Şimdi Ara

disk sürekli dönüyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilgisayarı beklemeye aldığın zaman duruyor arkadaşlar
  • benimde kafama bişi takıldı
    bilgisayar ilk açılırken o okuyucu kafa ne tarafta oluyor içerdemi dışardamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

motor devamlı döner bu bu dönme sürecinde göbekte ufacık bir nokta hariç bilyalara değmez ve tam hızda iken hareketli parça devamlı havada yüzer.

Bu sayede bu kadar zun dayanabilir.

Ha anakartlarda güç tasarruf seçeneği vardır bununla ilgili
    x dakika iş yapmayınca diskleri kapat diye.

Bu ayarı yapınca belli bir süre üstüne yazma işlemi yapılmayan disk motorur susturur, sadece cacheden okuma yapar.

Zamanında Serious Sam oynarken 256MB RAM de diskin durduğunu gördüğümde "oh ne kadar büyük ramim var, öküz gibi oyun ama diske hacet bile bırakmadan leveli yüklemiş oynatıyor peh peh" diye iç geçirmiştim. (Hey gidi Celeron 433 günleri...)

Acharad yine son sözü söylemiş

• +1
    quote:

Orjinalden alıntı: magnaflux

hiç durmaz hep döner. eğer öyle olsaydı durup dönmesi yada rölantiye alması okuma ve yazma zamanlarını arttırdı.
  • ozbayram abim durur diyosa dururdur aslında
    ve uygulamasını yaptığına göre duruyormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

benimde kafama bişi takıldı

okuyucu kafa landedsector de oluyor ve kafalar diske değiyor pc çalıştığında kafalar diskten ayrılıyor eğer pc yi normalden farklı bir şekilde kapatırsak kafalar landedsector değilde bulunduğu sectorde diske değiyor diske landedsector haricinde bi yere değerse burada badsector oluşur

edit{landedsector die yazdığım şey yanlış olabilir}
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

quote:

okuyucu kafa landedsector de oluyor ve kafalar diske değiyor pc çalıştığında kafalar diskten ayrılıyor eğer pc yi normalden farklı bir şekilde kapatırsak kafalar landedsector değilde bulunduğu sectorde diske değiyor diske landedsector haricinde bi yere değerse burada badsector oluşur

edit{landedsector die yazdığım şey yanlış olabilir}

sağol

• quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

bilgisayarı beklemeye aldığın zaman duruyor arkadaşlar

Bilgisayarı ne üzerinden bekleme moduna alıyorsun ayrıca bekleme modundayken o bekleme işlemini gercekleştirmek icinde birşeylerin sürekli calışıyor halde olması gerekir devir düşer ancak duracagını hiç sanmıyorum
  • quote:

Biraz yukarıdaki HDD.wmv dosyasını indirip izlersen sorunun cevabını alırsın. Her şey açık orada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

bilgisayarı beklemeye aldığın zaman duruyor arkadaşlar

Bilgisayarı ne üzerinden bekleme moduna alıyorsun ayrıca bekleme modundayken o bekleme işlemini gercekleştirmek icinde birşeylerin sürekli calışıyor halde olması gerekir devir düşer ancak duracagını hiç sanmıyorum

duruyor
  • Çok iyi video ama video daki hiçbirşey. Canlı olarak açık bir diski açıltırdım inanılmaz bi hız videodaki göründüğü gibi değil.. Üstelik çalıştırdığım disk erişim hızı kötü olan eski bir diskti:)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

peki o zaman neden bi virüs taraması gibi uzun süreli bi işlem sonrası ısınıyor. soruyu bunun için sormuştum.
    okurken kafanın ileri geri hareket etmesi sıcaklığı arttırmaz herhalde. ya da işlem sırasında harddiskin ısınmasının sebebi nedir?

sence bu kadar ısınmasının sebebi o kafanın bunu yapabilmesi için gerekli donanımın ısınması olabilir mi?

İZLEYİN:http://www.hemenpaylas.com/download/43228/HDD.wmv.html (1.68 MB)

Cap:

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Çok iyi video ama canlı gözle görmenin yanında video hiçbirşey. Canlı olarak açık bir diski açıltırdım inanılmaz bi hız videodaki göründüğü gibi değil.. Üstelik çalıştırdığım disk erişim hızı kötü olan eski bir diskti:)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

peki o zaman neden bi virüs taraması gibi uzun süreli bi işlem sonrası ısınıyor. soruyu bunun için sormuştum.
    okurken kafanın ileri geri hareket etmesi sıcaklığı arttırmaz herhalde. ya da işlem sırasında harddiskin ısınmasının sebebi nedir?

sence bu kadar ısınmasının sebebi o kafanın bunu yapabilmesi için gerekli donanımın ısınması olabilir mi?

