Şimdi Ara

Diyarbakır'a araba ile gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Malesef ki böyle bir konu açmak zorunda kaldım...

1 günlüğüne Diyarbakıra gitmem gerekiyor kız arkadaşımla.Gidip geri döneceğim otobüsle mi gitsek uçakla mı gitsek derken en güzeli araba ile gidip Doğunun eşsiz güzelliklerini rahat rahat görüp istediğimiz yerde dururuz mantığı ile araba ile gitmeye karar verdik.

ama malum terör olaylarından dolayı araba ile gidip gitmemekte de kararsız kaldım. Gerek sosyal medyada gerekse bazı insanların "Yabancı Plaka ile gitmeyin" gibi söylemleri düşündürmüyor değil açıkçası. Daha önce terörün olduğu bölgelere araba ile gitmiş arkadaşlar var mı ? Sizce araba ile gitmelimiyim yoksa uçak veya otobüsü mü tercih etmeliyim.

en büyük endişelendiğim konu kız arkadaşımın yanımda olması. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Gönül ister ki ülkemizin heryerine sorgusuz sualsiz kafamızda şüphe olmadan gidebilelim. Ama malesef Pkk gibi terör örgütleri yüzünden korkarak gidiyoruz.

DİYARBAKIR'a gidip geldikten sonraki izlenimlerim

Yaklaşık 1 saat önce Diyarbakırdan geldim. Daha girmeden o güzel dağları gördüğümde inanın büyülendim çok güzel.. Şehir merkezine doğru gittikçe burası Diyarbakır mı dedim. Televizyonda gösterilenden,İnsanların söyledikleri ile okadar farklı ki anlatamam.
    Araba ile gitmeye korkuyordum ki bunun için konu bile açtım. Fakat gidecek arkadaşlar varsa düşünmesinler bile en ufak tedirginlikleri olmasın. Terör olaylarının olduğu ilçeleri vardır belki bilmiyorum ama Diyarbakırın merkezi kesinlikle çok temiz hatta ve hatta insanların kesinlikle gidip görmesi gereken bir yer...

Dönüş yolunda siverekten geçsem mi yoksa tekrar malatyadan mı dönsem diye düşünürken orda görev yapan bir polis memuruna sordum nereden döneyim neresi daha güvenli diye. Sağolsun. Heryer güvenli neresi yakınsa ordan git. Hiçbiryerde bir sıkıntı yok diyerek içimizi tekrar bi rahatlattı..

demem o ki Diyarbakır'a gidecek arkadaşlar varsa hiç düşünmesinler korkmasınlar. Birçok şehirden daha güzel olduğunu ve daha güvenli olduğunu idda ediyorum. Eminim diğer doğu illerimizde öyle. Televizyonda gösterilenle hiçbir alakası yok.. Oralar kötü vs diyenlere kulak asmayın gidin kendiniz görün...

@Son of Hades : Ayrıca haklı olduğunuzu görmek beni çok mutlu etti. Teşekkürler.

Edit: Diyarbakırın güzelliklerini saydım fakat şuan oraya neden bu şekilde rahatça girebiliyoruz bundan bahsetmedim çünkü herkesin bildiğini düşünüyorum. ama yinede bahsetmem gerekiyor... Diyarbakıra gitiğinizde gördüğünüz farklı şeylerden biriside her 100 metreye bir Zırhlı araçların tomaların olmasıdır. gördükçe insan rahatlıyor. güvende olduğunuzu polislerin ve askerlerin kendinden emin duruşu ile hiç kimse bir şey yapamaz biz burdayız der gibi bakışıyla güvende olduğunuzu anlıyorsunuz. Gerçekten şuan diyarbakırda Terör olayını düşünmeden gezebiliyorsanız Polisimiz ve Askerimiz sayesinde... Allah Askerimizi polisimizi korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 25 Eylül 2018; 18:3:26 >

• geçen yaz ankaradan 4 kere gidip geldim bir şey olmadı. diyarbakırın %90ı 34 plaka bu arada
  • m4n4q4 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam hangi bölgesine gittiniz ? Sur'a gideceğim sorun yaşama ihtimalim var mı ?
  • Gidip geldiğinde yorumlarını merak ediyorum. Millet hala köy sanıyor Diyarbakır'ı gerçekten yazık. Anadolu şehirlerine 40 basacak düzeye geldi gidince söylediklerine pişman olacağına eminim.
  • Ben Diyarbakır'da yaşıyorum , hiçbir sıkıntı yaşamazsınız hocam, on gözlü köprüye de uğramayı unutmayın tabi birde diyarbakır ciğeri var

malesef dediğiniz gibi terör ülkemizin kanayan yarası tez zamanda yok olup biterler inşallah.
  • Diyarbakir istanbuldan 10 kat daha rahat yasayabileceginiz bir sehir tabi is bulursaniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son of Hades kullanıcısına yanıt
    Hocam epey araştırdım köy gibi değil hatta gördüğüm kadarıyla yaşadığım şehirden daha güzel sanırım. Gidip göreceğiz inşallah yorumlarımı bizzat yazacağım. Ama yinede haberlerde duyduklarımız vs. korkutuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cannicus kullanıcısına yanıt
    anladım hocam evet mutlaka uğrayacağım gideceğim yerleri tek tek not ettim. Kesinlikle git dediğiniz yerler var ise paylaşırsanız sevinirim.
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

