Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben dişlerimi fırçalamama rağmen dişlerim çok dayanıksız, siyah lekeler çıkıyor ve bir sure sonra çuruyolar.Acaba kan eksikliği vs alkası varmıdır dişleriminin bu kadar narin olması ile ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. benim alt küçük azı dişim gömülü. onun yerinde hala süt dişim var. 18 yaşındayım bu arada. o dişin yanındaki dişler onun daha küçük olmasından dolayı biraz üzerine doğru kaydılar. hafif bi şekil değişikliği oldu orada. ne yapılması gerekiyor cerrahi bir şeyler mi? tedavisi uzun sürer mi tel falan... ve normal bir diş hekimi yapabilir mi gerekli işlemi yoksa ortodontist falan mı gerekli? üniversiteye gidicem bu sene başlamadan yaptırıyim diyorum ama mümkün mü acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intotherain1 -- 8 Temmuz 2014; 16:46:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

tadından ötürü değil içindeki sls , florür benzeri kimyasallardan dolayı , son zamanlarda tartışılan kötü etkilerinden dolayı kaygı oluşturdu.

http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2011/10/toksik-dis-macunu-florur-tehlikesi.html

Bize aksine burada sayılan bütün içeriklerin faydalı olduğu öğretildi.
    Konuyu yeniden hocalarıma danışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

Merhaba. Mayıs ayında diş tellerim çıktı ve mayıstan beri essix plağı kullanıyorum. 24 saat takıyorum. Gece uyurken sanırım dişlerimi sıkıyorum ve plağımda bazı çatlamalar meydana gelmiş. Bu plaklar hemen kırılır mı? Şu an için kırık bölge yok ama çatlaklar var özellikle azı dişi bölümlerinde.

Çabuk kırılamamaları gerekli. Dişlerinizi sıkıyor olabilir misiniz?
    Doktorunuzla görüşün çatlaklar plağın etkinliğini azaltacaktır.
  • Merhaba , küçükluğumden beri dişlerimde plak ve tartar oluşuyor yılda 1 kere diş kontrolune gidiyorum sanırım 11 ve 14 yaşlarimdayken gittigimde (tam emin değilim) çürük başlangici var diye toplamda 3 dişime dolgu yapıldı bunun dışinda hiç çürügum olmadi Allaha şükür 20lik diş hariç hiçbir dışim de ağrimadi doktorum sağlikli olduklarini söylemisti ama ne kadar dikkat etsemde sürekli diş taşı olusuyor ve her yıl gittigimde temizliyorlar bunun diş açısindan bi zararı olur mu ? Ve benim dişlerim hiç bembeyaz olmadi doktorum kemik renginin böyle olabileceğini söyledi sizce de doğru mu ? Simdi ise dolgu olan bi disde diş taşi oluşmus acaba temizlerken dolguya bi zarar verme ihtimali var mı ? Arkadaşlarimin özelde yaptırmalarina rağmen birinin 1-2 yıl sonra birinin 1 kac ay sonra dolgulari düştu benimse çocuklugumda yaptırdigim dolgu hala sapasağlam bi zarari olur mu diye korkuyorum yanlışlikla felan dolguyuda delerse diye .. cok soru sordum kusura bakmayin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sınavbenikazansın -- 8 Temmuz 2014; 2:19:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

Merhaba. Mayıs ayında diş tellerim çıktı ve mayıstan beri essix plağı kullanıyorum. 24 saat takıyorum. Gece uyurken sanırım dişlerimi sıkıyorum ve plağımda bazı çatlamalar meydana gelmiş. Bu plaklar hemen kırılır mı? Şu an için kırık bölge yok ama çatlaklar var özellikle azı dişi bölümlerinde.

Çabuk kırılamamaları gerekli. Dişlerinizi sıkıyor olabilir misiniz?
    Doktorunuzla görüşün çatlaklar plağın etkinliğini azaltacaktır.

Gündüzleri kesinlikle sıkmıyorum, ağzımda takılılar. Olanlar geceleri oluyor çünkü uyurken çıtlama sesleri hissediyor gibiyim.

