Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WolveriNeo

grip olunca bazen dişlerim kaşınıyor sebebi ne?

Grip olduğunuzda vücut savunması düştüğü için dişlerde kaşınma hassasiyet ağrı olması normaldir.
    İlaç kullanımı, hormonal değişikler,bazı yiyecekler vs de aynı hissi oluşturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Merhaba Tuba Hanım,

Diş taşı temizletirken uyuşturma imkanımız varmıdır ? Ben acıya dayanıklı değilim. Zaten çok aşırı derecede dişçi fobim var.

Bu konu hakkında bilgi almak istiyordum sizden. Genelde herkes diş taşı temizletirken yada genel temizlik yaparken çok acıyor diyorlar.

teşekkürler,

Diş taşı temizliği sırasında acı olursa genellikle alt ön dişlerde acı olmakta diğer dişlerde pek sıkıntı yaşanmamaktadır. Sadece alt dişlerde olacak bir hassasiyet için o bölgenin uyuşturulması ve diş taşı temizliğinin aynı seans bitirilmesi mümkündür.
    Ancak bütün ağızda sıkıntı olursa aynı anda bütün dişlerin uyuşturulması hasta açısından oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Böyle bir durumda sağ taraf tek seansta sol taraf tek seansta bitirilerek yine uyuşturularak diş taşı temizliği yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: WolveriNeo

grip olunca bazen dişlerim kaşınıyor sebebi ne?

Grip olduğunuzda vücut savunması düştüğü için dişlerde kaşınma hassasiyet ağrı olması normaldir.
    İlaç kullanımı, hormonal değişikler,bazı yiyecekler vs de aynı hissi oluşturabilir.

anladım teşekkürler
  • quote:

quote:

Merhaba Tuba Hanım,

Diş taşı temizletirken uyuşturma imkanımız varmıdır ? Ben acıya dayanıklı değilim. Zaten çok aşırı derecede dişçi fobim var.

Bu konu hakkında bilgi almak istiyordum sizden. Genelde herkes diş taşı temizletirken yada genel temizlik yaparken çok acıyor diyorlar.

teşekkürler,

Diş taşı temizliği sırasında acı olursa genellikle alt ön dişlerde acı olmakta diğer dişlerde pek sıkıntı yaşanmamaktadır. Sadece alt dişlerde olacak bir hassasiyet için o bölgenin uyuşturulması ve diş taşı temizliğinin aynı seans bitirilmesi mümkündür.
    Ancak bütün ağızda sıkıntı olursa aynı anda bütün dişlerin uyuşturulması hasta açısından oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Böyle bir durumda sağ taraf tek seansta sol taraf tek seansta bitirilerek yine uyuşturularak diş taşı temizliği yapılabilir.

Teşekkürler bilgi için.

Bu arada lingual ortodonti tavsiye edermisiniz acaba ? Tahmini fiyatları nedir bilginiz var mı ?

iyi günler,

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Tuba Hanım,

teşekkürler,

Teşekkürler bilgi için.

Bu arada lingual ortodonti tavsiye edermisiniz acaba ? Tahmini fiyatları nedir bilginiz var mı ?

iyi günler,

Lingual ortodonti klasik ortodontiye göre çok daha zordur. Diliniz sürekli yara olur, dil hareketleri ile braketler yerinden çıkar kırılır teller oynar vs. Lingual tel yerine kalsik tel yaptırın daha rahat edersiniz. Ama en güzeli biraz daha bütçeyi zorlayıp şeffaf plak ile ortodontik tedavi yaptırıp konforu yaşamanız..

• Kanal tedavisi ve dolgu yapilmis disin bir bolumune baski yaptigimda agri olusuyor neyi tavsoye edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Merhana yine ben

Benim sol ust orta ile sol arasindaki bi dişimde fazladan cikinti var. Yani nasil anlatsam 2 tane cikinti cikacagi yere 3 tane cikmis sanki içe dogru 1.5 diş var ve o disin et ile birlestigi bolumden dilimi alamiyorum.. Dis etimin icine bi sey kacmis olabilir. Cunku onceden bi patlamis misir parcasi bulmustum ama bu biraz farkli.. Ne yapmaliyim ?

