Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: armetyo

Tuba hanım zirkonyum alaşımlı porselen kaplama da dişleri küçülttükten sonra bir bütün halde mi takıyorlar lamina kaplama gibi tek tekmi köprüler bütün takılıyo ama bende köprü yok tek tekmi takılacak teşekkürler şimdiden

Arada eksik dişiniz yoksa tek tek de takılabilir ikili üçlü dörtlü de takılabilir.Buna ağız durumuna göre karar verilir.
  • Ramazanda Diş Tedavileri ile ilgili merak edilenler için

http://www.dttubakoc.com/pendik-dis-hekimi/ramazan-oruc-dis
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    cevap için tşk , o zaman her yemekten sonra fırçalasam macun kullanmış kadar koruyucu olur mu ?
  • Merhabalar.. bundan 4 ay önce arka üst sağ ve sol iki arka dişimin bir kısmı aynı gün içinde kırıldı ama ağrı olmadığı için pek önemsemedim bundan yaklaşık 1 ay önce sağ tarafımla yemek yiyememeye başladım sadece ısırdığımda ağrı oluyordu ama sol taraf sağlamdı, 1 hafta öncede bu defa sol tarafımdaki diş ağrımaya başladı ve 1 gece uyutmadı beni daha sonra ağrı kesici ve gargara kullandım ağrısı azaldı fakat hala yemek yiyemiyordum, cumartesi günü doktora gittim doktor ikiside kırık çürük dedi hafiften dokundu ben onun acısıyla bağırınca tamam anlaşıldı dedi ve kanal tedavisi olmam gerektiğini söyledi aynı gün sağ taraftaki dişe tedavi uyguladı sinirleri aldı çürüğü temizledi daha sonra geçici dolgu yaptı sol tarafa ise hiç karışmadı şuan sağ tarafımda geçici dolgu ile duruyorum yarın yeniden kontrole gideceğim, tedavi ne kadar sürede biter diye soruyorum şuanda bişe diyemem kontrol etmem gerek dedi yarın tekrar gideceğim sizce bu iş ortalama ne kadar sürer ? her iki dişimlede ısıramıyorum fakat sol tarafım yani geçici dolgunun olmadığı diş daha kötü soğuk hatta çeşme suyu içtiğimde bile sızı yapıyor gözlerimden yaş geliyor sizce durumum çok mu kötü ? ve ne kadar sürer ? yaşadığım yerde en fazla 10-15 gün daha kalabilirim sonra çalışmaya gitmem gerek başka bir şehire... cevabınız için şimdiden teşekkürler

• 5 gün oldu kanal tedavisi yaptırdım.ama yaptırdıktan 1 gün sonra dişleri birbirine dokundurduğumda yapılan dişin bir bölümü çok sızlıyor.yemek yedğimde dişer çarpıştığında muazam sızlıyor

• Dişlerimi fircalarken kanıyor. Disle etin arası bazen abdest alırken bilr kanıyor. Birde tukurdugumde sarı tükürük çıkıyor ya da hafif kanlı. Dis etleri için ne önerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 13 yaşındayım.Dişlerim bozuktu yaptırmaya başladım.Çekimlerde sona gelindi.Son diş çekimi yapılacaktı.sol alt arka dişim(süt değil)in içi çürükle delindi ve et çıktı iltihaplı.Kürdan değince çok acıyor ama anlık.Doktora gittim o dişi çektirmek için ama gitmeden önce augmentin hap vermişti.5 gün,günde 2 kez almak üzre 10 kez o hapı aç karnına al dedi.Aldım ama 2 tanesini alamadım 8 oldu.Neyse doktora gittim krem sürdü o ete ve dişle diş eti arasındaki yere.Sonra dişle diş eti arasındaki yere iğne soktu heralde uyuşturucu.İğnede küçük ama.Bir küçük tüpe bağlı bastırmalık yer var.Oranın altına iğneyi yerleştirdi küçük tüpün içinde ne var bilmiyorum.Ama iğneyi soktuğunda o bastırma yerine bastırdı basınç oluştu tık tık tık birşey indi o dişle diş eti arasındaki yere heralde ilaç.Sonra iğneyi çekti ordan o iltihaplı ete yöneltti.Kürdan değince bile çok acıyor anlık.Sanırım o iğneyi ete sokucaktı.Kürdan değince çok acırken anlık,iğne girince çok acıyacağını düşündüğümden reddeddim ve dişi çektirmedim.İğneyi sokturmalımıyım?Gidip o dişi çektirmelimiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba,

üst 6 dişimi kaplama yaptıracağım. zirkonyum mu empress kaplama mı önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alynty: axelfoly

cevap için t?k , o zaman her yemekten sonra fyrçalasam macun kullanmy? kadar koruyucu olur mu ?

