Şimdi Ara

Diş Eti Tedavisi Olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dişlerimde diş eti çekilmesi var. Dört yıl evvel temizlik yaptırmıştım,dişleri gören doktordan azar işitiyorum sabahları fırçalayabiliyorum sadece iş nedeniyle nerede gezdiğim belli olmafığı için çokta kontrole gidemedim. Şuan ıraktayım döndüğümde bu olay için izne ayrılıp tedavi olmak istiyorum,diş eti çekilmesini durdurmak ve iyileştirmek için nasıl bir tedavi uygulanıyor yaşayan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende pazartesi başlıyorum , periodontoloji doktoruna gitmeniz lazım , diş ve diş eti arasındaki plakları temizleyecek bu şekilde diş eti dişe yapışıyor eskisi gibi ve çekilme duruyor.
  • 18.Bayezid kullanıcısına yanıt
    Dişetlerinizin durumuna göre bir kaç seans yapılabilir periodontoloji ilgileniyor bu süreç içerisinde dişinizi fırçalarken dişetinden dişe doğru fırçalayın dişetlerini de fırçalayın yani.. Geçmiş olsun
  • Teşekkürler,peki neye göre yanaktan parça alıp diş etlerini ameliyata karar veriliyor bir bilginiz var mı?

• 18.Bayezid kullanıcısına yanıt
    Dişeti çekilmesi yapılan tedavi sonrasında ilerlemiyor belki ama kaybolan dişetleri de yerine gelmiyor artık. Ordaki estetik bozukluğu gidermek amacıyla yapılan bir operasyondur dediğiniz.Damaktan alınan parça ile açılan yüzeyler telafi edilmeye çalışılır ya da yandaki dişetinden kaydırma ile yapılan bir tedavi de olabilir bu kayıp bölgenin büyüklüğüne göre değişen bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulceren -- 29 Mart 2016; 20:36:24 >
  • enkog kullanıcısına yanıt
    Merhaba.. ben de Cuma günü operasyon olacağım. Ağrısı sancısı oluyor mu? Diş doktoru fobim var da.
  • Aynı acıları 1 yıl çektim, yaşadım.....Çözümü var..reklam olsun diye yazmıyorum...PRODONDAX diş macunu kullanın...Kesin ve kesin çekilme kanama duruyor...Çok şükür kendime geldim...Günce 3 kez dişlerinizi fırçalayın...Bir hafta sürmüyor bile....Toparlanıyor....Şu an evimde başka macun kullanmıyorum....Diğerleri muhteşem reklamlar ile insanları avutuyorlar...çok denedim...Saygılarımla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Bir dönem kullanmıştım. Tadına alışana kdr bir hafta xorluk çektim sonra iyiydi ama bu kdr etki ettiğini bilmiyordum

Dişleriniz eski haline kavuştu mu. Yani estetik olarakta görünümü düzeldi mi yoksa onun için ayrıca tedavi gördünüz mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 20 Nisan 2016; 18:46:08 >
  • Son bir yıldır devamlı günde 2 defa kullanıyorum...Diş eti çekilmeleri ve kanama durdu çok şükür....Hiç bir sıkıntım yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: vands

Merhaba.. ben de Cuma günü operasyon olacağım. Ağrısı sancısı oluyor mu? Diş doktoru fobim var da.

hiçbir ağrı hissetmedim ne tedavi sırasında nede sonrasında zaten 2 seansta bitti , iğne korkun yoksa gerisi kolay zaten doktor işini yaparken ben gözümü kapattım arada uyudun mu yoksa diye yokluyodu çok şeker bi kadındı
  • enkog kullanıcısına yanıt
    Şuan ne durumdasınız hocam. Tedavi nasıl işledi yani neler yapıldı biraz anlatır mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: 18.Bayezid

Dişlerimde diş eti çekilmesi var. Dört yıl evvel temizlik yaptırmıştım,dişleri gören doktordan azar işitiyorum sabahları fırçalayabiliyorum sadece iş nedeniyle nerede gezdiğim belli olmafığı için çokta kontrole gidemedim. Şuan ıraktayım döndüğümde bu olay için izne ayrılıp tedavi olmak istiyorum,diş eti çekilmesini durdurmak ve iyileştirmek için nasıl bir tedavi uygulanıyor yaşayan var mı?

Dişeti çekilmesinin durdurulması mümkündür ama dişetlerinin tekrar eski haline gelmesi için malesef ameliyat yapılması gerekmektedir.

Durdurmak için diştaşı tedavisi yapılıyor... Sizin hastalığınızın ismi periodontitis olarak geçmektedir.. googleda arayarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.. aklınıza takılan, anlayamadığınız başka birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım..

geçmiş olsun..

