Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet__666

Tuba Hanım,

Yirmilik dişim gömülü halde bazen agrı yapıyor, agzımı açerken de çok nadir zorlanıyorum ağrıdan dolayı.

Çekilmesi için ameliyat olması gerektiğini düşünüyorum, güncel fiyatları ve iyileşme süreleri hakkında bilgi alabilirmiyim.

Sadece sol alt taraftaki diş

Teşekkürler

Türk Diş Hekimliği Birliğinin belirlediği taban fiyat listesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Bu fiyatın 3 aşağı 5 yukarı etrafında olacaktır genel olarak .

• Dişleri fırçalamak için dikişlerin alınması beklenirse yara yerinin iltihaplanması oldukça yüksek bir ihtimal.

Yaşanan sıkıntılar da bünyeye, dişin durumuna, ameliyatın nasıl geçtiğine vs göre değişmekte.kimisi belli belirsiz bir şişlikle atlatabilirken kimisinin bütün boynunda morluklar oluşabiliyor.

Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınır, bu süre içinde antibiotik ağrı kesici ve gargara kullanmanız istenir.
    Bu süreçte dikkat etmeniz gerekenler için lütfen linkteki YAZIya göz atın.
    Diş ve diş etinde yara iyileşmesi hakkında genel bilgi için lütfen tıklayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 17 Ekim 2014; 1:25:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

Bu konu gercekten cok iyi oldu.Tuba hanim benim sorunum su gunde 1 kere bazen 2 kere fircaliyorum dislerimi curugum yok fakst dis etlerim inanilmaz yumusak elimle bastirinca kaniyor yukari kalkiyor hatta disimin ucunu gorebiliyorum isin garibi bazen yumusuyor bazen normal oluyor cok rahatsız olmaya basladim bu aralar elimle bastirdigimda kan gelince o elimde kotu koku oluyor ne yapmaliyim

Diş taşlarınız olma ihtimali oldukça yüksek.
    Diş taşlarınızı temizletin. 1 haftayı geçmeyecek süre ile kloroben/andorex/klorhex gargara kullanın 3*1. ama öncelikle temizliği yaptırın yoksa gargara geçici bir çözüm olacaktır.

Diş taşlarınız yoksa ( muayen eile belli olur siz farkında olmayabiliirsiniz) dişlerinizi yanlış fırçalıyor olabilirsiniz, dişlerinizi sıkıyor olabilirsiniz ya da daha ileri gidersek lösemi olabilirsiniz. (diğer bütün sebepleri eledikten sonra küçük bir ithimal )

• quote:

Orijinalden alıntı: THİS İS ANGARA

Hocam benim de kulaklarım da ağrı yanma ve zonklama var 6 kere kbb ye gittim sebebini bulamadılar bi doktor da diş hekimine git belki dişindeki iltihap yada eklemlerinde sorun olabilir demişti 3 tane dolgu var 1 dişimde çekilmişti acaba bunlar bi sorun yaratabilir mi??

Dolgular, çürükler, 20 lik dişler, uyumsuz protezler, eksik dişler ,diş sıkma/ gıcırdatma, çok sakız çiğneme vs pek çok sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Sağ ust dis etlerim soğuk bir şeyler yediğim yada ictigim zaman çok agrıyor.Su anda baktım şişmis.Yaklaşık 1 aydır böyle.

Sizce ne yapmalıyım.

Dişinizi kaybetmek istemiyorsanız- tabi hala kurtulma şansı kaldı ise, bir an evvel diş hekimine gitmelisiniz.
    Ayrıca 1 aydır iltihaplı olan bir diş vücut savunmanızı da zayıflatır. : diş ve sağlık ilişkisi lütfen tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 17 Ekim 2014; 0:38:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blionmetah

Ne kadar yararlı bir konu olmuş emeğinize sağlık.

Ek olarak dişlerimi sürekli fırçalamama rağmen tartar sorunum var 2 ay önce temizlettirdim fakat tekrar oluşmaya başladı önerileriniz nelerdir?

Diş ipi mutlaka kullanın günde en az 1 kez özellikle yatmadan önce
    Alkolsüz florlu gargara kullanın. Ağız çalkalama suları.
    Dilinizi damağınızı yanağınızı da fırçalayın.
    Dişlerinizi doğru ,yeterli süre ve yeterli sayıda fırçaladığınızdan emin olun.

