocam vaktim çok sınırlı bu yüzden bu bilgi çok önemli oldu benim için o halde Diyarbakır Hasankeyf arasını Bismil üzerinden gidip Malabadi köprüsünü es geçiyorum.

• waktin varsa oyle yapma bence malabadiyi gor guzeldir ..hem yol olarak çok fazla bir zaman kaybın olmayacak ..tabi karar senin ama o yol oyle çok aman aman bir yol degil ..zaten olsa diyarbakır-bismil-batman yolu yapılmazdı
  • quote:

waktin varsa oyle yapma bence malabadiyi gor guzeldir ..hem yol olarak çok fazla bir zaman kaybın olmayacak ..tabi karar senin ama o yol oyle çok aman aman bir yol degil ..zaten olsa diyarbakır-bismil-batman yolu yapılmazdı

Teşekkür ederim hocam
  • Geçen yıl gittim,Gap turuna kesınlıkle görülmesi gereken yerler.Pc de bulabilirsem birkaç resim ve tavsiye yerler yazarım yarına sizin için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgambo

Geçen yıl gittim,Gap turuna kesınlıkle görülmesi gereken yerler.Pc de bulabilirsem birkaç resim ve tavsiye yerler yazarım yarına sizin için...

• D.bakır - Batman arası yaklaşık 40-60 dk arası gidebilirsin dikkat etmen gereken yer Bismil yol ayrımı var o yolda radar var.
    Batman'dan 30-40 dk daha gidersen Hasankeyf varırsın. En son kaleye çıkış kapalıydı ulaşabileceğin biri varsa sorarsan kale açık mı diye daha iyi olur.
    Sonra Midyat' a geçersen 30 dk falan da o yol Midyat'ta akşam kalabilirsin ya da Midyat küçük fazla zamanını almaz orayı da gezdikten sonra Mardin'e geçersin 30-40 dk arası sürer yol orada kalabilirsin.
    Mardin - Kızıltepe arası viraj var biraz 5 dk bitiyor sonrası zaten ipek yolundan otoban gibi bastın mı Şanlıurfa'ya 1,30-2 saatte ulaşırsın.
    Malabadi köprüsüne gideceksen önce D.bakırdan çıkıp Silvan yolundan gidip Malabadi köprüsüne oradan Batman'a oradan da Hasankeyf gidersin geri kalan güzergah aynı.
    En son da D.bakır'da sura çıkarsınız çarşıya ve hanlara giderseniz de yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dupisk -- 2 Mart 2014; 10:54:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dupisk

D.bakır - Batman arası yaklaşık 40-60 dk arası gidebilirsin dikkat etmen gereken yer Bismil yol ayrımı var o yolda radar var.
    Batman'dan 30-40 dk daha gidersen Hasankeyf varırsın. En son kaleye çıkış kapalıydı ulaşabileceğin biri varsa sorarsan kale açık mı diye daha iyi olur.
    Sonra Midyat' a geçersen 30 dk falan da o yol Midyat'ta akşam kalabilirsin ya da Midyat küçük fazla zamanını almaz orayı da gezdikten sonra Mardin'e geçersin 30-40 dk arası sürer yol orada kalabilirsin.
    Mardin - Kızıltepe arası viraj var biraz 5 dk bitiyor sonrası zaten ipek yolundan otoban gibi bastın mı Şanlıurfa'ya 1,30-2 saatte ulaşırsın.
    Malabadi köprüsüne gideceksen önce D.bakırdan çıkıp Silvan yolundan gidip Malabadi köprüsüne oradan Batman'a oradan da Hasankeyf gidersin geri kalan güzergah aynı.
    En son da D.bakır'da sura çıkarsınız çarşıya ve hanlara giderseniz de yeterli olur.

Hocam çok teşekkür ederim. Sizce Silvan üzerinden hasankeyfe gitmek ile Bismil üzerinden gitmek arasında kaç dakika fark olur (her iki yolda da süratli gidilecek) bu arada ilk gece için oteli mardinde ayarladım 2 gece urfada kalacağım. 3. Gece tam netleşmedi ama sanırım oda urfada olacak
    akşam tam planımı buradan paylaşacağım. Bölgeyi bilen arkadaşların değerlendirmesi benim çok işime yarar.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    D.bakır - Hasankeyf 140 km Bismil'den giderseniz. D.bakır - Malabadi 100 km Malabadi - Hasankeyf 75 km falan karar size kalmış artık. hızlı gitme konusunda da bismil yolunda yol çalışması başlamıştı görmedim son halini ama iki yolda şuan aynı durumdadır diyebilirim.
  • 1. GÜN
    Saat 11’de Diyarbakır Havaalanından yola çıkıyoruz
    12’de Malabadi köprüsündeyiz (inşallah) 15 dakika buraya ayırdıktan sonra 45 dakikada Hasankeyf'de oluruz saatimiz 13.00
    14’de Hasankeyf’den ayrılıp Mor Gabriel Manastırına 14.45 te ulaşıyoruz (65 km) 45 dakikada buraya ayırıyoruz.
    15.30 da buradan ayırılıp 16.da Midyatta oluyoruz.
    18 de Midyat’tan Mardin’e yola çıkıyoruz
    19 da akşam yemeğindeyiz
    Konaklama Mardin Reyhani Kasrı
    2. GÜN
    Saat 9’da otelden ayrılıyoruz
    13,30’a kadar Mardini gezip Kızıltepeye (Kızıltepe Ulu Cami için) hareket ediyoruz.
    15,00 de Kızıltepeden ayrılıp Göbeklitepe’ye 16.00 da ulaşıyoruz.
    17.30 da balıklı göldeyiz.
    Akşam 19 a kadar çevreyi gezip yemeğe geçiyoruz.
    Konaklama Hilton Urfa
    3. GÜN
    Saat 9’da otelden ayrılıyoruz.
    10’da harandayız
    12’de Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz
    14 te Halfeti’deyiz bunda sonrasını çok planlayamadım duruma göre Birecik tarafına yada Atatürk Barajına doğru gidip akşam tekrar Urfaya döneceğiz
    Konaklama Hilton Urfa