Doktorum ağustos-eylül gibi gel dedi kendisine bahsedeceğim bu sorundan. Teşekkür ederim ilginiz için.

• merhaba hocam

sakız çiğneme esnasında köprüm düştü ve ben tekrar yerine taktım.10 gün sonra köprü ayaklarından biri ağrımaya başladı , gün geçtikçe ağrı arttı.
    hastaneye gittim , doktor kanal tedavisi olması gerekli dedi ben istemedim , o zaman ilaç koyalım köprüyü yapıştıralım dedi , tamam dedim.
    fakat bir kaç saat sonra ağrı tekrar başladı ve nitekim 2 gün sonra tekrar gittim , kanal tedavisini yapalım dedim.
    dt.önce 3 yerden iğne yaptı , sonra köprümü çıkarmak için uzun saplı kancayı köprüme taktı , yanakların , dudaklarım ve dilim uyuşmasına rağmen müthiş acı çektim.
    biraz dinlendirip tekrar devam ettinihayetinde köprüyü çıkarıp kanal tedavisine başladı.
    seans bitip köprüyü yerine yapıştırmadan taktı.2 gün sonra tekrar çagırdı.fakat iğnenin etkisi geçtikten sonra köprünün altındaki sağlam dişimde depremler oluyo sanki.müthiş acılar çekiyorum.dt. aradım antibiyotik veya ağrı kesici alayımmı diye sadece ağrı kesici almamı söyledi. 3 saat ara ile 3 tane ağrı kesici (mazejik , apranax fort , nimes) aldığım halde ağrım geçmedi.
    sağlam dişimin ağrıması köprünün zor çıkmasından kaynaklanabilirmi.
    köprüm çıktıktan sonra küçük bir porselen parçası kırıldı bunun bi zararı olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetix82 -- 9 Temmuz 2014; 23:14:36 >

• mhb tuba hanım dün sağ en arka dişime kanal tedavisi yapıldı. dolgu yapılıp kapatıldı.bu işlem esnasında hiç agrı olamadı.ama 2 saat sonra dayanılmaz agrılar başladı gece 2 defabugünde bir defa anestezi yapıldı agrılarım devam ediyor birde yanagımda şişlik oluştu.agrı geçermi yoksa çektirmelimiyim ne kadar beklemeliyim .teşekürler.
  • Merhaba arka tarafta sağ alt kısımdaki dişime kanal tedavisi yapıldı doktorum iki seansta tedaviyi tamamladı son seans dün yapıldı ilk seanstan sonra ağrı yaşamadım ancak dünden beri yemek yerken ağrılar yaşıyorum. Ayrıca sol alt da arka tarfta derin bir çürük vardı sinirlere yaklaşmış epey orayada dolgu yapıldı ve gıda maddeleri tüketirken sızlıyor. Arada sırada da aniden sızlama oluyor. Bunlar normalmidir ?

Ek olarak ben dolgu ve kanal tedavilerinde uyuşturma yapılıyor diye biliyordum ancak bana iki tedavidede uyuşturucu yapılmadı hali ile kanal tedavisinde acıyı hissetim. Uyuşturucu yapılmaması normalmidir ?

Ayrıca şimdiye kadar diş bakımına pek önem vermiyordum ama çektiğim acılardan sonra önem vermeye başladım. Şimdiik sadece dişlerimi fırçalıyorum başka nasıl bir bakım önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 13 Temmuz 2014; 14:59:34 >
  • Merhaba hocam. Perşembe günü kanal tedavimin 2. seansı tamamlandı. 2. seans sırasında tedavisi yapılan değil fakat en üstteki arka dişimi alttakine bastırdığımda hafif ve geçici bir ağrı hissettiğimi söylemiştim. Doktor bey de küçük bir düzeltme yapalım, üstteki dişin yüksekliğiyle ilgilidir demiş ve 2 dakikalığına müdahale etmişti. Şimdi tedavi yapılan dişim değil de yine o dişim bastırdığımda ağrı yapıyor. Ayrıca bugüne kadar ateşim de vardı ama bugün geçmiş görünüyor. Sizce sorun nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodwindfreedom -- 13 Temmuz 2014; 15:27:06 >
  • Doktor hanım merhaba

Benim 2 adet sorum olacakktı.Ben 2 sene önce kanal tedavisi ve üstüne porselen kaplama yaptırmıştım ama şimdi o porselenin altına gelen dişle bir birine değdiği zaman bir acıma oluyor bugünde sanki porselenin yan tarafı şişmiş gibi ne yapmam lazım yada tedavi nasıl olur.