Yine de tartar oluşumu sık olursa, yapısaldır ve diş taşı temizliğinizi daha sık yaptırmalısınız demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iptal55

Merhabalar Tuba hanım. Çocuğunuzu Allah analı babalı büyütsün inşallah
    Ben 1 sene önce sağ alt ve üst dişime dolgu yaptırdım. Önceden ortadaki dişlerim birbirine değerken dolgudan sonra değmemeye başladı. Ayrıca sağ üst dolgu ile birşey yediğim zaman acıyor. Ne yapmam lazım ? Tekrar gidersem büyük ihtimal üstüne dolgu ekleyecek ama bu sefer ağzım hep açık kalacak :). Son olarak köpek dişi oluyor sanırım isimleri alttakiler biraz uzun uçlarını kestirebilirmiyim ?

Dişlerin birbirine değmemesi ve üst dişinize basınca acıması, üst dolguda yükseklik olabileceğini düşündürdü. Ancak 1 sene oldukça uzun bir süre; muayene olmanızda fayda var. Dolgunun düzeltilmesi/değişmesi/kanal tedavisi gerekebilir.
    Ayrıca teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: redwhiteee

Merhaba tuba hanım, ben bu yaz köprü yaptırdım fakat köprüye normal dişlerim gibi tam güç uygulayamıyorum, köprüyü hissediyorum tam alışamadım galiba. Alışmam için belli bir süre var mı? bir yere daha köprü atılması gerekiyor.Alışamayacaksam oraya implant düşünmeye başladım açıkcası. Tavsiyeleriniz neler. Teşekkürler

Normalde 1 en fazla 2 ay sürer alışma faslı. Köprünüzde bir uyumsuzluk, diş etlerinizde hassasiyet/hastalık ya da metal alerjiniz olabilir.
    İmplant yaptırma imkanınız varsa zaten önceliğiniz implant olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: happy feed

Ben ortalama 7 aydır falan diş teli takıyorum lastik tedavisine geçtik geçen ay benim kullandığım impala lastik bitti ve doktorum bir ayda bir geliyor. Diş depolarından bulmayı denedik fakat bayram nedeniyle kapalı yaklaşık 4 gündür takamıyorum tedavimde çok gerileme olur mu ?

Telleriniz ya da plak kullanıyorsanız plaklarınız ağzınızda olduğu müddetçe gerileme olmaz ama ilerleme de olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mychaela

quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Mychaela

Tuba hanım merhaba

Öncelikle iyi bayramlar.Ağız bakımı olarak dişlerimi fırçaladıktan sonra diş ipiyle temizliyorum ve bir de ağız gargarası yapıyorum.Ağız gargarası yaptığım ürünün adı listerine stay white.Uzun süre kullanınca dilimin ortasında renk değişikliği oluyor.Sanki sararmış gibi.Ne zaman bıraksam birkaç gün içinde dilim eski haline dönüyor.Alkollü olduğu için olabilir mi ? Listerine Stay White yerine alternatif hangi marka ağız gargarası tavsiye edersiniz ?

Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim; sizlere de iyi bayramlar.

Bu ara en sevdiğim kullandığım ve tavsiye ettiğim gargara colgate total profesyonel diş eti sağlığı ağız çalkalama suyu.
    mor renkli, aroması da çok güzel.

Bahsettiğiniz sıkıntılar listerine in hemen hemen bütün ürünleri için karşılaştığım durumlar.

Cevabınız için teşekkür ederim tuba hanım.Bir de şunu sormak istiyorum.Hastalarınıza genel olarak hangi markanın diş ipini , diş macununu ve diş fırçasını tavsiye ediyorsunuz ? Bu arada dişlerim hassas olduğu için Sensodyne ekstra yumuşak diş fırçasını kullanmaktayım.

Teşekkür ederim.

Diş fırçası olarak özellikli bir fırça olmasına gerek yok; orta sertlikte yada yumuşak bir fırça olmalı. Başka bir şey yok. erhangi marka önermiyorum. Ancak bu ara elimde colgate in etkinliğinden kalma micro hassas diş fırçası var onlardan eriyorum. Güzel fırça.

Diş ipi olarak hepsi hemen hemen aynı , hangisini daha rahat kullanırsanız. Tek özeelikli konu; köprüler için özel diş ipi bildiğim kadarı ile hala sadece oral b de var ; superfloss.

