Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: migraine!

hocam merhaba.

17 nisanda dişime dolgu yaptırdım.Ağrı yok.Sıcak veya soğuk içersem de sıkıntı yok.Sadece bişey yemek istediğimde sızlama oluyor dişimde bu normal midir teşekkürler.

Dolgu , dişteki yaraya yapılan bir müdahaledir. Nasıl ki parmağımıza iğne batsa bile acısı bir süre devam ediyor; özellikle derin çürüklerde dişte hassasiyetin bir süre devam etmesi normaldir.
    Şimdiye şikayetinizin kalmamış olması gerekir; hala varsa kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arrested development

hocam merhaba. 3 sene önce bir dişime kanal tedavisi yaptırdım. o günden bu güne kadar hiç bir sıkıntı yasamadım. ancak 2 gündür kanal tedavisi yaptırdığım diş yemek yerken ağrı yapıyor. işin garibi 1 ay önce başka bir diş hekimine (izmirde epey bilinen bir hekim) 20 lik dişimi çektirttim, oda sağ olsun gelmişken kanal tedavisi yapılan dişinede bir bakalım dedi hemen röntgenini çekti ve "kim yapmışsa çok güzel yapmış tedaviyi" dedi. nazarmı değdirdi anlamadım :) sizce problem ne olabilir? dişimi kaybedermiyim ?

Sıkıntı stres grip sinüzit vs geçirdi iseniz, sert bir şey ısırdıysanız, diş etinizde bir sıkıntı varsa dişleriniz ağrı yapabilir.
    Üzerinden baya zaman geçmiş umarım sıkıntınız kalmamıştır ve dişiniz hala sizinledir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: brkysyl

Merhaba benim sorucagim soru agizimin sol tarafinda bir agri var ama hangi dis oldugunu bilmiyorum disci bu agriyan disi bulabilirmi? nasil bulur?

Röntgen çekilerek muhtemel ağrı yapan dişler bulunabilir. Hangi diş olduğunu anlayamadığınız bir ağrı yirmilik diş, sinüzit ya da kulak sebepli de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraq0

Tuba hanim ben bir hafta once ust on iki disime zirkonyum kaplama yaptrdim ama sizlama var bisey isirdigimda sizlama yapiyor acaba baslarda boyle olmasi normalmidir iki disime kanal tedavusi de yapildi dokundugumda da sizlatiyor

Dişlerinizdeki sıkıntı muhtemelen kaplamalardan değil kanal tedavisinden kaynaklı. 1-2 hafta içinde geçmiş olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimp06

Tuba Hanım Merhaba

Çürük ve sürekli ağrı yapan dişim 2 gün önce kanal tedavisi yapıldı. Ve röntgen çektirmem istendi. Daha tedaviden sonra röntgene giderken ağrı yapmaya başladı ve yanağımın şiştiğini fark ettim. Röntgen çekildikten sonra doktorum ağrının normal olduğunu şişliğinde alerjik bir durum olabilir diye antibiyotik, ağrı kesici ve alerji için ilaç yazdı. Düzenli olarak iki gündür kullanıyorum. Sabah kalktığımda ağrı yok fakat tedavi olan dişime yemek için baskı uyguladığımda ağrıyor. Gece ise ağrı tekrarlıyor ve tedavi olan dişime baskı uyguladığımda çok fazla ağrı yapıyor. Bunun için biraz daha beklemelimiyim geçer mi. Yoksa tekrar kontrol için doktoruma danışayım mı.

Ne yaptınız bilmiyorum ancak 1 hafta içinde sıkıntılarınız geçmedi ise doktorunuzla görüşmenizde fayda vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugaycns

Merhaba tuba hanim.Benim yaklaşık 4 5 aydır gece uyurken dilimi ısırma problemim var.Bunun için çok doktora gittim stres yapıyorsun diyerek gönderdiler.Dislik kullanmaya başladım. O sorunu çözmüş gibiydi fakat 2 haftadır disligi kullanmama rağmen ısırıyorum.ve iltihap oldu dilim ısırmaktan konuşamıyorum,yemek yiyemiyorum.23 yaşından sonra şunu farkettim ben ağzımı kapattığım zaman dişlerim üst üste geliyor.sanirim normal olan ağız kapandığında alt dişler üst dişlerin gerisinde olmalıymış.sizce dilimi ısırmamın bu durumla bir alakası olabilir mi ? Simdiden teşekkür ederim.