4. GÜN
    Saat 8’de otelden ayrılıyoruz
    Eğer bir önceki gün Atatürk Barajını görmemişsek oraya uğrayacağız yoksa rotamız Diyarbakır
    Akşam dönüş uçağına kadarda Diyarbakır’ı gezerek gezimizi noktalamayı düşünüyoruz.

Tabi bu bir ön plan buna bağlı kalabileceğimizi, ya da kalacağımızı açıkcası pek ummuyorum ama yinede kılavuzumuz bu olacak. İlla gez gör diyeceğiniz ya da ben olsam şu şekilde yapardım diyeceğiniz bir şeyler varsa her türlü öneri,eleştiri ve fikre açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dupisk

D.bakır - Hasankeyf 140 km Bismil'den giderseniz. D.bakır - Malabadi 100 km Malabadi - Hasankeyf 75 km falan karar size kalmış artık. hızlı gitme konusunda da bismil yolunda yol çalışması başlamıştı görmedim son halini ama iki yolda şuan aynı durumdadır diyebilirim.

Sanırım çok fazla fark etmeyecek en iyisi Malabadiyide görelim Teşekkür ederim
  • quote:

1. GÜN
    Saat 11’de Diyarbakır Havaalanından yola çıkıyoruz
    12’de Malabadi köprüsündeyiz (inşallah) 15 dakika buraya ayırdıktan sonra 45 dakikada Hasankeyf'de oluruz saatimiz 13.00
    14’de Hasankeyf’den ayrılıp Mor Gabriel Manastırına 14.45 te ulaşıyoruz (65 km) 45 dakikada buraya ayırıyoruz.
    15.30 da buradan ayırılıp 16.da Midyatta oluyoruz.
    18 de Midyat’tan Mardin’e yola çıkıyoruz
    19 da akşam yemeğindeyiz
    Konaklama Mardin Reyhani Kasrı
    2. GÜN
    Saat 9’da otelden ayrılıyoruz
    13,30’a kadar Mardini gezip Kızıltepeye (Kızıltepe Ulu Cami için) hareket ediyoruz.
    15,00 de Kızıltepeden ayrılıp Göbeklitepe’ye 16.00 da ulaşıyoruz.
    17.30 da balıklı göldeyiz.
    Akşam 19 a kadar çevreyi gezip yemeğe geçiyoruz.
    Konaklama Hilton Urfa
    3. GÜN
    Saat 9’da otelden ayrılıyoruz.
    10’da harandayız
    12’de Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz
    14 te Halfeti’deyiz bunda sonrasını çok planlayamadım duruma göre Birecik tarafına yada Atatürk Barajına doğru gidip akşam tekrar Urfaya döneceğiz
    Konaklama Hilton Urfa

4. GÜN
    Saat 8’de otelden ayrılıyoruz
    Eğer bir önceki gün Atatürk Barajını görmemişsek oraya uğrayacağız yoksa rotamız Diyarbakır
    Akşam dönüş uçağına kadarda Diyarbakır’ı gezerek gezimizi noktalamayı düşünüyoruz.

Tabi bu bir ön plan buna bağlı kalabileceğimizi, ya da kalacağımızı açıkcası pek ummuyorum ama yinede kılavuzumuz bu olacak. İlla gez gör diyeceğiniz ya da ben olsam şu şekilde yapardım diyeceğiniz bir şeyler varsa her türlü öneri,eleştiri ve fikre açığım.

Merhaba hocam planlarınızı çok beğendim, bizde kız arkadaşımla o yöreye antep-urfa-mardin taraflarına gitmek istiyoruz ama arabayla değil tabi uçakla gidip daha sonra şehirler arası arttık sizin gibi belki araba kiralama işi olabilir bunun için ortalama nekadar bütçe ayırdınız bizde en fazla 5 gün kalırız yıllık izin durumuna göre tabi, bu arada size iyi eğlenceler..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.