Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam, arka üst 6.dişimin içi boş dolgu düştü kaç gündür ağrıyor diş ölü gibi onu çektirip arka 20 likleri diş teli takıp kaydırma yaptırmayı planlıyoruz ama çürük dişlerim var ortodontist le görüştüm haftaya muayene edicek sorum şu. Ortodontist çürük tedavisi yapar mı yoksa direk sen git önce çürüklerini temizlet dolgularını yaptır öyle gel deyip yollar mı ? (Devlette muayene locam)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Üzerinde siyahlık görmeme rağmen hiç ağrımamış 45 nolu dişime dolgu yapıldı. Dolgu sonrası artık sıcak soğuk hassasiyeti yaşamaya başladım çürüğün arkadaki dişle arada ve derin olduğu söylendi. 2 ay kadar bu durumun düzelmesini bekledim. Fakat ağrılar artınca dün itibariyle kanal tedavisi yapıldı.
    Sabah uyandığımda ağrı yoktu. Fakat çenemi açarken batar gibi bir ağrı girdi kanal yapılan çenemin koküne doğru.
    Bana ilginç gelen şey ise şu. Ağrı hissetiğim yer yer kanal yapılan dişimin olduğu yer değil. Kanallı dişle aynı taraftaki yaklaşık 1 yıl önce ameliyatlı çekilen 20 yaş dişimin yeri ağrıyor.
    Ayrıca bu ağrı tamamen çene hareketimle tetiklendi sabah olduğu için birşey yemiş içmişliğim yoktu.
    Su an çekilen yirmilik dişin olduğu yerdeki ağrıyı giderebilmek için bulduğum tek yöntem ağrıyan tarafta biraz içme suyu tutmak.
    Ama bu da iki üç dakika sonra etkisiz oluyor ve tekrar bir yudum su almam gerekiyor.
    Yanımda su olmadan dayanamıyorum.

Yirmilik diş çekiminden sonra çenemin açılma aralığında azalma olmuştu. O durum şuan da mevcut.
    Tam kapasite açamıyorum ağzımı.

Yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrd35 -- 10 Nisan 2015; 10:33:01 >

• Ben diş tedavisi görüyorum.dişlerime birçok işlem yapıldı bunlardan bir tanesi de implant tedavisi doktor implant yapilmasi gereken biryerin zaman içinde çok daraldığını implantın takılma ihtimalinin zor olduğunu söyledi ama ben bu boşluktan rahatsizim bunun için başka hangi işlemler yapılabilir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrd35 kullanıcısına yanıt
    Cumartesi itibariyle yanağım şişti ve o zamandan beri antibiyotik kullanmaktayım.
    Acaba dişin çekilmesi mi gerekecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrd35

Cumartesi itibariyle yanağım şişti ve o zamandan beri antibiyotik kullanmaktayım.
    Acaba dişin çekilmesi mi gerekecektir.

Pazartesi itibariyle dişçimle görüştüm.
    Şişkinlik azalmaya başladıysa antibiyotige devam etmenin yeterli olacağını ve başka bir müdahale gerekmyeceğini söyledi.
    Ayrıca augmentine ek olarak farklı bir antibiyotik daha verdi.
    Halen şişkinlik devam ediyor gerçi çok büyük bir azalma da yok.
    Bu iltihap durumunun bazı kişilerde bünyesel olarak görüldüğünü söyledi.
    Senede bir hastada falan karşılaşıyormuş. O da bana denk gelmiş.
    Şişlik artarsa da tekrar oyulacakmış dişim.

Konu hakkında sizden de yorum alabilirsem sevinirim.

Teşekkürler.

• Hocam iyi günler. Benim sağ alt dişim baya derin ve çürüktü. 1 yıl hiç doktora gitmedi. en son ağrılara dayanamayıp bi doktora gittim. ilk başta baktığında kanal yapılacak dedi. röntgen çektirdikten sonra dolgu olsada olurmuş dedi ve dolgu yaptı. 3. hafta oldu ağrılara dayanamayıp bugün farklı bi doktora gittim . doktor içine baktı, çevresi canlı ama içi ölmüş dedi. genede gençsin belki tutar dedi kanal yapacam dedi. bi röntgende o çektirdi. bişeyler yaptı. Kanal çok darmış. genişletirken aletlerinden biri kırıldı. doktorda sadece sinirleri alıp üzerine dolgu yaptı. şuanda ünide okuyorum . doktor memleketine yani mersine gidince üniversiteye git direk dedi. uzman doktora görün onların aletleri farklı dedi. dişin ağrısada ağrımasada git dedi. 3 adet ilaç yazdı. şimdi bu kanal tedavisi sayılmıyorsa ağrımaya devam eder mi? hi. ağrımazsa mersine gitmeme gerek var mı? yani kendiliğinden geçer mi? kendiliğinden geçtiğini nasıl anlarız. cevaplarsanız çok sevinirim hocam kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İYF -- 21 Nisan 2015; 11:11:05 >