2. Sorum Geçen Ay sağlam dişim durduk yere sallanmaya ve acımaya başladı dişçiye gittim direk dişi çekti ve diş eti tedavisi olmam gerektiğini söyledi.Bu süreç sıkıntılımıdır.Çündü tedavi olmassam diğer dişlerimede yansıyacağını söyledi.

Cevap verirseniz çok sevinir.

Birde sizin Ankarada önere bileceğiniz iyi bir doktor varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınavbenikazansın

Merhaba , küçükluğumden beri dişlerimde plak ve tartar oluşuyor yılda 1 kere diş kontrolune gidiyorum sanırım 11 ve 14 yaşlarimdayken gittigimde (tam emin değilim) çürük başlangici var diye toplamda 3 dişime dolgu yapıldı bunun dışinda hiç çürügum olmadi Allaha şükür 20lik diş hariç hiçbir dışim de ağrimadi doktorum sağlikli olduklarini söylemisti ama ne kadar dikkat etsemde sürekli diş taşı olusuyor ve her yıl gittigimde temizliyorlar bunun diş açısindan bi zararı olur mu ? Ve benim dişlerim hiç bembeyaz olmadi doktorum kemik renginin böyle olabileceğini söyledi sizce de doğru mu ? Simdi ise dolgu olan bi disde diş taşi oluşmus acaba temizlerken dolguya bi zarar verme ihtimali var mı ? Arkadaşlarimin özelde yaptırmalarina rağmen birinin 1-2 yıl sonra birinin 1 kac ay sonra dolgulari düştu benimse çocuklugumda yaptırdigim dolgu hala sapasağlam bi zarari olur mu diye korkuyorum yanlışlikla felan dolguyuda delerse diye .. cok soru sordum kusura bakmayin :)

Diş taşı oluşması dişlerinizi fırçalıyor ve diş ipi kullanıyorsanız ; tükürük yapınızdan kaynaklıdır.
    Oluşan diş taşlarının temizlenmesi dişlere de dolgulara da zarar vermez; aksine temizlenmeyen diş taşları dişlerde yeni çürükler oluşturur, diş etlerinde çekilme yapar, dişi tutan kemiklerde erime yapar, dişlerin kaybına sebep olur.
    Dişleri doğal rengi sarı, kırmızı kavi ya da kahverengiye yakındır. Doğal dişler reklamlardaki kadar bembeyaz olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetix82

merhaba hocam

sakız çiğneme esnasında köprüm düştü ve ben tekrar yerine taktım.10 gün sonra köprü ayaklarından biri ağrımaya başladı , gün geçtikçe ağrı arttı.
    hastaneye gittim , doktor kanal tedavisi olması gerekli dedi ben istemedim , o zaman ilaç koyalım köprüyü yapıştıralım dedi , tamam dedim.
    fakat bir kaç saat sonra ağrı tekrar başladı ve nitekim 2 gün sonra tekrar gittim , kanal tedavisini yapalım dedim.
    dt.önce 3 yerden iğne yaptı , sonra köprümü çıkarmak için uzun saplı kancayı köprüme taktı , yanakların , dudaklarım ve dilim uyuşmasına rağmen müthiş acı çektim.
    biraz dinlendirip tekrar devam ettinihayetinde köprüyü çıkarıp kanal tedavisine başladı.
    seans bitip köprüyü yerine yapıştırmadan taktı.2 gün sonra tekrar çagırdı.fakat iğnenin etkisi geçtikten sonra köprünün altındaki sağlam dişimde depremler oluyo sanki.müthiş acılar çekiyorum.dt. aradım antibiyotik veya ağrı kesici alayımmı diye sadece ağrı kesici almamı söyledi. 3 saat ara ile 3 tane ağrı kesici (mazejik , apranax fort , nimes) aldığım halde ağrım geçmedi.
    sağlam dişimin ağrıması köprünün zor çıkmasından kaynaklanabilirmi.
    köprüm çıktıktan sonra küçük bir porselen parçası kırıldı bunun bi zararı olurmu.

