Şimdi Ara

Divinity 2: Ego Draconis - ÇIKTI (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
682
Cevap
0
Favori
63.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun gayet güzel bir oyun yalnız oyunun sonu insanda değişik bir ruh hali yaratıyor bu kısmı spoiler yazacağım...

Ya bu güzelim oyunda farkına varmadan ta en başından beri kötü adamın manitasını tekrar hayata döndermek için çalıştığımızı öğrenmek gerçekten şok etkisi yaratıyor ama güzel yönü ise oyunun devamının geleceğini bilmek.
  • Biliyorum hocam, kullanıyorum zaten. Yine de açıklama için sağolasın.
  • Gerizekalı Larian`a dedim ki ingilizce çıkınca bilgilendirin de alalım bak Almanca`m yetmiyor henüz anlamaya. Tamam abi ne demek diye cevap verdiler. Ama oyunun ingilizcesi çıkmış elin yüzünü görmediğim Yeni Zelandalı`sı abi çıktı diye mail atar bu Larian`dan ses yok sanki parayı başkasına verecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 8 Aralık 2009; 19:22:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Third Bufferı oyun içinden veya nvidia driver menüsünden açamazsın. Nvidia menüsündeki third buffer yalnızca Opengl oyunlarda işe yarar. Direct3d kullanan oyunlarda (Divinity 2 gibi) third buffer açmak için RivaTuner'ı sistemine kurman gerekiyor. RivaTuner programları arasında D3doverrider isimli ufak bir program göreceksin. Onu çalıştır oradan vysnc ve third bufferı etkinleştir, sonra da oyunu aç. Programı istersen windows açılışında otomatik çalışacak şekilde de ayarlamak mümkün.

Az da olsa düzelme var hocam. Sağolasın. Önceden 15 dakikada gözlerim acımaya başlarken, triple buffer'dan sonra 2 saat dayanabildim.
    Zaten akşamları en fazla 1-2 saat oynayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Gerizekalı Larian`a dedim ki ingilizce çıkınca bilgilendirin de alalım bak Almanca`m yetmiyor henüz anlamaya. Tamam abi ne demek diye cevap verdiler. Ama oyunun ingilizcesi çıkmış elin yüzünü görmediğim Yeni Zelandalı`sı abi çıktı diye mail atar bu Larian`dan ses yok sanki parayı başkasına verecez.

Suç Larian'dan çok oyunun dağıtımcısı firmanın basiretsizliği. (Mindsweeper dı sanırsam ismi) Oyun Kasım ayının sonlarına doğru Avrupa'da piyasaya çıktı. Ben shopto.net'den ön-sipariş vermiştim. Dağıtımcısı o kadar ilgisiz ki site oyunu Nintendo Wii bölümüne almış kimsenin umurunda değil (halen de Wii oyunu olarak görünüyor stoklarda), geçen ay sonu elime orjinali ulaştı. Açıkcası gelen orjinal oyunun kağıt kalitesi bile biraz düşük tutulmuş, dağıtımcı firmanın basiretsizliği her halinden belli oluyor. Larian benim saygı gösterdiğim bir firma. O yüzden orjinalini aldım oyunun, yoksa umrumda olmaz.

Amerikan çıkış tarihi ise 5 Ocak 2010. Amerikalı dağıtımcı firma işi daha sıkı tutuyor. Sitelere reklamlar veriyor, trailerlar yayınlıyor falan. Alman oyunlarının Amerikan pazarında işleri genelde zor oluyor, her ne kadar yapım kaliteli olsa da. Bu oyunları piyasaya süren dağıtımcılar da pazarlamaya ağırlık veriyor. Avrupa'da satışlar zaten iyi olduğundan Avrupa pazarı işte böyle üvey evlat muamelesi görüyor. Oyunun ana vatanı Almanya'da ise satışlar süper, oyunun Collector's Editionları bile çıktı. (Sanırım dağıtımcı farklı almanyada)

Hatta şu an oyunun çıkış tarihinin Kuzey Amerika'da geciktirilmesinin tek bir nedeni var: Dragon Age Origins'in gölgesinde kalmasın diye. Ortalık duruluncaya kadar bekliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenik

quote:

Third Bufferı oyun içinden veya nvidia driver menüsünden açamazsın. Nvidia menüsündeki third buffer yalnızca Opengl oyunlarda işe yarar. Direct3d kullanan oyunlarda (Divinity 2 gibi) third buffer açmak için RivaTuner'ı sistemine kurman gerekiyor. RivaTuner programları arasında D3doverrider isimli ufak bir program göreceksin. Onu çalıştır oradan vysnc ve third bufferı etkinleştir, sonra da oyunu aç. Programı istersen windows açılışında otomatik çalışacak şekilde de ayarlamak mümkün.

Az da olsa düzelme var hocam. Sağolasın. Önceden 15 dakikada gözlerim acımaya başlarken, triple buffer'dan sonra 2 saat dayanabildim.
    Zaten akşamları en fazla 1-2 saat oynayabiliyorum.