Çene yapınız küçük ya da dil yapınız büyük olabilir; gece uyurken ağzınızı açıyor olabilirsiniz ki bu da yine çene yapınızdan, burnunuzdan ve ya kilo kaynaklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: doruk ege

Selam. 30 yaşındayım ve süt dişlerim düşmedi.ne yapılabilir

Muayene ve röntgen incelemesi olmadan yorum yapmak güç.
    Ortodontik tedavi , implant, kaplama, vs gibi seçenekler olabilir.
  • Saolun :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakzlkr

Merhabalar
    Ön dişim resimdeki gibi kırık dolgu yaptırıyorum 4-5 ay sonra dolgu bütün olarak sallanıp çıkıyo 1 yıl içinde 4-5 kere dolgu yaptırmışımdır. Bugün gittim görüştük dolgudan farklı bişey yapalım dedi zirkonyum u bildiğim için olabilir dedim fakat dişi kestirmek pek sıcak gelmedi bana dişimin 4/1 i kırık diye kestirmek saçma geliyo dişi kurtarmak için ne yapılabilir ?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Anlattığınız duruma göre başka bir seçenek yok gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hajantaj

üst sıranın en öndeki iki dişi ile alt sıranın en öndeki iki dişi hizalı değil maalesef. ne yapmamı önerirsiniz? ileride herhangi bir sağlık sorununa sebep olabilir mi?

Orta hat kayması sanırım sıkıntınız. Ortodontik tedavi ile düzeltilebilir. Büyük bir sağlık sorunu değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: I AM MONGOL

Merhaba dişlerime braket takıldığindan beri bazı dislerimin köklerinde hassaslik basladi.Sonradan düzelir mi sizce kanal yapmadan ?

Tel tedavisi boyunca bu hassasiyetler ara ara artarak devam edecektir. Bazen dişinizin üstüne basmak bile çok zor olacaktır. Tedaviniz bittikten sonra bir sıkıntı kalmaz.Dişlerde çürük oluşmadığı müddetçe ortodontik tedavi sebebi ile herhangi bir dişinize kanal tedavisi gerekmez.

Teşekkür ederim hocam.Bir de braketimi yapan doktor son derece ilgisiz birşey de diyemedim bugüne kadar babam paranin büyük kismini ödediği için.Son gidişinde adam çikan braketleri takti 2 kere otobüs duragina gidene kadar cikti geri döndüm yapistirttim fakat en son eve gidene kadar toplam 3tane cikti ve Ankara'da okuyorum adam Tekirdag'da.Onun yüzünden tedavi sürem uzuyor.Gittiğimde sert cikisicam gerekirse sovucem hepsine fakat merak ettiğim hukuksal olarak bir talepte bulunabilir miyim bunlara karsi ? Hic karsilastiniz mi boyle bir durumla ? Cevaplar icin tesekkurler isinizde başarılar diliyorum...

• Az once sitenizden Ecligner gibi bir sey okudum.Dis teli yerine kullanilip daha ucuz ve daha iyi sonuc veren bir teknoloji olarak tanitiliyor.Merak ettigim konu ise resimde gordugum uzere hemen hemen her turlu bozuklukta bu teknoloji kullaniliyor ve bu kucuk alet sadece dislerin uzerini saran plastik bir koruma gibi.Bu koruma gibi olan bu olay,disleri tam olarak nasil yerine getirebiliyor ? Yani tel gibi bi germek kuvveti,yavas yavas disleri yerlerine oturtma olayi yok galiba.Yardimci olursaniz sevinirim.Kolay gelsin.

• quote:

quote:

üst sıranın en öndeki iki dişi ile alt sıranın en öndeki iki dişi hizalı değil maalesef. ne yapmamı önerirsiniz? ileride herhangi bir sağlık sorununa sebep olabilir mi?

Orta hat kayması sanırım sıkıntınız. Ortodontik tedavi ile düzeltilebilir. Büyük bir sağlık sorunu değildir.

çok teşekkürler tuba hanım. tel takmam gerekir diye korkuyordum
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba dişlerime braket takıldığindan beri bazı dislerimin köklerinde hassaslik basladi.Sonradan düzelir mi sizce kanal yapmadan ?

Tel tedavisi boyunca bu hassasiyetler ara ara artarak devam edecektir. Bazen dişinizin üstüne basmak bile çok zor olacaktır. Tedaviniz bittikten sonra bir sıkıntı kalmaz.Dişlerde çürük oluşmadığı müddetçe ortodontik tedavi sebebi ile herhangi bir dişinize kanal tedavisi gerekmez.

