Şimdi Ara

DİSK 0 - DİSK 1 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Dün SSD diskime yeni windows 7 kurdum. Dİğer harddiskleri kurulum esnasında çıkartmıştım. Kurulum birri güncellemeleri yaptım. Daha sonra depo olarak kullandığım 2 harddiski taktım PCye ve disk yönetiminden durumlarına baktım.

    İşletim sistemi olan SSD, disk 1 olarak göülürken yeni taktığım harddisklerden biri disk 0 olmuş. İşletim sisteminin her zaman disk 0 olması gerekmiyor mu? Bana bu konuda ne önerirsiniz?

    Bu arada SSD anakatta ilk slota takılı. Diğer 2. ve 3. slotlara depo olarak kullandığım harddiskler kurulu.

    Bu sorun yüzünden tekrar format atatım dedim. Windows 7i nereye kurmak istiyorsunuz diye sorduğunda SSD hiç bir zaman disk 0 olarak görünmüyor. Depo olarak kullandığım hardisk disk 0 olarak görünüyor.


    Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Varsa acil olarak yorumlarınızı bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • çok önemli değil ama istersen biostan hdd sıralamasından ssd yi birinci sıraya al o zaman senin dediğin gibi olur
  • bios'ta 1. sırada hocam zaten :)
  • Merhaba,

    SSD ye işletim sistemi kurdunuz, diğer harddisklere erişim sağlayabiliyorsunuz. Bunda bir sorun yok hocam.
  • işletim sisteminin olduğu alan DİSK 0 diye adlandırılması gerekmiyor mu?


    (işletim sisteminin kurulu olduğu) SSD tek başına takılıyken disk 0 oluyor. Başka bir harddisk taktığımda DİSK 1 oluyor.
  • Taktigin slotlari kontrol et. degistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mre35

    Taktigin slotlari kontrol et. degistir.

    işletim sisteminin takılı olduğu slot sata 1. Diğer depo olarak kullandığım harddisk ise sata 2 portunda takılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    çok önemli değil ama istersen biostan hdd sıralamasından ssd yi birinci sıraya al o zaman senin dediğin gibi olur

    Hocam önemli değil demissin. Bu normal bir durum mu? Ben ilk defa dikkat ettim buna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu hakkında yardım edecek kimse yok mu? Bu normal bir durum mu?
  • Koca forumda kimse bununla karşılaşmadı mı daha önce?
  • son slota sistem diskini tak 1.slotada depolama diskini tak bi bak bakalm
  • Boot disk olarak 1. sirada mi hdd? hdd boot priority den 1. siraya almayi deneyin birde... sonucta bios bundan once hangi diskten boot ediyorsa hangi port olursa olsun once ona bakacaktir.
  • windows 8 kurunca sorun düzeldi. win8 ile devam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Boot disk olarak 1. sirada mi hdd? hdd boot priority den 1. siraya almayi deneyin birde... sonucta bios bundan once hangi diskten boot ediyorsa hangi port olursa olsun once ona bakacaktir.

    ayarlar öyleydi hocam. win8 kurunca sorun düzeldi. teşekkür edeirm arkadaşlar ilginize...
  • Xp den beri bende öyle biliyorum. Normalde disk sıralaması dis0, disk1, diye gitmeli. Bende de depo hdd disk0, işletim sistemi kurulu hdd disk1 görünüyor. Win7 kurdum ve çok ağır. Forumlarda bu sorunla ilgili önerilen işlemleri yapmama rağmen win 7 hantallığından kurtulamadım. Anakart üzerinde 4 adet sata bağlantı noktası var. Normalde sata1=disk0 olmalı. İşletim sistemi kurulu hdd sata1 veya sata2 yuvasına takılsada, biostan boot hdd işletim sistemi ilk hdd gösterilsede, Bilgisayar>>Yönet>>Disk Yönetimi düzeninde işletim sistemi kurulu hdd sürekli disk1 olarak görünüyor. Ben bunu disk0 yapamadım bir türlü.
  • Herhangi bir problem yok 1 olan 0 olmuş değil zaten sıfırdı o zaten birincil dis ilk disk 0 dan başlar diğer disk disk1 2 3 diye gider sisteminiz çalışıyorsa soru yok keyfinize bakınız

    iyi forumlar
  • Sevgili dostum, anakart üzerinde 4 tane sata yuvası var. Sıralama yönergesine göre işletim sistemi kuracağım hdd sata1, depo hdd sata2, katıy için kullanmayı düşündüğüm A-dvd writer sata3, okuma, kopyalama, içeriğe bakma amaçlı kullanmayı düşündüğüm B- dvd writer sata 4 yuvasına takılı. Bios sıralamasıda dokunulmamış orjinal halinde cihazları takılma sırasında görüyor. İşin güzel yanı Xp açıldığında da sıralama doğru. Bilgisayar>>Yönet>>Disk Yönetimi düzeninde de birinci hdd=disk0, ikinci hdd=disk1, birinci dvd=cd-rom 0, ikinci dvd= cd-rom 1 şeklinde gösteriliyor. Bu hem göz aşinalığı, hemde teknik nedenlerle böyle ola gelmiş. Elbetteki sürücülere farklı bir harf, farklı bir sıralama işlemi uygulanabilir. Ben bunun win7 de neden değiştiğini öğrenmeye çalışıyorum. Birde sadece benim bilgisayarda mı böyle oluyor onu öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca bu sıralama işini tutturamayıp Cye format attığını zannederken Dyi veya Eyi göçüren bilgisayar kullanıcısıda az değil yani. Sonuç olarak bu durum benim için bir sorun değil. Sadece müdehale etmeme rağmen win 7 benim sıralama işlemime neden karşılık vermiyor, bunu regeditten ayarlamak mümkün mü gibi şeyleri öğrenmek istiyorum.




  • Konu baya eski aslında ama şuan M2 ssd olan sistemimde aynı durum söz konusu. Windows M2 ye kurulu Hard disk disk 0 da ilginç bir durum. Windows 10 kurulu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ek201990

    Konu baya eski aslında ama şuan M2 ssd olan sistemimde aynı durum söz konusu. Windows M2 ye kurulu Hard disk disk 0 da ilginç bir durum. Windows 10 kurulu
    aynı sorun bende de var. m2 ssd bende disk 3 olarak gözüküyor(2 tane hdd var) siz sorunu çözebildiniz mi?
  • Aynı sorun bende de var. SSD satın aldım ve içine Windows 10 kurdum. HDD'yı biçimlendirdim. Buna rağmen HDD Disk 0 SSD Disk 1 olarak görünüyor. Keşke SSD'yi satın alıp kasaya bağlamadan önce (sadece HDD takılı iken) disk numaralarını kontrol etmiş olsaydım. Şimdi HDD'yi formatladım kim uğraşacak bi tane numaraya bakmak için yeniden HDD'ye işletim sistemi kurmakla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.