Şimdi Ara

Dışişleri Bakanı: Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dışişleri Bakanı: Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye, ABD'den daha az güvenli bir ülke değildir. Hatta Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir." dedi.

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini, hala etmekte olduğunu ve başarı da elde ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, ABD'de de yaşanan saldırılardan mutluluk duymadıklarını ve üzüldüklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, "ABD'de günlük olaylar ve saldırılara baktığımız ve değişik şehirlerde günde öldürülen insan sayısına baktığımız zaman buna turist de dahil Türkiye'nin ABD'den çok daha güvenli bir ülke olduğunu görüyoruz." dedi.

Türkiye'nin Amerikalılar da dahil 2017'de 32 milyon turist ağırladığının ve bu turistlerin tamamının güven içinde ülkelerine döndüğünün altını çizen Çavuşoğlu, "Bu senede ABD'den turist olarak gelmek isteyenlerin sayısında ciddi bir artış var. Rezervasyonlardan da görüyoruz. Bunu durdurmak mı istediler, ne yapmak istediler onu anlamadık ama Tillerson ile görüşeceğiz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'de yabancı düşmanlığı olmadığına ve Türkiye'nin daima bu kişilere kucak açtığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Şimdi ABD'de bakıyoruz yabancı düşmanlığı hat safhada. Bizzat Amerikan yönetiminin, Trump yönetimi ve Başkanı'nın bizzat kendisinin başka ülkeleri nasıl aşağıladığı, hakaret ettiği ortada. Şimdi böyle bir durumda seyahat bakımından Amerika mı daha az güvenli yoksa Türkiye mi daha az güvenli? Dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkeye müttefikimizin basit yöntemlerle seyahat uyarısı yapması doğrusu ciddi bir iş değildir. Biz ona karşılık verdik. Böyle bir şey yapmak istemeyiz normal şartlarda. Vancouver'da tabii Tillerson ile bu konuyu konuşacağız."
    quote:

http://aa.com.tr/tr/dunya/disisleri-bakani-cavusoglu-turkiye-abdden-cok-daha-guvenli-bir-ulkedir/1029586

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:27:43 >
  • Doğru açıklama.

• ben abdde iken o ulkenin sehirlerini rahatca dolasabiliyordum. sayin bakan bu dedigini kanitlayarak koruma ordusu olmadan bize hakkari merkezde istiklal marsi okusun dedigine inanalim.
  • Ülkenin her yeri Suriyeli,evet evet kesin güvenlidir.
  • Hırsız, katil, tecavüzcüler için gerçekten çok güvenli bir ülkeyiz.
  • Bono kahkahayı bastı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de hollywood aktörlerinden yakışıklıyım.
  • Benim de etrafımda yüzlerce koruma olsa ben de öyle derdim.
  • Doğru ve haklı söylem. Zaten biz bunu biliyorduk. Türkiye sadece ABD'den değil dünyanın her ülkesinden daha güvenlidir, bunda şüphe yok.
  • akepeli milletvekilleri ve bakanlar için evet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.