Teşekkür ederim hocam.Bir de braketimi yapan doktor son derece ilgisiz birşey de diyemedim bugüne kadar babam paranin büyük kismini ödediği için.Son gidişinde adam çikan braketleri takti 2 kere otobüs duragina gidene kadar cikti geri döndüm yapistirttim fakat en son eve gidene kadar toplam 3tane cikti ve Ankara'da okuyorum adam Tekirdag'da.Onun yüzünden tedavi sürem uzuyor.Gittiğimde sert cikisicam gerekirse sovucem hepsine fakat merak ettiğim hukuksal olarak bir talepte bulunabilir miyim bunlara karsi ? Hic karsilastiniz mi boyle bir durumla ? Cevaplar icin tesekkurler isinizde başarılar diliyorum...

Braketlerin değişebilmesi demek size yeni masraf demek olur; onların her biri tane hesabı ile alınıyor. Kum ile yüzeyinin iyice temizlenerek tekrar o şekilde yapıştırılması gerekiyor. Buna rağmen düşüyorsa bir sıkıntı vardır.
    Hukuksal olarak ne yapılabilir böyle bir durumda bir bilgim yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

Az once sitenizden Ecligner gibi bir sey okudum.Dis teli yerine kullanilip daha ucuz ve daha iyi sonuc veren bir teknoloji olarak tanitiliyor.Merak ettigim konu ise resimde gordugum uzere hemen hemen her turlu bozuklukta bu teknoloji kullaniliyor ve bu kucuk alet sadece dislerin uzerini saran plastik bir koruma gibi.Bu koruma gibi olan bu olay,disleri tam olarak nasil yerine getirebiliyor ? Yani tel gibi bi germek kuvveti,yavas yavas disleri yerlerine oturtma olayi yok galiba.Yardimci olursaniz sevinirim.Kolay gelsin.

Daha ucuz bir tedavi değil aksine daha pahalı bir yöntem orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Bazı vakalarda maliyet iki katına çıkabiliyor.
    Tüm çeneye takılan şeffaf bir plak sistemi.05,5 0,65 ve 0,75 mm kalınlıktaki plaklar birer hafta takılıyor.
    Dişler yine yavaş yavaş yerine oturtuluyor ancak çok çok daha az ağrı oluyor; ağız içine yaralar oluşmuyor; dişlerde ekstra bir çürük riski oluşmuyor.
    Yeni bir teknoloji. Özel bir yazılımla hazırlanan özel plaklar kullanılıyor.
    Sistemin uygulanışı ile ilgili bilgi için lütfen tıklayınız.

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler tuba hanım. tel takmam gerekir diye korkuyordum

Ortodontik tedavi tel tedavisidir ancak hayati zorunluluğu olan bir tedavi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMultiKill

http://www.watsons.com.tr/3-tona-kadar-beyazlatici-dis-macunu.aspx?pageID=18&PID=4426 bu diş macununu önerir misiniz?

Opalescence ve sensodyn in yeni çıkan ürünü hariç beyazlatıcı hiç bir diş macununu tavsiye etmiyorum.
  • buraya mesaj yetiştirebilmek zor olmuyor mu_?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

Az once sitenizden Ecligner gibi bir sey okudum.Dis teli yerine kullanilip daha ucuz ve daha iyi sonuc veren bir teknoloji olarak tanitiliyor.Merak ettigim konu ise resimde gordugum uzere hemen hemen her turlu bozuklukta bu teknoloji kullaniliyor ve bu kucuk alet sadece dislerin uzerini saran plastik bir koruma gibi.Bu koruma gibi olan bu olay,disleri tam olarak nasil yerine getirebiliyor ? Yani tel gibi bi germek kuvveti,yavas yavas disleri yerlerine oturtma olayi yok galiba.Yardimci olursaniz sevinirim.Kolay gelsin.

Daha ucuz bir tedavi değil aksine daha pahalı bir yöntem orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Bazı vakalarda maliyet iki katına çıkabiliyor.
    Tüm çeneye takılan şeffaf bir plak sistemi.05,5 0,65 ve 0,75 mm kalınlıktaki plaklar birer hafta takılıyor.
    Dişler yine yavaş yavaş yerine oturtuluyor ancak çok çok daha az ağrı oluyor; ağız içine yaralar oluşmuyor; dişlerde ekstra bir çürük riski oluşmuyor.
    Yeni bir teknoloji. Özel bir yazılımla hazırlanan özel plaklar kullanılıyor.
    Sistemin uygulanışı ile ilgili bilgi için lütfen tıklayınız.

Tesekkurler verdiginiz bilgi icin.Son bir sorum daha olacak size,hangi doktorlar bu tedaviyi uygulayabilir ? Yeni oldugu icin cok bilinmeyen yapani da azdir diyebilir misiniz ? Nerden bulabilirim bu tedaviyi uygulayacak doktoru ?

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.