Şimdi Ara

Dışarıda Alkol Almak Yasak Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hani parktır, sahildir falan dış ortamlarda içki içmenin herhangi bir cezası var mıdır ?

• 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ’Şarhoşluk’ başlıklı 35’inci maddesine ıstınaden 75 tl cezası var
  • Polis görürse 18 yaş altıysan ve kılsa bir de üstüne içeri alır, ailene haber verir.
    Ayrıca kendini ahak polisi sanan dingillerden dayak yiyebilirsin.
    O yüzden git bi bara paşalar gibi iç.
  • 18 yaş altındayken sorun olabiliyo bazen. Bigün sahilde oturuyodum kızla geldi. Herifin biri 20mt ötede esrar sarmış çekiyodu bunları görünce gitti. Biz 2 bira içiyoz diye yarım saat tehdit etti. Yasal hakkı var seni merkeze götürüp aileni arayabilir yani. O yüzden alttan al babam al. Bi insan yarım saat nasihatta vermemeli arkadaş... 18 yaşın üstündeysen promile bakma zorunluluğu var diye biliyorum ama emin değilim
  • yerine göre değişiyor, bir sahil kenarında kimse içiyorsun diye laf söylemez sana.
  • Efendi gibi icersen kimse karisamaz fakat icipte zibidilik yaparsan cezani hakli olarak keserler
  • Kim ne diyebilir yav bende şu okulun son günlerinde her sabah birer tane patlatmayı düşünüyom.Bide öğlen tamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sokakta sarhos olup etrafa rahatsizlik vermek dunyanin heryerinde yasaklanmistir diye dusnuyorum
  • Çevreden polise şikayet gelmediği sürece yasağı yok. Şikayet yok ise kimse bir şey diyemez, en fazla keyfi ihtar eder.

Kişisel şikayet gerek; haliyle çevreye rahatsızlık vermen gerek -ki polis ceza kessin.
  • Dışarda alkol almak yasak değildir ancak içtikten sonra alkolun etkisiyle çevreyi rahatsız edersen kolluk kuvvetleri müdahelede bulunabilirler. Tabi bunun istisnası olarak belediye ve bazı yönetimler tarafından alkol alınması yasaklanan alanlarda içiyorsan sorun yaşarsın. Kısacası kanun içiyorsanız efendi efendi için diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.