Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taylır-

benim disim 1 ay önce apse yaptı nerdeyse bi findigin yarısı kadar şişmişti kafami duvardan duvara vurdum çok agladim ilk 2 gün böyle şiddetli agrilarla geçti sonra 4 gün antibiyotik kullandim sonra ağrısı gittiği için kullanmadim ama hala şişlik duruyordu sonra bir gün iner gibi oldu ama geri şişti bu seferde üstünde sivılceye benziyo içinde sari biseyde var ağrılar gitti ama şişlik hala duruyor yattigim zaman zonkluyor ve biraz agriyor kan basincidan dolayı babam doktora da goturmuyo antibiyotik kullan geçer diyor antibiyotiite almiyor zaten kullansamda geçmiyor yardim edin doktor http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2020466/6175e455-3731-464d-acd5-0664c2b72ea3.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0 bunun gibi olmustu

Dişinizdeki apse sadece antibiotik kullanarak iyileşecek durumda değil. Zaten hiç bir diş iltihabı sadece antibiotik ile tadvi olmaz. O dişe mutlaka bir tedavi yapılması gerekir.
    Sizin dişinizin de her geçen gün çekilme ihtimali artıyor. Ne kadar erken bir diş hekimine gidebilirseniz dişinizin kanal tedavisi ile kurtulma ihtimali o kadar kaybedilmemiş olur.
    Dursun durdukça geçer diye de düşünmeyin geçmez,aralıklarla ağrı ve şişlik yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: byJuck

ön dişlerimde sıkıntı var bir tanesinin ucu kırıldı gibi böyle çok küçük bir yerden gitti hemen diğerinde de aynı sıkıntı var acaba diş kırılması neden oluyor doktora gidicem ama size de bir sorayım dedim

diğer bir sıkıntım dişlerim tam beyaz olmuyor buna tamam eyvallah sigara alkol yok peki diş taşlarından neden kurtulamıyorum acaba?
    ne kullanmam gerek diş macunu olarak ? veya başka bir öneriniz ?

Ön dişlerinizi sert kullanıyorsanız ki çoğunlukla öyle yapılıyor,dayanıksız bir yapısı da varsa kırılma görülebilir.
    Normalde sağlıklı ön dişlerimizle bile sert şeyler ısırmaktan kaçınmamız gerekli. Örneğin elmayı ısırarak yemek yerine bölerek yemeyi tercih etmeli,çok fazla çekirdek çitlemektan kaçınmalıyız. Hele ki gazoz kapağı açmak,fındık fıstık kırmak hatta antep fıstığının kabuğunu dişlerle açmak bile dişlere extra yük bindirir. Bu da ağızda gözüken kısımda yada kökte kırıklara ,çürük olmadan kök iltihaplarına,dişlerde sallanmalara vs sebep olabilir.
    Sizin dişinizdeki durum nedir bilemiyorum.
    Çürükler de dişlerde kırılmalara sebep olur bunu da aklınızda bulundurun.

Diş taşlarının daha az ve geç oluşması için;
    günde 3 kez dişler fırçalanmalı
    günde en az 1 kez diş ipi kullanılmalı
    alkolsüz florlu gargaralar ile ağzı hijyeni desteklenmeli. ihtiyaca göre her gün ya da haftada bir kaç kere kullanılabilir.
    en az 6 ayda bir diş ekimi kontrolü ile varsa oluşan taşlar temizlenilmelidir.

Bütün bunlara dikkat edilmesine rağmen diş taşları yine oluşabilir.
    O zaman öncelikle doğru fırçalama tekniği kullanılıyor mu,diş ipi doğru kullanılıyor mu bunlara bakılmalıdır.

Burada da sıkıntı yoksa diş eti bakımı için özel üretilen diş macunları ve gargara/ağız çalkalama suları kullanılmalıdır. (tercihen daha önce de direk bu tarz ürünler elbette tercih edilebilir) (Örneğin paradontax,colgate profesyonel diş eti sağlığı,ipana diş eti bakımı vs)

Bunların haricinde, tükürük yapısı ve beslenme alışkanlıkları da diş taşını etkiler. Bazı tükürükler daha koyu kıvamlı ve/veya Ca içeriği daha fazla olabilir. Bu durumda diş taşları daha çabuk oluşacaktır. Böyle bir yapısı olan kişilerin duruma göre bazen her ay bile diş taşı temizliği yaptırmaları gerekebilmektedir.