• benimki çok sinsi ilerledi son ana kadar hiç sallanma yoktu üstten 6 tane çekildi kemik erimesinden kaybettim kurtarılmaz çekicez dediler çektileriyileşmesini bekliyorum protez takılacak implanta gücüm yetmez 15 bin istediler .alt taraf komple perio tedavisi yapıldı dişetleri hafif şişik ve kırmızıydı fırçaladıkça kanıyordu şuan pespembe kanama durdu sağlıksı pembe olanıymış perio denen olay dişetlerinize tazzikli su ile yıkıyorlar , ve röntgende gerekli gördüğü yerleri kesiyor aletlerle kazıyor vs maalesef dikmeye başlayana kadar kestiğini anlamadım bile korkacak birşey yok arkadaşalar bakmadık biraz çekecez çaresi yok ben aslında bakıyodum ama ne kadar bakarsan bak senin kemikler eriyecek genetik dedi , pedere sordu 25 yaşımda protez yaptırdım dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: enkog

benimki çok sinsi ilerledi son ana kadar hiç sallanma yoktu üstten 6 tane çekildi kemik erimesinden kaybettim kurtarılmaz çekicez dediler çektileriyileşmesini bekliyorum protez takılacak implanta gücüm yetmez 15 bin istediler .alt taraf komple perio tedavisi yapıldı dişetleri hafif şişik ve kırmızıydı fırçaladıkça kanıyordu şuan pespembe kanama durdu sağlıksı pembe olanıymış perio denen olay dişetlerinize tazzikli su ile yıkıyorlar , ve röntgende gerekli gördüğü yerleri kesiyor aletlerle kazıyor vs maalesef dikmeye başlayana kadar kestiğini anlamadım bile korkacak birşey yok arkadaşalar bakmadık biraz çekecez çaresi yok ben aslında bakıyodum ama ne kadar bakarsan bak senin kemikler eriyecek genetik dedi , pedere sordu 25 yaşımda protez yaptırdım dedi

Malesef halk arasında diştaşı temizledikten sonra dişler sallanır diye bir yanlış bilgilendirme var.. Diştaşı temizliği ve kontroller düzenli olarak yapılırsa böyle durumlar hiç yaşanmaz..

• Benim şuan için sallanma yok ama üstteki dişlerle alttakileri biraz zorlayınca hissediyorum yeterince sağlam olmadığını.

Alttaki iki dişte çekilme var ve bariz kök görülüyor sanki üstü iyi ama kök kısmı incelmiş gibi yani çürük gibi hafif siyahımsı. Biraz araştırdım ve ülkeye döner dönmez tedavi olucam kısmetse. Üste de eksik dişim olmadığı halde sağ köpek dişimle yanındakinin arası biraz açıldı. Belli oluyor yani açıldıgı. Tel kullanmak mı gerekir eski haline dönmesi için

• quote:

Benim şuan için sallanma yok ama üstteki dişlerle alttakileri biraz zorlayınca hissediyorum yeterince sağlam olmadığını.

Alttaki iki dişte çekilme var ve bariz kök görülüyor sanki üstü iyi ama kök kısmı incelmiş gibi yani çürük gibi hafif siyahımsı. Biraz araştırdım ve ülkeye döner dönmez tedavi olucam kısmetse. Üste de eksik dişim olmadığı halde sağ köpek dişimle yanındakinin arası biraz açıldı. Belli oluyor yani açıldıgı. Tel kullanmak mı gerekir eski haline dönmesi için

iki dişinizin arasındaki açıklık çok fazla değilse tel takmanıza gerek yok.. estetik (kompozit) dolgular ile 1 seansta tedaviniz yapılabilir.

Çekilen dişetleriniz için öncelikli diştaşı temizliği ve sonrasında diş hekiminize düzenli kontrole gitmeniz gerekmektedir ki ilerlemesin dişeti çekilmesi..

• İş nedeniyle iki yıldır evde toplamda kırk gün falan ancak kalabildim. Memleketin en ücre yerlerinde çalıştığım için düzenli kontrole gidemiyorum.

Biraz araştırdım Devlet hastanelerinden şikayetçi olanmar memnun olanlardan fazla. Çok fazla insanla ilgilendikleri yüzünden sanırım. Bu nedenle özelde tedavi olmayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 21 Nisan 2016; 0:09:18 >
  • quote:

İş nedeniyle iki yıldır evde toplamda kırk gün falan ancak kalabildim. Memleketin en ücre yerlerinde çalıştığım için düzenli kontrole gidemiyorum.

Biraz araştırdım Devlet hastanelerinden şikayetçi olanmar memnun olanlardan fazla. Çok fazla insanla ilgilendikleri yüzünden sanırım. Bu nedenle özelde tedavi olmayı düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz?

Malesef devlet hastanelerindeki hekim arkadaşlarımızın günde bakması gereken hasta miktarı yüzünden hastalara gereken zamanı ayıramıyorlar.. o yüzden özelde tedavi olmanız daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.. Ne kadar erken tedaviye başlayabilirseniz o kadar iyi..
  • Bende öyle düşünüyorum. Ankarada tedavi olucam tanıdığı tavsiye edebileceği doktor olan birisi yardım ederse memnun olurum.

Birde tedavinin ücreti ve yerinden ziyade süresi beni zorluyor. Aslında iki eksik azı dişim var altta. İmplant düşünüyorum fakat iznim ve zamanım kısıtlı. Oyüzden ilk günden başlayıp tedavi işinde odaklanıcam. Tahmini kaç seans ve kaç gün sürer?

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Aynı acıları 1 yıl çektim, yaşadım.....Çözümü var..reklam olsun diye yazmıyorum...PRODONDAX diş macunu kullanın...Kesin ve kesin çekilme kanama duruyor...Çok şükür kendime geldim...Günce 3 kez dişlerinizi fırçalayın...Bir hafta sürmüyor bile....Toparlanıyor....Şu an evimde başka macun kullanmıyorum....Diğerleri muhteşem reklamlar ile insanları avutuyorlar...çok denedim...Saygılarımla...
    hangi ürün acaba görseli var mı? tam yazsanız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.