Şimdi Ara

Dış ünite ses yapmaya başladı. Neden olabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mitsubishi klimam var. Bir kaç akşamdır dış ünitedeki pervane ses yapmaya başladı. Tozlanan bilgisayar fanları gibi ses çıkartıyor. Elimle dış üniteye hafifce yandan vuruyorum, 1 saniyeliğine ses kesiliyor ve sonra yeniden gelmeye başıyor.
    Soğuk hava sebebiyle fan yağının donması veya tozlanması gibi bir şey olabilir mi? Kendim temizleme imkanım olur mu yoksa illaki servis mi çağırmam gerekiyor? Şu sprey tarzı temizleyicilerden alıp pervaneninin üzerine ve ortasına sıksam mı diye düşünüyorum.
    Benzer tecrübesi veya bilgisi olan var mı acaba?
    Teşekkürler şimdiden.

• Mitsubishi electric mi heavy mi mekanik bu ses mi sürtünme sesi gibi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamın aleyküm arkadaşım dış ünite fanın da yağın donması uçması gibi bir durum söz konusu değildir. fakat fan pervanesi dönerken sürtünme veya takılma yapıyor olabilir çıkan sesi tarif edersen daha iyi algılayabiliriz. kapağı açabilir sen daha doğrusu açtıktan sonra kapatmayı gözüne kestiriyorsan :D elektrikli süpürgeyle çekebilirsin tazyikli suyla yıkayabilirsin. bunun sebebi cihazı kaç yıldır kullandığın ve periyodik bakım girmesiyle alakalı bir durumdur.
  • Merhabalar,
    Klima Heavy End.

Çıkardığı ses kesinlikle pervane ile ilgili çünkü böyle zın zın zın zın diye pervane dönüşü ile ilgili gibi. Tabii ses tarif etmek zor:) Aynı ses benim masaüstü bilgisayarımdaki fanlarda da oluyor kış aylarında.
    Kapağına baktım ama açma imkanım yok. 8. kattan aşağıya sarkmam gerekecek:) Şu sprey ile şansımı deneyeyim o zaman. Belki tozlardan arınınca düzelir:)

Teşekkürler.
  • gozcelik kullanıcısına yanıt
    Benim beko klimamın da dış motorundan ses geliyordu. Ses yaklaşık olarak 6 ay kullanımdan sonra ortaya çıktı. Metal sürtünmesi gibi bir ses. 2 defa servis çağırdım ama saçma sapan şeyler yapıp, tekrar ses gelirse arayın dediler ama ses tekrar çıkmaya başladı.

Motoru sağ tarafından yukarı doğru kaldırınca ses kesiliyordu. Bunun üzerine su terazisiyle motorun eğimine baktım ve sağ tarafının yaklaşık 2 cm aşağıda kaldığını gördüm. Gidip bauhaus'dan 2 cm kalınlığında tahta parçası alıp motorun aşağıda kalan tarafının altına koydum. Şu anda terazi ile ölçtüğümde dengede görünüyor ve 4-5 aydır ses yok.

Sizdeki ses ile aynımıdır bilemiyorum ama terazi ile gönyeyi kontrol edebilirsiniz. Benim motor balkonda olduğu için bu işlemleri kendim yaptım ama sizinkisi dış cepheye monte sanırım. Nasıl yapılır bilmiyorum.
  • efiksis kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz bir eğimini kontrol edeyim. Eğimi bozuk ise kendimin müdahale etme şamsım yok ama en azından sebebini bilmiş olurum.
    Bir ara sesisini de kaydedip göndereceğim ama her zaman ses yapmadığı için yakalayamadım henüz.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.