İşe yaradığına sevindim. Ben bir iki ufak yer hariç herhangi bir stuttering ile karşılaşmadım bu şekilde. SLI kullanan veya çift GPUlu ekran kartı olan arkadaşlar da driver ayar menüsünden GPUlardan birini devre dışı bıraksın. Oyun bu modda çok kasıyormuş.

Resmi forumlarda elemanın biri bu stuttering probleminin nedenini şu şekilde açıklıyor (ne kadar doğru bilmiyorum). Özellikle yüksek ayarlı ekran kartlarında oyun saniyede 60 kareden çok daha fazlasını üretiyor. Ancak bunu ekrana getirmede sorun yaşandığından (sanırım saniyede 60 kareye sabitlenmiş oyun) oyun tabiri caizse tökezlemeye başlıyor. Sanırsam benim kullandığım third buffer bu sorunu bir nebze gideriyor. Bu elemanın böyle bir kanıya varmasının nedeni ise oyunun ayarlarını düşürdükçe oyunun daha da bir takılması olduğunu söylüyor. Ayarlar ve çözünürlük ile oynayarak hangi ayarda daha akıcı ise öyle oynayın diyor tavsiye olarak.

• Vaktim olsa sırf bunların yüzünden Almanca kursuna başlamayı düşünüyorum, adamlar olayı kaptılar seri üretim rpg yapıyorlar ama dil olayı sarmıyor. Bakalım İstanbul`a taşındıktan sonra bulabilecekmiyim hafta son kurcalayım bi oyun satan yerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Vaktim olsa sırf bunların yüzünden Almanca kursuna başlamayı düşünüyorum, adamlar olayı kaptılar seri üretim rpg yapıyorlar ama dil olayı sarmıyor. Bakalım İstanbul`a taşındıktan sonra bulabilecekmiyim hafta son kurcalayım bi oyun satan yerleri.

Hiç kasma bence bu oyunun orjinalini Türkiye'de bulamazsın. Orjinal almak istiyorsan shopto.net'e üye ol, satın al en geç bir haftada kapına kadar getirsin postacı amca. Çoğu yeni oyun kargo ile birlikte 60-70 lira fiyat aralığında kapında oluyor.
  • Oyun bug çukuru resmen, hayır 5 dakkada izmirden beşiktaş...

1- Ayarları bilgisayarıma göre yaptım, hoş videolar filan falan derken karakter yaratım ekranı simsiyahtı. Belki böyle bir mallık yapmışlardır diye random birşeyler yapıp girdim oyuna fakat oyun da siyah.
    2- Tüm grafik ayarlarını dibe getirip çözdüm durumu, ayarları tek tek yükselterek sorunun kaynağına eriştim(maalesef hatırlamıyorum). Güzel güzel oynarım dedim, kafamı çevirmemle gölgelerin karakterimin içinden geçmesi bir oldu! İlerideki, normalde gözükmemesi gereken objeleri flu bir şekilde görmekle kalmayıp, 40 fps çalışan oyunda herşey ya ağır ya da atlayarak hareket ediyordu!

Yuh... Ne de gazla kurmuştum oysa ki... Sorunların çözümünü bilen var mı acaba?(İnternette herhangi bir kaynak bulamadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 10 Aralık 2009; 20:21:38 >
  • Ekran kartı sürücülerini güncelle diyeceğim en klasik cevap olarak (herhalde yapmışsındır). Dost acı söylermiş, ekran kartın oyun için biraz düşük gibi. Yeni yamayı bekle olmazsa.
  • Düşük filan değilmiş, onu anladım. Oyunu baştan açınca düzeldi.

Ama biri şu benim elemanı itiyormuş gibi ilerleme sorunsalı devam ediyor.
  • Oyun içindeki kitapları internetten bulma imkanımız var mı, resim olarak da olur? Boş vakitlerde bir bakayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Düşük filan değilmiş, onu anladım. Oyunu baştan açınca düzeldi.

Ama biri şu benim elemanı itiyormuş gibi ilerleme sorunsalı devam ediyor.

Aha al benden de o kadar...Eve şu anda geldim ve dün kurduğum oyunu büyük bir şevkle actım...Ama oyun esnasında karakter sanki önünde bir engel varda takılıyormuş gibi saniyelik takılıyor ve senin dediğin gibi bir anda arkadan itmişler gibi hızlanıyor...Ayarları düşürsemde düzelmedi bir türlü...
    Bir de arkadaşlar oyunun cözünürlüğü bende 1024*768 en fazla gözüküyor...Bu sorunu nasıl ortadan kaldıracağım...Ben normalde coğu oyunu daha yüksek cözünürlükte oynuyorum ama bu oyunda o cözünürlük ayarlarda gözükmüyor bile...