İZLEYİN:http://www.hemenpaylas.com/download/43228/HDD.wmv.html (1.68 MB)

Cap:

• quote:

Çok iyi video ama video daki hiçbirşey. Canlı olarak açık bir diski açıltırdım inanılmaz bi hız videodaki göründüğü gibi değil.. Üstelik çalıştırdığım disk erişim hızı kötü olan eski bir diskti:)

nasıl yani br diski actını ve o hala calışmaya devammı etti veya actınız sonramı calıştırdınız bu imkansızz
  • Disk özel bir komut verilmediği sürece hiç durmaz 5400 veya 7200 hızla merkezkaç kuvvetinin etkisiyle bilyalara temas etmeden döner. Yanlızca belirli bir hıza ulaşıncaya kadar temas eder. Bu sayede uzun süre aşınmadan çalışabilir. Okuma yazma kafası HDD içindeki her plaka için ayrıdır. HDD'nin kapasitesine göre 1-2 veya 3 disc barındıran HDD'ler olabilir. Maliyet ve performans açısından tek plakalı diskler daha çok tercih edilir. Seagate yeni yüzey işleme yöntemleri sayesinde yek bir plakaya 100GB veri yazabilecek değere ulaşmıştı diye hatırlıyorum. Okuma ve yazma işlemlerini yapan tek bir kafa vardır. Bu kafa diskten elektrik kesildiğinde veya kapatıldığında otomatik olarak park konumuna geçer ve HDD üzerindeki uygun yere yerleşir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Disk özel bir komut verilmediği sürece hiç durmaz 5400 veya 7200 hızla merkezkaç kuvvetinin etkisiyle bilyalara temas etmeden döner. Yanlızca belirli bir hıza ulaşıncaya kadar temas eder. Bu sayede uzun süre aşınmadan çalışabilir. Okuma yazma kafası HDD içindeki her plaka için ayrıdır. HDD'nin kapasitesine göre 1-2 veya 3 disc barındıran HDD'ler olabilir. Maliyet ve performans açısından tek plakalı diskler daha çok tercih edilir. Seagate yeni yüzey işleme yöntemleri sayesinde yek bir plakaya 100GB veri yazabilecek değere ulaşmıştı diye hatırlıyorum. Okuma ve yazma işlemlerini yapan tek bir kafa vardır. Bu kafa diskten elektrik kesildiğinde veya kapatıldığında otomatik olarak park konumuna geçer ve HDD üzerindeki uygun yere yerleşir.

bizde o kadar durur dedik anlatamadık

• şimdi bu hard disk driver normal olarak durmaz sürekli döner; durmaz diebiliriz
  • quote:

quote:

Çok iyi video ama video daki hiçbirşey. Canlı olarak açık bir diski açıltırdım inanılmaz bi hız videodaki göründüğü gibi değil.. Üstelik çalıştırdığım disk erişim hızı kötü olan eski bir diskti:)

nasıl yani br diski actını ve o hala calışmaya devammı etti veya actınız sonramı calıştırdınız bu imkansızz

eski bi diskimi bende açtım açıkken veri yazdım ve sildim bi problem olmadı.. yani hdd açıkkende çalışıyor. istersen video kayıdı yapmıştım onuda koyabilirim buraya..
  • quote:

quote:

quote:

eski bi diskimi bende açtım açıkken veri yazdım ve sildim bi problem olmadı.. yani hdd açıkkende çalışıyor. istersen video kayıdı yapmıştım onuda koyabilirim buraya..

aslında izlemek isteriss

• quote:

Orjinalden alıntı: marsxq
    quote:

quote:

quote:

aslında izlemek isteriss

İZLEYECEĞİNİZ VİDEOYU EVDE KENDİNİZ DENEMEMENİZ ÖNERİLİR. AKSİ HALDE HARD DISKİNİZ BİR DAHA KULLANILIMAYACAK DURUMA GELEBİLİR VE BİLGİSAYARINIZDA CİDDİ DONANIM PROBLEMLERİ OLUŞABİLİR. MESULİYET KABUL EDİLMEZ İYİ SEYİRLER.

HDD Markası: Seagate
    Kapasitesi : 1.2 GB
    RPM : 5400 rpm

Elimde bulunan eski Hdd ve eski bir kasa bu test işi için uygun görüldü..
    Video da sadece hdd görünürken ben aynı zamanda veri yazıp veri siliyorumda ama kafa olduğu yere veriyi yazıyor ve siliyor. HDD tamamen boş (yeni formatlanmış).

http://www.hemenpaylas.com/download/52012/HDD2.wmv.html (2,06 mb)

Cap:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 1 Ocak 2006 4:03:52 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.