Diş ipi kullanmayı deneyin. Kürdan kullanımını normalde önermiyoruz ama böyle bir durumda deneybilirsiniz. İşe yaramazsa yardımcı olmak için bekleriz :)

Saolun kendiliginden gecti ama cikinti var heralde dogal bisi

Bu arada bogaz reflusu dişleri etkiliyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56E6BEA13 -- 4 Nisan 2015; 21:31:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Tuba Hanım,

teşekkürler,

Teşekkürler bilgi için.

iyi günler,

Lingual ortodonti klasik ortodontiye göre çok daha zordur. Diliniz sürekli yara olur, dil hareketleri ile braketler yerinden çıkar kırılır teller oynar vs. Lingual tel yerine kalsik tel yaptırın daha rahat edersiniz. Ama en güzeli biraz daha bütçeyi zorlayıp şeffaf plak ile ortodontik tedavi yaptırıp konforu yaşamanız..

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben diş teli gözükmesinide istemiyorum estetik olarak çok kötü duruyor gerçekten. Bu yüzden Lingual tercih etmeyi düşünüyordum. Ünlüler, sanatçılar, iş adamları felanda hep bunu tercih ediyormuş bildiğim kadarıyla.

Gözükmediği için çok rahat kullanabilirim. Klasik tellerde bu sefer dudak ta yara yapıyor deniliyor. Şeffaf plak ile nasıl oluyor acaba biraz daha açıklama fırsatınız varmı ? Maliyetleri tahmini nedir ? Kendi doktorumada söyleyeceğim de.

Kendi doktorum sadece klasik tel söyledi. Ama başka seçeneklerim de var gibi gözüküyor sanırım, sizce de öyle değil mi?

Teşekkürler,

• yakoc kullanıcısına yanıt
    İçime birden mutsuzluk çöküyor ağlamak istiyorum durduk yere panik oluyorum :/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuba hanım bir şey sormak istiyorum.

Doktara gittiğimidze genel kontrollerde hangi işlemler yapılıyor ? Diş taşı temizliği ve leke temizliği ayrı işlemler mi yok genel bakımda bu işlem için tek bir fiyat mı belirleniyor yoksa ayrı ayrı bir fiyat mı belirleniyor ? Aşağı yukarı ortalama maliyet nedir ? Teşekkürler... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nextmaster

Kanal tedavisi ve dolgu yapilmis disin bir bolumune baski yaptigimda agri olusuyor neyi tavsoye edersiniz

Yeni yapılan bir kanal tedavisi ise bekleyin, eski ise bir diş hekimine gidin.
  • quote:

quote:

quote:

Merhana yine ben

Benim sol ust orta ile sol arasindaki bi dişimde fazladan cikinti var. Yani nasil anlatsam 2 tane cikinti cikacagi yere 3 tane cikmis sanki içe dogru 1.5 diş var ve o disin et ile birlestigi bolumden dilimi alamiyorum.. Dis etimin icine bi sey kacmis olabilir. Cunku onceden bi patlamis misir parcasi bulmustum ama bu biraz farkli.. Ne yapmaliyim ?

Diş ipi kullanmayı deneyin. Kürdan kullanımını normalde önermiyoruz ama böyle bir durumda deneybilirsiniz. İşe yaramazsa yardımcı olmak için bekleriz :)

Asit ağız içine kadar gelmediği müddetçe etkilemez. ancak dişlerdeki sıkıntılar mide rahatsızlıklarına dolaylı olarak refluye sebep olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Tuba Hanım,

teşekkürler,

Teşekkürler bilgi için.

iyi günler,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben diş teli gözükmesinide istemiyorum estetik olarak çok kötü duruyor gerçekten. Bu yüzden Lingual tercih etmeyi düşünüyordum. Ünlüler, sanatçılar, iş adamları felanda hep bunu tercih ediyormuş bildiğim kadarıyla.

Gözükmediği için çok rahat kullanabilirim. Klasik tellerde bu sefer dudak ta yara yapıyor deniliyor. Şeffaf plak ile nasıl oluyor acaba biraz daha açıklama fırsatınız varmı ? Maliyetleri tahmini nedir ? Kendi doktorumada söyleyeceğim de.

Kendi doktorum sadece klasik tel söyledi. Ama başka seçeneklerim de var gibi gözüküyor sanırım, sizce de öyle değil mi?