Dişlerimi pek sert kullanmıyorum fıstık kırmak veya gazoz açmak olayları zaten yok.

kırık sadece uçta oluştu hemen yanındakinde de oldu ama o kadar değil iki nokta kadar.

diş fırçalamayı sabah akşam yapıyorum öğlen zor oluyor okul falan koşuşturmaca. gargara olarak listerine white kullanıyorum.

diş ipini önerdiniz uzun zamandır aklımda fakat hep unutuyorum onu da almayı düşünüyorum.

diş taşım genelde diş arkalarında oluşuyor. yani üst arka ve alt arka dişlerde. arkadaki büyük dişlerde yok diyebilirim.

Tükürük olayına gelirsek koyu değil normal fazla yoğun değil
    ------
    dişlerimi güçsüz hissediyorum yani güven vermiyor gibi psikolojikte olabilir bilmiyorum çözemedim. ön dişimin teki 1-2 milim diğerine göre uzun ve ucu 2-3 nokta kadar kırıldı biraz kötü duruyor. bunu dengeleme veya ne bilim kesme olayı var mı ? o kırık ne olacak acaba ne yapmam gerekiyor

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Birde ben diş doktoruna gitigim zaman herhangi bir hastaligi varmi diyor kalbinde sorun felan varmi diye soruyor bunun sebebi ne ? ben doktora gitmeden önce kalbimde üfürüm varmiş ama bilmiyormusum yeni öğrendim .birde Disime iğne yapilinca kötü oluyorum iç daralması geliyor sanki bunun sebebi ne olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler disim apse yaptı.Sonra sisti yanagım.Suanlık doktor haricinde inmesi icin bi kac tavsiye verebilirmisiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan.ecee

Beyler disim apse yaptı.Sonra sisti yanagım.Suanlık doktor haricinde inmesi icin bi kac tavsiye verebilirmisiniz ?

Allah korusun trafik kazası gibi nedenle vücudunuzun bir parçası kırılıp tedavi olmazsa birkaç gün içinde kangren olup kopma noktasına gelecek ama hekim haricinde çözüm yolu arıyorsanız tek çareniz dua etmek olacaktır ama zaten hekim bulunamayan bir yerdeyseniz Allah(cc)'ın bile sizi pek önemsediği bir yerdesiniz demektir... En güzeli bu geceyi ağı kesicilerle idare edip yarın olunca bir diş hekimi muayenehanesine gitmeniz olacaktır.

• Ortodontik tedavilerde diş teli uygulamasının maliyetini ne belirliyor.Çenede iki üç dişte yamukluk varsa sadece impilant gibi bunlara uygulanabiliniyor mu yoksa komple bir tedavimidir ? Minimum maksimun maliyet aralığı nedir ? Teşekkürler... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Comandante

Ortodontik tedavilerde diş teli uygulamasının maliyetini ne belirliyor.Çenede iki üç dişte yamukluk varsa sadece impilant gibi bunlara uygulanabiliniyor mu yoksa komple bir tedavimidir ? Minimum maksimun maliyet aralığı nedir ? Teşekkürler... :)

Tedavinin şekli belirler, 4bin ila 40bin arası diyebiliriz. şeffaf-estetik tel ve braketlerle ortodonti(ortalama 8bin TL), şeffaf plaklarla ortodonti(6bin lira ila 8bin dolar arası), lingual ortodonti(10bin dolar ila 30bin lira arası) gibi çeşitleri vardır. Bazı ender vakalarda ortognatik cerrahi yapmak gerekebilir, o zaman 30bin-40bin lira arası tutabilir.
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    Maliyeti çok yüksekmiş yav ben bu kadar olacağını düşünmüyordum.Diş teli uygulaması için bir yerde 2000-6000 arası bir rakamdır diye görmüştüm.Şaşırdım doğrusu. :)
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhana yine ben

Benim sol ust orta ile sol arasindaki bi dişimde fazladan cikinti var. Yani nasil anlatsam 2 tane cikinti cikacagi yere 3 tane cikmis sanki içe dogru 1.5 diş var ve o disin et ile birlestigi bolumden dilimi alamiyorum.. Dis etimin icine bi sey kacmis olabilir. Cunku onceden bi patlamis misir parcasi bulmustum ama bu biraz farkli.. Ne yapmaliyim ?