Çıkan köprünüz, dişlerle uyumu bozulduğu için düştü; alttaki dişlerde sıkıntıya sebep oldu. Kanal tedaviniz tamamlandıktan sonra köprünüzün de yenilenmesi gerekli. O yüzden porseleninden kırılan parça olması sorun değil.

Köprü altında kalan kanal tedavisi yapılmayan dişiniz; yapıştırıcı madde de kullanılmadığı için hava alır ve size hassasiyet yapar; diş küçültüldüğü için dışındaki koruyucu tabakası yoktur, sinirler dış uyaranlara açıktır. Bu normaldir. Bir daha ki seansta doktorunuza bu konuda bilgi verirseniz önlem alacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: eylül3410

mhb tuba hanım dün sağ en arka dişime kanal tedavisi yapıldı. dolgu yapılıp kapatıldı.bu işlem esnasında hiç agrı olamadı.ama 2 saat sonra dayanılmaz agrılar başladı gece 2 defabugünde bir defa anestezi yapıldı agrılarım devam ediyor birde yanagımda şişlik oluştu.agrı geçermi yoksa çektirmelimiyim ne kadar beklemeliyim .teşekürler.

Kanal tedaviniz bitirildi ve dişinizde şişlik varsa antibiotik kullanımı ve takip duruma göre belki tedavinin yenilenmesi ya da dişin çekimi gerekecektir.
    Kanal tedavisi devam ediyor ise yaşadıklarınız normaldir, tedavi tamamlandıktan sonra geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Merhaba arka tarafta sağ alt kısımdaki dişime kanal tedavisi yapıldı doktorum iki seansta tedaviyi tamamladı son seans dün yapıldı ilk seanstan sonra ağrı yaşamadım ancak dünden beri yemek yerken ağrılar yaşıyorum. Ayrıca sol alt da arka tarfta derin bir çürük vardı sinirlere yaklaşmış epey orayada dolgu yapıldı ve gıda maddeleri tüketirken sızlıyor. Arada sırada da aniden sızlama oluyor. Bunlar normalmidir ?

Ek olarak ben dolgu ve kanal tedavilerinde uyuşturma yapılıyor diye biliyordum ancak bana iki tedavidede uyuşturucu yapılmadı hali ile kanal tedavisinde acıyı hissetim. Uyuşturucu yapılmaması normalmidir ?

Ayrıca şimdiye kadar diş bakımına pek önem vermiyordum ama çektiğim acılardan sonra önem vermeye başladım. Şimdiik sadece dişlerimi fırçalıyorum başka nasıl bir bakım önerirsiniz ?

Kanal tedavisi sonrasi sonrası 1 haftadan 1 aya kadar dişin üstüne bastığınızda hassasiyet olması beklenebilir normaldir.
    Derin çürüklerde yapılan dolgular sonrası 1 haftadan 1 aya kadar soğuk sıcak hassasiyeti, dişin üstüne basmada hassasiyet hava alıyor hissi olması normaldir.

Her iki dişinizde de gece sizi uyutmayan bir ağrı, yüzde şişlik ya da başlayıp bir kaç dakikadan fazla süren ağrılar olursa o zaman tekrar kontrol ettirmelisiniz.

Kanal tedavisi yapılan dişinizde sinirler ölmüş kangrene dönmüş bir diş vardı ise dişinizin uyuşturulması pek bir şey değiştirmez; bu yüzden uyuşturulmamış olabilir. Dolgu yapımında uyuşturma biraz hekim tercihine bağlı; kimisi hasta konforlu olsun diye en küçük çürükte bile uyuşturmayı tercih ediyor kimisi uyuşturmadan çalışmayı tercih ediyor.