Macun olarak da signal almayın da florlu macun ne alırsanız alın diyorum; signal beni duymasın :) içerdiği aşındırıcılar çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncooo

Hocam ne gariptir ki o apranax ı içtim içeli hiçbir ağrı olmadı dişimde,zaten o ağrı çıktığında da gece uyutmayan bir ağrı değildi hafif bir sızı idi o da kendiliğinden geçti.

Bu arada ön dişimde ufak bir kırık var yakında onu gidip yaptırmayı düşünüyorum pek anlaşılıyor mu bilmiyorum ama fotoda görünen soldan 2.dişim kırık ne gibi bir müdahalede bulunulması gerekir ?

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Ufak bir dolgu eklemesi ile düzelebilir gibi duruyor; yinede alt dişler ile ilişkisi de önemli.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: rudolfo3639

Merhaba Tuba Hanım,

Oralb d32 diş fırçasını tavsiye edermisiniz? Çok aparatlıları da var dil temizleme aparatı filanhttp://www.akakce.com/dis-fircasi/en-ucuz-oral-b-d32-triumph-5000-fiyati,3100328.html

Bu diş fırçası şu an piyasadaki elektrikli diş fırçalarının en iyisi. Şahsen ben paraya kıyıp alamadım ama almak isterseniz hiç durmayın
    en güzel özelliği ya da beni en çok etkileyen özelliği ağzınızı tanıtıyorsunuz ve sonraki diş fırçalamalarınızda size düzgün ve yeterli fırçalayıp fırçalamadığınızı söylüyor, fırçalamadığınız yer kaldıysa uyarıyor., somurtan surat yapıyor, güzel bir diş fırçalama sonrası gülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cerrah44

Merhaba hocam ben diş hekimliği 1. sınıf öğrecisiyim ekspoz diye bişey duydum ne olduğunu bilmiyorum açıkçası bu konuda biraz da korktum bilgi verirmisiniz birde stajyerlik döneminde 4-5 sınıfta hasta bakacağız diye biliyorum bunun pratik eğitimini 3. sınıfta hastalar üzerinden mi yoksa mankenler üzerinden mi alacağız simdiden teşekkürler

expoz pulpanın açığa çıkması. çürük çok derin olduğu zaman çürük temizleniriken ya da direk çürük kavitesinde pulpa açığa çıktığı zaman expoz olmuş/expoze diyoruz.

Hangi fakültedesiniz bilmiyorum ama selçuk üniversitesinde 2. sınıfta mankenler üzerinde çalışmaya başlanıyor;. 3. sınıfta tedavi stajı var orada 30 kadar dolgu yapılıyor diğer derslerin pratiği yine manken üzerinde. 4. sınıfta da direk hastalarla ilgileniliyor.Muhtemelen bütün fakültelerde böyledir; hangisi nasıl bilmiyorum şu anda

Başarılar dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blake Griffin 32

Tuba Hanım merhabalar, benim dişlerim bundan 2 hafta önce falan çok sarıydı, gerçi hala sarı ama.Sadece diş fırçalamayla geçmiyordu, ben de internette dolaşan limon-karbonat karışımını pamukla sürüp, sonra fırçayla fırçalama taktiğini 2 hafta denedim ve gözle görülür bir sonuç var, ama dişlerimin arası hala aynı sarılıkta, geçmiyor.

Şimdi ; bu karışımı dişlere zarar verir mi ?
    Diş araları için ne önerirsiniz ?

Bu tarz karışımların hepsi dişe zarar verir. Dişin en dış tabakası olan mineyi aşındırır. Bu da beyazlık isterken zamanla daha çok sararmaya nedne olur. Ayrıva hassasiyet ve çürük riskini artırır.

Diş ipi ve ağız çalkalama suyu deneyin. Varsa diş taşlarınızı temizltetin.
    daha az çay kahve ve sigara tüketin.
    sensodyn yada opalescence beyalzatıcı diş macunu kullanabilirsiniz; şu an piyasada en az zararlı olanlar onlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

Merhaba Tuba Hanım,

Öncelikle teşekkürler yararlı bilgileriniz için.

Dün kanal tedavisi oldum. Gecici dolgu koydular ve üzerine yemek yedimi vs dişte ağrı oluyor sizce normalmi geçici oldugu için ?