• Merhaba, fiber post tedavisi için istanbul Avrupa yakasi nda önerebileceğiniz ozel dis hastanesi var mi. Sgk anlasmali olursa cok iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: diehard71

Merhaba, fiber post tedavisi için istanbul Avrupa yakasi nda önerebileceğiniz ozel dis hastanesi var mi. Sgk anlasmali olursa cok iyi olur.

Türkiye'de diş tedavisi konusunda SGK anlaşmalı özel hastane, merkez, poliklinik, muayenehane dahil hiç bir yer yok. "SGK anlaşmamız var" diyorlarsa yalan söylüyorlardır; 210 liralık tedaviyr 300 lira deyip, size 210'a düşmek gibi :) Zaten olsa da merak etmeyin SGK değil fiber postu, normal postu bile ödemeyebilir zaten :) En azından kamuya ait yerlerde bile yapmıyorlar..
  • Hocam 5 -6 sene önce cene amaliyati oldum.üst cene öne alındı. Ama üst cenede hala platinler duruyor. Platinleri aldırmam gerekirmi. Dursalar herhangi bir zararı olurmu ileride.

• grip olunca bazen dişlerim kaşınıyor sebebi ne?
  • Merhaba Tuba Hanım,

Diş taşı temizletirken uyuşturma imkanımız varmıdır ? Ben acıya dayanıklı değilim. Zaten çok aşırı derecede dişçi fobim var.

Bu konu hakkında bilgi almak istiyordum sizden. Genelde herkes diş taşı temizletirken yada genel temizlik yaparken çok acıyor diyorlar.

teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylır-

Birde ben diş doktoruna gitigim zaman herhangi bir hastaligi varmi diyor kalbinde sorun felan varmi diye soruyor bunun sebebi ne ? ben doktora gitmeden önce kalbimde üfürüm varmiş ama bilmiyormusum yeni öğrendim .birde Disime iğne yapilinca kötü oluyorum iç daralması geliyor sanki bunun sebebi ne olabilir ?

Diş çürüğüne neden olan bakteriler, vücutta başka da pek çok yerde etkilidir. Örneğin kalp kapakçığında sıkıntı yaşayan birisi bunu gizler ve gerekli önlem alınmadan diş müdahalesi yapılırsa, kana karışan bakterilerin kalp kapakçığına ulaşması o kişinin ölümüne yol açabilir.

Diabet ve guatr varlığında kullanılan anestezik maddenin değiştirilmesi, randevu saatinin erken seanslara alınması gerekebilir.

vs gibi sistemik hastalıkların varlığı diş tedavilerini çoğulukla doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden kişinin kendi sağlığı için varsa bir hastalığı ,düzenli ve sürekli kullandığı bir ilacı, bir alerjisi varsa diş hekiminden saklamaması gerekir.

İğne yapıldığında hemen herkes ilk başta bir rahatsızlık hisseder ancak szinki daha fazla ve sizi ciddi manada rahatsız eden bir durumsa anesteziye karşı alerjiniz de olabilir, panik atak tarzı bir durum yaşıyor da olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan.ecee

Beyler disim apse yaptı.Sonra sisti yanagım.Suanlık doktor haricinde inmesi icin bi kac tavsiye verebilirmisiniz ?

