Şimdi Ara

Diş Dolgusu Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 ay önce arkadaki alt azı dişlerimin 3 tanesinde çürük vardı ve devlet hastanesinde dolgu yaptırdım. Fakat dolgunun rengi siyah. İlk başlarda sorun etmiyordum ama şu sıralar canımı sıkmaya başladı ve oldukça kötü gözüküyor, o kısım tamamen çürük gibi duruyor. Bundan daha önce başka bir hastanede yaptırdığım ön dişimde 1 cm'lik küçük bir çürük vardı onu dolgu yaptırmıştım ve onun rengi beyaz, yani daha doğrusu dişimlemle aynı renkte, orada dolgu olduğu bile belli değil.

Sorum şu, ben bu siyah dolguları çıkartıp daha önceki yaptırdığım beyaz dolgu gibi olmasını istiyorum. Beyaz dolgu yaptırdığım yere bir sebepten dolayı gidemiyorum. Dolgu konusunda pek bilgim yok, siyah dolgu ile beyaz dolgu arasında renk dışında ne gibi fark var,
    devlette bu durumu düzeltebilir miyim,
    yoksa özel bir diş hekimine gitmem mi gerekiyor,
    ortalama fiyat ne kadar tutar

bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

• valla amalgam dolgular kompositlere göre yine daha sağlam oluyo..

Komposit olanlar estetik olarak daha iyi tabii ama sağlamlık olarak amalgamlar daha dayanıklı bence..

Eğer çok önlerde değilse amalgamın kalması bana göre daha mantıklı arkalardakilerde mesela..

Benim bayadır amalgam şuana kadar iyi götürüyo..

Yeni kompositlerde malzeme kalitesi iyileişmiş olabilir tam bilgim yok o konuda..
  • Simdiye kadar butun dislere beyaz dolgu yapildi benim. Gittigim disciler de en iyileriydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah dolgumu olur lan oha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

Siyah dolgumu olur lan oha.

Valla ben de böyle düşünüyorum, berbat ötesi bir görüntü var. Sağlamlık açısından çok memnunum, hiçbir sorun çıkarmadı ama estetik açıdan çok kötü duruyor. En kısa zamanda bi dişçiye gidip durumu anlatacağım
  • şu an sana bu satırları dişçiden yazıyorum;

devlet hastanesi amalgam dolgu yapmış gidip özel bir yerde kompozit dolgu yaptırabilirsin. dişin rengiyle aynı hiç fark edilmez geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nambırvan

şu an sana bu satırları dişçiden yazıyorum;

devlet hastanesi amalgam dolgu yapmış gidip özel bir yerde kompozit dolgu yaptırabilirsin. dişin rengiyle aynı hiç fark edilmez geçmiş olsun

Çok sağol dostum, ortalama fiyat hakkında fikrin var mı, ne kadara yaparlar 1 tanesini mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş hekimliği hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Diş Dolgusu Sonrası Yemek
    13 yıl önce açıldı
    Diş kanal tedavisi hakkında
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 ay önce arkadaki alt azı dişlerimin 3 tanesinde çürük vardı ve devlet hastanesinde dolgu yaptırdım. Fakat dolgunun rengi siyah. İlk başlarda sorun etmiyordum ama şu sıralar canımı sıkmaya başladı ve oldukça kötü gözüküyor, o kısım tamamen çürük gibi duruyor. Bundan daha önce başka bir hastanede yaptırdığım ön dişimde 1 cm'lik küçük bir çürük vardı onu dolgu yaptırmıştım ve onun rengi beyaz, yani daha doğrusu dişimlemle aynı renkte, orada dolgu olduğu bile belli değil.

Sorum şu, ben bu siyah dolguları çıkartıp daha önceki yaptırdığım beyaz dolgu gibi olmasını istiyorum. Beyaz dolgu yaptırdığım yere bir sebepten dolayı gidemiyorum. Dolgu konusunda pek bilgim yok, siyah dolgu ile beyaz dolgu arasında renk dışında ne gibi fark var,
    devlette bu durumu düzeltebilir miyim,
    yoksa özel bir diş hekimine gitmem mi gerekiyor,
    ortalama fiyat ne kadar tutar

bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

Hocam ön dişimde beyaz arka dişimde siyah dolgu var ve aynı anda aynı doktor yapmıştı. Siyah dolgu olduğu gibi duruyor fakat beyaz dolguyu 1 ay önce yenilettim. Siyah dolgu arkalardaysa heyecan aramaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

quote:

Orijinalden alıntı: nambırvan

şu an sana bu satırları dişçiden yazıyorum;

Çok sağol dostum, ortalama fiyat hakkında fikrin var mı, ne kadara yaparlar 1 tanesini mesela

tanesi 100 lira civarı ama iyi bir yerde yaptırın
  • Amalgam dolgularda civa vaR!!!!
  • Beyazlar 3 - 5 seneye kalmaz hava alır hocam. Kalsın bence takıntı yapmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.