Hiç bir zaman macun kullanmı kadar koruyucu olmaz.

Diş macunlaıy içerdikleri flor ile dişleri kuvvetlendirir; köpükle diş fırçasının giremediği araların temizliğine yardım eder, kayganlaştırıcı etkisi ile dişlerin zarar görmesini önler ve daha uzun süre fırçalama sağlar.

Macun çok az kullanılmalı, reklamlardaki gibi fırça boyunca değil; bir mercimek tanesi kadar macun yeterli.
    Fırçalamaya başlamadan önce fırçanızı ıslatmazsanız ve az miktarda macun kullanırsanız daha az köpürecek ve sizi daha az rahatsız edecektir.
    Macunların tadı dolayısı ile kullanmak istemiyorsanız paradontax marka macunu öneririm, tatsız ve az köpüklü bir macundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 3 Temmuz 2014; 15:49:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mmm92

Merhabalar.. bundan 4 ay önce arka üst sağ ve sol iki arka dişimin bir kısmı aynı gün içinde kırıldı ama ağrı olmadığı için pek önemsemedim bundan yaklaşık 1 ay önce sağ tarafımla yemek yiyememeye başladım sadece ısırdığımda ağrı oluyordu ama sol taraf sağlamdı, 1 hafta öncede bu defa sol tarafımdaki diş ağrımaya başladı ve 1 gece uyutmadı beni daha sonra ağrı kesici ve gargara kullandım ağrısı azaldı fakat hala yemek yiyemiyordum, cumartesi günü doktora gittim doktor ikiside kırık çürük dedi hafiften dokundu ben onun acısıyla bağırınca tamam anlaşıldı dedi ve kanal tedavisi olmam gerektiğini söyledi aynı gün sağ taraftaki dişe tedavi uyguladı sinirleri aldı çürüğü temizledi daha sonra geçici dolgu yaptı sol tarafa ise hiç karışmadı şuan sağ tarafımda geçici dolgu ile duruyorum yarın yeniden kontrole gideceğim, tedavi ne kadar sürede biter diye soruyorum şuanda bişe diyemem kontrol etmem gerek dedi yarın tekrar gideceğim sizce bu iş ortalama ne kadar sürer ? her iki dişimlede ısıramıyorum fakat sol tarafım yani geçici dolgunun olmadığı diş daha kötü soğuk hatta çeşme suyu içtiğimde bile sızı yapıyor gözlerimden yaş geliyor sizce durumum çok mu kötü ? ve ne kadar sürer ? yaşadığım yerde en fazla 10-15 gün daha kalabilirim sonra çalışmaya gitmem gerek başka bir şehire... cevabınız için şimdiden teşekkürler

Anlattığınız duruma göre dişlerinizin durumu pek parlak değil malesef. Dişlerinizin kökünde/içinde yüzünüzde şişlik yapmış olmasa da iltihap olma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden de tedavinin ne kadar süreceği belli olmaz. Diş kanal tedavisi sırasında ilaçlı sularla yıkanır ve mekanik olarak temizlenir. Ne zaman dişin içinden gelen su temiz olur, dişin içi kurulanabilir iltihabi doku ile ıslanmaz, dolgu o zaman tamamlanabilir. Bunu da baştan tahmin etmek çoğunlukla mümkün değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

5 gün oldu kanal tedavisi yaptırdım.ama yaptırdıktan 1 gün sonra dişleri birbirine dokundurduğumda yapılan dişin bir bölümü çok sızlıyor.yemek yedğimde dişer çarpıştığında muazam sızlıyor

Kanal tedavisi sırası ve sonrası ilk bir hafta (bazen daha uzun da sürebilir) dişin üzerine basmakta güçlük çekilmesi normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Edison

Dişlerimi fircalarken kanıyor. Disle etin arası bazen abdest alırken bilr kanıyor. Birde tukurdugumde sarı tükürük çıkıyor ya da hafif kanlı. Dis etleri için ne önerirsiniz

Diş taşı temizliği yaptırın; diş etlerinizde oldukça fazla sıkıntı var gibi duruyor.
  • merhaba.geçen günde yazmıştım dişim şişti diye.şiş olan dişimin etrafındaki kısımlardı sert fırçalayamıyorum ve ağzımın sol taraftaki kısımlarında,diş diplerinde tartar oluştu.o kısımları nasıl temizleyebilirim.zaten her fırçaladığımda aşırı derecede kanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkayzm

