Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En kısa sürede bir diş hekimine görünmeniz iyi olacaktır hocam. Ağrı sızı vs. yapmasını beklemeyin derim.
  • M3RTi kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hoam görüneceğim. peki bu dişin tedavisi sıkıntılı olur mu sizce?
  • Böyle bir durumda ne yapılmalı?

www.cerkezkoydis.com/resimler/kirikdis1.jpg

www.kibrisimplant.com/includes/uploaded/porselen10.jpg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Çok kolay hocam, dişçi korkunuz varsa kendinizi hiç kasmayın. İşlem bittiğinde gereksiz olduğunu anlayacaksınız. Kısa sürecektir zaten. En kısa zamanda gidin bir hekime selamlar
  • İyi Günler.
    Şöyle bir sorunum var
    Soğuk bir şey yerken dişlerim sızlıyor ve o yiyeceği ağzımda çiğneyemiyorum bu yüzden.
    Bu sebeple bazen yediğim şeyi tam çiğnemeden bütün yutmak zorunda kalıyorum.

Aynı şey sıcak şeylerde de geçerli.Çok sıcak bir şey yersem dişlerim sızlıyor ama o anlık sadece yani devamlı değil bu sızlamalar.

Bunun dışında dişlerimde yerli yersiz bir sızlama başladı son 1 yıldır.Genellikle çoğu sızlıyor.Nefes alıp rüzgarı dişime çarpsa bile çok az sızlıyorlar

Doğru dürüst bir şey yiyemiyorum.

Bunun tedavisi varmı?
  • ınş cevap yazarsınız çünkü benim için çok önemli.
    Ön üst dişlerim yani fare dişi gibi olanların sağında ve solunda ki dişlerim in hemen arkasında küçük siyah bir delik gibi bir nokta var belkide deliktir emin değilim. Bu neden kaynaklanıyor acaba çürüğe benzemiyor sadece elimle bile yoklarken hissediyorum bir çıkıntı gibi yardimci olurmusunuz ne yapmam lazım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydn06

merhabalar. benim de ön dişlerimden bir tanesinin arka tarafında oyuk var ve bu oyuk bana garip şeyler hissettiriyor. acı veya sızlama gibi değil, fakat o dişimde garip bir şeyler seziyorum. sanırım çürüğü temizletip dolgu yaptırmam gerekiyor. sizce çok sıkıntılı olur mu görüşleriniz nelerdir? teşekkürler.

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Hocam aynı durum bende de var doktora gittiniz mi veya gittikten sonra benide bilgilendirirmisin ?

• Bir hafta önce aynı anda iki kanal tedavisi yaptırdım ön dişlerime ve çivi takıldı köke.birinde sorun yok ama diğerinde hafif bastırınca ağrı oluyor ama çok şiddetli değil acaba başarısız mı oldu kanal tedavisi? beklemem mi gerekir iyileşmesi için? yoksa çektirmeliyim mi ?
  • Merhaba bir sorum olacak 36 saat önce 20 yaş dişim 1saat süren bir operasyonla alındı ama kanaması hala sızıntı şeklinde devam ediyo

Not ağrı sızı falan yok

• 24 yaşındayım 2 kişimi kaybettim (iltihap yüzünden cektirdim) altta en arkada iki dişim daha cıkıyor yeni sizce durum nedir :)
  • amalgam dolgu bu kadar mı zararlı

hala kimse adam akıllı bir açıklama getirmiyor herkes ayrı telden çalıyor,

bende 2 yıl önce yaptırdıgım amalgam dolguları söktüreceğim arkadaş

görüntü olarak çok kötü duruyor ağzımı açtıgımda sanki çürük gibi görünüyor yani oranın dolgu oldugunu bilmeyen biri % 99 çürük sanıyor ve bu da kötü bir durum,

fdişlerimi fırçalamama rağmen hassasiyet yeniden başladı, çürük kaynaklı olup olmadıgını bilmiyorum henüz,

daha önce dolgu yapılmış diş yeniden çürürse tedavi ne şekilde olmalı biri yazsın lütfen.

