Şimdi Ara

Dişi muhabbet kuşu aldım ama Erkek kuşum alışamadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, benim kuşum yaklaşık 7-9 aylık erkek yanına kendi renginden bi dişi kuş aldım. Benim kuşumdan büyük tahminimce 1 yaşını geçmiş. Daha önce yumurta da vermiş. Öğlen benim kuşumun kafesine koydum ama benim kuş pısıp oturuyor korkuyor gibi dişiden. Öğleden bu yana yeni yeni ötmeye başladı. Bu şekilde davranması normal mi? Eşine ne zaman alışır, alışır mı yada?

• 3-4 aylık filan yavru dişi alsaydın. yetişkin dişi zor alışır erkeğe. korkması normal erkeğin. her an dişi saldırabilir belli olmaz. erkek yetişkinse yavru dişi alıp alıştıracaksın ya da götüreceksin kendi eş seçecek. yavru kuş yetişkin olana kadar erkeğe iyice alışırdı. çünkü yavruların taklit yeteneği çok fazladır, öğrenme bu yolla olur. erkeği taklit ederek ona alışırdı, yavru dişi alsaydın eğer. birkaç ay sonra yetişkin olduğunda çiftleşmeleri de oldukça kolay olurdu...

Orijinalden alıntı: inanc58

3-4 aylık filan yavru dişi alsaydın. yetişkin dişi zor alışır erkeğe. korkması normal erkeğin. her an dişi saldırabilir belli olmaz. erkek yetişkinse yavru dişi alıp alıştıracaksın ya da götüreceksin kendi eş seçecek. yavru kuş yetişkin olana kadar erkeğe iyice alışırdı. çünkü yavruların taklit yeteneği çok fazladır, öğrenme bu yolla olur. erkeği taklit ederek ona alışırdı, yavru dişi alsaydın eğer. birkaç ay sonra yetişkin olduğunda çiftleşmeleri de oldukça kolay olurdu...

Alisamadilar zaten bi erkek kusum daha vardı üçünü saldim diğeriyle daha iyi anlaştı onun kalesine koydum şimdilik sıkıntı yok gibi bi iki gün gözleyecegim olmazsa petshop a götürüp dediginiz gibi 3-5 aylik bi dişi alirim. Kendi seçmesinin daha iyi olacağını biliyorum ama petshoplar a güvenemiyorum hastalık bit kapar diye o kadar kuşun içine salmak istemiyorum. Kusum yeşil-sarı yeni kuş mavi mi olmalı acaba çünkü dünkü dişi sariydi ve hiç sevmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendi seçmesin diyorsan kesinlikle yavru dişi alıp alıştır. renk konusu fazla önemli değil. mesela bende sarı çekinik parçalı erkek var şu an. ona 8-9 ay önce 3 aylık mavi yavru dişi aldım. dişi 6 aylıkken 3 yumurtası oldu 2 yavru çıktı. yavrularda 5 aylık filan oldu sanırım. baya renkliler. suratları sarı, göğüs mavi-beyaz, kanatlar siyah beyaz, sırtı turkuaz, mavi gibi ışığa göre renk farklı görünüyor. kuyruk mavi beyaz siyah sarı karışık. rengarenk yavrular oldu kısacası. ben bilerek mavi dişi aldım yavruları renkli olsun diye. sende deneyebilirsin. benim yavrular ikiz gibi ayrıca renkler aynı. sadece birinin suratı daha sarı ondan karıştırmıyorum yavruları. erkek kuşun renginden farklı al bence dişiyi. çok farklı renkte yavrular elde edeilirsin sen de...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.