Ben 13 yaşındayım.Dişlerim bozuktu yaptırmaya başladım.Çekimlerde sona gelindi.Son diş çekimi yapılacaktı.sol alt arka dişim(süt değil)in içi çürükle delindi ve et çıktı iltihaplı.Kürdan değince çok acıyor ama anlık.Doktora gittim o dişi çektirmek için ama gitmeden önce augmentin hap vermişti.5 gün,günde 2 kez almak üzre 10 kez o hapı aç karnına al dedi.Aldım ama 2 tanesini alamadım 8 oldu.Neyse doktora gittim krem sürdü o ete ve dişle diş eti arasındaki yere.Sonra dişle diş eti arasındaki yere iğne soktu heralde uyuşturucu.İğnede küçük ama.Bir küçük tüpe bağlı bastırmalık yer var.Oranın altına iğneyi yerleştirdi küçük tüpün içinde ne var bilmiyorum.Ama iğneyi soktuğunda o bastırma yerine bastırdı basınç oluştu tık tık tık birşey indi o dişle diş eti arasındaki yere heralde ilaç.Sonra iğneyi çekti ordan o iltihaplı ete yöneltti.Kürdan değince bile çok acıyor anlık.Sanırım o iğneyi ete sokucaktı.Kürdan değince çok acırken anlık,iğne girince çok acıyacağını düşündüğümden reddeddim ve dişi çektirmedim.İğneyi sokturmalımıyım?Gidip o dişi çektirmelimiyim?

Doktorun sürdüğü krem; iğne girdiğinde canınızın acımasını önlemek için.
    Dişinizin çekilmesi gerekiyorsa kurtulma şansı yoksa bir an evvel çektirmelisiniz yoksa dişinizin durumu daha kötü çekimi de daha zor olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BondGirl007

merhaba,

üst 6 dişimi kaplama yaptıracağım. zirkonyum mu empress kaplama mı önerirsiniz?

Kaplama yapılacak dişler arka dişler ise empress daha dayanıklı.
    Ancak zaten çoğunlukla zirkonyum destekli porselen kaplamalarda da zirkonyumun üzerine empress kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigaerman

merhaba.geçen günde yazmıştım dişim şişti diye.şiş olan dişimin etrafındaki kısımlardı sert fırçalayamıyorum ve ağzımın sol taraftaki kısımlarında,diş diplerinde tartar oluştu.o kısımları nasıl temizleyebilirim.zaten her fırçaladığımda aşırı derecede kanıyor.

Diş hekimine gitmeniz gerekli. Tartarları kendiniz temizleyemez şişliği tedavi edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: gigaerman

merhaba.geçen günde yazmıştım dişim şişti diye.şiş olan dişimin etrafındaki kısımlardı sert fırçalayamıyorum ve ağzımın sol taraftaki kısımlarında,diş diplerinde tartar oluştu.o kısımları nasıl temizleyebilirim.zaten her fırçaladığımda aşırı derecede kanıyor.

Diş hekimine gitmeniz gerekli. Tartarları kendiniz temizleyemez şişliği tedavi edemezsiniz.

yine mi dişçiye farklı bi dişçiye gideyim bu sefer,teşekkürler.
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    tadından ötürü değil içindeki sls , florür benzeri kimyasallardan dolayı , son zamanlarda tartışılan kötü etkilerinden dolayı kaygı oluşturdu.

http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2011/10/toksik-dis-macunu-florur-tehlikesi.html
  • Merhaba. Mayıs ayında diş tellerim çıktı ve mayıstan beri essix plağı kullanıyorum. 24 saat takıyorum. Gece uyurken sanırım dişlerimi sıkıyorum ve plağımda bazı çatlamalar meydana gelmiş. Bu plaklar hemen kırılır mı? Şu an için kırık bölge yok ama çatlaklar var özellikle azı dişi bölümlerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 3 Temmuz 2014; 19:27:58 >
  • Tuba hanım merhaba, diş beyazlatma yaptırmak istiyorum. Bir kaç diş hekiminede göründüm dişlerimin doğal renginin sarı olduğunu söylediler. Bir kısmı beyazlatma yaparız ama zararlı dedi bir kısmıda 1 bardak koladan daha az zararı var dedi. Ben zararlarını faydalarını geçtim en azından 1 kez olsun yaptırıcam. Şimdide yaptırmışken düzgün olsun istiyorum özel bir klinikteki doktor 450 lira civarı olur dedi ancak diş hastanesinde 750 lira dendi arada büyük fiyat farkı var. Sizce tercihimi kimden yana kullanmalıyım? Bu işlemde malzeme kalitesinde farkılılıklar görülebiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.