Şimdi Ara

disk sürekli dönüyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harddisk işlem yapmadığı zamanlar disk yine dönmeye devam mı eder, durur mu, yoksa rölantiye mi alır. aklıma takıldı??

• hiç durmaz hep döner. eğer öyle olsaydı durup dönmesi yada rölantiye alması okuma ve yazma zamanlarını arttırdı.
  • evet hard disk bilgisayar çalışmasından kapanmasına kadar geçen sürede sürekli 7200 rpm yada 5400 rpm ile döner (hdd kaç vars rpm olarak) hdd herhan tetiktedir her işlemi anında sonuçlandırır dursaydı zaman aşımı olurdu ve insanın sabrını taşarabilirdi mesela benim
    quote:

Orjinalden alıntı: magnaflux

hiç durmaz hep döner. eğer öyle olsaydı durup dönmesi yada rölantiye alması okuma ve yazma zamanlarını arttırdı.
  • peki o zaman neden bi virüs taraması gibi uzun süreli bi işlem sonrası ısınıyor. soruyu bunun için sormuştum.
    okurken kafanın ileri geri hareket etmesi sıcaklığı arttırmaz herhalde. ya da işlem sırasında harddiskin ısınmasının sebebi nedir?
  • o zaman daha süratli bir şekilde dönüyorda ondan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

peki o zaman neden bi virüs taraması gibi uzun süreli bi işlem sonrası ısınıyor. soruyu bunun için sormuştum.
    okurken kafanın ileri geri hareket etmesi sıcaklığı arttırmaz herhalde. ya da işlem sırasında harddiskin ısınmasının sebebi nedir?

sence bu kadar ısınmasının sebebi o kafanın bunu yapabilmesi için gerekli donanımın ısınması olabilir mi?

İZLEYİN:http://www.hemenpaylas.com/download/43228/HDD.wmv.html (1.68 MB)

Cap:

• ısınır ama sıcaklığı 40-45 arasında kalır hdd cooler alırsan ısı 32-35 arası değişir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstersen kapatabilirsinde. windowstan ekran koruyucu sekmesinden güç ü tıklıyorsun. İşelm yapmadığı zaman kaç dakika sonra kapanması gerektiğini seçebilirsin.
  • arkdasım hardisk durdugu an bizden gelen hiçbir komutu yerine getiremez hardiskin durması.bir cdnin durmasını örnek al oyun oynarken cdrom durursa nolur.?
  • Hard disk bilgisayarı açtığın andan itibaren kapatıncaya kadar döner, dönmediğinde zaten yenisini alman gerekir
  • dönmediği zamanlarda oluyor. güç ayarlarından süre ayarlandığı zaman kullanılmadığı süre içerisinde dönmüyor. mesela ben java oyunlarında ciuvvvv diye bir ses duyuyorum ve disk duruyor oyun devam ediyor. sonra diskle ilgili bir işlem yapıldığı zaman 3-5 saniye içinde çalışmaya başlıyor
  • arkadaş ne ciiiiuvu ya hardisk hiç bir zaman durmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULUSOY

evet hard disk bilgisayar çalışmasından kapanmasına kadar geçen sürede sürekli 7200 rpm yada 5400 rpm ile döner (hdd kaç vars rpm olarak) hdd herhan tetiktedir her işlemi anında sonuçlandırır dursaydı zaman aşımı olurdu ve insanın sabrını taşarabilirdi mesela benim
    quote:

hiç durmaz hep döner. eğer öyle olsaydı durup dönmesi yada rölantiye alması okuma ve yazma zamanlarını arttırdı.

Hdd sürekli 5400 veya 7200 rpm de dönmez, daha yavaş devirli döner. O hızlar okuma/yazma sırasında ulaştığı maksimum hızlardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: celchuk

arkadaş ne ciiiiuvu ya hardisk hiç bir zaman durmaz.

inanmıyorsun ama duruyor.
  • bilgisayar açıkken durmaz ama yapılan işleme göre hızı artıp azalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aGGr3ss1v3 -- 26 Aralık 2005 3:42:05 >
  • evet hocam haklısın;
    yani bilg. kapalı iken duruyordur
    velakin eğer çalışıyosa hdd de işlem yoksa bile
    minimum seviyede dönmeye devam eder
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hbayraktar

peki o zaman neden bi virüs taraması gibi uzun süreli bi işlem sonrası ısınıyor. soruyu bunun için sormuştum.

sence bu kadar ısınmasının sebebi o kafanın bunu yapabilmesi için gerekli donanımın ısınması olabilir mi?

İZLEYİN:http://www.hemenpaylas.com/download/43228/HDD.wmv.html (1.68 MB)

Cap:

çok iyi yaaaaa

• motor devamlı döner bu bu dönme sürecinde göbekte ufacık bir nokta hariç bilyalara değmez ve tam hızda iken hareketli parça devamlı havada yüzer.

Bu sayede bu kadar zun dayanabilir.

Ha anakartlarda güç tasarruf seçeneği vardır bununla ilgili
    x dakika iş yapmayınca diskleri kapat diye.

Bu ayarı yapınca belli bir süre üstüne yazma işlemi yapılmayan disk motorur susturur, sadece cacheden okuma yapar.

Zamanında Serious Sam oynarken 256MB RAM de diskin durduğunu gördüğümde "oh ne kadar büyük ramim var, öküz gibi oyun ama diske hacet bile bırakmadan leveli yüklemiş oynatıyor peh peh" diye iç geçirmiştim. (Hey gidi Celeron 433 günleri...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: marsxq

evet hocam haklısın;
    yani bilg. kapalı iken duruyordur
    velakin eğer çalışıyosa hdd de işlem yoksa bile
    minimum seviyede dönmeye devam eder

tahmine dayalı konuşmayalım. isteyenlere durduğunu ispatlarım.
    Acharad arkadaşımızında dediği gibi güç seçeneklerinden diski kapatabiliriz. unutmayalımki uyku durumundada diskler kapanır. fare yada klavye ile tekrar çalışır duruma gelir
  • isterseniz durdurursunuz diski makina açıkken kullanılmadığı belli bi sürenin ardınan ayar ekranı aşşağıda. ama durmasa daha güzel dur kalk pek yaramıyo zira. ısınmasıda okurken yazarken sadece dönmek dışında işler yapmasından kaynaklanıyo. kafadan yada diskten pek bi ısı yayıldığını sanmıyorum asıl ısı kaynağı okuyup yazarken üzerindeki entregrelerin ramin falan kullanılıyo olması olsa gerek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.