Hayatım boyunca dişlerimden çektim. Çene tedavisinden diş teline vs. tam 12 yıldır her sene düzenli olarak dişçiye gidiyorum. Bu tedavilerin hepsi bir yana bir de dişlerim durmaksızın çürüyor. Şu an tam 26 tane diş dolgum var. Günde 2 kere fırçalıyorum, kolayı 5 senedir falan bıraktım çok nadiren içiyorum o da pipetle içiyorum. Abur cuburu azaltmaya çalıştım, eğer yersem ya suyla dişlerimi temizliyorum ya da yoğurt tüketiyorum. Düzenli ve doğru teknikle fırçalıyorum ama yine de dişlerim çürüyor! Ya her şeyi geçtim pahalı bir de. Bir diş dolgusu en az 200 lira tutuyor. Şu an ağzımda 1 kanal tedavisi gerekli yaptırmadım 500 lira istediler diye. Kafayı yemek üzereyim arkadaşlar. En sonunda dişleri komple çekip takma kullanıcam. Bu genetik bir durum mu nedir anlamıyorum. Benim gibi olan var mı? |
Dişleri benim gibi sürekli çürüyen var mı?

-
-
genetik olabilir herkeste baska bir sıkıntı oluyor benim de diş etlerim çok kötü durumda ve ırsi olduğunu biliyorum
-
Her gün peynir yoğurt vs gibi kalsiyom içeren besinler almalısın.
Ve dişin bu kadar hassasmış, dikkat etmelisin
Şekeri de tümden bıraklamlısın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim dişlerimde hiç beyazlamıyor hocam ne kadar fırçalasamda karbonat limon kullansam bile anne tarafı böyle biraz baba tarafında sorun yok genetik anam sağ olsun 😁
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Diş ipi kullanıyor musunuz? Genelde dişlerini düzenli fırçalayan kişilerde çürükler diş yüzeyinde değil dişlerin aralarında oluşur. Sigara içiyor musunuz, bir de hangi diş macununu kullanıyorsunuz?
-
Benim 1 tane dişim sorunluydu 2kere kanak yapıldı ondan çok çektim 4tanede dolgu var.
21lik dişlerde patladı küçük küçük çıktılar umarım onlarda sorun olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 11 Kasım 2020; 17:40:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı konuyu ben 1 hafta önce açmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/kac-yasindasiniz-kac-dis-curugu-var--146361669-3#146420147
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anormal zirve -- 11 Kasım 2020; 18:42:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: november27
Her gün peynir yoğurt vs gibi kalsiyom içeren besinler almalısın.
Ve dişin bu kadar hassasmış, dikkat etmelisin
Şekeri de tümden bıraklamlısın.Her gün peynir yiyorum arada yoğurt da tüketiyorum. Doktorum söylemişti sizin gibi. Ama şekeri bu aralar artırdım malesef evde olduğum için :/
quote:
Orijinalden alıntı: HarkenDiş ipi kullanıyor musunuz? Genelde dişlerini düzenli fırçalayan kişilerde çürükler diş yüzeyinde değil dişlerin aralarında oluşur. Sigara içiyor musunuz, bir de hangi diş macununu kullanıyorsunuz?
Diş ipi kullanmıyorum. Diş etlerim hassas, kullanınca kanıyordu kullanmayı da öğrenemedim bıraktım.
Sigara içmiyorum. Diş macunu olarak Arjin içerikli Colgate hassasiyete pro çözüm kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Anormal zirveAynı konuyu ben 1 hafta önce açmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/kac-yasindasiniz-kac-dis-curugu-var--146361669-3#146420147
Yine sizin az sayıda dolgunuz varmış :)
Evet genetik bir durum. Diş rengi, çürük falan. Bir de mesela şunu sorayım. Gece uyurken ağzınızdan mı nefes alıyorsunuz ? Dişleri koruyan tükrük salgısı diye biliyorum. Bende de aynı sıkıntılar var. Belki benimki sizinkinden de kötüdür. Diş sıkma, bundan dolayı çene ağrısı. Plak takmayınca kırık dişle uyanma. Dişte saydamlaşma. Sayısız çürük. Sarı diş rengi. Ve bunları küçüklükten beri düzenli diş fırçalayan biri olarak yaşıyorum sizin gibi. Çürük için de yapılacak tek şey 'diş ipi'. Kanatsa bile devem edin. Çok sert geçirmeyin ipi. Biraz yavaş ve nazik yapın. Dişlerin arasındaki yemek artıklarını diş fırçası alamaz. Ve bizim savunma mekanızmamız genetik olarak bozuk. Diğer insanlardan daha çok dikkat etmemiz gerekiyor ne yazık ki.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Benimki de çok çürüyor genetik valla çocukken çok sıkıntı çekiyordum sürekli ağrırdı düzenli fırçalasam bile bide şeker falan fazla tüketmezdim ona rağmen ağrıyordu arkadaşlarım günde 1 lt kola içerdi çocukların dişlerinde ağrı yok bembeyaz ekstra çok şekerli şeyler de yeseler bile genetikleri düzgün olduğu için çürüme az oluyordu şuan daha kötü ilerde param olduğunda hepsini yaptıracam valla
aga yeminle beni anlatmışsın ya. komple şekeri kestim bende mecburen. ne olacak bu halimiz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dhhesap0238
Evet genetik bir durum. Diş rengi, çürük falan. Bir de mesela şunu sorayım. Gece uyurken ağzınızdan mı nefes alıyorsunuz ? Dişleri koruyan tükrük salgısı diye biliyorum. Bende de aynı sıkıntılar var. Belki benimki sizinkinden de kötüdür. Diş sıkma, bundan dolayı çene ağrısı. Plak takmayınca kırık dişle uyanma. Dişte saydamlaşma. Sayısız çürük. Sarı diş rengi. Ve bunları küçüklükten beri düzenli diş fırçalayan biri olarak yaşıyorum sizin gibi. Çürük için de yapılacak tek şey 'diş ipi'. Kanatsa bile devem edin. Çok sert geçirmeyin ipi. Biraz yavaş ve nazik yapın. Dişlerin arasındaki yemek artıklarını diş fırçası alamaz. Ve bizim savunma mekanızmamız genetik olarak bozuk. Diğer insanlardan daha çok dikkat etmemiz gerekiyor ne yazık ki.Diş sıkma bende de var ama bazen oluyor öyle kırık dişle falan uyanmadım. Yatarken burnumdan nefes alıyorum bir tıkanıklık yok. Diş ipi değil de ağız duşu önermişti doktorum. O diş ipinden daha iyi demişti. Ayrıca benim çürükler dişin uç kısmında da çok oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 12 Kasım 2020; 2:2:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karakartal57aga yeminle beni anlatmışsın ya. komple şekeri kestim bende mecburen. ne olacak bu halimiz?
Cidden psikolojim bozuldu. Benim bir de çenem de bozuktu 2 kere ameliyat geçirdim. Herkesin aşina olduğu ortodonti tedavilerinden oldum. Birşey yemek istemiyorum artık. Yarın yine dişçiye gideceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X