anladım hocam evet mutlaka uğrayacağım gideceğim yerleri tek tek not ettim. Kesinlikle git dediğiniz yerler var ise paylaşırsanız sevinirim.
    internetten gezilecek yerleri arattığınızda çoğu çıkıyor zaten hocam dağkapı taraflarında ulu cami hasanpaşa hanı , sülüklü han vs güzel yerler var , onun dışında ciğer için dağkapıda umut ciğercisini öneririm iyi yolculuklar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannicus

internetten gezilecek yerleri arattığınızda çoğu çıkıyor zaten hocam dağkapı taraflarında ulu cami hasanpaşa hanı , sülüklü han vs güzel yerler var , onun dışında ciğer için dağkapıda umut ciğercisini öneririm iyi yolculuklar hocam

Alıntıları Göster
    Anladım.hocam.çok teşekkür ederim Sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yabancı plakayla gitmeyin benim bi arkadaş gecen yaz gitmişti arabalarına el bombası atmışlardı.
  • Yaklaşık 1 saat önce Diyarbakırdan geldim. Daha girmeden o güzel dağları gördüğümde inanın büyülendim çok güzel.. Şehir merkezine doğru gittikçe burası Diyarbakır mı dedim. Televizyonda gösterilenden,İnsanların söyledikleri ile okadar farklı ki anlatamam.
    Araba ile gitmeye korkuyordum ki bunun için konu bile açtım. Fakat gidecek arkadaşlar varsa düşünmesinler bile en ufak tedirginlikleri olmasın. Terör olaylarının olduğu ilçeleri vardır belki bilmiyorum ama Diyarbakırın merkezi kesinlikle çok temiz hatta ve hatta insanların kesinlikle gidip görmesi gereken bir yer...

Dönüş yolunda siverekten geçsem mi yoksa tekrar malatyadan mı dönsem diye düşünürken orda görev yapan bir polis memuruna sordum nereden döneyim neresi daha güvenli diye. Sağolsun. Heryer güvenli neresi yakınsa ordan git. Hiçbiryerde bir sıkıntı yok diyerek içimizi tekrar bi rahatlattı..

demem o ki Diyarbakır'a gidecek arkadaşlar varsa hiç düşünmesinler korkmasınlar. Birçok şehirden daha güzel olduğunu ve daha güvenli olduğunu idda ediyorum. Eminim diğer doğu illerimizde öyle. Televizyonda gösterilenle hiçbir alakası yok.. Oralar kötü vs diyenlere kulak asmayın gidin kendiniz görün...

@Son of Hades : Ayrıca haklı olduğunuzu görmek beni çok mutlu etti. Teşekkürler.

• niquel N kullanıcısına yanıt
    Şayet yaptığınız şaka ise hiç hoş değil belirtmek isterim.
    Söylediğinize gelince sık sık dikkat ettim yabancı plaka var mı diye. 21 plakadan çok başka şehirlerden gelen araçlar vardı. Nevşehir istanbul Ankara Muğla ve daha bir çok yer. Yani demek istediğim oraya gittiğinizde hiç yabancılık bile çekmiyorsunuz. binlerce yabancı plaka görebilirsiniz.
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre vurduğu büyük darbenin getirdiği güvenliği "Diyarbakır böyle, insanı şöyle." diyerek güzellemek de nedir? Bu nasıl bir gaflettir? Ordumuza minnet duy!

Seçim sonuçları bir şehri bazen çok iyi anlatır. Bu Diyarbakır'da yüzde yetmiş HDP/PKK oyu vardır. Zırhlı aracım olsa yine gitmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre vurduğu büyük darbenin getirdiği güvenliği "Diyarbakır böyle, insanı şöyle." diyerek güzellemek de nedir? Bu nasıl bir gaflettir? Ordumuza minnet duy!

Seçim sonuçları bir şehri bazen çok iyi anlatır. Bu Diyarbakır'da yüzde yetmiş HDP/PKK oyu vardır. Zırhlı aracım olsa yine gitmem.
    Öncelikle neden böyle konuştuğnuzu ve orduma minnet duymadığımı nereden çıkardınız merak ettim ? Diyarbakırın doğal güzelliklerinden de bahsettim nesi zorunuza gitti anlamadım.?

Şehirin bir çok yerinde Güvenlik güçlerimiz var. Orda bir çok asker ve polisle konuştum bizzat kendilerinede söyledim. "Ben böyle düşünmüyordum burayı, siz varsanız burda sıkıntı yok" dedim. ki öylede.. Terörün neredeyse tamamen hakim olduğu bir şehir şimdi gezilebilir hale geldiyse Askerimiz polisimiz sayesinde...

Ayrıca siz gitmeyin ben yine fırsat bulursam yine giderim Diyarakırdaki Tarihi, güzellikleri görmeniz dileğiyle

Edit: Şunuda belirteyim siyaset konuşmak istemiyorum yeride değil, şehirin siyasi seçimi benide rahatsız etti. Fakat bu olay Diyarbakırın güzel olduğu kanatimi değiştirmez. Ve Polis ve Askerlermizin sayesinde o şekilde olduğuda kesinlikle aksi tartışılmayacak bir konu.Rabbim polisimizi ve Askerimizi korusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 25 Eylül 2018; 17:55:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.