Şimdi Ara

Dişim çekildi ancak ağızımdaki,dudağımdaki uyuşma ne zaman geçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
38.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün diş çektirdim uyuşması için spreyle beraber iğne yapıldı ancak 2 saat falan oldu,hala uyuşması geçmedi ve rahatsız ediyor.Ne zaman geçer sizce? :S

Diş Uyuşukluğu Kaç Saat Sürede Geçer?

Diş çekimi gibi işlemlerden sonra ağız ve dudaklarda oluşan uyuşukluk, kullanılan anestezik ilacın etkisinin geçmesiyle zamanla ortadan kalkar.

Uyuşukluğun Geçme Süresi

Diş uyuşukluğu genellikle birkaç saat içinde geçer, ancak bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Uyuşukluğun geçme süresi, kullanılan anestezik ilacın türüne, dozuna ve hastanın bireysel tepkisine bağlıdır.

Alt Çene ve Dudaklarda Uyuşukluk

Alt çenedeki dişlerin çekimi sırasında kullanılan anestezik ilaç, alt dudakta da uyuşukluğa neden olabilir. Bu uyuşukluk genellikle 4-8 saat içinde geçer.

Üst Çene ve Dudaklarda Uyuşukluk

Üst çenedeki dişlerin çekimi sırasında kullanılan anestezik ilaç, üst dudakta uyuşukluğa neden olabilir. Bu uyuşukluk genellikle 2-4 saat içinde geçer.

Uyuşukluğun Daha Uzun Sürmesi

Nadir durumlarda, diş uyuşukluğu birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Bu durum, sinir hasarı veya anestezi ilacına alerjik reaksiyon gibi altta yatan bir soruna işaret edebilir. Böyle bir durumda, derhal bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Uyuşukluk Geçtikten Sonra

Diş uyuşukluğu geçtikten sonra, uyuşan bölgeye nazikçe masaj yapılması ve soğuk kompres uygulanması rahatlama sağlayabilir. Ayrıca, sert veya yapışkan yiyeceklerden kaçınmak ve çiğneme sırasında uyuşmuş bölgeden uzak durmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Uyuşukluğun tamamen geçmesi 5-6 saati buluyor.

Don't let them fool you, or even try to school you. Don't let them change you.
  • Peki geçtikten sonra ağrı başlarmı hafiften?

Orijinalden alıntı: sanmaki

ben de 2 hafta sonra çektircem ama , sağlam diş çekilcek , tel tedavisi görüyorum çünkü , sağlam dişin çekilmesi , çekilme esnasında acı yapar mı acaba ?

Valla acır diye düşünüyorum sağlam dişse.
  • Anestezi varsa, çekim sırasında ağrı acı olmaz ( çok nadiren doktor dişi çekerken olabilir). Diş çekildikten sonra anestezi geçince tabiki biraz ağrı olabilir bi kaç gün, ağrı kesici verir zaten bu nedenle doktor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.