Günde en az 2-3 kere dişlerinizi fırçalamalı; günde 1 kere -tercihen yatmadan önce diş ipi kullanmalı, haftada 2-3 kere de alkolsüz florlü gargara ile ağzınızı çalkalamalısınız.
    En az 6 ayda 1 de diş hekimi kontrolleri yaptırarak olası çürük başlangıçlarınız ve diş taşlarınızı kontrol ettirmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodwindfreedom

Merhaba hocam. Perşembe günü kanal tedavimin 2. seansı tamamlandı. 2. seans sırasında tedavisi yapılan değil fakat en üstteki arka dişimi alttakine bastırdığımda hafif ve geçici bir ağrı hissettiğimi söylemiştim. Doktor bey de küçük bir düzeltme yapalım, üstteki dişin yüksekliğiyle ilgilidir demiş ve 2 dakikalığına müdahale etmişti. Şimdi tedavi yapılan dişim değil de yine o dişim bastırdığımda ağrı yapıyor. Ayrıca bugüne kadar ateşim de vardı ama bugün geçmiş görünüyor. Sizce sorun nedir acaba?

Ateşiniz kanal tedavisi sonrası görülebilen bir durumdur.
    Üstteki dişinizi kontrol ettirmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper.06

Doktor hanım merhaba

Benim 2 adet sorum olacakktı.Ben 2 sene önce kanal tedavisi ve üstüne porselen kaplama yaptırmıştım ama şimdi o porselenin altına gelen dişle bir birine değdiği zaman bir acıma oluyor bugünde sanki porselenin yan tarafı şişmiş gibi ne yapmam lazım yada tedavi nasıl olur.

2. Sorum Geçen Ay sağlam dişim durduk yere sallanmaya ve acımaya başladı dişçiye gittim direk dişi çekti ve diş eti tedavisi olmam gerektiğini söyledi.Bu süreç sıkıntılımıdır.Çündü tedavi olmassam diğer dişlerimede yansıyacağını söyledi.

Cevap verirseniz çok sevinir.

Birde sizin Ankarada önere bileceğiniz iyi bir doktor varmı.

Porselenin altında kalan dişinizin duruma göre kanal tedavisinin yenilenmesi ya da çekimi gerekecektir; diş hekimine kontrol ettirmelisiniz.
    Diş eti hastalığı tedavisi uzun ve sizin de emek göstermeniz gereken bir tedavi sürecidir.
    Ankara'da bildiğim bir periodontolog malesef yok; diş etleriniz için hekimliği fakültelerinin periodontoloji bölümlerine müracaat edebilirsiniz.

• Merhaba

Benim sorunum,spor yaparken ki dis sizlamasi. Ornegim kostugumda veya bisiklet surdugum. Bir sure sonra nefes nefes e kaliyorum ve agzimdan nefes almaya basliyorum. Bu sirada nefes alip verdikce arka dislerde genel bir sizlama oluyor.5 dk dinlenip burundan nefes almaya baslayinca geciyor.

Bunun nedeni ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sivarge

Merhaba

Benim sorunum,spor yaparken ki dis sizlamasi. Ornegim kostugumda veya bisiklet surdugum. Bir sure sonra nefes nefes e kaliyorum ve agzimdan nefes almaya basliyorum. Bu sirada nefes alip verdikce arka dislerde genel bir sizlama oluyor.5 dk dinlenip burundan nefes almaya baslayinca geciyor.

Bunun nedeni ne olabilir?

Sorun spor yapmanızda değil ağızdan nefes almanızda gibi duruyor.

-Dişlerinizde ufak çatlaklar olabilir
    -Vücut ısındığı için aldığınız nefesle gelen hava soğuk gelip hassasiyet yapıyor olabilir
    -Diş etlerinizde sıkıntı olabilir
  • Merhaba,

Benim üst dişlerimin arası çok açık. Özellikle 2 yerde bir diş kadar boşluk var diğerleri daha küçük ama yine de baya açık.Ve biri üst birisi alt diş olmak üzere 2 dişim gözle görülür ölçüde yamukluk var.Üst dişim Öne doğru alttaki arkaya doğru. Sorum şu yamukluğu gidermek için tel takmam mecburi mi ? Bir de hem açıklıkları gidermek hem de yamuklukları gidermek için ne yapılabilir? Ne kadar bir sürede tamamen düzelir?
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.