• Merhabalar.
    Hocam 2 gün önce sağ üst ezici dişime kanal tedavisi yaptırdım diş temizlendi sonra geçici dolgu ile kapatıldı, 3 hafta sonra tekrar kontrole gel dendi normal dolgu yaparız dedi doktor.Ancak sağ yanağım çok şişti ağrım yok sadece yemek yerken konusurken ve yanağıma dokununca ağrıyor.Antibiyotık ve gargara kullanıyorum.Şişlik geçmeyince 1 gün sonra tekrar doktora gittim dolgunun baskı yaptığını bu yüzden sısme olduğunu soyledı ve dolguyu çıkarttı dişim öylece duruyor.Ben doktorun söylediğine pek güvenemedim bu şişlik normal midir ne zaman geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Paranoyak -- 21 Nisan 2015; 13:27:59 >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    hocam bu agız çalkalama sularını kullanmak zararlı mıdır. önerir misinixz.
    diş beyazlatma işini devlet hastanelerinde yapıyorlar mı. yaptırmak faydalı mı
  • iyi günler hocam dün kanal tedavisi oldum bügün antrenmana gittim yemek yedim baya :D agrı az var ama sorum şu , açıkcası sol tarafımla yemeye korkuyorum birşey olur diye ne zamandan sonra yemeye başlıyabilirm , tamamen iyileştikten sonramı
  • Buraya da yazayim doktor hanim ,Benim ön dişim ufakken kirilmisti devlette yaptirdik porselen. Ama icinde siyahimsi bir sey var .artik demirmidir nedir bilmiyorum . bir yil gecmeden o siyah şey porselene mavimsi bir goruntu kazandirdi ve cok kotu duruyor. Acaba özelde onu degistirme sansimiz var midir. Ve şu içinde siyah şey olmayanlarin fiyati ortalama nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi azı dişim bir yıldan fazla süredir iltihaplı bi sorun yaşamıyordum doktora gitmeye de baya üşeniyom acaba zararı olur mu bide diş etinde kendine yol açmış sivilce tarzında şişip patlayabiliyor bu doktor müdahalesini mi gerektiriyor teşekkürler

• ön iki disim yamuk tel tedavisi disinda nasil duzelir acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Düz Herif

ön iki disim yamuk tel tedavisi disinda nasil duzelir acaba ?

eCligner araştır bi

• Merhaba,
    Üst Ön dişlerimden soldan 1. dişimde sararma var geçen sene çekilen rontgende kist olduğu tespit edildi ve operasyon ile kist temizlendi fakat sararma düzelmiyor. Sağdan 2. dişimdede kaplama var renk farklılığı nedeniyle kötü bir görüntü oluyor. Dişlerimi kesitrmeden aşındırmadan görüntüsünü düzelttirebileceğim bir yöntem varmıdır.
  • kullu500 kullanıcısına yanıt
    Sen hiç durma hemen muayene olmaya git dostum çok fazla zararını görürsün. aynı durum bende de vardı. geç kaldım çok pişmanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatemlik

Sen hiç durma hemen muayene olmaya git dostum çok fazla zararını görürsün. aynı durum bende de vardı. geç kaldım çok pişmanım.

Saolun hocam bu durum nasıl bi sıkıntı doğuruyor

• kullu500 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen azı dişlerinden biridir problemli olan. gittikçe o dişin içi oyulacak ve orası kahverengi olacak. ağrı sızı yapmaz ama sinsice diğer dişlere doğru etki etmeye başlar o çürük. birden tüm dişlerinde çürük farkedip paniğe kapılmak istemiyorsan yol yakınken doktor fobini yenip gitmeni öneririm.
    O dişin için dolgu, kanal tedavisi.. ne gerekliyse yaptır ama o şekilde bırakma. dolgunun zaten ağrısı sızısı yok 10 dakikalık işlem. kanal tedavisi biraz ağrılı işlem ama dişi çektirmek yerine kurtarmak daha mantıklı..
    ben de yarın kanal tedavisi olacağım acayip korkuyorum. keşke öncesinde dişi çektirip kurtulsaydım diğer dişlerin çürümesine pek etkisi olmazdı belki..
  • Saolun hocam ben de en kısa zamanda dişçiye uğrayayım ozaman

• merhabalar. benim de ön dişlerimden bir tanesinin arka tarafında oyuk var ve bu oyuk bana garip şeyler hissettiriyor. acı veya sızlama gibi değil, fakat o dişimde garip bir şeyler seziyorum. sanırım çürüğü temizletip dolgu yaptırmam gerekiyor. sizce çok sıkıntılı olur mu görüşleriniz nelerdir? teşekkürler.

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
  • halen sorulara cevap veriyor musunuz
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.