Şimdi Ara

Dış borçlara göre ülkeler ilginç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiy'nin dış borcu az değil.Şimdi altta linkte bakın.Çok ilginç.İspanyanın mesela 2 trilyon dolar dış borcu var.Ee neden batmıyolar ? AB'ye üye olmasının ne gibi bir avantajı var.Bütün dış borçlarını ortak mı ödüyolar. Çok mu üreten bir ülke ispanya değil.ihracatta 200 milyar dolar civarı.Türkiyeden biraz fazla.Cahilliğime verin merak ettim bilenler varsa bilgilendirsin.

Dış borç:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

İhracat:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_exports

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Ace -- 29 Nisan 2017; 0:49:22 >

• Aslında mantığı basit mesela Almanya'nın 5 trilyon dolar borcu var. Ama bir yanda 6 trilyon dolar alacağı(salladım) var.

Türkiye borç alıyor ama Türkiye'nin alacağı az. Türkiye'nin verdiği borç az.

Finans sistemi çok karmaşık bir sistem çok değişken var. Sadece ihracat rakamlarıyla açıklanamayacak kadar karmaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A984A1CC7 -- 29 Nisan 2017; 1:11:55 >
  • Sanırım bu biraz borcunun nereye olduğuyla alakalı.
    "Mesela biz IMF'ye borcu sıfırladık diye naralar attık ama IMF'ye olan borçlar başka tarafa gitti.
    Ayrıca kişi başına düşen yıllık gelirden de anlayabilirsin bunu. Bu dış borçlar özel sektörün borçlarını da kapsadığı için ve AKP çoğu yeri sattığı için biz de bu tip sıkıntılar oluşuyor."
    Böyle bir açıklama yapmıştır bir ara bi arkadaş bana çok derin araştırdığım bir konu değil ama mantıklı gelmişti kulağa.
  • avrupanın türkyeye borcu var kardeşim almanya batiyo bakmayın siz fetöcü sitelere
  • GSYH'si ise 1.4 Trilyon dolar. Yani ülkede ister iç piyasada, ister dış piyasada tüketilsin bu kadarlık mal ve hizmet üretiliyor.

Neden batmıyor? Sen 3000 TL maaş alıp 30000 kredi çekince nasıl batmıyorsan öyle. Vade ile ilgili bir şey.
  • onlarda ihracat var hocam. olayda bundan ibaret zaten. en guzel ornegi bkz. abd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • borç mantığı biraz farklı bu konuda. ben de tam bilmiyorum fakat bugün aldın, seneye hepsini ödeyeceksin gibi bir şey yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İspanya' nın 500 yıl öncesinden stokladığı 4.2 katrilyon dolarlık Astec altını var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kafada yormamak lâzım , devletimizin borcu falan yoktur gerekirse bu millet o borcu cebinden öder genede g*vur avrupaya minnet etmez.

• Turkiyenin tek artisi kamu borcu az

• Türkiyenin sivil borcu fazla

herkes ev kredisi araba kredisi vs ödüyo

• delgado.11 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ailem almanyada ben norvecte yasiyorum..

Yollari falan gorseniz bizim koy yollari gibi..

Mesela norvecte okyanusun altindan geçen tunel var osloda falan hep turkiye ozentiliginden.

Almanyadaki yollar ise full copluk.diyor babam. Otoban kenarlarinda falan araclari cop olarak atmislar..

Almanya batik hatta avrupanim tamami copluk beyler..

Gecen isvece gectim. Burayla sınır ulke.

Norveç ab ye uye degil isvec uye. Neyse isvece girdim ulke bitmiş heryer suriyeli kepenk kapatan is yerleri..

Avmleri yok olanlar bos tr de adimbasi avm var. Toki var ev yapiyor.

Avrupa dan bir halt olmaz gencler yuzumuzu asyaya donmekte fayda var..

Almanya dis borctan.oluyor. nefesi kokuyor.

Ocak ayinda 7 milyar euro butce fazlasi vermisler.

Korkudan para biriktiriyirlar.

Biz rahatiz harciyoruz. Etrafinizda vardir ya varyemez kisiler oyle. Almanya korkudan parasini harcayamiyor.. o guzden artiyor ama hamd olsun biz tokimizle avmlerimizle ucretli koprulerimizle ekonomiye can katiyoruz..

Ben cok yazdim ecccukte sen yaz ekonomist ağgidi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 29 Nisan 2017; 5:53:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

avrupanın türkyeye borcu var kardeşim almanya batiyo bakmayın siz fetöcü sitelere

almanya batıyo muş

sadece bmw firmasının yıllık eğitime harcadığı miktar senin yıllık borcunu karşılar

1 dünya savaşında yenildi - almanya batmadı
    2 dünya savaşında yenildi - almanya batmadı
    3 dünya savaşında ? - almanya yine batmaz

almayanın batacağına ancak deli inanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Nisan 2017; 7:28:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.