• Merhaba hocam.Ben 15 yaşındayım ve bende 5 aydır diş teli var.Diş etlerimde çekilme,şişme ve kızarıklık var.Bunu yok etmek için ne yapabilirim ve listerine kullansam işe yarar mı ve tellere zarar verir mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. Benim uzun bir süre önce kanal tedavisi yapılmış bir azı dişim var. Bu dişimin kökü kırıldı? Adresime yakın olan bir dişçiye muayene oldum ve film çekildi. Bana diş kökünün derin olduğu ve dişin çekilmesi gerektiği söylendi. Komplikasyonlu çekim dediler? Bu diş çekimi zor mudır? Ağrı, acı ya da sızı hisseder miyim? Bir cerrahın çekimi yapması gerekiyormuş bu doğru mudur? Dişçi korkum da mevcut. Bilgi verirseniz sevinirim. Ankara'da ikamet ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam bugün kanal tedavisi yaptırdım arka alt ve üst dişime şuan aşırı şekilde ağrım var diğer konularınızı okumuştum bu ağrılar normalmiş ama bu ağrıları hafifletmek icin dişinol gibi ilaclar kullanırsak bi zararı olur mu ?

Cevabınız icin şimdiden teşekkürler hocam

• merhaba hocam, benim sormak istediğim bir kaç soru var;

Röntgende üst çenedeki gömülü kanin diş sizce ortodonti ile yerine getirilmeli yoksa çekilmesimi mantıklı?

Röntgende gömülü 20'lik diş gözüküyormu?

üst çenede komplikasyonlu bir diş olduğu ve çekilmesi gerektiğinden bahsetti hoca, böyle bir dişin kurtarılma şansı olmuyormu acaba?

şimdiden teşekkürler

• 2 dişim hafif çürük başlangıç seviyesinde yani dolgu yaptıracam toplam kaç dk sürer ve nasıl yapılır detaylı anlatabilir misin?
  • Öncelikle merhaba ve acım halen devam ederek yazıyorum .

2 Yıl öncesine ön dişimi kaybedip implant yaptırdıydım fakat implantın takıldığı yerdeki diş etim hassasiyet gösterdi ve acıyor .. dilimin dokunması bile acımasına yetiyor.. bu acı neden kaynaklanır açıkcası halen anlam çözemedim.

Hayat temposuyla acı hissetmiyorum ama o acı var hep yani .. niye o acı ? implant yaptıran diğer üyelerde de benzer diş eti acıları var mı mı ? tam da implantın çevresinde oluyor bu acılar bezdim gerçekten teşekkürler.
  • hocam sizin muayinaneiz pendiktemi numaranizi ariyorum size ulaşamıyorum telefon numaraniz varmi
  • ICON teknolojisi ile diş yüzeyine asit sürülerek çürük doku uzaklaştırılır ve sonra tamir edici bir jel sürülerek dişin eski haline dönmesi sağlanır. D1 seviyesi bir çürük için bu işlemin bir kaç defa tekrarlanması gerekebilir. Ancak dişin dolgu yapılmadan kendisini kurtarabildiği son aşamadır. yaziyor sitenizde dişlerim boyle kurtarila bilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrd35

quote:

Orijinalden alıntı: mrd35

Cumartesi itibariyle yanağım şişti ve o zamandan beri antibiyotik kullanmaktayım.
    Acaba dişin çekilmesi mi gerekecektir.

Pazartesi itibariyle dişçimle görüştüm.
    Şişkinlik azalmaya başladıysa antibiyotige devam etmenin yeterli olacağını ve başka bir müdahale gerekmyeceğini söyledi.
    Ayrıca augmentine ek olarak farklı bir antibiyotik daha verdi.
    Halen şişkinlik devam ediyor gerçi çok büyük bir azalma da yok.
    Bu iltihap durumunun bazı kişilerde bünyesel olarak görüldüğünü söyledi.
    Senede bir hastada falan karşılaşıyormuş. O da bana denk gelmiş.
    Şişlik artarsa da tekrar oyulacakmış dişim.

Konu hakkında sizden de yorum alabilirsem sevinirim.

Teşekkürler.

Bu ve benzeri durumda acınızın azalması için apsenin steril bir ortamda boşaltılması gerekir.
    Senede 1 kez değil Eşim dişhekimidir ve ayda en az 3-4 kez bu tip vaka ile karşılaşır. Hastaları apse temizlendikten hemen sonra çok rahatladıklarını antibiyotiği kesmek isterler ancak antibiyotik doz bitene kadar kullanılması gerektiği için Dişhekimi izin vermez.

Bence hekiminize apseyi boşalttırmak istediğinizi söyleyin. Kolay bir operasyondur ve takribi diş çekim ücreti kadar bir ücreti vardır.

Geçmiş olsun.

Daha detaylı bilgi için:http://www.antalyadishekimi.com.tr/tr/m/tedaviler

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.