Kanal tedavisi ara seanslarda ve tedavi tammalandığı günden itibare 1 hafta kadar ağrı iğne batması vs olabilir normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aşırı Zeki Adam

merhaba

ön 2 dişime 2 yıl önce devlet hastanesinde dolgu yaptırmıştım kısa süre sonra dolgular sıyahlaştı birtanesıde düştü çürük gibi duruyor çok moralimi bozuyor sizce ne gibi tedavi uygulanabilir isterseniz özelden resim atabilirim

Dolguların yenilenmesi gerekecektir. Derinliğe göre kanal tedavisi ya da kaplama da gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pris0n

Merhaba ben geçen sene bi doktora gittim 8 çürüğün var dedi 1 dolgu yaptırdım geriside yapılması lazım dedi öyle kaldır 3-4 ay sonra bi yere gittim devlet hastanesi röntgen çekti hiç çürüğün yok vitamin eksikliği tarzında bişi söyledi kağıda yazdı verdi bu bölüme git onuda erteledim öyle 3-4 ay sonra bi doktor daha gittim 7 çürüğün var dedi biri dolgu yapılmıştı ilk doktorumun dediğine geldi 8 çürüğe en son geçen ay özel bi diş hekimine gittim ilk dolgumla alakalı 0 sorun var sakız çiğneyebiliyorum yemek yerken 0 acı falan bu en son gittiğim doktor 2 tanesine dolgu yapılması gerekiyor dedi diğerlerinde ibşi yok ufak diş fırçalamamadan kaynaklı şeyler dedi neyse 2 dişe dolguyu yaptırdım (gitmemin nedeni ağız kokusu olması ve aralıklarla tatlı yerken ağrı) sol altta 2 dişime dolgu yapıldı övdü falan kendini çok iyi dolgular oldu falan sordum sakız çiğniyebilirmiyim ne biliyim lokum gibi şeyleri yiyebilirmiyim 2 hafta sıcak soğuk şeyler içme 1 ay falan sakız falan çiğneme dedi 1.5 ay geçti şuan sol tarafımla yemek yiyemiyorum ekmeği çiğneyemiyorum hep sağ tarafla durduk yere ağrı olmuyor ama bi şeyler yerken sürekli ağrı yapıyor sonra geçiyor bu sorun geçicimidir kendi doktorumamı yoksa başka bir doktoramı gitmem gerekiyor.

Dişinizi göstermenizde fayda var. Geçici de olabilir dişte bir sıkıntı da olabilir. bunu en iyi dolgularınızı yapan doktor bilecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: docs

iyi günler Tuba hanım,
    benim üstteki çürük azı dişimin ortası oyuk ve de iltihaplı.normal hayatımda insanlarla konuşurken sıkıntı yapmaya başladığı için bu dişi çektirip kurtulmak istiyorum.fakat hayatım hiç diş çektirmedim ve bende dişçi korkusu var.asıl merak ettiğim ise bu diş çekilirken çok acır mı? sonrası önemli değil çekilme esnasındaki acıyı çok merak ediyorum.bu arada yaş 20.cevabınızı bekliyorum iyi günler.

Bir elinizi yumruk yapın. Diğer elinizin herhangi bir parmağını sıkıca tutun.Tuttuğunuz parmağınızı yumruğunuzu açmadan çıkarın.Canınız yandı mı? Hayır ama parmağınızın yumruğun içinden çıktığını hissettiniz.
    Diş çekimi de bu şekildedir.Dişin hareketini hissedersiniz ancak canınız yanmaz.

Tekrar merhaba Tuba hanım, sağ alt tarafta 20'lik dişim uç verdi ve 3 gündür ağrıdan uyuyamıyordum.Bugün diş doktoruna ilaç yazdırmak için gittiğimde 20'lik dişe yer yok operasyonla alınması gerektiğini(150 TL'ye) söyledi.Operasyon yapılması gerektiğini söyleyince korktum ve şimdilik erteleyelim diyerek kabul etmedim.Şu an çenem çok kötü ağrıyor.Sorularıma gelecek olursam 20'lik dişin çekimi aşaması nasıl oluyor ve kan tahlili gibi herhangi bir durum var mı? Dişçi korkum olduğu için hiçbir şekilde acı hissetmek istemiyorum, acısız 20'lik diş çekimi yapıbiliyor mu? Devlet hastanesinden ücretsiz çektirebilir miyiz? Son olarakta korkumu yenip dişimi çektirene kadar ağrıyı azaltmak için dişime nasıl bir tedavi uygulamalıyım? Sorularım bunlar, cevabınızı bekliyorum.
    İyi günler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba tuba hanım .

bu gün itibarı ile dişlerımı yaptırmaya karar verdım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

hakan
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.