• o sorun
    ilaçtandır
    herhalde ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

o sorun
    ilaçtandır
    herhalde ya

Valla üstad bilmiyorum da ne kadar oynarsam oynayayım grafik ayarları ile cözüm bulamadım...Zaten oyun acaip bir şekilde parlak mı desem ne desem bilmiyorum ama gözlerimi mahvetti...Doğrusu güzel bir oyuna benziyor fakat bu şartlarda oynamam imkasız gibi
  • Gerçekten berbat bir optimizasyonu varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Valla üstad bilmiyorum da ne kadar oynarsam oynayayım grafik ayarları ile cözüm bulamadım...Zaten oyun acaip bir şekilde parlak mı desem ne desem bilmiyorum ama gözlerimi mahvetti...Doğrusu güzel bir oyuna benziyor fakat bu şartlarda oynamam imkasız gibi

Grafik ayarlarını ben başta oldukça az zannediyordum. Fakat sonra tesadüfen gördüm ki (görmesi biraz zor-aynı şekilde skill ekranında da aşağı inerseniz pek çok skill göreceksiniz) grafik ekranında kenarda bir ok var. Ve ona tıklayınca daha pek çok grafik ayarı ile karşılaşıyoruz. Oradan daha ince ayar çekebilirsin. Ayarların başında oyunun çözünürlülüğünü (ne kadar zor yaw bunu yazması ) masaüstüne uydur diye bir seçenek vardı. Ondaki tiki kaldırıp tekrar çöz. (sıkıldım yeniden yazmaktan) ayarlamayı dene. Renderingi de mutlaka terrain only'ye getir. Ben 1 gblık 9800gtx+'ım ile akıcı görüntü almak için gölgeleri orta seviyeye getirip, terrain only yaptım. Arada bir iki ayarı da bir kademe kapatmış olabilirim. Hatırlamıyorum. Ekran çöz. olarak 1024*768 kullanıyorum (tüplü, kocaman bir monitörüm olduğundan native resolution diye bir derdim yok, her çöz.te cam gibi görüntü)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Grafik ayarlarını ben başta oldukça az zannediyordum. Fakat sonra tesadüfen gördüm ki (görmesi biraz zor-aynı şekilde skill ekranında da aşağı inerseniz pek çok skill göreceksiniz) grafik ekranında kenarda bir ok var. Ve ona tıklayınca daha pek çok grafik ayarı ile karşılaşıyoruz. Oradan daha ince ayar çekebilirsin. Ayarların başında oyunun çözünürlülüğünü (ne kadar zor yaw bunu yazması ) masaüstüne uydur diye bir seçenek vardı. Ondaki tiki kaldırıp tekrar çöz. (sıkıldım yeniden yazmaktan) ayarlamayı dene. Renderingi de mutlaka terrain only'ye getir. Ben 1 gblık 9800gtx+'ım ile akıcı görüntü almak için gölgeleri orta seviyeye getirip, terrain only yaptım. Arada bir iki ayarı da bir kademe kapatmış olabilirim. Hatırlamıyorum. Ekran çöz. olarak 1024*768 kullanıyorum (tüplü, kocaman bir monitörüm olduğundan native resolution diye bir derdim yok, her çöz.te cam gibi görüntü)

Ben otomatik olarak High yapıp kendi ona göre grafik ayarlaması yaptı...Cözünürlük de ise o tiki kaldırmama rağmen yine artmadı...Bende senin gibi CRT monitör kullanıyorum ve senin gibi şu anda oyunu 1024*768'de oynuyorum...
    Aslında benim sorunum cözünürlükden ziyade oyunda karakterin sık sık sıkışmış gibi takılması,ayrıca oyunun gözlerimi nedense acaip ağrıtması (grafikler bana bir acaip geldi)...Son olarak da questlerde ok konulmasını bende sevmeyen bir insanım fakat binaların isimleri harita da gözükmeyince de quest yerleri bulunmuyor...Dragon Age'de ki gibi girilen binaların isimlerini yazabilirlerdi en azından diye düşünüyorum...Görev alıyorum bir yere gir diyorlar ama ne sehirin ismi harita da var ne binaların ismi...Bu haliyle de cok zor oluyor...

• Arkadaşlar hala şu adamın durduk yere takılma problemi devam etmekte...Netten araştırdım ama resmi bir patch yok...En azından İngilizce versiyonu icin...Patch konusunda bilgisi olan ya da cözümü bilen bir arkadaş varsa bana yardımcı olursa cok sevinirim...
  • Dragon Age den sonra modern warfare 2 oynadım çabucak bitti.Bu oyuna başladım ama Dragon Age den sonra bu çocuk oyunu gibi geldi ve daha başlamadan optimasyon sorunları kara kara ekranlar falan karakter bile oluşturamadım siliyordum tam son kez çözünürlükle oynadımda öyle oldu.

Ama dediğim gibi Dragon Age in yanından bile geçemez hiçbirkonuda.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.