Apse yapan ,şişen bir dişe kendiniz yapabileceğiniz bir müdahale malesef yok. En kısa bir diş hekimine gitmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Comandante

Ortodontik tedavilerde diş teli uygulamasının maliyetini ne belirliyor.Çenede iki üç dişte yamukluk varsa sadece impilant gibi bunlara uygulanabiliniyor mu yoksa komple bir tedavimidir ? Minimum maksimun maliyet aralığı nedir ? Teşekkürler... :)

Sizin gözünüze çarpan sadece tek bir dişteki bozukluk olsa da çoğunlukla o tek dişteki sıkıntının giderilmesi için ağızdaki bütün dişlerin yeriyle oynanması gerekiyor. Dolayısı ile tek bir dişteki sıkıntı için de bütün ağıza ortodontik tedavi uygulanıyor.
    Tek dişe uygulanabilen bir ortodontik tedavi sadece karışık dişlenme dönemi dediğimiz 6 -14 yaş arasında kısıtlı bir iki vaka için mümkün.

Minimum maksimum fiyat aralığı bulunduğunuz ile,ilçeye, gideceğiniz merkezin özelliklerine vs pek çok şeye göre değişir.

2000 Tl civarı klasik tel ile ortodontik tedavi fiyatı aldığını söyleyen hastam da var,10 bin dolar şeffaf plak ortodontik tedavi fiyatı aldığını söyleyen hastam da var.

Ben kendim klasik braketli sistemi kullanmıyorum, önermiyorum da. Yaklaşık 3000-5000 dolar civarı bir para ayırarak çok daha konforlu bir şekilde şeffaf plaklarla ortodontik tedaviyi öneriyorum. Maddi gücünüzü biraz daha zorlayabilirseniz, dişlerde sararma ve çürük riski olmadan, sizi uyutmayan çorba bile içirmeyen ağrılar ağız içi yaralar olmadan, dışardan bakan hiç kimse fark etmeden düzgün dişlerinize kavuşmuş olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Merhana yine ben

Benim sol ust orta ile sol arasindaki bi dişimde fazladan cikinti var. Yani nasil anlatsam 2 tane cikinti cikacagi yere 3 tane cikmis sanki içe dogru 1.5 diş var ve o disin et ile birlestigi bolumden dilimi alamiyorum.. Dis etimin icine bi sey kacmis olabilir. Cunku onceden bi patlamis misir parcasi bulmustum ama bu biraz farkli.. Ne yapmaliyim ?

Diş ipi kullanmayı deneyin. Kürdan kullanımını normalde önermiyoruz ama böyle bir durumda deneybilirsiniz. İşe yaramazsa yardımcı olmak için bekleriz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: diehard71

Merhaba, fiber post tedavisi için istanbul Avrupa yakasi nda önerebileceğiniz ozel dis hastanesi var mi. Sgk anlasmali olursa cok iyi olur.

Devlet diş tedavilerini sadece kendi merkezlerinde yapılırsa karşılıyor. Devlete bağlı ağız diş sağlığı merkezleri,devlet hastaneleri ve özel olmayan diş hekimliği fakülteleri.
    Bunun dışında gideceğiniz hiç bir yer, diş hastanesi yada büyük kapsamlı bir hastane de olsa,muayenehane de olsa devletten sizin adınıza bir ödeme alamıyor.

Özel sektörde yaptırdığınız diş tedavilerinin ücretini yalnızca özel sigortalardan alabilirsiniz. Bu kurumların çalışma şekli de şöyle; siz tedavinizi yaptırdığınız merkeze paranızı ödüyorsunuz,faturanızı alıyorsunuz. Faturanızı özel sigortanıza ibraz etmeniz karşılığında onlar da size belli miktar ödeme yapıyorlar. anlaşmanıza göre kimizi sadece kısmi bir miktarını ve belirli işlemleri kimisi implant dahil hemen her hizmeti karşılıyor.

Fiber postu karşıda neresi uyguluyor malesef bilmiyorum ancak Beiktaş barbaros caddesi üzerinde dentistanbul var oraya sorabilirsiniz. Bir de hospitadent e.. Yalnız bilginiz olsun ,her iki merkez de oldukça kazıktır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: demiroluk

Hocam 5 -6 sene önce cene amaliyati oldum.üst cene öne alındı. Ama üst cenede hala platinler duruyor. Platinleri aldırmam gerekirmi. Dursalar herhangi bir zararı olurmu ileride.

Platinlerinizi kontrol ettirmenizde fayda var. Bazı durumlarda durmaları gerekebiliyor bazı durumda durmaları o bölgede iltihap yada kist oluşumuna sebep olabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.