Teşekkürler,

Lingual telin klasik tele göre tek avantaji gözükmüyor olması. Klasik telde braketler disin ön yüzünde olduğu için yanaklar yara olur, lingulade dil. Klasik telde diş ön yüzeyden çürümeye başlar lingulade arka yüzden. Klasikte diş ön yüzden sararır lingualde arka yüzden,bu da belki bir avantaj olabilir.
    Şeffaf plaklar kullanıldığı zaman dişlerde extra bir çürük riski oluşmaz,extra bir sararma riski oluşmaz,dayanılmaz ağrılar ve ağız içi yaralar olmaz. Günde 17-22 saat takılan,yemek yerken çıkarılan böylece şunu yeme kısıtlaması olmayan bir tedavi.
    Detaylı bilgi için lutfen linkleri inceleyin,bir sorunuz olursa yine sorun bilgi veririm.
    http://www.dttubakoc.com/category/ortodonti-2

• quote:

Orijinalden alıntı: -Comandante

Tuba hanım bir şey sormak istiyorum.

Doktara gittiğimidze genel kontrollerde hangi işlemler yapılıyor ? Diş taşı temizliği ve leke temizliği ayrı işlemler mi yok genel bakımda bu işlem için tek bir fiyat mı belirleniyor yoksa ayrı ayrı bir fiyat mı belirleniyor ? Aşağı yukarı ortalama maliyet nedir ? Teşekkürler... :)

Genel kontrolde ağız içi muayene ve gerek görülür ise röntgen kontrolü yapılır. Hasta kabul ederse diş taşı temizliği de yapılabilir.

Diş taşı temizliği sonrası parlatma işlemi normalde rutindir ve birlikte yapılır ancak ayrı yapıp ayrı ücret isteyen hekimler de var. Fiyatlar değişkendir. Hastaları ile anlaşmalarına göre ya da yapılan diğer işlemlere göre ücretsiz yapan da var,600 Tl ye kadar fiyat isteyen de.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Şeffaf plak tedavisi de klasik tel tedavisi gibi her durumda uygulanabilir dimi? Birde tahmini ortalama fiyatları verebilmeniz mümkün müdür ? Özel mesaj ile de iletebilirsiniz.

Teşekkürler, iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 8 Nisan 2015; 20:53:31 >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Hocam size mesaj attim size zahmet cevaplayabilir misiniz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhana yine ben

Asit ağız içine kadar gelmediği müddetçe etkilemez. ancak dişlerdeki sıkıntılar mide rahatsızlıklarına dolaylı olarak refluye sebep olabilir.

Siz dediniz reflu nedeni olabilir işte bende dünden beri agiz calkalama suyu+ sabah aksam dis fircaliyorum. Yanliz bir sey farkettim üst azı disim ve yanindaki diste beyaz tabaka gibi bisey cikmaya basladi anlam veremiyorum belkide dişlerim beyazliyor

Ha birde soylemisken üst disimde hep ayni et yeri kaniyor biraz zorlayinca açıkcasi diş teli takacak kadar degilde tam o kisimda biraz ileri dogru kayma var ama herkezde olan kayma belkide bu yüzden kaniyor.

Ayrica soylemedende gecmiyim cok tesekkur ederiz bize vakit ayirip sorularimizi ucretsiz cevapliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56E6BEA13 -- 8 Nisan 2015; 3:49:34 >

• Benim üst iki dişimde çürük oluşmaya başlamıştii fotoğraftaki gibi.sonra devlette bi doktor beyaz dolgu yapti 5 gün sonra düştü sonra özelde lazer dolgu yaptı bi doktor simdi yaptigi yer fircalamasam sarariyor fircalasamda bir miktar sarilik yine duruyor ama geçmiyor sizce beyazlatsam nasil olur lazer dolgu zarar görürmü birde Beyazlatma işlemi kalıcımı ? Gecicimi beyazlattiktan sonra fircalamasamda ayni beyazlik kaliyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylır- -- 9 Nisan 2015; 14:43:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çene eklemi rahatsızlığını yaşıyorum. yere düştüm ve kötü şekilde darbe aldım. tedavi için istanbula gitmekten başka yapacak bir şey görünmüyor çünkü bulunduğum yerdeki doktorlar bunun tedavisini yapmıyor. hiçbir şekilde yemek çiğneyemiyorum sadece sıvı gıda tüketiyorum ya da yumurta gibi yumuşak şeylerden yiyebiliyorum. önerdiğiniz bir şeyler veya bir yerler var mı? bu arada sol alt çene kemiğinden darbe aldım. temporomandibular eklem kırığı olarak geçiyor. bir doktor ise kırık göremedi. acaba başka şeylerden de kaynaklanabilir mi? teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.